Keresés ebben a blogban

2011. október 30., vasárnap

Meghoztuk a döntést: két embriót kérünk vissza

Tegnap egész nap dilemmázással telt, hogy mi is legyen, hány embriót is kérjünk vissza.  Estére már egészen úgy voltunk vele, hogy akkor legyen a 3, de valahogy nem voltunk biztosak. Jól jött volna valami megerősítés valahonnan. Erre a fórumon írta egy lány, hogy a novemberi Marie Claire-ben pont erről van egy cikk. Hihetetlen, de az újság ott feküdt az asztalomon, de még nem nyitottam ki, csak megvettem, hogy majd a sok fekvésre jól jöhet. Elolvastam a cikkeket, és azonnal átbillentem a kettő irányába!!!!elképesztő hogy pont egy ilyen cikk ott hevert egész nap előttem, csak nem is tudtam róla.......
A  férjem is megnézte, és igazából kiderült hogy ő egyébként is inkább a kettőre szavaz, mert szerinte most minden a helyén van-és ez a lombik sikeres lesz: kapok clexanet,l-tyroxin,meforal,ivig,embryogen,metafolin. Szóval a körülményeket nézve, meg azt is hogy 29 vagyok, ez lenne a jobb döntés. Persze egész éjjel nem tudtam aludni, vagyis igen, de olyan forgolódás volt az egész....
Aztán még azt is átbeszéltük, hogy ha hárman lennének, akkor nagyon félnénk a kihordástól, a redukcióról viszont annyit, hogy azt én nem tudnám lelkileg feldolgozni szerintem....egyébként azóta kiderült hogy a bmc-ben már nem is csinálják,csak a sotén. De ez szerintem olyan durva lenne, különösen egy olyan párnak, akik évek óta küzdenek egy kisbabáért, hogy egészen egyszerűen nem lehetne felvállalni ezt.
Még egy dolog: olvasok rendszeresen egy blogot, amit egy kedves, szintén Eszter nevű sorstáram ír. Nos neki volt egy hármas iker terhessége lombikból,és sajnos nagyon rosszul végződött. Szóval valahogy talán ez is befolyásolt a döntésben...hiszen őt már régóta olvasom, figyelem mi történik vele, és nagyon sok a közös pontunk, sok ugyanolyan doki, sok hasonló probléma....véletlenül sem szerettem volna ha ebben is hasonlítottunk volna.
Végül még mindig bizonytalanul,de telefonáltunk reggel. Az embriológus nagyon jó fej volt, végighallgatott minket, és amikor még csak annyit kérdeztünk,volt e már ilyesmiből hármasiker, azonnal mondta hogy bizony benne van a pakliban, és ha félünk ettől akkor inkább ne. Utána meghallgatva a többi érveket is ő is azt mondta legyen a kettő, és ha nem sikerülne (de fog!!!!)akkor fagyasztottból következőre mehet a három. Azt is mondta, hogy a fagyis babák ugyanolyan jó esélyűek a statisztikáik alapján, mint a simák.
Egyébként a mai gyakorlat egyre inkább a kisebb számú embrió visszaültetése, és inkább az embriók minőségének javítása. Persze nem volt egyszerű így dönteni, amikor ott volt az az érv, hogy odabent az embriók segítik egymást, és ha hárman vannak az ugyebár egyértelműen több segítséget jelent.
Egy szó, mint száz,kettőt kérünk vissza holnap!nagyon remélem hogy jól döntöttünk, és nem lesz bennem hogy mi lett volna ha...persze ezt nehéz kivédeni. De ha harmat mondunk, akkor meg ott lett volna az, hogy jaj csak sikerüljön, de nehogy túl jól!Így legalább tiszta és teljes szívvel fogunk imádkozni, és drukkolni a beültetett kettő picinek, és azt fogjuk kívánni hogy mindkettőnek sikerüljön megtapadnia:))

Szóval holnap 10-kor beülti!!!!!!!!!! A többi, be nem ültetett 4 embrió meg megy a fagyiba, és remélem már majd csak akkor megyünk vissza értük, amikor az ikrek mellé egy kistesót szeretnénk
J

Mindenkinek nagyon köszönöm ez eddigi szorítást, és kérek mindenkit, hogy most ismét imádkozzon értünk, és drukkoljon nekünk, mert biztos vagyok benne, hogy ahogy én is éreztem a megpróbáltatások alatt azt a sok jókívánságot és szeretetet, úgy fogják majd most a kis embriók is érezni, és szükségük is lesz rá, hogy szépen megtapadjanak, és 9 hónapra elfoglalják a helyüket a pocakomban!

2011. október 29., szombat

Reggeli jó hírek: 6 embriónk van!!!!


Ma reggel nagyon jó híreket kaptunk. Fél 9 felé telefonált az embriológus a BMC-ből, és bizony mind a 6 petesejtünk megtermélenyült szépen, és most ott úszkálnak az embryogenben, és nagyon jól érzik magukat :) :) :) - mondanom sem kell, nagyon boldogok vagyunk, és örülünk!!!!!

Telefonban azt mondta az embriológus, hogy ők 3 embrió visszaültetését javasolják...hát elsőre kicsit megijedtünk, mert mi kettőre gondoltunk. Azt mondják a 3mal jobbak az esélyek, mivel sokat támogatják egymást a babák a beülti után odabent. Úgy vagyok vele, hogy ha 5 naposan kapnám vissza őket, akkor tutira maradnék a kettőnél, de így lehet hogy bevállalom a hármat - mert ki tudja, simán lehet hogy egy nem fejlődik majd tovább, vagy ilyemsi, és akkor meg miért is ne növeljem jobban az esélyeinket?!?!
Persze félek a hármasikrektől, és a férjemmel úgy vagyunk vele, hogy most igenis minden a helyén van, minden gyógyszerem beállítva, IVIG beadva, szóval sikerülnie kell...csak aztán mi lesz ha pont emiatt túl jól sikerül, és hárman lesznek?!De ugyanakkor meg, ha nem sikerül, és csak kettőt kaptam vissza, akkor meg bennem lesz, hogy mi lett volna ha hármat kapok.... - egy szó mint száz, azt hiszem megpróbáljuk a hármat!!De még holnapig gondolkodhatunk, akkor kell visszahívni a biológust.

