Keresés ebben a blogban

2012. június 29., péntek

Holnap esküvőre megyünk, és közben már csak 5 nap van a vérvételig

Köszönöm a sok bíztató szót, jól esett! Kicsit jobb a hangulatom már, tegnapelőtt bevettem a pipolphent, majd egész nap aludtam szinte, csak enni keltem fel. Tegnap nem vettem be, olvasgattam napközben, de este újra bevettem, szóval úgy aludtam mint a bunda, most ébredetem nemrég. A haspuffadásom talán picit enyhült...ami nem tudom, hogy jó vagy rossz hír e, hiszen pont hogy a túlstimulációs tüntetek ha ilyenkor erősödnek az szokott terhességet jelezni. De nem agyalok, ez nem biztos hogy így kéne legyen - lehetek terhes enélkül is, sőt az is vagyok. Az a kis 4 sejtes embrió már egy hete a pocimban van, remélem már jól beágyazódott és szépen fejlődik tovább a kis későn érkező pajtikkal együtt....
Holnap esküvőre megyünk. Na gondolhatjátok ez most mennyire hiányzik. Semennyire. Kiöltözni, amikor úgy nézek ki mint egy kismama (és sajnos nem azért mert akora a gyerek a hasamban). Meg egyébként is ez most fárasztó lesz. Azért persze úgy vagyok vele, hogy csak nem árt, hiszen már egy hete itt vannak a babák velem, mostmár elég erősek ahhoz, hogy ez ne legyen gond. Napközben pihenek majd sokat, és akkor este jól bírom - maximum nem táncikálok, csak üldögélek, meg vacsizok egy fincsit.
Már kevesebb mint egy hét, már csak 5 nap és megtudjuk az eredményt ------ annyira szeretnék végre örömmámorban távozni a BMC-ből, annyira jó lenne Zeke arcán azt látni, hogy mostaztán jóhírt fog közölni!

2012. június 27., szerda

Elkezdtem félni....

Pedig nem kéne! Itt vagyunk balcsin, és minden olyan jó. Gyönyörű az idő, egész nap pihizünk, jókat eszünk, és ami a legjobb, hogy kettesben vagyunk (hármasban a kiskutyával). ÉS MÉGIS! Az éjjel rosszul aludtam, elkezdtek gyötörni ezek a hülye gondolatok. Mi lesz ha nem sikerül? Hogy élem túl? Jellemző - micsoda egoizmus, nem is a sikertelenségtől félek konkrétan, hanem hogy nem fogom tudni ezt mégegyszer elviselni. Rettegek, hogy újra át kell élnem ezt! Tudom, hogy sürgősen változtatnom kell, mert pont most kell a kicsiknek a legnagyobb nyugalom, hiszen talán már be is ágyazódtak....azt hiszem be is veszem azt a pipolphent, szükségem van rá. Féltem, hogy eljön ez az érzés, de eddig valahogy más volt, eddig valahogy nyugodt és bizakodó voltam. Nem tudom most mi történt....de hozzáteszem ez is más, valahogy most más az ami miatt aggódok, és aztán pláne kiborít. Igazából félek az egy hét múlva, szerdán levő vérvételtől, nagyon félek, hogy mi lesz velünk, ha rossz hírt kapunk. JAJJJJJJJJ........le kell győznöm ezt magamban! Vissza kell kapnom azt a pozitív hozzáállást, mert az kell a sikerhez, kell hogy higyjek benne!!!! Most mindenesetre benyomom azt a pipot - és közben imádkozok, és igyekszem megváltoztatni ezeket a gondolatokat - hiszen: MINDEN RENDBEN LESZ, JÖVŐ SZERDÁN MEGTUDOM, HOGY KISMAMA VAGYOK, ÉS MI LESZÜNK A FÖLDÖN A LEGBOLDOGOBB PÁR, AKIK VÉGRE BABÁT VÁRNAK! - mostmár csak annyi a dolgom,hogy ezt el is kell hinnem, és kérnem a JóIStnet, hogy ez váljon is valóra!!!  

2012. június 25., hétfő

4 csodás blasztobaby:))))))))

Annyira boldog vagyok!ez szuper!nagyon örülök,hogy ilyen szuper erős kis embrióink vannak!
Kettő megy a fagyiba - ez azért megnyugtató,de persze csak tesókhoz,kettő meg hamarosan jön vissza a pocimba! Most néztük meg őket,nagyon cuki,képzeljétek az egyik már kinyílt,ahogy az embriológus fogalmazott "kidugta a lábacskáját" magától. Le is fotóztam őket,majd felteszem mindenképp,mert nagyon izgi látvány,csak most megint mobilról írok.

Innen egyenesen balcsira megyünk,már be vagyunk pakolva. Szombatig ott pihizünk majd,szóval remélem elég ideális lesz a környezet a babóknak jó alaposan beágyazódni!

És igaza van Kissapkának:most nem azt írom,hogy bárcsak sikerülne-hanem,hogy sikerülni fog,egyszerűen így kell lennie,hiszen olyan erős kis babyk ők - na befejezem,mert mindjárt mennem kell,hogy betegyék őket a helyükre,ahol csodaszép kisbabává fejlődnek majd!

Köszi a drukkokat,imákat,jókívánságokat - úgy látszik tényleg segítenek!!!

2012. június 23., szombat

Szingli hétvege: jól vagyunk, már egy babával a pocimban,aki remélem marad is!

Egész jól telik a hétvége, bár gondolom az én drágámnak még jobban a hatalmas bulik közepette a legénybúcsún. Megérdemli azt a kis kikapcsolódást, elég ápolás jutott neki mult hétre, aztán jövő héten is még kényeztetésben lesz részem, ha minden igaz, hogy ne legyen más dolgom, mint csodás lakhelyet biztosítani a kicsiknek odabent. Én barátnőztem tegnap, ma a tesóm van itt, pihizünk, eszünk, és dvdzünk - szóval teljes kikapcs.Néha izgulok a hétfő miatt, vagy úgy egyáltalán, de azért ez valahogy más egyenlőre mint legutóbb. Emlékszem, akkor kapkodtam a pipolpheneket, most meg eszembe sem jutna. Sőt, eddig azt gondoltam, hogy a légszomj az a túlstimuláció tünete, de rájöttem, ogy inkább a stresszé! MOst is fel van keményedve a hasam, úgy festek, mint egy felidős kismama (bárcsak az lennék nemsokára),meg a "szokásos" púpom is kijött, ami a multkor is, de valahogy jobb az idegállapotom egyenlőre. Na nem akarok semmit sem elkiabálni, sőt....biztos rámjön még a para majd a vérvétel közeledtével, vagy ilyesmi, de örülök, hogy legalább nem nyugtatókkal indítok!Bárcsak sikerülne!!!!!-tudom, hogy ezt sokszor írom, de muszáj:))Remélem a kint maradt 8 mini bébi-kezdeményünkis jól van, és növesztegetik szépen a sejteket!

