Keresés ebben a blogban

2012. január 27., péntek

Holnap indulunk síelni, túl vagyunk a 2. gynevacon

Holnap indulunk síelni!!!!!!!!!!!!!!!!!Alig várom :) - remélem tényleg jó lesz, és ki tudok kapcsolni, és nem csak az jár majd az agyamban, hogy mi lesz ha hazajöttünk...de rajta leszek, és igyekszem feltöltődni, és kipihenni magam, hiszen az már félsiker.

Ma megkaptuk reggel a 2. gynevacot. A harmadikat nem tudom hogy kapjuk meg, beadjuk e magunknak kint, vagy mi legyen ez ügyben, de hétfőn nem akarom beadatni már, mert kedden kaparás, és nem akarom hogy ez bezavarjon (bár elvileg nincs hatással rá).

Ma hívott egy barátnőm, és mondta, hogy egy másik barátnőméknél most derült ki, hogy csak lombikkal lehet babájuk, mert nagyon rossz a sperma szám, és nagyon ki van borulva. Szegény, sajnálom Őket, nehéz ezzel a ténnyel szembesülni. Ő nem tudja, hogy mi is lombikozunk, de most lehet hogy felhívom, mert nagyon tanácstalan, és úgy érzem nagyon kell neki egy kis segítség, amit most tőlem meg tudna kapni. Érdekes, hogy milyen szitukat kreál az élet, és hogy hoz össze emebreket a velük szembe kerülő nehézségek kapcsán.

Most egy hétig nem fogok jelentkezni valószínű, mert nem tudom kint hogy lesz internet, de addig is Mindenki vigyázzon magára, és majd én is igyekszem nem összetörni magam :).

2012. január 25., szerda

BMC - egyeztetés Zekével:mehetünk síelni!!!

Ma délelőtt sikerült beszélnem végre Zekével. Nagyon aranyos és kedves volt, mindent leegyeztettünk.
Azt mondta, hogy nyugodtan mehetek síelni, bőven belefér, és ha hazajöttem, akkor a 22. napon tökéletes lesz a kaparás, és onnantól indul is a gonapeptyl. A 22. nap a hétfő lenne, de mondta hogy akkor sok punkció szokott lenni, úgyhogy inkább keddet beszéltük meg, ami nekem a 23. nap lesz. Tehát február 7-én, reggel 8ra vár, éhgyomorra, és aznap csinálja a punkciók után a kaparást - és indítjuk a long protokollt. Azt mondta, hogy azért meri azt mondani, hogy ez így simán belefér, mert úgyis kicsit hosszabbak a ciklusaim. Szóval hurrá!!!!!!!!!!!: mehetünk síelni szombaton!!!!!!!! És bizony minden egyes pillanatot ki fogok élvezni, mert szükséges lesz sok-sok energiára, ha hazajöttem - mert akkor kemény dolgok várnak majd rám, de egyenlőre erre nem is gondolok (mert akkor azért nagyon félek), csak az lebeg a szemem előtt, hogy milyen jó lesz most ez az egy hét, és kiszakadni ebből :))))
A candidával kapcsolatban azt mondta, hogy nem vészes szerinte ez az egész, és elég a 3 napos canesten kúra. A gynevacra meg azt mondta, hogy szerinte jó dolog, és kaphatom nyugodtan a stimu alatt is, ha szeretném.

Most örülök, nagyon jó lesz a síelés - persze előre félek is kicsit ettől a kaparásos műtéttől, különösen az altatástól (de így legalább nem sokat fogok gondolkozni rajta, mert síelés közben csak nem ezen jár majd az agyam). Remélem sikerülni fog végre ez a lombik, és teljesül az álmunk - az mondjuk szerintem egy jó jel, hogy kipihenten, egy egyhetes kikapcsolódás után vágunk majd bele!

Enikő!!Hogy vagy? Máshol nem tudok írni Neked, ezért itt kérdezem, hogy mi van Veletek? Nagyon sokat gondolok rád, és szorítok Nektek!

2012. január 24., kedd

Palikör a BMC-ben, és a tegnapi élmények a Tegyeszben

JAJ!!!! Ma sikerült palira elmennem a BMC-be, ugyanis nem volt bent Zeke, mert valami továbbképzésen volt. Igaz, nem telefonáltam oda, de mivel egy barátnőmnek kifejezetten azt mondta ma menjen, így nem is gondoltam arra, hogy nem lesz bent. Mindegy nem idegeskedem, megjártam egy óra alatt...nem is ez a baj, hanem az, hogy már nagyon szerettem volna tudni, hogy mi van, mehetünk e síelni, mikor lesz a kaparás, meg minden!!!De most várnom kell holnapig...aztán ha kitalálja, hogy még ezen a héten, akkor nem is tudom mi hogy lesz!?!? Majd holnap kiderül, előre nem izgatom magam.

Tegnap voltunk a TEGYESZben, nagyon szimpatikus és kedves volt az ügyintéző hölgy. Elmondott mindent jó részletesen, hogy mi hogyan zajlik, és mit kell tennünk a határozat kézhezvételééig. Első lépésként két hét múlvára kaptunk is egy időpontot a pszihológiai beszélgetésre, amitől kicsit tartok így előre. Aztán lesz környezettanulmány, emiatt majd ők keresenek mindekt, és a háziorvostól  is bekérnek adatokat (neki még szólni kell előre, hogy lesz ilyen megkeresés - és csak bízom benne, hogy nem az lesz az első dolga, hogy anyuéknak elmondja, mert ebbe még nem avattuk be őket). Van egy 2 hétvégs tanfolyam, ahol kapunk egy tanusítványt. Ha minden megvan, akkor javaslat, és a gyámhivatal meghozza az alkalmassági határozatot.
A gyerekre vonatkozó igényeinket (ez így elég furin hangzik, de ez volt a papíron) is rögzítették: csecsemő, akit a kórházból rögtön szeretnénk hazahozni, fehérbőrű, és egészséges.