Egyébként hála Istennek, nagyon jól vagyok, kicsikét persze még fáj a hasam, de nem vészes, ez szerintem normális is. Az IVIG-et is jól bírtam, és szerencsére annak sem lett semmilyen mellékhatása...remélem viszont hatása lesz majd - és szép egészséges kisbabánk (babáink) lesznek!!

Akkor most hajrá tovább kis embriók, fejlődjetek szépen!!!

2011. október 28., péntek

Éber punkció, és IVIG


Túl vagyok a nehezén, legalábbis a fizikailag nehéz részen (mert a lelki izgalmak majd akkor jönnek, amikor a beágyazódásért imádkozunk).
Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek aki gondolt ma rám, mert bizony éreztem, hogy sokan szorítanak nekünk, és nagyon jól esett J
Reggel meg volt az éber petesejt leszívás, egészen kibírható volt. Kaptam egy seduxent, hogy kicsit nyugodtabb legyek – ez egészen kellemesen kiütött -  majd mivel én voltam az első, így elég hamar be is hívtak a műtőbe, ahova a saját lábamon sétáltam be. Felfeküdtem az asztalra, majd szúrtak egy vénát, amibe kaptam infúzión augmentint és kliont. Közben jött Zeke. Mondta hogy akkor kezdjük…először volt egy törlés: először betadinnal, majd vízzel – hát ez nem volt valami kellemes, de kibírtam. Aztán mondta, hogy akkor start, benyomott egy uh szerűséget, ez nem volt semmi extra, majd mondta, hogy akkor most szúr, és már bent is volt a jobb petefészekben. Itt volt a több, és szebb tüsző.  A szúrás nem volt vészes, és tényleg csak egy pillanatig tartott. Aztán egyesével elkezdte leszívogatni a tüszőket. Ez mindig kicsit fájt, és görcsölt, amikor a vákuum kiszívta, de bírható volt. Közben az egészet figyeltem az uh képen. Aztán végzett, majd újabb szúrás és át a balba, ahol ugyanez ment. Az egész csak pár perc volt…majd végzett, újabb kellemetlen törlés következett és kész. Közben a szomszéd szobából folyamatosan átszóltak, amikor meg lett 1-1 petesejt. Ez után saját lábon kisétáltam, és visszamentem a szobába, ahol még kb. 1 órát pihiztem. Majd felöltöztem és mentem a zárójelentésért.
Végül 6 sejtem lett J J J - nagyon remélem, ezek szépen megtermékenyülnek majd holnapra, mert ugyan azt az előbb nem írtam, de amíg engem műtöttek, addig a férjem is "dolgozott", és leadta az ő részét is a babához. De erről pontosabb infónk holnap reggel lesz, amikor majd telózik az embriológus.
Kérdeztem, hogy okés e az embryogen hasznalat, de mondták, hogy igen. És persze icsi lesz, de ez szinte automatikus mindenkinél. Kaptam gyógyszereket: crinone zselét, agolutin izomba adandó progeszteron injekciót, augmentint, és metypredet.
Ezek után fél 11 felé indultunk át az orfiba, az ivigre. A patikában nem volt gond, a tegnap este megszerzett Fülöp receptet simán elfogadták, és kicsengettük a 250.000, - Ftot. Ez után jöttünk fel a kórházba, ahol azért nem ment minden zökkenőmentesen, mivel kiderült, hogy gond lesz az OEP-nél, ha egyszerre két helyen leszek felvéve fekvőbetegként. Ide-oda telefonálgatás megint, végül azt találtuk ki hogy itt az ORFI-ban ambuláns leszek, ha minden rendben lesz, és lemegy az IVIG gond nélkül. Most itt tartunk, ugyanis, bár már lassan fél 6, de még folyik a cucc belém, most járunk a 4. palacknál, és ugyebár összesen végül ötöt kapunk (ezt is tegnap találta ki Fülöp hogy nem elég a 4, ezért ma kora reggel még sos rendeltünk egyet a gyárból). Eddig jól vagyok, remélem, most már nem lesznek mellékhatások, és rossz reakciók. Ha minden rendben, akkor pár óra múlva hazamehetek.
Az én Drágám pedig mondanom sem kell, itt van velem végig, egész nap, és tartja bennem a lelket - nélküle tuti nem bírnám...de hát ezért is lesz ő gyerekeim apukája (remélem mihamarabb) :):):)
Remélem, holnap csupa jó hírrel jöhetek, és mind a 6 petesejtből szép kis embrió lesz J, én pedig teljesen jól leszek, és nem lesz rosszullét a mai kezelések miatt.
Most akkor hajrá megtermékenyülés!!!!!!!!!!!!!

2011. október 27., csütörtök

Rettenetes bürokrácia!!!

Hihetetlen, hogy még a nagy akció előtti utolsó nap sem telhet el idegeskedés nélkül.
Elmentünk a patikába kiváltani a hunaglobint, vittük az ogyi engedélyt is ahogy kérték. Erre elkezdtek azon akadéskoskodni, hogy az engedélyt a Fülöp doki nevére kérték ki, de a receptet a Kiss Emese írta, és ez így nem jó...telefonálgattak ide-oda, végül közölték hogy ők így nem adják oda a gyógyszert, és hozzak nekik a Fülöptől egy receptet, különben annyi. Teljesen kiborultam, olyan ideges lette, hogy ott helyben elkezdtem zokogni...hát ezek csak néztek rám, hogy velem meg mi van. De hát ez őrület: ki akarok fizetni 300.000 HUF-ot és nem hagyják, könyörögnöm kell érte!Elképesztő!!! Kiss Emese rendes volt, közben beszélt Fülöppel, aki ma 6kor vár, és megírja a receptet. Na mindenesetre holnap a lombik után még menni kell a patikába a Fülöp féle recepttel, és akor adják majd ki a gyógyszert. Ma már nem lehet visszamenni  mert ők csak fél3ig vannak.
Erre jött a követekező buktató, hogy aznap viszont amikor felvesznek kórházi ellátásra akkor már nem szabad kiválatni receptet. Hívta a doki a patikát, hogy hajlandóak e visszadátumozni, de nem, természetesen. Őrület!!! Mindegy kiváltom reggel, aztán lesz ami lesz, azt mondták Kiss Emeséék, hogy megoldják - ők egyébként nagyon rendesek voltak, és nagyon segítőkészek.
Közben meg még az is felmerült, hogy vajon ambuláns ellátás e a lombik, vagy fekvőbeteg, mert ha fekvő, akkor ki kell fizetni a kórházi ellátást valahol. Megkérdeztem azt mondták ambuláns, szóval ezt megúsztam, de már nem tudom kinek lehet hinni....mivel a fórumon a csajok másképp tudják....