2012. június 22., péntek

1 embrió a pociban,és a többi is szépen fejlődik

Meg volt a mai beültetés! Rengetegen voltak a Bmc-ben,alig volt ágy.
Az embriók szépen fejlődnek,egy van ami 3 sejtes,a többi 4sejtes már,és így egy ilyen kis 4sejteset kaptam vissza.
Zeke aranyos volt,pedig látszott,hogy totál ki van a tömegtől.

Mostantól beindul a szigorú pihi,ma barátnők jönnek át ápolni,segíteni,holnap meg hugica-és vasárnap meg jön is haza a férjem.

Remélem hétfőig szépen fejlődnek tovább a kint maradt embriók és lesz minimum 2 blasztobaby!!!11-re megyek majd a bmc-be.

Mostpedig pihi,és koncentrálás,hogy a bekerült kicsike ügyesen kapaszkodjon!!

Indulás a BMC-be a 2.napos transzferre

Most indulok a BMC-be, de gondoltam még egy gyors bejegyzés belefér.
A kiskutyám hála a JóIstennek azt hiszem jobban van, még ma is kapott infúziót, de már eszik, nem hányja ki, és a kedve is talán kezd alakulni - szóval remélem hogy a gyógyulás mezejére lépett. Jó lenne,ha mától már ő rendben lenne, és végre megnyugodhatnék, és tudnék pihizni sokat majd a kis embrikémmel a hasamban.
A férjem ma délután elutazik legénybúcsúra. Olyan rossz, hogy nem lesz itt velem a 7végén, azért akárki is van velem - mert persze azért nem leszek egyedül, jönnek barátnők, meg a hugom - de vele tudok a legjobban relaxálni, és lazítani. Nem panaszkodom, várom a hétfőt inkább, amikor is remélem a mai mellé még két szépséges blasztobabát is kapok a pocimba - és utána a tervek szerint lemegyünk balatonra egész hétre (vagyis szombatig, amikor esküvőre megyünk) pihenni! Az lesz ám az idilli környezet a babáknak beágyazódni, igazi pihenés lesz kettesben - alig várom!

Na befejezem, mert mennünk kell - remélem mindegyik embriónk jól van, és szépen fejlődnek! Egy picit izgulok azért, hogy hétfőre legyen minimum két szépséges blasztobaby - de hát nem is én lennék, ha nem találnék valami izgulni valót :). Egyébként érdekes, hogy ha most megfogan majd a baba, akkor nem is fogjuk tudni, hogy vajon melyik beültetésből lett?!?

2012. június 21., csütörtök

9 embrió:))))

Most telefonáltunk,és jó hír: mind megtermékenyültek,9 embriónk van. Dupla transzfer lesz,de nem szombat/hétfő,hanem holnap kell mennem 11-re,akkor visszakapok 1-et,és a terv szerint hétfőn kettőt! Kicsit a férjem aggódott amiatt,hogy holnapra szinte még semmi nem is látszik a fejlődésükön-de ez van,Kanyó doktornő a telefonban azt magyarázta hogy mindegy,hogy három vagy két napos...szóval holnap 11,és egy baba bekerül a pocimba.

Most a jóhírek után egy kis rossz: tegnap jobban lettem délután,amikor megláttam,hogy szegény kiskutyám hányt,majd fosott,majd hányt...szóval össze kellett szedni magam. Este elvitte a férjem dokihoz,ott volt uh,infúzió - este 11re értek haza. Utána meg kellett figyelni 2-ig,akkor beadni neki gyógyszert,szerencsére nem hányt többet. Hajnali fél4kor nyugtalan lett,felkeltem,ő rohangált fel-alá...gondoltam le kell vinnem. Le is mentünk,de lent lefeküdt a fűbe,és nem mozdult,ölbe kellett felhoznom! Szóval alig aludtunk,most vitte a férjem újra a dokihoz - nagyon jó lenne,ha jobban lenne.
Különösen azért nehéz a helyzet,mert úgy volt,hogy leküldjük balcsira a kutyust anyukámmal,mivel az én drágám elutazik a 7végén legénybúcsúra,és akkor jobb ha én pihenhetek. De így nem merem elküldeni!!!ugyanakkor pedig tudom,hogy a transzfer után pihennem kéne!szóval ötletem sincs,hogy most mi lesz.....olyan jó lenne,ha jót mondana a doki!!!!

Egyébként ma van a 4. házassági évfordulónk! Azt kívántam,hogy foganjon meg ma az a baba,akiből megszületik a kisbabánk 9hónap múlva - de jó lenne,ha ez beteljesülne. Szerettünk volna ma kis ünneplést,de szerintem ehelyett kutya-ápolás lesz. Négy éve egyáltalán nem azt terveztük,hogy ilyenkorra majd egy kutyusunk lesz,sokkal inkább két kisgyerekünk! Persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy rossz hogy kutyánk van,hanem inkább azt,hogy jó lenne még két kis lurkó is mellé.... Milyen felhőtlenül boldogok voltunk akkor, egyszerűen tökéletes volt minden! Remélem hamarosan visszakapjuk azt az érzést,ami akkor volt bennünk,és az 5. évfordulónkat már egy,vagy esetleg két kisbabánkkal ünnepelhetjük majd,úgy,hogy ott lesz velünk egészségesen a mi drága kiskutyusunk is!

Köszönöm,hogy olyan sokan velem vagytok,és drukkoltok nekünk - ez csodás érzés!

2012. június 20., szerda

9 petesejt

Megvolt a punkció,9 petesejtem lett. Kicsit csalódott vagyok,hogy "csak" ennyi,hiszen jóval több hormont kaptam,mint legutóbb. Persze minden stimuláció más,de Kanyó doktornő mondta is,hogy sok kis tüsző volt,szóval lehet hogy ha várunk péntekig,akkor több is összejött volna. De azért nem akarok panaszkodni,hiszen a boldogsághoz 1 is elég!
A terv továbbra is a duplatranszfer,1db háromnapos,és 2 ötnapos beültetés. Jó lenne holnap azt a hírt kapni,hogy 9 szép embrió indult el!!!

Az altatás vagy a nagy hőség,vagy együtt a kettő nagyon megviselt most kivételesen. Mikor már mehettem a záróért rosszul lettem,és vissza kellett mennem ledőlni,nagyon leesett a vérnyomásom. Aztán picit jobb lett,de hazafelé a kocsiban brutál rosszullét jött rám megint: hányinger,szédülés,majdnem elájultam. Gyorsan hazajöttünk,és hidegvizes borogatás és bedőltem az ágyba. Most is itt fekszem,így megint mobilról írok. Aludtam pár órát,közben iszonyat szenvedtem,szédültem. A férjem,a kis ügyes, főzött nekem rántott husit,most ettem,és remélem talán jobban vagyok,és nem jön vissza ez a rémálom. Nem tudom az ivig miatt volt e,vagy meleg - de tényleg küzdős volt. Sajnos egyébként van egy kis vérzésem is,jó lenne ha abbamaradna az is. Szóval egyszerűen csak szeretném jobban érezni magam. Borzalmas volt ez a pár óra,kb megfogadtam,hogy nem kérek több altatást (de nem értem, eddig mindig jól voltam?!). Mondjuk remélem nem is kell többször,mivel most sikerülni fog!