Remélem egyszer még azért a saját egészséges kis csecsemőmet fogom hazahozni, akit én szülök meg, de ha valamiért mégsem sikerülne soha, akkor is ott fog rám várni egyszercsak egy kisbaba, akit ugyanannyira, szívből fogunk szeretni!

2012. január 23., hétfő

Inzulin eredmények, Fülöpnél, Gynevac...és egyéb események

Olyan sok mindenről kell beszámolnom....:

1. Inzulinrezisztencia eredmények:
0 perc:
GLUKOZ            5.18 mmol/l         
INZULIN           3.46 mU/L           
60 perc:
GLUKOZ            5.42 mmol/l         
INZULIN         51.19 mU/L                             
120 perc:
GLUKOZ            4.64 mmol/l         
INZULIN         18.58 mU/L                             
Ez sokak szerint nem is olyan rossz, de az biztos hogy a Meforal előtti eredményeimhez képest talán kicsit rosszabb is, akkor ugyanis a 0 perces inzlinom 8 volt, de a 60 perces csak 30, és a 120 perces ugyanígy 18 körül.
Felhívtam Alföldit, hogy mi legyen vele - azt mondta jó ez így, szedjem így tovább a 2x1/2 szem Meforalt. Aztán este voltam Fülöpnél is, és ő meg azt mondta, hogy ezek nem jók, és hogy emeljük meg a Meforalt 2x1 szemre. Szóval most ez van, emeltem az adagon, és ezen kívül igyekszem odafigyelni a diétára és a sok sportra, ami persze lombik mellett nem könnyű...

2.
Beszereztem a Gynevac injekcióhoz a receptet dr. Lázár Erikától, és pénteken be is adatottuk az elsőt a háziorvosnál. Nem volt vészes, inkább utána fájt egész nap a fenekem, mintha nagyon izomlázam lenne. A drága férjecskémnek viszont még vasárnap is fájt...na ebből is látszik mennyivel nehezebben viselik a férfiak a fájdalmakat. Mindegy, az elsőn túl vagyunk, és e héten pénteken, még a síelés előtt (ahova remélem mehetünk) beadatjuk a másodikat is.

3.
Csütrötök este voltam Fülöpnél. Nem is ő lett volna, ha nem lett volna egy három órás csúszás, így a f6-os időpontommal f9-hn9kor kerültem be. Nagyon ideges voltam már, mert kivételesen most tényleg siettem, ugyanis vendégek voltak othon, akiket 8ra hívtunk. Természetesen azért kivártam a sorom. Fülöp kedves volt, újra átnézte a dolgokat, és az új anti spermium/anti ovarium leletemmel kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte is biztosan az IVIGnek köszönhető, és hogy az IVIG igazából 5 hónapig hat, és még tart ez nálam :)))) - így a mostani lombikhoz nem is kell újat kapnom, és ezt maga Fülöp doki mondta, aki mindig mindenkinek adja ezerrel az IVIGet, szóval neki hihetetek. Ennek nagyo örülök, mert ez nagy dilemma volt bennem, és nagyon jó, hogy most ő maga megerősítette, hogy most nem kell újat kapnom.
Mondtam neki hogy lesz kaparás, ennek nagyin örült.
Egyébként felírt megint pipolphent, mert fő a nyugalom, és hogy higyjek benne - ezt nagyon jó volt hallani egy ilyen dokitól, akit annyira nagyra tartok, és olyan nagy agy!Még ő is azt mondja, hogy mennyire fontos a lelki állapot, és a hozzáállás, szóval ez tényleg biztos hogy így van!
Valahogy ő annyira megnyugtató, és olyan jó érzés, amikor ő mondja, hogy biztos hogy sikerülni fog, ne aggódjak, biztosan leszek én még kismami - csak hát a lombikból sem sikerül minidg az első, lehet hogy kell pár próbálkozás - minidg olyan jó érzéssel jövök el onnan, valahogy kicsit mindig elhiszem neki, hogy tényleg sikerülhet.
Fél10 felé értem haza, a vendégek már javásban vacsiztak - szerencsére a férjecském mindent ügyesen tálalt nekik, amiket már előre előkészítettem. Nem tudom, hogy azért e mert későn értem haza, de jól elhúzódott a vendégség - reggel fél5kor menetek el, és feküdtünk le, szóval a pénteki napunk egy kómában telt, hiszen alig aludtunk pár órát.

4.
Szombaton voltam egy fórumos találkozón, amit a Fülöp dokihoz járó lányokkal tartottunk, és akikről mnár korábban is írtam, hogy mennyi erőt, kedvességet és bíztatást adnak nekem. Nagyon jól sikerült minden, fanatsztikus érzés volt, hogy külsőleg tök ismeretelen emeberek megkérdezik tőlem, hogy: hogy van a kiskutya? Mentek síelni? Mikor lesz a kaparás? - hihetetlen volt, hogy mindent tudnak rólam, és közben nem is simerem az arcukat! Mindenki olyan aranyos és szimpatikus volt így élőben is - nagyon jót beszélgettünk, és megbeszéltük, hogy a jövőben fogunk még ilyen talikat szervezni.