Egy szó mint száz, a mai nap is egy diliház, pedig rengeteg az intéznivalóm és dolgom, de nem könnyítik meg, sőt!Ahelyet hogy pihiznék....nem baj, leaglább nincs időm aggódni, és parázni a holnaptól....azért este még így is lesz elég....

Na jó, mára ennyit, most rohanok....és kérek mindenkit, hogy holnap gondoljatok ránk, imádkozzatok értünk, és nagyon szorítsatok nekünk!!!!Remélem minden jól fog sikerülni, és rendben lesz, és nem fog fájni...és amit a legjobban remélek, hogy pár hét múlva terhes leszek :)

Szóval hajrááááááá-hajrááááááááá, és majd természetesen beszámolok!

2011. október 26., szerda

Lassan a helyére kerülnek a dolgok....már "csak" végig kell csinálni

Tegnap nagy nehezen végül sikerült elérnem az orfiban Zsuzsa főnővért, aki nagyon aranyos volt, és bár azt mondta, hogy hely nem nagyon van péntekre, de akkor is megoldják, hogy megkapjam az IVIG-et. Mondta, hogy úgysem akarnék bent aludni, nem igaz? Erre nagyon felcsillant a szemem, mert hát dehogy akarok bent aludni....szóval ha minden jól megy, akkor lehet hogy az IVIG után még pénteken hazajöhetek!Nem akatom elkiabálni, de nagyon reményked ebben.... - mondjuk kis ijesztegetésnek azt is mondta, hogy ha pedig baj van, akkor úgysem kórházi ágy kell, hanem az intenzív osztály!De ez kizárt, minden rendben kell legyen....

Közben a fórumos csajok is részletes leírást adtak, hogy mire számíthatok majd a BMC-ben, ennek külön örülök, így jobban rá lehet készülni a dolgokra.

MA reggel pedig beadtuk az utolsó hormon injekciókat - hát így zárásként a férjem iszonyatosat bénázott: megszúrta magát a tűvel, rossz tűvel keverte a port és oldatot, megszúrt, de mégsem bent belém a tű....na mindenesetre nem tudom mi volt ma vele, eddig pedig minden reggel profi volt, de az biztos hogy jó hogy ezen is túl vagyunk.
Este 20:30-kor tüszőrepi, 2 db ovitrelle, holnap reggel még clexane és bevinni az orfiba a humaglobint, és pénteken meg leszívás, és rohanás IVIGre. nos röviden ezek a tervek, hát szépen lassan haladunk a nagy cél felé.....

2011. október 25., kedd

Köszönöm a sok bíztatást, és nyugtatást!


Köszönöm mindenkinek a bíztatást, és hogy próbál megnyugtatni!Annyira jól esik, és olyan sokat segít!!!Enélkül már bediliznék.... - ilyenkor sokat gondolok arra, hogy talán mégis még könnyebb lenne, ha az egész család tudná...de máskor meg úgy vagyok vele, hogy nem, maradjon ez így, majd max ha sikerült!Mindenesetre, nagyon jó, hogy azért mégis vannak, akikkel tudok beszélni, és támogatnak....akár ismeretlenül is, csak az internet világából, akár barátként, akár sorstársként, de ők most nagyon fontosak, és nagy segítséget jelentenek nekem. Ugyan lehet, hogy csak Enikő olvassa most ezt közülük, de talán egyszer elmondom majd másoknak is, hogy olvassák el ezt a blogot, mert ebből megtudhatják, mikor hogy éreztem, mi történt velünk....

Ma  megérkezett az embryogenünk a BMC-be, ott van,átvették. Ezzel legalább nincs több gond, minden rendben lesz - már "csak" használni kell.

Az IVIG-gel kapcsolatban ma várom a főnővér visszahívását az ORFI-ból, de azt mondta szerinte minden okés lesz a péntekkel...de azért biztosra kell mennünk!Arról például még egyáltalán nem is beszéltem vele, hogy bizony én csak később fogok oda érni, mert előtte még megyek egy punkcióra. Remélem ebből nem lesz  probléma.

Reggel vettük észre hogy elfogyott a merional, basszus, tegnap elfelejtettem iratni!Ma szegény férjem rohant el érte Zekéhez, de meg van, kiváltotta, szóval holnap még megkapom azt is a terv szerint.

Holnapra már mindennek el kell rendeződnie, le kell tisztázódnia az IVIG beadásnak is...és akkor már tényleg nincs más hátra, mint végigélni a pénteki nehéz napot.
Addig is remélem a tüszőim szépen növögetnek, de amennyi sok jókívánságot kaptam ehhez, biztos vagyok benne, hogy így is lesz :)

Ma egyébként délután találkozom a hugommal, és úgy tervezem, hogy ma elmesélem neki a dolgot. Valakinek tudnia kell a családból is, és valahogy úgy érzem szeretném vele megbeszélni...hát kíváncsi vagyok majd ez hogy alakul, és hogy végül mit is mondok el neki, de nekem is jóval egyszerűbb lenne, ha még lenne valaki akivel beszélhetek erről.
Bárcsak már ott tartanák, hogy túl vagyok rajta, és sikerült!!!!!Akkor már nem érdekel majd ki mit tud, és mit nem, akkor már csak az számít, hogy velem lesz egy kisbaba (vagy kettő?!)!Jaj legyen így!!!!!!

2011. október 24., hétfő

Stimuláció 8. nap, 2.UH+vérvétel

Ma reggel voltam megint UH-n. Eléggé sokat kellett ma várnom, rengtegen voltak ma a BMC-ben. Meg volt vérvételem is. Az eredmények láttám, Zeke doki azt mondta szerdáig folytassam az eddigi hormonokat, és szerda este 20:30-kor adjuk be a 2 adag ovitrellet. Punkció pénteken reggel, én leszek az első, tehát fél9kor lesz!!!
Nem volt valami bőbeszédű, alig tudtunk infókat kiszedni ma belőle, hogy mégis mire számíthatok, stb...végül amit sikerült megtudni: mostantól no szex péntekig, pénteken nem kell éhgyomorra menni, mert éber leszívás lesz, vinni kell papucs+hálóing+köntös. És utána majd 1 órával mehetek el, és rohanhatok az IVIG-re Kiss Emeséékhez.
Kiss Emesével egyébként ma beszéltem telefonon, azt mondta részéről okés a pénteki IVIG, és hogy a patikában is meg fog jönni a gyógyszerem addigra (egyébként azt szerintem nem is írtam, hogy amikor azt megrendeltük a recepttel, hát úgy néztek ránk, mint valami félőrültre, hogy mi most itt ezért ki fogunk fizetni többszázezer forintot....). Mostmár csak a főnővért kellene elérnem az orfiban, mert ő vele kell pontosan egyeztetni a dolgokat!De lehetetlenség egyenlőre utólérni...de próbálkozom.