Imádkozok,hogy szépen elinduljon mind a 9 embrió,drukkoljatok Ti is értünk kérlek!Holnap 9-kor telefonálok....bárcsak valóra válna az álmunk végre!

2012. június 19., kedd

Fáradtan, de végre itthon

Végre itthon!
Nagyon hulla vagyok, de szerintem ez nem csoda. Tegnap éjjel fél12-kor mentem át a kórterembe, ahol egyébként egy kedves, fiatal csajszi volt még rajtam kívül, szegényt felébresztettük, ahogy becsörtettem a cuccokkal. Ez után megpróbáltam aludni, na persze 40 fok volt, égett a folyosón a nagyvillany, és az ajtót nem lehetett becsukni, szóval nem volt egyszerű - de valahogy azért el voltam, majd reggel fél6kor már jöttek vérnyomást mérni. Kicsit még dumáltunk a kórházban fekvő barátnőmmel - sőt nem is olyan kicsit, mivel még a vizitet is lecsúsztam emiatt, de kit érdekel. Ez után 8 felé lementem a zárójelentésemért, amit először közöltek, hogy nem adnak ki a Fülöp nélkül - de végül persze megcsinálták, és 9-f10 felé már jöttem is hazafelé, mindenki aranyos volt, és sok sikert kívánt. Jó túllenni rajta, és nagyon reménykedek, hogy legközelebb már kismamaként megyek a 2. IVIG-re.
Most próbálok pihenni, hiszen a holnapi nap sem lesz egyszerű, reggel fél8-ra megyek a BMC-be, ahol jó lenne, ha sok-sok szép petesejtet tudnának leszívni, és megtermékenyíteni.

Vicces, pont csütörtökön lesz a 4. házassági évfordulónk, és mondtam is a férjemnek, hogy én azt kérem ez alkalomból, hogy azok a kis embriók foganjanak meg (pont akkor kell majd telóznom a BMC-be), akikből majd meg is születnek a gyönyörű kisbabáink! Imádkozom, hogy így legyen!

2012. június 18., hétfő

IVIG

Ma reggel fél8-ra jöttem a kórházba,most este fél10,és még bőven csepeg az utolsó üveg humaglobin. Na nem akarok panaszkodni,hiszen a lényeg,hogy megkaptam,ezért aggódtam annyira,és most mindjárt túl vagyok rajta!!!még jó,hogy már mobilról is megy a blogírás...egyre extrémebb környezetből irogatok:)
Fülöp nagyon rendes volt ma. Nem tudom,hogy ez annak köszönhető-e,hogy reggel épp valami qr-kódos cuccot akart leszedni a netről,és nem ment neki,de a férjem segített rajta,és mindent letöltött,majd egy pendriveon átadott,vagy szimplán csak jó napja van. Reggel fél9kor hívtam,jött is fél óra múlva. Ez után jött a papírmunka,meg meg is vizsgált (na ezt nem értem minek,mondtam hogy nem vagyok terhes pedig). Majd jöttünk a szülőszobára,ami persze tömve volt,de Fülöp nagyon jófej volt,és erősködött,hogy márpedig nekem mindenképp ma meg kell kapnom az iviget. Ez után jött pár óra üresjárat és várakozás,közben taliztam a szintén a kórházban fekvő kismami barátnőmmel (aki biztos olvas most minket), végül 2kor elstartunk az első palackkal. Ja azt majdnem kihagytam,hogy megint könyörögtem,hogy a könyökhajlatba menjen a branül,de nem - így egy véna szétdurrant,majd másodikra,de sajnos még mindig a kézfejbe sikerült. Fülöp kikérdezte az anaxifíliás shock tüneteit,de egyébként vicces és egész aranyos volt,majd fél óra után lelécelt. Nos én azóta is itt fekszem,és csepeg a cucc....de talán mire végzek a bejegyzéssel el is fogy!
A férjem fél 8 felé ment haza,de utána sem maradtam egyedül,jött a kismami barátnőm,illetve pár percre beugrott egy másik barátnő is. Az esti,fél9-es ovitrellet is a barátnőm adta be,egyébként nagyon ügyesen - és itt is nagyon köszönöm!
Érdekes élmény volt egész nap a szülőszobán lenni...remélem hamarosan már más miatt látogatok majd szülőszobára,mondjuk egy 9 hónap múlva,de így is fantasztikus volt! Sokat mászkálok ki ugyebár pisilni,mivel megittam ma 6 palack vizet (de nem is fáj a fejem!),és csodás volt látni,hogy a kismamától aki küzdött több órája,egyszercsak babasírás hallatszott:)))-legalább 4 baba született itt ma meg,akiket én láttam/halottam és ez csodás élmény,aminek nagyon szeretnék én is igazi részese lenni mihamarabb!

Közben lefolyt a cucc - szóval VÉGE!!!8kemény óra,de bennem van a csodaszer,mostmár az Nk ölősejtjeim mehetnek a fenébe,lenyomjuk őket,és mindjárt megfogan/nak az én kis drágáim,szép,befogadó környezet várja őket!

Na megyek alukálni...bár ez még érdekes lesz,még egy óra pihi itt,és utána megyek majd le valahova a szülészet-nőgyógyászatra,ahol majd keresnek nekem egy ágyat...szóval még nem tudom hol ér az igazi álom!

Holnap remélem mihamarabb hazajutok reggel,és majd otthonról jelentkezem! Szuper,hogy túl vagyok rajta - mostmár ezerrel a kis petesejtekre koncentrálok!

2012. június 15., péntek

Punkció kitűzve: jövő hét szerdára, azaz június 20.

Megjártam Zekét, természetesen ma is rengeteget kellett várnom, főként persze a vérvétel miatt. Amit látott, azzal ismértelten elégedett volt, a jobb petefészekben nagyon sok, szép tüsző van, kb fel sem sorolta mennyi, de 10 felett bőven, a bal oldalon kevesebb, de ott is mind szépen növöget. A nyálkahártya 10B. Mondtam, hogy hétfőn nem tudok menni, de végül azt mondta nem gond, és fixáltuk, hogy akkor a leszívás szerdán lesz. Remélem pont a tökéletes időben, és nem kicsivel sem hamarabb, mert ahogy megfigyeltem nekem a vége felé kicsivel lassabban nőnek már a tüszők, így kicsit aggódok, hogy nem tud benézni hétfőn.
A hormonokat tekintve: marad a 300 GonalF, 2 luveris, és holnaptól 1 gonapeptyl. Hétfőn már csak gonal-f, és gonapeptyl lesz, luveris már nem. Kedden meg már clexane sem.
Hétfő este 20:30-kor kell beadnom a tüszőrepesztőt, akkor pont remélem a kórházban leszek az IVIG miatt, de majd ott hasbadöfön magam. Én leszek szerdán az első. Altatást kértem, Zeke nem is nagyon ellenkezett, sőt...mondta, hogy sok a tüsző, szóval jobb lesz ez így. Az altató orvostól mondjuk előre rettegek, mert a múltkori óta még minidg fáj a kézfejem, csomószor zsibbad! Szóval szépen elintézett, pedig még fel is hívtam a figyelmét, hogy ne a kézfejembe tegye a barnült, de erre ő csak annyit mondott: ne okoskodjon, nem maga az orvos, és hogy ma ez lesz a legkisebb fájdalma - na szép...nem hiába kértem, hogy ne oda tegye, tudtam hogy ez lesz belőle! Remélem szerdán normálisabb lesz, és ha megkérem, akkor nem oda teszi be azt a borzalmat! 
A beültetésről nem beszéltünk, abban maradtunk, hogy azt jövő csütörtökön egyeztessük, mert akkor már látjuk majd hány embriónk van (remélem jó sok!!!).