Szóval sok minden történt...és ami szintén nagyon izgis: ma megyünk a TEGYESZhez az örökbefogadás miatt. Tudom, hogy ez még korai, de ha mégsem sikerülne egy lombik se (de remélem sikerülni fog!!!), akkor jó ha már nem kell 5 évet várnunk, csak mondjuk 3-at....még az is rengeteg lesz. Igazából most még úgy érzem nem vagyunk erre annyira felkészülve, különösen a férjem, és ez fura, mert pont ő volt, aki erőltette ezt, és mondta, hogy menjünk mindenképp - én meg, akkor még kicsit idegenkedtem ettől, de azóta annyit olvastam róla, hogy teljesen megváltoztam. Remélem ezért az ügyintézés menni fog simán, aztán majd meglátjuk...

Holnap pedig délelőtt megyek Zekéhez, és egyeztetem vele a dolgokat, és időpontokat - és nagyon bízom benne, hogy megoldjuk majd, hogy el tudjunk menni síelni, és össze tudjuk hozni a dolgokat!


2012. január 19., csütörtök

Inzulinrezisztencia vizsgálat - avagy túl vagyok megint azon a rémes cukros löttyön

Reggel 7re mentem ma a Bálint Analitikába megcsináltatni a terheléses cukor vizsgálatot. Nagyon kíváncsi vagyok ez eredményre, hogy hogyan mozdultak el a dolgok mostanában, hiszen mióta szedem a Meforal nem is voltam.
Már 7re oda kellett érnem, nagyon korai volt...különösen, hogy a ez a labor nekem szinte teljesen a város másik felén van. Mindegy, szerencsére még nem volt forgalom, így nem volt vészes. Aztán jött a vérvétel, és utána a borzalmas cukros lötyi - de most az eddigiekkel ellentétben tettem egy kis citromot a cukros vízbe ismerőseök javaslatára, és így sokkal-sokkal elviselhetőbb volt az egész. Persze így is beleborzongok, ha viszagondolok rá, de legalább iható volt, és nem volt iszonyatos háningerem utána. Ez után pedig szépen kivártam a 2 órát, és elszenvedtem, hogy ma 3x szúrtak bele a vénámba.
Lényeg, hogy túl vagyok rajta, és délutánra már meg is lesz az eredmény!!Ennelk örülök, és Fülöp dokihoz remélem már vihetem is.

Ma még sok dolog vár rám: elmenni Dr. Lázár Eikához a receptért, kiváltani a gynevacot, menni Fülöphöz...és mindenezek után még vacsoravendégeink is jönnek, pedig hulla vagyok a reggeli korai kelés miatt - szóval nem tudom hogy fogom kihúzni estig?!? 

2012. január 18., szerda

Megjött, ma vagyok a 3. napon, jártam Alföldi dokinál, és GYNEVAC

Hétfőn nagy örümmel írtam, hogy még nem jött meg, na ez módosult, sajnos még aznap, szóval hétfőn megjött, tehát az az 1. nap. Ahogy számolgattam a síelés utáni hétfő lenne a 22. nap, hát nagyon remélem, hogy Zeke szerint ez majd még belefér, és jó lesz a kaparásra. Mindenesetre jövő hét elején elmegyek hozzá, és kikérdezem, hogy hogy legyen. Még az is lehet hogy azt mondja, hogy megcsinálja jövő héten.....huhhhhh, az mondjuk durva lenne, mivel igazából annyira félek tőle.....

Alföldinél is jártam tegnap...hát hogy őszinte legyek megint sikerült bemutatnia, hogy mekkora nagy lehúzó is igazából: idén 12 ezerre emelte a konzultációs díjat, amit most is volt képe elkérni azért a 15 percért amit bent töltöttem, és ami alatt felirogatta az eredményeimet, és közölte hogy minden rendben, minden eredményem jó, és folytassam így tovább a gyógyszereket, ja és a 15  percből min. 10 azzal telt, hogy mivel látta a dr.-t a nevem előtt arról kérdezgetett, hogy mit csinálhat most ő, hogy kapott egy fizetési meghagyást egy parkoló bírság miatt, ha nem fizette be időben....szóval kicsit ki voltam, hogy ez már tényleg a pofátlanság teteje, hogy még én fizessek neki azért, hogy jogi tanácsokat osztogathassak?!?!?!És eközben meg ő csak annyit mond, hogy okésak az eredmények, hát köszi, azt én is látom, nagyon is jól...szóval legközelebb akkor megyek hozzá, ha valamiért romlanának az eredmények, egyébként tutira nem!A gyógyszereket meg megpróbálom mással majd feliratni...
Egyetlen hasznos dolgot mondott, amit persze már eddig is tudtam, hogy kéne, hogy menjek el egy inzulinrezisztencia kontrollra, mert nem is voltam mióta szedem a Meforalt (ami egyébként szerinte egy vicc, mert olyan kis adagot szedek belőle). Szóval ennek hatására végre bejelentkeztem erre a borzalomra, és holnap reggel 7-re megyek meginni azt a fincsi kis cukros löttyöt 7.000, - ft-ért a Bálint Analitikába. Szerintem, hogy kicsit javítson a dolgon Alföldi miután kifizettem a pénzt, és látta hogy kicsit ki vagyok rajta közölte, hogy telefonon majd hívhatom az inzulinos eredményemmel, és majd úgy egyeztethetünk róla!Fanasztikus, még jó, hogy nem kell visszamennem újabb 12.000, - Ftot otthagyni neki!