Ennyit a történésekről....és egyébként a lelkieket tekintve nagyon ki vagyok!Tegnap teljes kiborulás volt, anniyra ki vagyok már, és nagyon félek!Aztán persze minidg összeszedem magam, de eléggé nehéz időszak ez most, tegnap este is órákig csak sírtam - hogy miért is van az, hogy másnak a "babagyártás" egy finom szeretkezés, és nekünk meg egy ilyen rettenetes herce-hurca?!?!?De ki fogom bírni, egy hét múlva ilyenkor már túl leszek a nehezén...vagyis a számomra nehezén, de persze ilyenkor jön majd az izgulás, mert ekkor indul majd az a titoktzatos 2 hét, amikor is csak imdákozhatunk, hogy sikerüljön, és jól ágyazódjanak be a babák!

Nem is kell visszamennem már Zekéhez, legközelebb már pénteken reggel megyek, amikor majd a punkció lesz. Akkor fél 8kor vár majd, és nem kell éhgyomorra mennem, mivel nem lesz altatás. Jaj csak kibírjam majd a fájdalmat, és nehogy megmozduljak!!!

Az embrygénünket meg holnap viszi ki Noémi, a Térmedtől. A pénzt elutaltuk nekik. Remélem minden rendben lesz a használatával, ez nem egy szokásos dolog, és hát ilyenkor aggódik az ember, különösen, hogy valahogy az az érzésem a BMC-vel kapcsolatban, hogy a betegek tájékoztatása, hát az nem megy annyira jól. Komolyan ma is harapófogóval szedtem ki Zekéből az infókat, amik egyébként nyilvánvalóan fontos kérdések....

2011. október 22., szombat

Erőgyűjtés

Szombat van,végre pihi itthon!persze estére van programunk,mondanom sem kell, egy szülinap...de az a terv hogy hamar hazajövünk. most kell a sok pihenés,mert jövő hétre sok erőt kell gyűjteni.
Egyébként tegnap megjött az új matracunk az ágyunkba,és nagyon szuper:)-ma legszívesebben ki sem keltem volna...majd jövő hétvégén jól jön,amikor sokat kell pihenni és feküdni.

A reggel nem volt valami jó,basszus 4 injekció!?!?ez azért már tényleg kemény!sebaj kitartok,ez még semmi a jövő héti dolgokhoz képest:az éber leszívás és az ivig,na az lesz a nem semmi.remélem kibírom majd a leszívást így,eddig úgy voltam vele hogy csak altatás ne kelljen, mert attól félek a legjobban,de most meg hogy az nem lesz azon izgulok,hogy majd kibírom e a fájdalmat!de ki fogom!a fórumon a csajok azt írták túlélhető,és egyébként is,mi ez egy szüléshez képest,úgy gondolok erre mint egy kis bemelegítés:))

2011. október 21., péntek

Stimuláció 1. UH

Reggel meg volt az UH. Zeke doki nagyon jófej, és segítőkész volt...ez most nagyon jól esett, és kicsit meg is nyugtatott!
Látott szépen tüszőket, jelen helyzet alapján azt mondta hogy szerinte 6-ot lehet majd leszívni (kb. 8-9 tüsző van, 9B nyálkahártya), de mától megemelte a hormon adagjaimat is, mostantól 150 gonal-fet, és egy egész merional kapok, és mellé még be is jött a certotide. Na most nem panaszkodom, 63.000, - Ft-ot hagytunk ott a patikában. Hiába, a certotide eléggé húzós áron van.
Megbeszéltük az Embryogént, azt mondta Zeke doki, hogy ő lebeszéli ott, és várni fogják, vigyük, ott tárolhatjuk. Szóval ez rendben volt, a pénzt meg elutaljuk érte a Térmednek.
Az időpontokkal kapcsolatban meg...hát ez továbbra sem egyszerű....két verzió lett:
- vagy jövő héten pénteken leszívás (ezt ébren csinálná Zeke, azt mondja ez jobb is, mert tónusossabb marad a méh, és könnyebben és pontosabban tud dolgozni, plusz utána gyorsan mehetek is el, ja és előre vesz, én lennék az első), és akkor rögtön utána rohanás IVIG-re
-vagy okt.31, hétfőn leszívás, akkor ugyan ő nincs, de valaki megcsinálja helyette - ez esetben viszont sajnos előre kapnám az IVIG-et, mert az ünnepek alatt azt nem lehet, tehát itt is maradni péntekre az IVIG

Nagyon durva!ha belegondolok, akkor annyi tuti, hogy jövő pénteken IVIG! Már csak a leszívás bizonytalan kicsit. Mondjuk én jobban örülnék, ha Zeke csinálná, tehát a pénteknek, de ugyanakkor meg, mivel a ciklusaim inkább 32 naposak, és nem 28-ak, ezért meg talán ideálisabb lenne a hétfő, ha ehhez igazodunk.

Jaj, lehet hogy 1 hét múlva ilyenkor épp a legnehezebb napom lesz, de utána túl vagyunk a kemény szakaszon, és jöhet a várakozás, imádkozás, hogy sikerüljön.....most hogy konkretizálódik a dolog, rájöttem hogy nagyon félek. Félek mindentől: félek az éber leszívástól, mert mi van ha annyira fáj, és nem fogom bírni, félek az ivigtől, vajon hogyan hat rám, vajon hol kapom meg, vajon milyen lesz a kórházban....ahogy közeledünk egyre nagyobb az izgalom, viszont remélem egyre közelebb a kívánt cél is :)

Ma még rohanok a patikába, mert az IVIG-et is meg kell rendelni, meg remélem rendben lesz a beadás is, még azért azt is egyeztetni kell!