Hétfő izgalmas nap lesz, szorítsatok, hogy minden jól alakuljon, és ne legyen gond Fülöppel: emélezzen rá, hogy megígérte nekem az IVIG-et, és kapjam is meg gond nélkül!Egyébként kiakasztó, hogy azon kell aggódnom, hogy be tartja e a doki a szavát, és megkapom-e a kezelést?!?! Utálatos egy dolog, hogy nem lehet előre 100%-osan lefixálni vele valamit. De nem hagyom magam, én nem jövök el IVIG nélkül a kórházból, az tuti :).

2012. június 14., csütörtök

Értesítés a TEGYESZ-től: 5055. sorszámunk a várakozók között

Képzeljétek tegnap jött egy levél a TEGYESZ-től. Ebben értesítettek minket, hogy megkapták a gyámhivatali határozatunkat, és ezennel felvettek a várakozók listájára (még visszamenőleg, a jelentkezésünk dátumával, tehát január 23-val), és így az 5055. sorszámot kaptuk! Ez brutális!!! Nem is értem, ezek szerint ennyien vannak előttünk? Hogy lehetséges ez? Annyira durva, hogy ennyi ember vár egy kis csodára, hogy vele teljes lehessen a családja! Persze nyilván nem a TEGYESZ-en keresztül lenne az örökbefogadásunk, ha ez lesz, és biztosan jelentkezünk alapítványokhoz, ha ez a lombik sem sikerül - de remélem arra már nem fog sor kerülni, mert most terhes leszek!

A hormonoktól egyébként eléggé ki vagyok, már az egész hasfelületem sajog a sok injekciótól (ma reggel 6 db-ot kaptam), és a petefészkeket is érzem. Holnap megyek Zekéhez, remélem a megemelt hormon adag jól dolgozik, és sok gyönyörű nagy tüsző lesz, és beütemezhetjük majd a jövő heti leszívást!
Igazából semmi máson nem izgulok, csak azon, ahogy így egyre közelebb kerülünk, hogy hétfőn megkaphassam az IVIG-et. Botrány, hogy Fülöp ennyire nehéz eset, és hogy félnem kell attól, hogy mi van ha hazaküld reggel, hogy ma nem megy?! Ezt nem lehet csinálni valakivel, aki egy lombik kellős közepén van! Egyszerűen ezt nem lehet, itt minden nap, minden óra számít! Igyekszem nyugtatgatni magam, de olyan rossz, hogy most nem tudom hívni sem, hogy akkor még egyszer emlékeztessem, és megígértessem vele. Most nem tudok mit tenni, csak várni, és imádkozni, hogy hétfőn minden rendben menjen!

2012. június 13., szerda

Szépen növekvő sok-sok tüsző

Jó hírek: Zeke nagyon elégedett volt,szóval örülök:
- nyálkahártya 6B
- jobb oldal: 2x12mm,3x10mm,3x8mm,3x7mm
- bal oldal: 2x10mm,2x8mm,2x6mm
Tehát a mennyiség jó,és a méretek is talán!
Mától megemelte a hormon adagom:
300 gonal-f
2 luveris
1/2gonapeptyl
1clexane

Pénteken megyek vissza,akkor vérvétel és UH. Mondtam neki,hogy hétfőn nem fogok tudni menni,azt mondta ne aggódjak,nem baj. Ő meg kedden nem lesz,de azt mondta, lehet hogy már pénteken fixálunk mindent. Nagyon számolgatott,és mondta,hogy minden jól jön ki,mindent fog tudni ő csinálni,akár dupla transzfert is! Szóval ezekből én úgy sejtem,hogy talán szerdára tervezi a leszívást,akkor a 3napos transzfer szombat,és az 5napos meg hétfő...de ez persze képlékeny még - remélem nem lesz elkapkodva semmi,és szépen türelmes bevárjuk míg minden tüsző beérik (na persze az is lehet,hogy ennyi hormontól ez hamarabb lesz)! Mondjuk örülnék ennek,mert 30-án esküvőre megyünk,és akkor addig azért lenne idejük befészkelődniük a kicsiknek - de várom már:)). Azért kicsit félek a túlstimutól,jó sok hormont kapok!
Ami az anyagiakat illeti,ma megint otthagytam 30 ezret a patikában!

Pénteken újabb UH,és akkor kirajzolódik a pontos időbeosztás. Addig pedig hajrá tüszőcskék,csak így tovább!!! Köszi,hogy ennyien drukkoltok,nagyon jól esik:)

Első blogbejegyzésem mobilról

Nemrég épp azon bosszankodtam,hogy miért nem csinálnak egy applicationt erre a funkcióra - és kiderült hogy van! Így mostmár nem kifogás az internet hiánya,mostantól mobilról is nyomhatom! Egyébként éppen a BMC-ben ülök,várok hogy bejussak Zekéhez,és hát mire is lehetne jobbra használni ezeket az üres órákat,mint egy bejegyzésre?!?

Tegnap délután ki voltam kicsit,valahogy fizikálisan és lelkileg is. Egyrészt fájt a hasam,a jobb petefészek,a fejem és hányingerem is volt - nem értem miért,de most mintha jobban megviselnének a hormonok..
Másrészről meg átmentem egyik barátnőmhöz,ahol még két másik barátnő is ott volt,és mindegyiküknek ott volt a gyögyörű 9 hónapos kisbabája. Nagyon jó volt babázni kicsit,de azért néha viszont tök kívülállónak éreztem magam,amikor épp a cumisüveg méretekről dumáltak. Nem viselt meg annyira,nem is akadtam ki,na persze azért eszembe jut ilyenkor,hogy nekem még miért nincs,de valahogy egy lombik küszöbén ezt jobban viselem,mert ilyenkor nagy bennem a remény,hogy talán hamarosan én is anyuka lehetek! Az egyik barátnőm még külön fel is hívott utána,hogy hogy vagyok,nem volt e ez nekem nagyon rossz,mert ő az én helyembe nem bírna ki egy ilyen találkozót...igazán aranyos volt,és nagyon jól esett,hogy annak ellenére,hogy ő már anyuka,mégis ennyire megértő velem! Szóval azt gondoltam minden oké lelkileg és jól viseltem,de este elkapott egy kis sírás,valami kijött belőlem...nem is konkrétan ez,hanem úgy minden...hogy megint minden erről szól,megint ehhez igazítani mindent,és mindehhez megint csak egy halvány remény,hogy sikerül!!?? Aztán persze megnyugodtam,és bízok,és erős vagyok,és mindent megteszek,hogy ez most tényleg összejöjjön,és valóra váljon az álmunk!