Holnap délutánra kaptam időpontot Fülöphöz, szóval megyek megdumálni vele, hogy mi legyen majd most az IVIGgel, meg egyébként is kíváncsi vagyok, mert ő minidg mond valami újat...

És még egy újítás: felhívtam tegnap dr. Lázár Erikát, a GYNEVAC-os dokinőt, mert már ezen is régóta gondolkozom, hogy beadassam e, de eddig nem tettem, mert sosem volt semmilyen fertőzésem, de  most, hogy kimutatták ezt a candidát, úgy éreztem itt az idő erre is. Nagyon kedves volt, és rengeteget mesélt a gynevac jótékony hatásairól, azt mondta simán lehet hogy segít a lombikon is...mindenesetre belekezdek ebbe is még előtte. Ez ugye egy 5 ampullából álló injekció, amit a férjem is meg fog kapni (ára kb. 8500, - Ft/fő), ezt kell hetente, 10 naponta beadatni. Azt mondta nem baj, ha közben már elindul a stimuláció, mert ez nem hormonális dolog, szóval nem kavar bele abba. Ahogy számoltam, ha még a héten elkezdjük, akkor a beültetésig lehet hogy be is fogjuk tudni fejezni, de a 4. injekcióig biztosan eljutunk majd. Nem tudom segít e, én már nehezen hiszek a csodaszerekben, de annyi biztos, hogy ezt több közeli ismerősöm is beadatta már, és annyiban biztosan jót tett, hogy a fertőzéseik, gyulladásaik teljesen megszűntek. A doktornő azt mondta, hogy ez nagyon sok meddőségi gondon is segít, mert sokszor valami gyulladás, fertőzés áll a háttérben, ami egyébként nem mutatható ki, vagy csak kis mértékben....egy biztos, ártani nem fogunk vele, és mivel az összeg amit kérnek érte szintén nem olyan húzós a többi lombikos cuccal összevetve, ezért úgy vagyok vele, hogy miért is ne - és talán segíti a beültetést is, arról meg nem is beszélve, hogyabban meg biztos vagyok hogy a fertőzés/gyulladást megszünteti! Úgyhogy holnap még Fülöp doki előtt megyek a receptért, aztán kiváltom, és pénteken remélem a háziorvossal be is tudom adatni magunknak.

Egyébként rettenetes, hogy most, még abban a hónapban is, amikor "szünet" van, mennyi sok-sok pénzt kell elköltenem az orovosokra!!! Persze nem mondom, néha már úgy érzem magamnak keresem a "bajt", de ha egyszer tényleg azt szeretném, hogy most minden tökéletes legyen, és sikerüljön!!!!

2012. január 16., hétfő

Jó és rossz hírek

Jó hír: még mindig nem jött meg! Ez persze nem azt jelenti, hogy terhes vagyok (pedig milyen nagy csoda lenne), de azért örülök ennek, mert így talán mégis jól jönnek ki a dolgok a síeléshez. Mondjuk az azért fura, hogy már kb múlt hét csüti óta van egy nagyon pici vérezgetés....nem tudom mi lehet ennek az oka, bár talán az, hogy voltam múlt héten hétfőn Zekénél rákszűrésen, és talán amiatt van ez, hogy akkor kicsit megpiszkálta ott a dolgokat. Normálisan úgy számoltam, hogy e hét közepe felé jönne meg - lehet hogy akkor mégis tartjuk magunkat ehhez - és akkor mindent lehet jó időben csinálni, a kaparást, és a long protokoll indítást is.

Egyébként megjött a rákszűrés eredményem is, ami szerencsére P2, tehát negatív :))))) - viszont sajnos találtak valami kis gyulladást, és candida gombát! Ezen eléggé ki vagyok, nekem még nem volt ilyenem...Zeke csak emailen küldte el a dolgokat, és annyit írt, hogy javaslat 3 vagy 6 nap (és ki dönti el hogy mennyi?!?!) canesten hüvelytabletta. Nagyon remélem, hogy ez nem befolyásolhatja rossz irányba a lombikot, és könnyen el fog múlni. Azt is írta, hogy kontroll csak panasz esetén, de ez nem hülyeség? Eddig sem volt panaszom semmilyen, és mégis benne volt ez! Mindegy, jövő hét folyamán úgyis meglátogatom Zekét, addig úgyis lemegy a mensim is, és egyeztetek vele a dolgokról, és erről is kikérdezem, addig meg elkezdem a canestent.

Holnap irány Alföldi, és talán tudok cserélni csütrötökre egy Fülöp időpontot, akkor jól ki tudnám kérdezni, hogy mi a véleménye az anti-sperma leletről, és hogy szerinte erre hogyan is hatott az IVIG.