Egy dolog nem tiszta még, persze sok más melett :) - hogy hány napos lesz a visszaültetés? Persze ez a sejtek és embriók számától is függ, de Zeke mondta az 5 naposat. Nos én úgy tudom az embryogenben csak 3 napos lehet...szóval most akkor nem tudom mi van!De remélem ezt azért nem is nekem kell tudni, hanem majd nekik...de ha pénteken Zeke csinálja a leszívást, és 3 napos lesz a visszaültetés, akkor az kedd?vagy hétfő?? nem is tudom, de annyi tuti, hogy Zeke nincs akkor :( - szóval akkor valamelyik részt tutira nem ő csinálja. Kivéve ha 5 napos visszaülti lesz....na mindegy ez majd kialakul, csak már ott tartanánk!Erre még nem is gondolok, bőven elég feladat van így is amit meg kell oldani addig.

Mindenesetre 7végén pihi, és mennek tovább az injekciók nagyobb adagban. Hétfőn meg UH, és vérvétel, és pontosítás Zekével!Jövő héten kemény hetem lesz, annyi biztos!

2011. október 20., csütörtök

IVIG és az időpontok....rosszkor jön a 4 napos ünnep :(


Ma is sűrű napunk van....

Reggel a fincsi injekciók után rohantunk Kiss Emeséhez beszélni az IVIG beadásról. Nos, nagyon aranyos volt, és azt mondta hogy menni fog, csak hát bizony a 4 napod ünnep alatt nincs IVIG, szóval akkor előtte kell, ha netán pont úgy jönne ki a leszívás-beültetés. Vett le vért is, és fel is írta a receptet az IVIG-hez, szóval már csak ki kell váltani, és kifizetni a jó borsos árat :).....egyébként ahogy ott voltunk kicsit körbe néztem, hát annyira nem volt szimpatikus a hely, sőt, egyáltalán nem volt az!Nem szívesen fogok oda befeküdni még akkor se ha csak 1 éjszakáról van is szó....talán ilyen szempontból mégiscsak jobb lenne a SOTE vagy a MÁV.
Hívtam Fülöp dokit is, na persze mondanom sem kell, hogy megint alig értettem amit motyogott a telóban, de a lényeg azt hiszem az volt, hogy ő sem ad be IVIG-et a 4 nap alatt, és hogy majd akkor hívjam ha már pontosan tudom mikor is van a lombik, és akkor majd "söpör" nekem helyet. Hát ezek után lehet hogy inkább Kiss Emesénél maradok, ő jóval biztosabb pontnak tűnik.
Olyan nehéz ez az egész!Jaj ki vagyok miatta rendesen....
Közben meg most munka is sok van, egész nap ügyintézés, és ezek miatt is idegeskedés - szóval jól jön most a Valeriana relax, amit mostmár reggel is szedek, ahogy azt Fülöp doki elő is írta.

Egyébként hihtetelen, hogy ilyen gyorsan elment ez a hét. Már itt is a holnap, amikor megyek UH-ra, és amikor végre remélem tudok majd Zekével beszélni a leszívás idejéről, és az embryogenről, mert nekik is lassan mondanom kell valamit, hogy hova és mikor vigyék. Gondolom az ünnep náluk is az, jaj...ez most annyira rosszkor jött! Mindegy, de lehet hogy emiatt már jövő héten meg kell kapnim az IVIG-et előre. Ami egyfelől jó, mert így hatásosabb is akár, másfelől viszont mi van ha mégsem lesz embryo, akkor 250.000 HUF kuka???

JAJ és megkaptam az első megjegyzést a bloghoz :) - nagyon örülök neki, egy kedves sorstársamtól, aki talán ezen soraimat is olvassa! Remélem hasznos is néha amiket leírok! Mindenesetre örülök, hogy vannak akik itt vannak velem....azt még nem sikerült kiderítenem hogy hogyan tudok válaszolni, mint blog író a megjegyzésre - de egyenlőre névtelenként, Eszter aláírással ment a válasz, szintén megjegyzésben :)

2011. október 19., szerda

Házi orvosi rendelő :)





Ma reggel is megkaptam a három injekiómat. Egészen elviselhető volt... nem semmi ez a procedúra, keverni a cuccot, fertőtleníteni, ilyen tű, olyan tű...komoly kis patika! A képen láthatjátok, hogy 1 reggel milyen mennyiségű szemetet termel ez a kis akció :)





Igazából még minidg nem fogtam fel szerintem hogy elkezdtük, és hogy benne vagyunk egy lombik+ivig+embyrogen kombinációban! Ez hihetetlen, de sebaj, csak apránként, igyekszem mindig csak az adott piilanatra koncentrálni különben bedilizek :)

Ma visszahívott Kiss Emese, nagyon tündér volt, azt mondta mehet nálunk az ivig, de holnap menjek be személyesen megbeszélni a dolgokat, és pontosítani! Remélem akkor is minden rendben lesz, jó lenne legalább efelől megnyugodni....persze holnap felhívom Fülit is, hogy ő is tudjon róla, hogy beindultunk, meg meg is mondom neki, hogy Kiss Emesével is egyezkedek.
Az ünnepnap sorozat miatt még minidg aggódom kicsit, de majd lesz valahogyan - nem szabad ezen múlnia, sikerülnie kell, ez nem lehet akadály!!!

A szülinapomra kaptam egy wellness 7végét ajándékba, de nem tudom mikor tudnák rá elmenni. A most 7vége ideális lett volna, de sajnos megint közbejött 3 szülinap is, és emiatt nem tudunk menni!hihetetlen, pedig megfogadtuk, hogy most igenis szánunk magunkra időt, hát eddig nem sikerült, pedig kellene, és pedig ez jó alkalom lenne. De egyszerűen nem tudunk nemet mondani, és nem tudunk nem elmenni egy-egy jó barátunk szülinapjára, amikor fontosak nekünk! Mi már csak ilyenek vagyunk, ami néha sajnos hátrány - de ha nem ezt tennénk, rosszul éreznénk magunkat!Nem baj, majd elmegyünk ha már terhes vagyok - mert remélem így lesz!!!De jó lenne...belegondolni is annyira jó, hogy lehet hogy pár hét múlva kismami lehetek!!!!

2011. október 18., kedd

Aggódás, aggódás, aggódás.....