Már milyen sokat írtam,de még mindig semmi....egy embert sem hívtak be azóta,na persze lehet hogy a műtőben van Zeke.

Tegnap este olvastam egy cikket a pénzcentrum.hu-n,egy sorstárs hívta fel rá a figyelmemet. A nyugdíjrendszer átalakításáról ír,nevezetesen pont azt kiemelve,hogy kik is az új tervezet legnagyobb vesztesei - nos, a meddő házaspárok!!! Nagyon érdekes volt,egy hölgy nyilatkozik benne,és mondja el,hogy a támogatott lombikok mi pénzt is emésztemek fel,illetve hogy a küzdő párok mi minden egyéb kezelést,eljárást próbálnak meg a siker érdekében,és amíg az állam azt mondja,hogy akinek nincs gyereke az spórolhat,nem kell neki annyi nyugdíj,de hát mi tudjuk hogy ez nem így van,sőt....minden pénzt felemészt ez a harc,az ember legutolsó tartalákát is! Szerintem érdemes elolvasni. Majd belinkelem,de ez most nem megy innen mobilról:).
Az ígért link:


Közben megjött Zeke! Remélem hamarosan én is sorra kerülök...majd megírom mit látott!

2012. június 12., kedd

Hétfői IVIG újra lefixálva

Most hívtam Fülöp profot, hogy emlékeztessen a hétfői IVIG-re. Na persze először elkezdett jajongani, hogy ne hétfő, meg hogy uh mi lesz - aztán mondta, hogy jó végülis rendben van, menjek fél8ra a MÁVba, intézzem el az adminisztrációt, majd fél9kor hívjam őt (előtte nem szabad), és ezek után rámrakta a telefont. Igazán könnyű vele együttműködni! Mindegy, a lényeg, hogy tud róla, igent mondott, mehetek 18-án. Azt hogy hogy működik majd ott a dolog, miket kell vinni, meg már úgyis tudom egy kedves barátnőmtől, aki már 3x is részt vett ezen a szuper fincsi programon, és aki egyébként most pont bent fekszik a MÁV-ban a kisbabójával a pocijában, és akivel legalább talizunk majd hétfőn, így nem is leszek egyedül, és nem is lesz olyan rémes ez az egész!
Szóval hétfő reggel fél8 - irány az IVIG!!!! Zekével még le kell egyeztetnem, hogy én hétfőn nem tudok UH-ra menni, remélem nem lesz gond.

Egyébként érdekes de már kicsit érzem a jobb oldali petefészkem, pedig még csak pár napja kapom a hromonokat, ugyan igaz, hogy nagyon nagy adagban. Holnap kiderül, hogy hány petesejt indult el - remélem jó sokan vannak :).

2012. június 11., hétfő

Nem volt könnyű, de elstartoltunk a hormon injekciókkal is (péntek este megjött ugyanis)

Hétvégén nem voltam internet közelben, így nem is tudtam írni, pedig szokás szerint nem volt eseménytelen.

Pénteken napközben a megbeszéltek szerint hívtam Fülöpöt, de mondta, hogy most nagyon rossz az időpont, és kér szépen, hogy szombaton is hívjam fel emiatt délután :) - de azért az IVIGemről pár szót tudtunk váltani, elmondta hogy nem kell előre megrendelni a patikában, Humaglobin az lesz, és hogy az időpontomat meg nem felejti el. Így szombaton is telefonáltam, amikor is szerintem éppen az alvásból ébredt - mondtam, hogy miért is hívom, megköszönte, modta, hogy jó hogy szóltam majd rámrakta a telót...hihetetlen egy forma!

Pénteken délután pedig megjött a menstruációm, így aztán szombat reggel beindultak az injekciók! Persze nem ment egyszerűen, ugyanis balatonon voltunk a hétvégén. Össze is pakoltunk mindent szépen pénteken, ha netán szükség lenne a hétvégén a gyógyszerekre, minden tűt, egyebet gondosan összeválogattam. Aztán jött a pillanat szombat reggel, amikor be kellett volna adni. Első izgalom az volt, hogy a stimulációs lapomat nem vittem le, amin ugye rajta van, hogy mennyi Gonal-Fet kapok - de szerencsére, mivel megírtam ezt ide a blogba, ezért ezt máshonnan tudtam ellenőrizni. Majd adogatjuk be sorba a cuccokat, majd észbe kapunk, hgy a Luverishez vittem minden féle szaros tűt, de magát a cuccot otthon hagytam! Teljes idegbetegség tört rám, hogy hogy lehetek ennyire hülye, és hogyan felejtehetem ezt el - persze tény, hogy sok mindenre kell gondolni, annyi gyógyszer/vitamin van - de ez akkor is kiborító volt! Lebegett a szemem előtt, hogy bizony, most indulhatok Pestre a gyógyszerért. Azért lementünk a patikába, ahol egyébként nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, és simán kiadták volna a cuccot recept nélkül is, úgy hogy utólag beviszem majd nekik, de sajnos nem volt Luverisük - és sajnos semelyik patikában sem volt a környéken, pedig még Veszprémet is próbálgattam telefonon, de esélytelen volt. Végül kiderült, hogy egy kedves barátunk jön le szombaton, és ő volt annyira aranyos, hogy bement a lakásunkban az elrejtett kulccsal, és kihozta a gyógyszert, és le is hozta nekem! Így megúsztam a fel-le utazgatást!!! Nagyon hálás vagyok neki  érte :). Ő már délre le is ért, így szombat délben már bennem is volt minden szükséges anyag. Zekéhez az 5. napon kell mennem kontrollra, ami szerdára esik majd - akkor bekukkant, hogy hogy állnak a tüszők, emel-e vagy csökkent-e az adagon. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fognak alakulni a dolgok, hiszen ahhoz képest hogy a múltkor a 8. napról indultunk sokkal kisebb hormon adaggal, most a 2. napról stratolunk megnövelt mennyiséggel.

Remélem a 18-i IVIG is összejön, talán nem is lesz az annyira rosszkor, csak azon van még egy kis izgalmam, hogy aznap tényleg megkapjam, és Fülöp betartsa amit ígért - de erre még holnap mindenképp figyelmeztetem egy telefonhívással, és akkor, ha minden jól megy, 1 hét múlva ilyenkor már csöpög majd belém a fincsi immunglobulin.  

2012. június 7., csütörtök

Kellemes telefon-csevej Fülöp proffal

Ma délután felhívtam Fülöpöt. Muszáj beszámolnom róla, mert komolyan mondom néha nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek ha vele beszélek - bár most valahogy egyértelműen inkább egy kandikamarában éreztem magam!