2012. január 13., péntek

Mégiscsak segített valamin az IVIG

Most beszéltem a G1Laboratórium Kft. vezetőjével, Mészáros Klára doktornővel, aki egyébként nagyon kedves, és tündéri. Azt mondta, hogy már ő is akart hívni engem, mert ők még ilyet nem láttak, hogy ennyit javultak volna valakinek az eredményei az antitesteket tekintve. Kérdezte is, hogy mit csináltam? Mi volt a változás? Mondtam neki az IVIGet, és mondta, hogy biztosan az segített...és hogy annyira örül, hogy tudnak javulni ezek az eredmények is, és hogy tegnap annyira nem hitt a szemének, hogy többször újra csinálta a tesztet. Ez nagyon jó hír, és én is örülök, mondta ő is, hogy már határeset, hogy spontán is mehetne a baba....de most akkor kicsit elbizonytalanodtam, hogy akkor tényleg kellene az az IVIG, pedig a most követekező lombiknál lehet hogy kihagytam volna...
Az afurcsa, hogy ennyire hosszútávúan kihat az IVIG, pedig ennek csak pár hét a hatása elvileg, de ezek szerint mégicsak több, vayy mostmár végleg helyrebillentette a dolgokat?!?!?!

Pszihoszintézis labor, laborleletek, és egy újabb para....már ma megjött:(

Hát eléggé vegyes érzelmekkel távoztam tegnap délután a pszihoszintézis laborból, ahol 2,5 órát töltöttem.
A fickó aki vezeti a helyet (nem nagyon merek neveket írni, mert így is mondta, hogy mire mentem, ő már lenyomozott engem a neten....) eléggé furcsa forma. Biztosan nagyon nagy tudású, de nincs éppen kibékülve a világgal, és kicsit idegesítő, hogy azt gondolja, hogy ő a legeslegokosabb a földön.
Először felsorolom a furcsaságokat:
1. Először átnéztük a kérdőívet, amit már előre kitöltöttem és elmaileztem neki. Ezek ilyen általános kérdések, amiket mondjuk egy nőgyógyász is feltesz. Az első furcsaság számomra, amikor is kérdezte, hogy milyen gyógyszereket is szedek rendszeresen, mert ő eléggé ellenzi ezeket, és majd megnézi, hogy nem tudná ezeket természetes anyagokkal pótolni. Ez idáig oké is, de amikor felsoroltam a bromocryptint, l-thyroxint és meforalt, akkor utána kérdezi mire szedem, én meg elkezdtem sorolni, hogy a bromot a magas prolaktinra....erre itt megállt, és ebbe úgy belekapaszkodott, hogy őrület. Ezek után ő úgy könyvelte el, hogy a többi gyógyszert is erre szedem, ami azért valljuk be, hogy eléggé furcsa, mert aki ezzel a témával foglalkozik, az legalább ezen alapgyógyszerekkel tisztában lehetne, amit szerintem rengetegen szednek akik lombikoznak. De ő egyértelműen kiderült, hogy nincs tisztában vele.
2. Utána jött az, hogy ő megvizsgálta az orvosokat, és szerinte kb egy doki van itthon, aki normálisan végzi a meddőségi kezeléseket - erre kérdeztem, hogy ok, és ki az?? Erre a válasz: ja a nevére nem emlékszik....
3. Majd közölte, hogy azért nem sikerülnek a lombikok, mert hiányzik az orvosi előkészítése a terhességnek, pedig az le van írva könyvekben, és nem érti miért nem csinálják. Erre kérdeztem, ok, és hol lehetne utána olvasni? Erre ő, hogy most ezt nem tudja hirtelen de majd utána néz...de egyébként is, nem fogja nekem elárulni a módszert, mert akkor miből élne ő....de majd megírja melyik könyv. Ma kapok egy mailt, hogy igazából nekem ez nem is kell, és jól elő volt készítve a lombikom, hanem nekem csak az ő homotoxikológiai előkészítése kell.
4. Végig ingázott, ami persze végülis nem gáz...de hogy ez alapján állítson és mondjon dolgokat, például véleményt orvosokról, és intézménykeről....

Na szóval furcsaságok voltak bőven, sőt....igazából kicsit úgy tűnt, hogy az ember lehet hogy sokat olvas, és tanulmányoz dolgokat (bár még egy dr. sincs a neve előtt), de azért ha már meddőséggel akar foglalkozni legalább ebbe kicsit jobban beleáshatta volna magát, mert így még egy "laikusnak", nekem (aki azért 4 év tapasztalatával, és rengeteg utánaolvasásával annyira azért mégsem laikus) is feltűnik, hogy nagyon hibáznak a dolgok.
Ami jó volt, az mondjuk, hogy az ezután következő rész, amikor is egy eletroakupunktúrás géppel bemérte a női nemi szerveimet, és azok állapotát. Erre mondta hogy nem olyan vészes...és amit ő ajánl, az az, hogy csináltassak egy homotoxikológiai vizsgálatot -  ezt ő kiküldi egy belga labornak, kérdeztem mutasson egy ilyen leletet, erre mutatott egyet, de azon is csak az ő pecsétje volt - és szerinte heti 1x járjak ilyen elektroakupunktúrára hozzá. Ja és örüljek, hogy nem kell injekciókat adnia, mert sokaknak arra van szüksége.
Ami szintén érdekes volt, hogy ő a sperma leletre is azt mondta, hogy határeset (ami egyébként a dokik szerint eddig mind jó), és hogy ezen is javítani kell.
Még egy: hogy javasolta a sertéshús teljes elhagyását

