Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 30., csütörtök

12. hét :))))))))))

Number 12

És végre, már itt tartunk!!!!! Pirossal szerettem volna írni a címet, de nem lehet, de akkor most ide azért is beírom pirossal, és vastagon, hogy 12. hét :))))))))))).
Ezennel megkezdjük a terhesség második trimeszterét - hurrá!!!!!!!!!Mennyire vártam ezt egész nyáron, hogy eljussunk ide minden gond nélkül. Persze igazán nyugodt majd a jövő heti ultrahang után leszek - de azért ez ez mégiscsak egy fordulópont, amiről érdemes megemlékezni:).

Az iphone szerint a következők történnek mostanság odabent:
"Beleférne egy tojáshéjba! Időnként nagyokat ásít. Az ujjacskák végén körmök fejlődnek, a kis trónörökösnek már saját ujjlenyomata is van! És képzeld: a magzatok már ilyenkor megmutatják, hogy jobb-, vagy balkezesek lesznek-e. Persze nem nekünk, hanem a tudományos kutatóknak, akik különleges eszközökkel vizsgálják ezt a tulajdonságot."

Már túl is vagyok az újabb vérvételen a hematológián, kedvesek voltak, és gyorsak, soron kívül fogadtak valóban - egyetlen idegesítő dolog volt, mégpedig hogy megbüntettek a parkolás miatt. Mostanában vezették be arra a részre is, hogy fizetős, én persze nem figyeltem, a megszokás, meg a rohanás, és hát így jártam....szóval 2000, - Ft volt nekem így ez a második kör...de igyekszem nem bosszankodni ilyen hülyeségeken.

Reggel a szokásos hét forduló után ráálltam a mérlegre, és hát híztam 1,5 kg-t. Na ez persze nem vészes, meg akár az is befolyásolhatja hogy mikor volt wc-n az ember, de szerintem látszik is, és ez mind a hasamon van. A régi nadrágjaimat már teljesen esélytelen begombolnom. Kíváncsi vagyok mennyi lesz a vége, de az tény, hogy mostanában nem annyira figyletem oda, mostantól, jobban oda szeretnék majd figyelni, hogy mikor mit eszek - talán könnyebb dolgom is lesz, mivel a férjem pont szeptemberől fogyókúrába kezd, így nem lesz az a gátlástalan együtt zabálás amit mostanában csináltunk. Nem akarok fogyózni persze, nem akarom nagyon visszafogni sem magam - de egy kis észt vinni bele nem hiszem hogy ártana, sőt......

2012. augusztus 29., szerda

Hematológus: Róna-Tas doktornőnél

Megjártam a hematológiát. Hát, nem mondom, hogy hű de pozitív élményekkel távoztam. Kezdjük ott, hogy kb. másfél órás csúszás volt, de ilyesmin ugy már nem akadunk fent, hiába adnak időpontot, ha még magánba sem működik az időpontos rendszer, akkor nem pont egy tb-s helyen kellene ezt elvárni! Végre sorra kerültem, egy egyébként szimpatikus doktornő fogadott, Róna-Tas Ágnes. Sajnos kb amint beléptem hívtk telefonon, ez eltartott vagy 20 percig, és valamin jól felidegesítette magát, ezek után roham tempóban kezdte kérdezgetni, hogy miért is vagyok én ott nála. Nem igazán értette, hogy arra, hogy MTHFR homozigóta vagyok, és lombikom volt, miért kell clexane-t adni. (Azt viszont én nem igazán értem, hogy mit csodálkozott, amikor Fülöp doki betegei járnak hozzá többen is, és itt aztán átlagos hogy erre clexanet kap az ember, de mindegy). Végül mondta, hogy okés, akkor levesszük a véremet, csinál különböző vizsgálatokat, majd okóberre adott egy időpontot, hogy akkor menjek vissza hozzá. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, kicsit elképedt fejet vágtam, majd gyorsan közölte, hogy jövő héten végülis hívjam fel, akkor majd telefonban megmondja mi a helyzet, kell-e s.o.s. módosítani valamit.  Kértem,hogy írjon fel clexanet, mert elfogy, de azt mondta, hogy amíg nincsenek leleteim ő nem írhat sajnos, szóval azt is szereznem kell valahonnan. Még jó hogy ennyi helyre jár az ember, és mégse tudják kisegíteni sehol! Ezzel "elégedetten" átkullogtam levetetni a 6 fiola véremet. Már itthon vagyok, amikor hívnak, hogy elnézést, de ellenőrizzem már le, hogy a matrica amit nyomtattak hogy rárakják a vérvételi fiolákra az én nevemre szól e. Mondom igen, de emlékszem is hogy ráragasztották, és az én nevem volt rajta. Nagyon örültek, majd letették. Nem sokkal később megint hívnak, hogy hát sajnálják, de mégis valami keveredés van, és holnap menjek be újra erre a vérvételre!!!!!!!!!!!! Most itt tartunk, ma ott töltöttem a délelőttöm, de nem sok haszna volt, holnap irány egy újabb kör a hematológián!