Mára megint csak kitaláltam magamnak egy újabb aggódni valót: most számolgattam, és ha 2 hét múlva lesz a leszívás az indításhoz képest, akkor bizony nagy a baj, mivel az pont a 4 napos november 1-ei ünnep sorozatra esik, és akkor szünnap van!!!!!Hogy lesz nekem akkor leszívás? És hogyan tudok akkora iviget intézni? Jaj annyira nehéz, hogy még ilyenek is közre játszanak....hogy legyen így nyugodt az ember. Persze biztos el lehet tolni a dolgokat a hormonokkal valamelyik irányba, de ugye nekem még az iviget is ehhez kell időzíteni, és egyébként sem örülnék, ha emiatt hamarabb, vagy később lenne a leszívás, és nem a tökéletes időpontban!Nem szeretném, hogy emiatt ne sikerüljön....

A következő hormonokat kaptam tegnap:
112 egység GonalF/nap
1/2 adag merional/nap
0,4 clexane/nap

Egyébként a tegnapi aggodalmam megnyugodott, Detti pontosan leírta, hogy milyen hormonokat kell is kapni, és hogy teljesen jó ez a indítás, ne aggódjak! Most remélem a mai napi kis aggodalmamra is ír valami megnyugatót, mert különben bedilizek pétekig, amikor is megint megyek Zekéhez, és tudok majd vele beszélni erről....

2011. október 17., hétfő

START!


Eltelt a hétvége...végig azon izgultam, hogy mikor jön meg, már-már reménykedtem, hátha...de persze megjött, nem történt csoda, nem úsztam meg, végig kell csinálnunk ezt az egész procedúrát!
De legalább vasárnap jött meg, szóval ma a 2. nap, már indul is a protokoll!

Reggel mentem is a BMC-be, de sajnos Zeke doki nem volt bent :( - Skriba doktornő fogadott helyette, aki egyébként nagyon kedves volt, és viszonylag gyorsan is végeztem. Csinált egy UH-t, ami úgy hogy közben éppen mensizek eléggé undorító volt, aztán felírt gyógyszereket. Adott Gonal-Fet, meg Merionalt. Meg, mivel én felhívtam rá a figyelmét adott még clexanet is. Nem igazán örültem, hogy nincs ott Zeke, és nem tudom vele megbeszélni a dolgokat, mert az egy dolog, hogy az Embrygenről is akartam volna kérdezni, de nem tudom, hogy vajon ő is uyganezeket a gyógyszereket adta volna??Remélem igen!Mindenesetre kicsit meglepődtem, amikor csupán 39.000, - Ft-ot fizettünk a patikában, ugyanis Zeke azt mondta 150.000, - Ft lesz a gyógyszer - persze nyilván ez még nem az összes cucc, de akkor is, izgulok, nehogy azért legyen a különbség mert valami lemaradt, vagy mert valamit másképp gondolt volna Zeke. Persze nem is én lennék, ha nem találtam volna magamnak valami izgulni valót.

Kiváltottuk a gyógyszereket, majd visszamentünk a BMC-be, mert megmutatták mit hogyan kell beadni. Hát nem lesz egy leányálom, 3 injekció minden reggel a hasamba...a raklapnyi vitaminról, és egyéb gyógyszerekről már nem is beszélve! Mindegyik injekciót másképp kell beadi, mindennek van valami extra trükkje, de a férjem ott volt velem, figyelt nagyon, mert majd ezt a részt ő fogja csinálni - én csak az elszenvedő alany leszek! De mindegy, most ez lesz az életünk egy hónapig, aztán reméljük pedig az, hogy kismama leszek, és babát várok!!!!!!!!!

Az IVIGet is nagyon kellene intézni, nem szeretném, ha ott elcsúszna valami...Kiss Emese viszonyt nem hívott vissza, Fülöpöt meg nem lehet hívni 19-éig,mert konferencián van, ahol egyébként gyanítom Kiss Emese is részt vesz, de azért majd próbálkozok....

Mindegy a lényeg, hogy elindultunk, ráléptünk az útra - mostmár csak végig kell mennünk rajta, és imádkoznunk, hogy sikerüljön!!!!

2011. október 14., péntek

Szülinapi türelmetlen várakozás

Még minidg nem jött meg.....most emiatt izgulok kicsit, mivel Zeke doki azt mondta hogy a ciklus 2. napjáról akarja indítani a stimut, és ha pl ma este későn jön meg, akkor hétfőn már bizony bőven a 3. napon leszek, vagy akkor is ha holnap jön meg!Szóval vagy jöjjön meg most rögtön, vagy csak vasárnap...mert azt szeretném, ha valóban tudnánk a 2. napról indulni, és minden rendben lenne ezzel is. Pont miközben ezen agyaltam itt magamban jött egy mailem Dettitől, akit szintén a fórumról ismerek, és aki mintha kitalálta volna, hogy min is izgulok éppen, olyan megnyugtatóan leírta, hogy akkor sincs semmi baj, ha a 3. napról indulunk, legfeljebb kicsit nagyobb hormon adagot kapok majd, de ezen ne aggódjak, mert bőven belefér :) - na persze ettől függetlenül azért kicsit izgulok még - de azért megnyugatató volt a mail!

Ahogy tegnap már írtam, ma van a szülinapom, így ma nem dolgozok, itthon vagyunk - és a férjemmel kettesben ünneplünk majd ma, és együtt töltjük az egész napot :) - azokra a rossz és negatív gondolatokra ezzel kapcsolatban, amiket meg mondtam igyekszem majd ma egyálalán nem gondolni!Most próbálok kizárólag pozitív maradni, és a jövőre koncentrálni, nem pedig azon keseregni, hogy megint baba nélkül múlt el egy évem....jövőre ez másképp lesz!És most csak erre összpontosítok!

2011. október 13., csütörtök

Szülinap - remélem jövőre ilyenkor már anyuka lehetek


Ma sem hívott még Kiss Emese. Mostmár szerintem nem is fog...mindegy még várok, egyébként is mostmár meg akarom várni, hogy megjöjjön, és tényleg induljon a lombik, és akkor már kicsit talán jobban látva az időpontokat kezdek szervezkedni az IVIG ügyében.

Jaj nem tudom mit és hogyan mondjuk el a családnak ebből az egészből! Mivel együtt is dolgozunk, így elkerülhetetlenek a kérdések, amik majd jönnek ha nem megyek be 2 hétig...emiatt egyszerűbb lenne ha tudnák, de ugyanakkor nem vagyok rá képes, hogy elmondjuk!Valahogy pedig előbbre kellene lépni ebben az egészben....de hogy???