Egy szó mint száz, ha csak az akupunktúrás rész lett volna, akkor azt mondom, hogy okés, és talán vissza is megyek, de sajnos azt kell hogy mondjam, hogy igazán saját csapdájába esett a fickó, mert pont amiatt nem mennék vissza hozzá, amivel ő meg pont azt gondolta, hogy majd mennyire hozzáértőnek tűnik, és majd jól ezzel elkápráztat. Ezekből a kis megjegyzéseiből annyira kiderült hogy semennyire nem hozzáértő, sőt...felháborító, hogy milyen felkészületen, és közben meg azt gondolja, hogy nála a földön nincs tájékozottabb és rajta kívül mindenki tök hülye.
Igazából azon akadtam ki, hogy közölte, hogy ő nem akar befolyásolni, és tanácsokat osztogatni, de nélküle nekem soha nem is sikerülhet, és hogy hiába próbálkozom egyébként. Ez már tényleg pofátlanság, így kihasználni egy olyan ember sérült lelki világát, aki mindent megtenne, és mindenre képes lenne, hogy végre kisbabája legyen!!!
Na jó, ennyit erről az egészről, gyorsan felejtsük is el, csak gondoltam leírom, hogy aki netán idetéved mint olvasó, az tudja, hogy NE MENJEN ODA, és ez az ősztinte tanácsom, pedig én vevő vagyok többnyire az ilyen alternatív dolgokra....

Megküldte tegnap a Laboratórium Kft. a leleteket, olyan jófejek, hogy már ilyen gyorsan elkészítették, pedig csak jövő csütörtökre ígérték. Na szóval, bár azt mondták ne nagyon számítsak javulásra, mégis az anti-ovarium eredményem jó lett, tehát a negatív, és az anti-spermium is javult, bár az még mindig pozitív, de már kb csak kicsival határérték felett. Kérdés az, hogy most ez mitől javult????Bár csak tudnám, és akkor azt csinálnám...de öteletm sincs. Lehet hogy az IVIG segített? Ma felhívom majd a laborvezető nőt, remélem ő tud majd mondani valami hasznosat.


Jaj és van még valami: úgy néz ki megint megjött, és most nem a szokásos 34 napra, hanem 26 napra! Nem is érdekelne, és olyanok már meg sem fordulnak a fejemben, hogy miért is jött meg, és miért nem lettem terhes megint....hanem most azért vagyok ki, mert miért most jött meg??? Olyan szépen kiszámoltam, hogy majd jövő hét közepe fele megjön, aztán 28-án elutazunk síelni, és ha hazajöttünk, akkor megyek a kaparásra, és indulnak a dolgok. De most az, hogy ennyivel korábban jött meg mindnet összezavar! Lehet hogy nem is tudunk elmenni így síelni, mert pont a 14-21 nap között lennénk kint, amikor is a Zeke szerint a kaparást kellene csinálni. Most mi lesz? Hogy lesz? Ki vagyok nagyon, ha nem tudunk elmenni, akkor nem is csak az, hogy bukjuk az előleget, ami még a legkevesebb, de igazából lelkileg kellett volna nekem még az a kis kikapcsolódás, és pihenés, hogy ki tudjak tartani, és kibírjam a következő lombikot.......elmegyek jövő héten majd Zekéhez hátha ki tud találni valami megoldást, de azt sem akarom, hogy emiatt valamit ne akkor csináljunk, amikor a legtökéletesebb lenne....őrület, hogy mindig van min idegeskedni!



2012. január 11., szerda

Vérvételek és eredmények

Lassan haladnak a vérvételek:
1. A pajzsmirigy eredményeim mejöttek, minden teljesen jó: TSH, T3, T4, antitpo, ja és a prolaktin is -  de jövő héten még megyek Alföldihez, és fizetek neki 10 ezer Ft-ot, hogy ő is megállapítsa majd ugyanezt (bár az is lehet hogy keresek egy másik endokrinológust, de még enm tudom, ő nagyon elismert, és mindenki ajánlja...de valahogy én kicsit lehúzónak érzem). Sebaj, a lényeg, hogy minden rendben van ezekkel.
2. Ma reggel voltam anti spermium/ovarium vérvétel kontrollon: itt nagyon jófej volt a laboros nő, mondtam neki, hogy már egyszer voltam, és hogy sajnos pozitív lett az eredmény (ami ugye itt rosszat jelent). Mondta, hogy ne nagyon reménykedjek, hogy ez változni fog, majd jövő csütin lesz meg az eredmény. Mesélte, hogy csomó nőgyógyásznak tartanak továbbképzést, hogy milyen fontos is ez a vizsgálat, és hogy ha ez pozitív, akkor nem is kell több indok, és küldjék a pacienseket rögtön lombikra, mert csak az segíthet. Ezek szerint jó úton haladok, de azért ennek ellenére kíváncsi vagyok, hogy milyen irányban változtak az értékek, mert az anti tpora is mondták, hogy nem fog változni, és lám, most mégis jó ereményeket kaptam! De annyi biztos, hogy azt az érztést megerősítették bennem, hogy jó helyen vagyok, és csinálni kell ezeket a lombikokat, ha kisbabát szeretnénk, mert ez kell a mi sikerünkhöz, viszont, ha lombikozunk, akkor ez ki van védve, és akkor sikerülnie is kell! Szóval ki kell tartani, mert a követekző reméljük, már tényleg sikerül is!!!!