A családom egyre több tagja számol be arról, hogy ez is kérdezte,meg az is, hogy lesz e unoka, meg ilyenek...és mindenkinek mostmár mondják hogy igen, márciusban, ha Isten is úgy akarja. Nem értem miért nem lehet megvárni már azt az egy hetet, amikor meg lesz a genetikai uh is, és közlik hogy minden rendben ott is - akkor már tényleg lehetne mesélni fűnek fának, de én még ezt szeretném megvárni. Persze értemén, hogy jó erről beszámolni, én is szívesen mesélném már, és persze betöltöm a 12. hetet is, szóval minden klappol, de jó lenne még ez a vérvételi, és ultrahang eredmény! Igyekszem azért nem bosszankodni ezen, hiszen ők is örülhetnek, és ők is büszkélkedhetnek, csak hát én valahogy még addig várni szerettem volna a világgá kürtöléssel. De már csak 1 hét ........... 1 hét múlva ilyenkor már remélem tudjuk, hogy gyönyörűen, szépen fejlődő, csuda egészséges kisbaba lakozik a pocimba, sőt esetleg még arra is fényderül, hogy kisfiú vagy kislány!

Alföldi dokinál

Tegnap meglátogattam Alföldi dokit. Ő is nagyon örült a babának, és a pajzsmirigy értékemnek is, na persze ez nem meglepő, én is tudtam, hogy ez valóban jó érték lett! Megbeszéltem vele a bromocriptin és a meforal elhagyását, ő a 13. héttől mondja, hogy hagyjam abba. Mivel kis adagokat szedek mindenből, ezért abbahagyhatom egyik napról a másikra. Na én azért inkább kicsit lassabban építem le, el is kezdem ma, már csak 1 szem meforált veszek be, és a bromocryptinből is egyre kevesebbet, míg végül jövő héten teljesen elhagyom majd. Az l-thyroxinból marad a 25 mg-os adagom. 6 hét múlva kontroll. A cukorterheslésről azt beszéltük, hogy esetleg a hajlam miatt érdemes lenne csináltatnom egyet a 16. héten, és nem várni a 24. hetet amikor egyébként azt kellene - ez egy ilyen biztonság kedvéért kontroll lenne. Na persze nincs sok kedvem hozzá, utálom a cukros lötty ivást, és remélem a babának sem árt, de lehet hogy megnézetem, nehogy baj legyen, inkább ellenőrizzük.
Titkon reméltem hogy van UH Alföldinél, és jól megkérem, hogy kukkoljunk be egy pillanatra, de nem volt UH, vagyis a szonográfus szabin volt, így ez elmaradt. Összeségében a szokásos érzésekkel távoztam, Alföldi továbbra is a legjobban kereső doki szerintem, semmi dolga, csak laborértékeket nézeget, max receptet ír. Mindegy, még párszor elmegyek hozzá, ha kell, mostmár ezen nem múlik - de a terheléses cukor értékekkel legalább felhívhatom majd telefonon. 
Most megyek mindjárt a hematológushoz - kíváncsi vagyok, sokszor vérzik az orrom mostanság, biztosan az allergia sem segít, de nagyon érdekel hogy lejebb viszi-e a clexane adagomat. Majd beszámolok..... 