Holnap lesz a szülinapom!Ez egyfelől jó, másfelől már évek óta egy olyan nehéz pillanat...mindig minden évben arra gondolok, hogy jövőre majd nem lesz buli, hiszen már biztosan terhes leszek, vagy éppen otthon szoptatom a kisbabánkat!De ez a pillanat még idén sem jött el, megint el telt egy év, anélkül hogy az álmunk valóra várlt volna!Ilyenkor mindig elgondolkozik az ember, és rájön, hogy rohan az idő, telnek az évek, és hol van már ez eredmény?!?!? Mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni, de vajon ez még megvalósulhat? Vajon jövőre sikerül és valóra válik az álom?Remélem igen!Most nagyon úgy érzem, hogy egy nagyon nagy mérföldkő előtt állunk, és ha belevágunk ebbe, akkor talán tényleg közelebb kerülünk, és talán tényleg jövőre az szülinapomon majd már anyuka lehetek!Bárcsak így lenne!!!!!!!!!!Most ezért imádkozom!!!!!!!

2011. október 12., szerda

A FÓRUM



Még nem is írtam a fórumomról, ami nélkül nem is tudjátok elképzelni mennyire elveszett lettem volna, és lennék is. Ez egy Fülöp doki betegei által létrehozott fórum a családineten, és bizony iszonyatosan hasznos. sok hasonló, vagy féli-meddig hasonló cipőben lévő lány van ott, és nagyon nagy segítséget kaptam tőlük már a legelejétől fogva. A kivizsgálások mentéhez, amin egyébként ember legyen a talpán aki eligazodik...gyógyszer beszerzéshez, stb. És arról pedig nem is beszélek, hogy iszonyú nagy lelki támaszt is kapok tőlük, hiszen ha valakik, ők megértenek!!!És sok barátot is szereztem, akikkel tabu nélkül beszélhetek a dolgokról, és nem kérdeznek azzal vissza, hogy nem foglalkozok e ezzel túl sokat feleslegesen, vagy nem hülyeség e ez, vagy nem csak pénzt akarnak legombolni rólam, vagy ki tudja még mi minden, amit egyébként egyfolytában megkap az ember, holott iszonyatos küzdelmet folytat!!!Olyan nehéz megérő fülekre találni ebben a helyzetben, és olyan jó olyanokkal beszélgetni, akik hasonlóan küzdenek, és bizoyn sokan vannak, akiknek már sikerült!!És ők is ott vannak, és nagy lelki erőt adnak nekünk - szóval ez úton is örök hálám nekik.

Egyébként nem hívott vissza Kiss Emese doktornő, legalábbis egyenlőre....még türelmesen várok, aztán ha a hét végéig nem jelentkezne, akkor felhívom!Remélem fog tudni segíteni nekünk!

Nehéz ez az egész, pont tegnap beszéltük a férjemmel, hogy félelmetes, és sosem gondoltuk volna, de bizony néha mi is a határán vagyunk, hogy ez az egész megmérgezze a mindennapjainkat, és az együtt töltött perceinket. Olyan nagy a feszültség bennünk, hogy sokszor csak vitatkozni vagyunk képesek, és mindent egymás fejéhez vágni. ez borzasztó!!!Ugyanakkor annyira szeretjük egymást. ezt tegnap este meg is beszéltük, és remélem majd ez segít, és próbálunk tudatosan tenni ellene, hiszen közös a cél, és nem is kérdés, hogy az eléréshez a legfontosabb a szeretet, amiben szerintem nincs is hiány nálunk, csak hát a stressz - az most nagy ellenség!! Sebaj, majd jól bakapok pár valeriana relaxot, talán valóban szükség lesz rá, és nem vélatlen, hogy Fülöp doki felírt napi 2 db-ot :)

2011. október 11., kedd

Telefon a dokikkal


Ma reggel hívtam Zekét a BMC-ben, mert tegnap természetesen nem hívott. De ez talán normális is, már hozzászoktam, ilyenek ezek az orvosok, ha én nem megyek a dolgok után, akkor semmiből nem lesz semmi.
Nos szerencsére pozitív választ kaptam ma Tőle, azt mondta, hogy benne vannak, használhatjuk az Embryogént, amit persze nekem kell kifizetni, de ezt persze sejtettem, lényeg hogy használjuk!!!Szóval most örülök, legalább ez rendben van - a gyakrolati kivitelezést meg majd személyesen beszélem meg Vele, ha bemegyek, mert megjött és mert indul a lombik....
Egyébként Kanyó doktornőt is behívtam Zeke és vele is egyeztetett, szóval mindenki tud róla...így talán ebből már nem lesz gond, egy gonddal kevesebb amiért izgulnom kell.

Közben hívtam Kiss Emese doktornőt is az ORFI-ban, ő lesz az az aranyos és drága, remélem, aki beadja majd nekem az IVIGet, ha netán Fülöp dokinál teltház lenne, ami eléggé esélyes - és én akkor nem akarok majd ezen izgulni, előre le akarok szervezni mindent, hogy akkor majd csak a sikerre koncentrálhassak, és ne kelljen aggdni semmin se. Ő is ígérte hogy majd visszahív, hogy rendben lesz e, persze ezt így elég nehéz előre kitalálni, hiszen még egyáltalán nem is sejtjük a punkció napját... - egyébként ő talán az egyetelen orvos, aki ha megígéri hogy visszahív, az általában úgy is lesz!Szóval igazán kedves, és megbízható :)

Ma vettem amúgy meg a patikában a Fülöp doki által ajánlott Valeriána relaxot, idáig pipolophent adott a betegeinek, de azt megszüntették, szóval most ez van helyette - egy egy nyugtató, és azt mondja 3x2-t szedjek belőle. Nos ez szerintem kissé talán túlzás lesz, egyenlőre egyet sem merek bevenni mert holnap korán kell kelnem, és nem akarom teljesen kiütni magam...de majd talán holnapután kipróbálom, vagy lehet hogy 7végén.

2011. október 10., hétfő

Várjuk a pillanatot, hogy elindulhassunk az úton


Ahogy azt a bemutatkozóban is írtam, hosszú utat tettünk meg idáig is, rengeteg orvosnál jártunk, rengeteg kivizsgáláson vettünk részt, de sajnos ezidáig még senki nem tudott segíteni, és a gólya még nem érkezett meg hozzánk.