A szülőkkel kapcsolatban meg úgy állunk, hogy kérdezem a férjemet, hogy elmondta e ő is a szüleinek, erre közölte (miután másfél hónapja erről beszélünk, hogy majd januárban elmondjuk), hogy ő már elmondta a fagyasztott beültetés előtt az anyukájának. Hát kicsit ki vagyok emiatt. Nem is az zavar, hogy elmondta, hanem az, hogy nekem ezt teljesen elfelejtette megemlíteni, sőt, mindig mondogatta is, hogy majd januárban elmondjuk. Nem esett valami jó, és nem is jó érzés arra gondolnom, hogy anélkül, hogy én tudtam volna róla, egy ilyen fontos, engem is nagyban érintő dolgot osztott meg valakivel. Mindegy, túl vagyunk rajta, mostmár tudja mindenki - vagyis a szűk család. Nem tudom ettől könnyebb lesz e vagy sem, de azért jobb így.

Holnap pszihoszintézis labor, minden napra jut valami!!!

2012. január 10., kedd

Megbeszélés Zeke doktor úrral......

Tegnap délután voltunk Zekénél. Eléggé gyors volt, és nem volt valami beszédes kedvében, de ő már csak többnyire ilyen. A lényeget persze megdumáltuk, és igazából nem is kell ennél több.
Ebben a hónapban még nem indulunk el a long protokollal, hiszen már a 22. napon voltam tegnap, szóval minden a következő hónapban kezdődik.
Ahogy megjön a mensim, ami várhatóan jövő hét közepe, utána kb 14 napra, amikor ovulációm lehet elmegyek majd Zekéhez a BMC-be egy UH-ra, és időpont egyeztetésre. Az ovuláció után valamikor, kb a 20. nap körül csinál egy kaparást Zeke ott a BMC-ben. Erről sokat egyeztettünk, hogy ez legyen e, vagy a hiszteroszkópia, de végül ezt ajánlotta jobban. Az indok annyi, hogy nekem nem kell szerinte az, hogy körbe is nézzenek, mivel, már 2x volt HYCOSY, és minden rendben volt, és az UH-n is mindig azt látja hogy minden okés. Ugyanakkor, a kaparás jobb nekem, mivel a hiszteroszkópia során max. egy kis méhnyálkahártya biopsziát tudna csinálni, és az is jó, de a kaparás jobb, mert ott nagyobb felületben tudja leszedni a nyálkahártyát, és akkor az jobban segíti majd a beágyazódást is. Ez egy altatásos műtét lesz sajnos, amitől előre rettegek, de ki fogom bírni, muszáj lesz, hiszen hátha ez segít, és így majd mégis lehet kisbabánk!!!!De azért erre még lélekben jól fel kell készítenem magam.
A kaparás jótékony hatásáról egyébként Zeke eléggé meg van győződva, mert több olyan előadást is hallott, illetve tanulmányt olvasott, ami azt mutatja, hogy a kaparás utáni sebgyógyuláskor olyan folyamatok zajlanak, ami nagyban segíti az embrió beágyazósását is.
Ha ez meg volt, utána pedig a 21. napról indul a gonapeptyl, és a long protokoll - Zeke azt mondta most több hormont fog adni, és szebb sejteket akar (remélem azért nem lesz túlstimu ebből), és mindenképp majd 5 napos visszaültetés lesz. Na persze ez még odébb van, de ez a lombik sem lesz egyszerű, sok hormon, előtte ez a kaparás....jaj, erre bizony rá kell készülni, szóval örülök is, hogy még van egy-két hetem.
Ja és érdekes, de távozáskor közölte, hogy egyébként ajánlja, hogy hízzak 1-2 kgt, mert úgy sokkal jobb a sikerarány, és szerinte én túl vékony vagyok. Na ezt sem gondoltam volna, hogy valaki egyszer ezt mondja majd....én túl vékony....na ezt a tanácsot nem hiszem, hogy annyira be akarom tartani - egyébként is félek, hogy nehogy nagyon meghízzak a sok hromontól (bár az előző lombik alatt pont fogytam 2 kg-t).

Most koncentrálok a csütrötökre, amikor megyek erre a pszihoszintézis laborba...hát kíváncsi leszek rá nagyon!

2012. január 9., hétfő

Elmondtam Anyunak....

Ma délután megyek Zekéhez. Végre elindulunk valamerre. Már várom, hogy mit beszélünk meg, és hogy mik a követekző lépések, mert már annyira jó lenne megint egy kicsit legalább úgy reménykedni, hogy esélyesnek érzem magam :).
Eyébként tegnap elmondtam Anyunak a lombikot. Kérdezte hogy megint lesz e IVIG tavasszal, erre mondtam neki, hogy lesz, és lombik is. Meg sem lepődött, csak annyit mondott, hogy az jó, és hogy a Jánosban csinálják e majd. Aztán valahogy el is kezdett másról beszélni. Pedig én még el akartam mondani neki azt is, hogy már a múltkor is volt lombik is, mert nem akarom, hogy most emiatt kvázi hiú reményeket tápláljon, akarom, hogy tudja, hogy már volt egy az előző immunkezelésnél, és nem sikerült. Igazából nem volt vészes, pedig féltem ettől hogy most ezt elmondjuk. Igazából semmilyen nem volt, lehet hogy pont azért, mert ő is érzi rajtam, hogy milyen nehezen is beszélek erről, és ezért nem is kérdezett. Végülis jól alakult a dolog, mert nem kellett magyarázkodnom, és ezer meg ezer kérdére válaszolnom, egyszerűen csak elmondtam, és ő megértette, és talán örült is neki, és kész! Jó ez így, hiszen, minidg is úgy voltam vele, hogy el akarom mondani, de beszélni nem akarok nagyon róla, nem akarom hogy az legyen, hogy kérdezget, hogy mizu már, stb.....de azért azt még valamikor el fogom mondani, hogy már volt az előzőnél is egy, és nem sikerült. Remélem megérti majd, hogy miért nem mondtam el.
Most összeszedem a kérdéseimet, amikrt majd fel akarok tenni Zekének, és most eddigi szokásomtól eltérően le is írom őket, mert most tényleg mindent körbe akarok jól járni, és a legjobban akarom csinálni a következő, remélem kisbabát hozó IVF-et!