2012. augusztus 25., szombat

Laboreredmények

Csütörtökön elmentem nézetni pajzsmirigy értékeket, illetve prolaktint, mert jövő héten felhívom Alföldi dokit, és leegyezetetem vele, hogy akkor hogyan tovább a gyógyszerekkel.
Első blikkre nekem hála Istennek úgy tűnik, hogy jók az eredményeim:

PROLAKTIN        553.4 uIU/ML   ++    102.0    496.0
THYREO.STIM.H.    1.43 uIU/ML          0.40     4.20
SZABAD T3 (FT3)   4.28 pmol/L          3.10     6.80
SZABAD T4 (FT4)  14.57 pmol/L         12.00    22.00

Egyedül a prolaktin a magas, de az talán a terhesség miatt nomrális is. Jövő héten elvileg abbahagyom a bromocryptin szedését, szóval remélem nem baj, hogy ez az érték most ennyi lett. De aminek nagyon örülök, hogy a TSH-m rendben van!!! Sokan ijesztegettek, hogy az IVIGek hatására nekik elromlott, vagy egyébként is, hogy a terhesség is nagyon befolyásolhatja ezeket az értékeket, de nekem szerencsémre ezek szerint pont jó irányba, és most tökéletes - csak maradjon is így mostmár!

Megszereztem a beutalómat a hematológiára is jövő hétre, szóval azzal sincs több gond, szerdán mehetek simán oda is.

És ma megvettem az első doboz FEMIBION 400-amat :)))))))) - ez másnak talán ennyire nem nagy élmény, igazából persze nekem sem, de valahogy mégis. A 800-as verziót, ami a terhesség előtt, illetve a 12. hétig szól, na azt már szedem vagy 2 éve....nekem ez a szakasz egy kicsit hosszúra nyúlt! De ma eljutottam a váltáshoz, és jövő héten már majd a következő típust veszem be :)))

Alig várom, hogy vége legyen ennek a nagy melegnek. Bár balcsin vagyunk, ahol azért ez elvileg jól viselhető, de mivel nem fürdök sem a balcsiban, sem a medencében, ezért aztán anyira nem jópofa itt sem a 40 fok. Sebaj, jövő héten már enyhül majd ez a kűnikula. De akkor meg majd jön az, hogy nincs hosszú nadrágom amit felvegyek, pontosabban van egy darab, ami gumis derekú, aztán még tudom hordani. Csütrötökön egyébként kicsit szétnéztem a kismama ruha üzletekeben, de meg kellett hogy állapítsam, hogy elképesztő mi pénzeket kérnek a ruhákért. Reméletem, hogy még lesz kis nyárvégi akció vagy ilyesmi, de már nem igazán volt semmi....az hogy egy farmer min. 12.000, - Ft hát....na mindegy, gondoltam majd bemegyek a C&A-ba, ott tuti olcsóbb, erre ott meg 16.000, - Ft!!! Ez igazi pofátlanság! Mosmár csak a H&M-ben bízok, azt sokan ajánlották, szerintem majd bekukkantok oda is jövő héten. Az tuti, hogy egy farmert vennem kell valahol. Persze kiadom máskor azt a 12.000, - Ft-ot is simán, de hát valahogy ezt olyan időszakos ruhának érzem, és ezért kicsit sajnálom ezeket a pénzeket. De aztán az is lehet, hogy majd belelendülök, mindig az van, hogy az első darab megvásárlása a nehéz.....különösen itt, mert picikét még az is bennem van, hogy nem kéne e megvárni a genetikai ultrahangot. Persze mindig van valami, amit még meg kell várni, a férjem viccelődik ezzel, hogy én legszivesebben nem vennék terhes ruhát, nem mondanám el senkinek, majd csak márciusban, ha már megszületett a babánk :). Ez nem igaz, és túlzás, de valahogy hiába nem olyan nagy cucc ez a genetikai uh, valahogy mégis annak van beállítva, és ezért én is ilyen mérföldkőnek érzem! De már csak 11 nap.........