Szóval felveszi a telefont, kérdezem jókor hívom-e, mondja hogy remek az időpontot, mit szeretnék. Kérdezem, hogy mi a véleménye arról, hogy nem kell e esetleg szteroidot szednem a stimuláció alatt, meg mondom neki, hogy tegnap meg volt a kaparásom. Erre ő: ez fantasztikus! A kaparás nagyon jó, mert most a konferencián ők azt beszélték meg, hogy a gyulladás a legeslegjobb a lombik előtt, szóval ez remek. Majd kérdezi, hogy van e ismerősöm külföldön, mert ami nekem kell az a Humira. Ez sokkal jobb, mint a GSCF, vagy bármi, ez a nyerő immunglobulinnal párosítva. Mondom neki, hogy Doktor Úr, ha lenne is ismerősöm, nekem pár nap mulva már megy a stimulációm, szóval nem hiszem hogy ezalatt ezt be tudnám szerezni - inkább arról beszéljünk kell a szteroid vagy sem. De ő tovább nyomta a Humirát, hogy azt bizony itthon is adják reumás lábra, és hogy nem reumás e Anyukám lába?!?, és hogy, persze ő nem mondott nekem ilyet, de nem tudnám e beszerezni valahogy? Mondtam neki, hogy nem valószínű - erre meg elkezdett arról regélni, hogy jobb is, mert ha kiderülne, hogy ilyenekt ajánl akkor az oep a fejét venné, pedig ez a jövő, és hogy majd ő elintézi, hogy lehessen ezt itthon használni. Ez mind szuper, sőt fantasztikus - mondtam is neki, de nekem most kellene tudom, hogy mit szedjek és jó lenne a realitások talaján maradni, hacsak nem tud nekem ő szerezni ilyet pár nap alatt!! Ekkor egy újabb kitérő jött, hogy annyira örül, hogy most én hívom, és eszébe jutattam ezt az egészet, mert neki kellett volna írnia egy mailt egy amerikai profnak, mert megígérte, de elfelejtette, de én most eszébe jutattam, és ő nagyon szépen kér engem - bár tudja hogy ez pofátlanság, de hogy legyek kicsit a titkárnője - és holnap hívjam fel délelőtt, és mondjam neki, hogy írja meg ezt a mailt. Megígértem neki, hogy nem probléma, és hogy felhívom szívesen - majd azon kezdett aggódni, hogy nem tudja a mail címet, és hogy nem tudok e utána nézni a neten, de a nevét sem tudja pontosan "csak valami W-s, nem szimpla V-s, mint a Vilmos", majd ezen óriást nevetett/nevettünk. Ez után kicsit jött a szokásos lemez, hogy milyen szar itthon, és ő csak miattunk marad az országban, no meg talán a sote2 miatt, amire lehet hogy van mégis esély, hogy megkapja. Végül aztán sokadik rákérdezés után kibökte, hogy szteroid az semiképp sem kell nekem, mert a kaparás a tuti, és amellé nem akar adni szteroidot. Emélkeztettem rá, ha már beszéltünk, hogy 18-án jövök IVIG-re. Erre, mint aki nem is hallott róla: milyen 18-a? Mondtam neki, hogy akkor, miután hazajött Genfből, hétfő reggel. Na ezen röhögött, hogy tényleg olyan vagyok, mint a titkárnője, ha ilyen jól tudom az időbeosztását. Szóval ezen kis, néhol kabaréba illő csevej után, azzal tettük le a telót - vagyis szokás szerint tette ő rám a telót, hogy akkor holnap hívjam és figyelmeztessem :))). Végülis ez nekem kapóra jön, ha kell és kéri én minden nap felhívom valami miatt, ha emlegethetem neki azt is, hogy 18-án jövök az IVIGre :))) - de annyi biztos, hogy ha az ember jó pillanatában kapja el, akkor ilyen egy kellemes telefonbeszélgetés vele!

Kicsit még fájdogál a hasam...

Jól vagyok, persze azért még nem tökéletes...reggel kicsit ájulduzósban voltam, meg fájdogál a hasam is, de azért nem vészes. Bejöttem dolgozni, sajnos muszáj, mivel aztán, a beülti után, szigorúan otthon akarok maradni, és nem akarom, hogy nagyon felgyűljön minden. Szóval most meló - vagyis meló helyett blog írás? :)))

Még nem jött meg - de talán most azt kell mondjam jobb is ez így, nehogy aztán nagyon hamar legyen a leszívás, és késő legyen a 18-i IVIG, ami remélem meg lesz 18-án. Azt sem tudom hívjam e Fülit emiatt. Olyan bizonytalan vagyok - a fenébe is, minden rendben lenne, no stressz, de ez a hülye IVIG teljesen kikészít. Igyekszem nem aggódni, lesz, ahogy lesz, de azért szeretném időben kapni, úgy hogy legyen ideje hatni, mert nagyon-nagyon szeretném ha végre sikerülne.

2012. június 6., szerda

Túl életem második abrázióján is (laminária nélkül sokkal elviselhetőbb volt)

Túl vagyok rajta!!! És komolyan mondom nem is fájt. Köszönöm, hogy gondoltatok rám! Ez a múltkori lamináriás verzióhoz képest semmi nem volt! Altattak - na az mondjuk egy kicsit túl jól sikerült, mert utána vagy két órát aludtam még (ja és megint az a multkori "kedves" altatós néni volt). Alig vérezgetek, szóval valahogy úgy érzem tényleg sokkal enyhébb volt most ez.
A BMC-ben szokás szerint mindenki nagyon aranyos és kedves volt, már névről ismernek basszus...ez azért eléggé gáz! Remélem már nem sokáig kell odajárnom, mert ez a lombik majd végre sikerül!
Három másik lánnyal voltam egy szobában, és ami érdekes volt, hogy mindenkinek éber leszívása volt. Úgy látom ez egyre jobban kezd elterjedni, persze kisebb megterhelés is, mint az altatás. Na jó, az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy csak 1-2-3 petesejtjük volt, ami azért jóval rövidebb idő alatt megvan, tehát simán kibírható ébren - de ettől függetlenül kicsit most megint gondolkozóba estem, hogy esetleg én ne kérjem e majd így. Persze ez majd még a jövő zenéje, remélem sok sejtem lesz, és akkor Zeke nem is javasolja majd :)