2012. január 5., csütörtök

Lassan beindul a gépezet, szépen előkészítjük a követekező, remélem sikeres lombikot

Erőt vettem magamon, és szépen elkezdtem bejelentkezni a felírt listámról mindenhova....
- holnap reggel megyek a TSH, T3,T4, antiTPO, prolaktin kontrollra
- bejelnetkeztünk a TEGYESZhez, oda január 23-án megyünk
- most hívom Alföldit, csak éppen nem ért rá, mert hozzá is bejelentkezek
- hétfőn megyünk Zekéhez
- jövő csütin meg megyek a pszihoszintézises laborba - na arra kíváncsi vagyok!

Erre a sok mindenre szépen rá fog menni a januárom. Lehet hogy a lombikot el is csúsztatjuk, és csak a következő ciklus 21. napjáról indítunk, mert azt akarom, hogy ezek meg legyenek, meg most ebben a ciklusban éppen beteg vagyok, fáj a torkom, és alig van hangom, szóval az sem hiszem hogy túl jót tesz. Meg talán a lelki felkészüléshez is kell még egy kis idő -  mert annyira nem akaródzik megint ez a sok-sok injekció, és petesejtleszívás, sőt még előtte valószínűleg egy kaparás, vagy hiszteroszkópia is - de persze az nem is kérdés, hogy örömmel bevállalom ezeket mind, ha egy kisbabát kapok cserébe, de az eddigi kudarcok miatt egyre nehezebb ebben hinnem, márpedig anélkül ebbe nem szabad belevágni. Szóval kell az a kis idő még, hogy felkészüljek lélekben is, és szerintem ez nem csak nekem kell, hanem a férjemnek is, mert bár nem mondja, de tudom hogy ő is ki van már ettől az egésztől. Tegnap ahogy beszélgettünk az örökbefogadásról, amit érdekes, de eddig főként inkább ő erőltetett, hogy jelentkezzünk be, végül csak elmondta, hogy azért benne lenne az, hogy nem lesz saját, vér szerinti utódja! Ez borzalmas, persze bennem is bennem van még egy csomó kétely, de ez még olyan messzi (és igazából ez az egész bejelentkezés is azért van, mert olyan logikusan cselekszünk, bejelentkezünk, hogy ne 2-3 év múlva induljon majd el az az 5 év, amit várni kell), hogy nem is foglalkozunk ezekkel, mert azt viszont mindeketten kijelentettük, hogy ha mégis úgy alakul, akkor inkább egy örökbefogadott babával, mint gyerek nélkül éljük le az életünket! De azért ettől függetelenül borzasztó, hogy nem tudom megadni neki ezt a csodát, pedig annyira szeretném - de még nem adom fel, próbálok bízni, hogy a követekző lombik majd sikerül!!!!!!
Most pedig fókuszálok a követekező sikeres lombik előkészítésére, hogy tényleg kisbaba legyen belőle, és ehhez minden a lehető legjobban legyen beállítva, és kontrollálva.


2012. január 3., kedd

ÚJÉV: új remények - reméljük kisbabát hoz nekünk a 2012!

Itt a 2012!!!Őszintén remélem, hogy ez az év végre nekünk meglepetséként egy egészséges kisbabát tartogat!

Ilyenkor mindenki rengeteg fogadalmat tesz, hogy min változtat, mit csinál másképp....én csak annyit fogadok meg, hogy még sokkal jobban odafigyelek magunkra, és tényleg mindent megpróbálok megtenni, hogy most majd sikerüljön.
Rengeteg a teendő:
- el kell mennem pajzsmirigy kontrollra
- oda kell figyelnem az IR diéta betartására, és kontrollra kell mennem
- menni Zekéhez, és megbeszélni, hogy hiszteroszkópia legyen e vagy kaparás
- elmenni spermium antitest kontrollra
- sokat pihenni, és a legfontosabb megpróbálni valahogy ellazulni.......ez nem lesz könnyű, de meg kell próbálnom, mert az, hogy nem tudok aludni, és folyton idegfeszültségben vagyok tudom hogy csak árt......ennek nem tudom hogyan fogjak neki????
- beszélni a szülőkkel a lombikról - JAAAAAAAAAAAJJJJJ!!!
- lehet hogy elmegyünk és bejelentkezünk örökbefogadásra, persze ez csak végső opció lenne, de mint tudjuk min. 5 év a váróslista csecsemőre, így ha most bejelentkezünk, akkor még rengeteg időnk van, hogy lombikozzunk, és hogy próbálkozzunk......és remélem sikerül, és én is átélhetem majd azt a misztikusan csodálatosnak tűnő 9 hónapot egy kisbabával a hasamban - de ha valamiért mégsem, akkor lehet hogy egy másik úton, de mégis anyuka lehet majd belőlem

Szóval sok, nagyon sok a teendő, de itt az új év, és idén tényleg mindent meg akarok tenni, és meg is fogok, hogy sikerüljön!!!