Most viszont nagyon nagy várakozásokkal állunk a követekező idők elébe, hiszen belevágunk a lombikba. ez így elsőre ijesztőnek hangzik...és nagyon is az!Tudom sokan végigcsinálták már, és mi is végig fogjuk, de ettől még félek...de talán ez normális is.

Igazából azért is döntöttem úgy hogy elkezdek erről egy blogot írni, mert ezt az egészet mi a férjemmel titokban tartjuk, nem beszélünk róla senkinek, a családunk sem tudja igazán...és így nagyon nehéz. Valahol valamilyen formában én is ki akarom ezt adni magamból, hogy így talán tisztában láthassak, és kicsit meg is nyugodhassak, mert hatalmas feszültség van bennem. Nem tudjuk mit csináljunk, elmondjuk e a családban - de szerintem egyenlőre nem fogjuk. Talán ha sikerül akkor mégis igen, ha nem akkor viszont nem biztos, hogy őket is leterhelném a sikertelenség fájdalmával....meg lehet hogy nekünk is nehezebb lenne annyi de annyi embernek elmondani hogy ez vagy az van, annyi kérdésre válaszolni....talán jobb ez így egyenlőre magunkban, hiszen ez kettőnk dolga, a mi kis családunkról szól.....mindenesetre ha egyszer el szeretnénk mégis mondani, akkor majd csak annyit mondok nekik, hogy olvassák el ezt a blogot, mert ezt én írtam, és ezek a mi érzéseink, és a mi történetünk.

Hogy a helyzetünket gyorsan felvázoljam a következőket kell elmondanom Nektek: sokat vizsgáltak páromat is és engem is, és mindig mindent rendben találtak, és türelemre intettek az orvosok. De én nem akartam hinni nekik, tudtam hogy nem véletlen hogy nem sikerült eddig, és van oka. Aztán ahogy orvosról orvosra járkáltam, és mindent elolvastam a témával kapcsolatban, még angol szakkönyveket is, egyre tisztább lett a kép. Csak röviden összefoglalva leírom Nektek, hogy mik is a problémák:  Először is egy genetikai kivizsgáláson kiderült hogy az MTHFR génem nem okés, és a folsavat egyáltalán nem tudom hasznosítani, ami pedig nem jó...erre megoldásként végül Amerikából rendeltem metafolint, mivel itthon az sajnos nem kapható - gondoltam ez a probléma kilőve, mostmár majd sikerül. De eltelt megint egy év, és semmi....
Tovább kutakodtam, és így jutottam el Fülöp Vilmos professzorhoz, aki egyébként főként habituális vetélőkön segít, de engem is a szárnyai alá vett, és alávetett egy komolyabb és nagyon alapos kivizsgálásnak. Itt kiderült, hogy autoimmun betegségként probléma van a pajzsmirigyemmel, és bár ez még a hormonszintjeimen nem látszik, és ezért eddig a nőgyógyászok ez nem is vették észre, de bizony ez egy probléma és kezelni kell. Mostmár erre is kapok gyógyszert, szóval ez is megoldva.
Kiderült hogy enyhe inzulin rezisztenciám is van, amit sporttal és diéátával, illetve egy kis gyógyszeres rásegítéssel mostmár szintén kezeltünk, de azért ez is itt van, mint gond.
Kicsit magas volt a prolaktinom is, ami szintén éppen hatéréték, de erre is inkább adott gyógyszert a doki, hogy ezzel se legyen gondunk.
Végül pedig, véletlenül sikerül megtudnom, hogy csinálnak már magyarországon is anti-spermium/anti-ovarium tesztet, és bizony sajnos mindenkettőre pozitív eredményt kaptam, ami jelen esetben rosszat jelent. Fülöp doki ennek láttán közölte velünk, hogy ő mindenképpen a lombikot ajánlja méghozzá ICSI módszerrel, és javasolja hogy kapjak IVIG kezelést is a beültetés előtt. De sajnos ezt a TB nem támogatja, mert én még nem vetéltem el, és "csak" meddő vagyok! Igazán kedves....szóval nem lesz olcsó de megcsináljuk!

Tehát ami előttünk áll az a következőképp néz ki: egy támogatott lombik, ami valamikor e héten indul, rögtön ahogy megjön a mensim - itt a gyógyszerek költsége kb. 150.000, - Ft, majd a petesejt leszívás, majd az IVIG kezelés, ami kb. 300.000, - Ft (ez egy infúzió, amihez be kell majd feküdnöm kórházba egy napra), és erre még rájön az, hogy Fülöp doktor úr rábeszélt egy új csodaszerre, aminek Embryogen a neve, és amit szeptember óta lehet itthon kapni, ez még 58.000, -  Ft. Ez tulajdonképpen egy speciális táptalaj, amiben az embrió majd növögethet, és nagyon szép, erős lesz tőle, állítólag a beágyazódást nagyon nagy mértékben segíti - majd a beültetés, majd pedig 2 hét reményteli várakozás, és szigorú pihenés - utána pedig reméljük a várva várt csoda, és pozitív terhességi teszt, majd egy egészséges kisbaba!
Itt tartunk most....várunk, és gyűjtögetünk, hogy ki tudjuk fizetni majd ezt a sok mindent...és reménykedünk, imádkozunk, hogy sikerüljön!!!

Ma egyébként a lombikos dokim, BMC-ből Zeke doktor úr telefonját várom nagyon, hogy visszaszóljon leegyezetette e Kanyó doktornővel az Embryogen használatát. Ez ugyanis annyira új cucc, hogy én leszek az első a BMC-ben, sőt lehet hogy az egész országban, akinál hazsnálják majd...legalábbis reménykedek hogy én lehetek az, de ehhez még kell a BMC beleegyezése is. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz gond ezzel, de sosem lehet tudni. De én hiszek Fülöp dokinak, aki hatalmas lángelme szerintem, hogy ez az új gyógyszer egy csodaszer, és nagyon szeretném használni!!!!Egyébként ez a dokik közötti egyeztetés, ez nagyon kiborító, és fárasztó...olyan nehéz mindent összeegyeztetni, hogy egyszerre, jó időben minden készen álljon...

Amint megtudok valamit majd írok!
És előre is köszönöm annak, aki meghallgat, vagyis elovas - és gondol Ránk, drukkol, imádkozik értünk - szükségünk lesz rá!