A 4 órás pihi után mentem Zekéhez egyeztetni. Mondta, hogy minden rendben volt, és hogy csak egy kicsi kanállal csinálta a kaparást, és ezért nem is olyan durva a vérzés sem (remélem ezért ez is elég lesz). Azt mondta meg fog jönni azért ettől függetlenül, és akkor a 2. naptól (vagy az elsőtől) indulhatnak a hormonok:
225 Gonal-F, 1 Luveris, 1 clexane, 1/2 gonapeptyl. Nagyon furának találom, hogy már ilyen korán indulnak a hormonok. Kérdeztem is tőle, hogy a múltkor csak a 8. napból indultunk, és most hogy hogy ilyen hamar? Emiatt nem lesz e sokkal hamarabb a leszívás (ez ugye nekem nagyon fontos infó az IVIG miatt)? De valahogy ezekre a kérdésekre nem igazán kaptam normál válaszat, azt mondta Zeke, hogy minden ciklus más, és hogy most több hormont akar....na ennyi, értem én a több hormont, és rendben is van, de hogy már a 2. naptól?! Hát nagyon remélem bele fog férni az IVIG ahogy számoltam, mert nem szeretném, ha az szarul jönne ki...persze sok minden függ attól is, hogy mikor jön meg, mert az ugyebár még mindig nem történt meg.
Felírt Zeke minden gyógyszert, el is mentem a patikába, ahol majd leesett az állam, mert közölték, hogy ez bőven több lesz, mint 100.000, - Ft!!! Gyorsan mondtam is, hogy akkor az ovitrellet és a crinonet most nem kérem, és így is, azok nélkül, a clexane-ért, luverisért, gonal-fért fizettem 90.000, - Ftot! Szerintem durván felmetek az árak. Abba bele sem merek gondolni, hogy mi van akkor ha fizetős a lombik is, és akkor vajon a gyógyszerek is teljes áron vannak? Szóval most 90 ezer, meg vettem már gonapeptylt 50ért, meg még kell az ovitrelle, crinone, agolutin - szóval komoly összeg lesz a vége ----- de arra gondolok, hogy milyen jó, hogy legalább az IVIGért nem kell majd fizetnem, legalább ennyi jár, és ezért megérte a tbt fizetni!
Zekéhez majd a szúrások 5. napján kell visszamennem.

Most várom, hogy megjöjjön........addig meg megy tovább az 1 gonapeptyl. És szerintem holnap felhívom Fülit, mert folyamatosan az eszében akarom tartani, hogy nekem kell az az IVIG legkésőbb 18-án!

2012. június 5., kedd

Mindjárt indulok a BMC-be....

Mindjárt indulunk a kórházba.....nem mondom hogy csodásan aludtam, de azért kibírható volt. Remélem minden rendben lesz.

Tegnap délután nagyon összevesztünk a férjemmel. Úgy volt, hogy nem tud ma velem lenni, mert valami dolga van - én meg nagyon kiakadtam, hogy meg sem próbálja átteni, és hogy ez milyen dolog már, mert nekem borzalmas lenne egyedül lennem, egyedül felébredni a műtét után - mi van ha lene valami baj, vagy akármi?!? Egyszerűen nem vagyok elég erős ahhoz, hogy ezt egyedül csináljam végig! Persze nem adott nekem igazat, és ez még jobban bántott, úgy éreztem teljesen magamra maradtam ezzel az egész dologgal, és mondtam is neki, hogy akkor én nem csinálom tovább, abbahagyom ezt a lombikot. Végül több órás harc után, már amikor elmentem otthonról felhívott, és mondta, hogy megbeszélte azokkal akikkel ma kellett volna találkoznia, hogy lehet hogy nem is tud menni, vagy késik, mivel a felesége kórházban van. Ennyi, egy rövid telefon, és el is volt intézve. Utána mondta, hogy higyjem el, hogy nagyon is fontos neki ez, és én meg a legfontosabb, és ő is nagyon ki volt, hogy nem tud ott lenni, és ne haragudjak. Szóval megbeszéltük, és remélem hosszú időre ez volt az utolsó vitánk. Nagyon stresszes ez az időszak, és emiatt mindenkiben sok a feszültség - de remélem levezettük, és mostantól szeretetben és nyugalomban várjuk együtt, hogy sikerüljön, és harcolunk együtt érte.

Képzeljétek már ezer éve nem írtam róla, de pont tegnap este volt az utolsó nalíni jóga. Ezt akkor kezdtem, amikor kiderült, hogy az előző lombik nem sikerült - és azóta eltelt 11 hét, pont tegnap ért véget a tanfolyam. Szép keretet adott ennek a felkészülési időszaknak, nagyon jó volt, és nagyon jól esett mindig ez a kis kikapcsolódás. Remélem ez is hozzásegít majd a sikerhez!

Jaj lassan indulni kéne....még a kutyát is le kell adnunk Anyuékhoz, ők vigyáznak ma rá - mert ki tudja mikor végzünk. Szóval megyek........drukkoljatok!!!!

Holnap reggel kaparás a BMC-ben!!!

A mai nap eléggé sűrűre sikerült, és még csak dél felé jár...
Szóval reggel hétkor Fülöpnél kezdtem, (tényleg Lovely Te is ott voltál? nagyon figyeltem, de így ismeretlenül nem könnyű kitalálni ki lehettél :)?). Fülöp ma jó kedvében volt, szerintem jót tett neki a múlt heti konferencia, ilyenkor nagyon lelkes mindig. A TNF-alpha vizsgálatra azt mondta, hogy ezek jó erdmények, és ez alapján minden rendben. Közben magyarázta, hogy kint megtudta., hogy mi az a 4 vizsgálat ami a legrelevánsabb, és most az a célja, hogy azokat itthon is meg lehessen csináltatni, és működjön minden gördülékenyen. Azt mondta hogy nem felesleges az eddigi két vizsgálat sem (az NK, és TNF-alpha), de kellenek kiegészítések, mert ezek csak extrém esetekben (lsd én) hoznak olyan eredményt, ami alapján igazolható az immun háttér. Megint ígérgetett 2-3 heteket, hogy majd addigra tutira beindul az MLC vizsgálat is - de persze semmi konkrét - na hozzá kell tegyem, ez engem már annyira nem is izgat, de azért a többiek miatt drukkolok, hogy legyen már valami előrelépés. Megint össze vissza telefonálgatott, végül elkapott valami Gizike nevű hölgyet, aki megígérte, hogy megcsinálja ezt pár lánynak 1 hónap múlva Fülöp könyörgésére, kerületieknek ingyen, a többieknek 67 ezer forintért. Nem semmi, hogy ezek szerint mégis van aki megcsinálja, persze ez csak akkor bukott ki, amikor már ment a fenyegetőzés, hogy az oephez mennek, meg ovszhez panaszra, stb.... Nekik legalább sikerült, és van egy ígéretünk, hogy 1 hó múlva lesz vizsgálatuk - de szerintem az is lehet hogy addigra valóban beindul normálsiabb keretek között ez az egész máshol, hiszen állítólag arra sem kell többet várni 2-3 hétnél...
Miután a többi csajszi kiment, én még maradtam Fülinél egyeztetni az IVIG beadásomról. NAgyon meg volt lepődve, hogy meg is van az OEP engedélyem, de örült neki.  Sajnos, mint kiderült jövő héten szerdán Fülöp elutazik Genfbe (just for pleasure, hogy a szavaival éljek), és ezért jövő héten, bár hét elején van, de nem ad be IVIGet. Megígértettem vele, hogy akkor viszont azt követő héten hétfőn, tehát 18-án biztosan beadja nekem, mondtam hogy a lombik miatt sürgős - ezzel nem is kötözködött. Még lehet hogy felhívom a héten, sőt jövő hét elején is, nehogy elfelejtse, mert akkor tényleg MEG KELL kapnom, nem lehet tovább húzni! Nagyon remélem, hogy nem lesz túl késő ez a beadás, én jobban szerettem volna kicsivel hamarabb, inkább jövő hét vége felé, de ez van....így ahogy számolgattam ez talán a punkció előtt lesz kb 3 nappal, és blasztobabyk esetében a transzfer előtt 9 nappal - ami azért talán nem rossz, persze a lombikos dolgok annyira képlékenyek, és pár nap ide-oda csúszás könnyen lehetséges.
Ezek után elmentem Zekéhez is, bár még nem jött meg, de gondoltam elmegyek, ha már a mai napon úgyis ilyen oroshoz rohanás. Itt először is csináltak egy vizlettesztet, hogy nem vagyok-e terhes, hát persze nem. Ezek után megnézett UH-n Zeke, azt mondta minden szuper, nincs ciszta, jobb oldalon 15 tüsző, bal oldalon 10-12 tüsző látszik, és ez jó indulás. Mondtam hogy lassan 2 hete szúrom a gonapeptylt, de még nem jött meg, bár fájdogál már a hasam...erre mondta, hogy mindegy is, ha nekem is jó, akkor ő holnap megszeretné csinálni az abráziót (tehát a méhkaparást), mivel akkor pont nincs sok műtéte. HUH, nem is számítottam erre, hogy ilyen hirtelen. Belementem, bár kérdeztem, hogy nem baj e hogy nem jött még meg, de Zeke szerint nem számít, majd ez beindítja a dolgokat, vagy lehet hogy egyébként is megjön, vagy max majd kicsit később külön jön meg. Tehát holnap kérlek drukkoljatok, mert 8-ra megyek!!!! Kérdezte, hogy használt e a múltkor lamináriát, mondtam hogy igen, de nagyon fájt....erre megnyugtatott, hogy okés, akkor most nem fog használni, és  úgyis olyan pici az a kanál, majd megoldja anélkül. Ennek nagyon örülök, mert ez volt a fő oka, ami miatt féltem ettől - szóval így talán picit nyugodtabban vágok bele holnap (persze lehet hogy most meg emiatt utána lesz rosszabb, nem tudom, a multkor másnap már kutya bajom sem volt, és sífutni mentem - remélem most is hasonlóan jól leszek). A stimulációról még nem beszéltünk semmit sem, azt mondta, hogy majd holnap kitaláljuk.....nagyon izgi.........ilyen hirtelen minden élesbe váltott!!!!!!!!!!!
Szóval holnap reggel irány a BMC, és méhkaparás - gondoljatok rám kérlek!!!!!!

2012. június 4., hétfő

Még mindig nem jött meg.....

A hétvége jól telt, szokás szerint balatonon voltunk. Végig reménykedtem, de még minidg nem jött meg....annyira nem jön jól most ez a késés. Arról meg nem is beszélve, hogy azért elággé idegesítő, hogy az utolsó lombik óta a ciklusom megváltozott 28-ról 35 naposra. Nem tudom miért lehet ez...kicsit félek, hogy az is közre játszik, hogy nem tartom be olyan jól a szénhidrát diétát - de mától oda figyelek nagyon, hiszen mostmár minden élesbe megy!
Egyébként már nagyon közel van minden, lehet hogy ezen a héten meg is lesz a kaparás, és jövő héten meg az IVIG?! Jaj, úgy félek tőlük...az egyik fáj, a másiknál meg bent kell aludni, meg Fülöppel egyezkezdni....szóval egyik sem egy kellemes dolog - és akkor arról nem is beszélek, hogy lesz még majd punkció is, meg rengeteg injekció....de azok majd meg sem kottyanak ezekhez képest! 

Minden egyszerűbb lenne ha ma megjönne. Akkor holnap reggel elmennék Fülöphöz egyezteteni az IVIGről, és utána meg mennék Zekéhez. De ha most nem jön meg, akkor várjak jövő hétig, amig Fülöppel egyeztethetek? Azt nem akarom, telefonon viszont olyan nehéz vele zöldágra vergődni, és megérteni amit motyog...de lehet hogy ez marad.

Közben egyeztettünk a csajokkal a TNF-alpha eredményekről: kb majdnem mindenkinek jó, tehát referencia tartományon belüli az eredmény, vagy kicsivel alatta....nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani rá holnap Fülöp!?!?

2012. június 1., péntek

TNF-alpha eredmény

Mai napon megérkezett a TNF-alpha eredményem. Őgy látszik valahogy mostanában mindenki ijeszteget a hosszú határidőkkel, aztán szerencsére valahogy mégis minden meg elsz hamarabb.
Szóval az eredmény:
TNF-alpha 6,29 pg/ml, referencia: 4,60-12,40.

Tehát JÓ! Na most ezt aztán nem értem...mindegy, szerencsére már meg van az OEP engedélyem, mert ki tudja, lehet hogy ez túl jó lett volna nekik, és nem adták volna meg.... Ugyanakkor persze beszéltem a többi csajszival is, akikkel együtt voltunk - és nekik is vagy határértéken belül, vagy picivel alatta van. Nem értjük, hiszen ők aztán 100%, hogy immun vetélők, még ha esetleg én kivétel is lennék, hiszen én vagy a csapatban a "meddő". Egyik lány felhvíta Petrányi professzort, hogy segítsen értelmezni ezt, de ő azt mondta, hogy nem ért hozzá!!!!!ÁÁÁÁÁÁ, de ha ő nem akkor ki??? Persze Fülöp prof a válasz, de ő most külföldön van, de majd jövő héten biztosan megtudjuk az ő álláspontját erről.
Őszinte legyek engem már olyan szempontból nem érdekel ez az eredmény, hogy akkor elfogadja e az OEP vagy sem ugyebár, de persze azért kicsit elbizonytalanít, hogy akkor most tényleg kell e az az IVIG, hiszen ez jó. JAj nehéz ez, és bonyolult, és borzasztó dolog, hogy még immunológus professzorok sem tudják értelmezni a leleteket, és nekünk kell azt helyettük. A hétvégén mindenképp utánaolvasok a dolognak, hátha jutok valamire, hogy most mi számít jónak vagy rossznak...De mindentől függetlenül valahogy biztos vagyok benne, hogy kell nekem az az IVIG, és majd az segíteni fog, és szépen le fogja nyomni az NK sejteimet.  

Egyébként még minidg nem jött meg, pedig már tűkön ülök, olyan jó lenne végre elkezdeni tényleg! Remélem majd vasárnap/hétfőn megjön és akkor irány Zeke! A legrosszabb mostmár az lenne, ha mégis ma megjönne, mert a kaparást ugyebár közben szeretnénk csinálni, de mondjuk erre nem sok esélyt látok szerencsére. Viszont ha nem jönne meg keddig, akkor is bemegyek Zekéhez, így beszéltük meg, és akkor is leegyeztetjük a kaparást jövő hétre. Azért félek tőle, hogy őszinte legyek......de várom is, mert nagyon bízom benne, hogy ez most tényleg egy kisbabához vezet majd minket!