2012. augusztus 23., csütörtök

11. hét :)

Már itt járunk, a 11. héten, és bizony lassan itt van az a bűvös 12. hét, az első trimeszter vége. Erre a hétre a következő érdekességeket írta az okos kis iphone-om:

"Bár összesen négy centis, már képes fogni és elengedni, fejét előre-hátra mozgatni, száját nyitni-zárni. Nagyokat kortyol a magzatvízből, és légzőmozgásokat is végez. A lánymagzat méhe is kifejlődött, a petefészek szaporítósejteket termel. A hangszálak is fejlődni kezdenek. Gyakorlatilag minden szerve megvan, persze, nem teljesen készen."

A genetikai UH még szinte két hét, de reméljük gyorsan elmegy addig az idő, és minden rendben lesz. Ma elmentem TSH, T3, T4, prolaktin vérvételre. Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre, remélem rendben lesznek az értékek - de jövő héten majd megkonzultálom Alföldivel. Délután még el kell mennem a körzetimhez, vagyis sajnos csak valami helyettesítő dokihoz tudok menni, mivel szükségem van egy beutalóra, hogy jövő héten azzal mehessek a hematológiára - jó lenne nem órákat várakozni mindenféle beteg ember között, remélem gyorsan el tudom intézni a dolgokat.
Olyan hihtetelen hogy lehet hogy kiderül két hét múlva a kisbabánk neme! Nekem mondjuk mindegy, hogy kisfiú vagy kislány lesz, mindkettőnek ugyanúgy fogok örülni - de az érdekes, hogy akárkivel beszéltem is, mindenki azt mondja valmiért, hogy szerintük nekünk kisfiúnk lesz most! Persze benne van a pakliban, hogy két hét múlva majd úgy fordul, hogy nem mutatja meg magát ilyen szempontból még - az sem baj, de azért ez egy izgi kérdés, és izgazából, annyira de annyira jó, hogy ezen morfondírozhatunk :) :) :)


2012. augusztus 22., szerda

Hulló csillag

Tegnap este láttunk egy hulló csillagot! Most, hosszú évek óta először nem AZT kívántuk, nem azt hogy legyek végre terhes - hanem azt, hogy a kisbabócánk a pocimbam egészségesen megszülessen márciusban!!!!!!! Hihetetlen,hogy a csoda megtörtént,itt van velünk,és lassan mondhatjuk hogy fél év mulva valóra válik az álmunk,és megszületik a gyermekünk:) - remélem ez így is lesz,és a Jóisten vigyáz majd ránk,hogy meg is valósuljon mindez!

Most leszek/vagyok ugye 11. hetes. A genetikai uh pont mához két hétre lesz,és azt terveztünk,hogy utána mondjuk majd el,hogy terhes vagyok,bár sokan tudják,de hogy akkortól lesz publikus mindenki számára. Nos érdekes,de az elmúlt 7végén többen is bekérdeztek rég nem láttot barátok,ismerősök,mondván,hogy szerintük látszik,bár azért félve kérdezik.....nos igen,tagadhatatlan,hogy főként esténként bizony tényleg látszik a hasam:)-persze gondolhatnák hogy csak meghíztam,de valahogy ez másmilyen poci...olyan igazi terhes poci!

2012. augusztus 20., hétfő

Kis ijedelem - cserébe extra bekukucs: integető kisbaba!

Megjött az Uram,azóta pedig programból programba estünk,nem is volt időm írni. Szombaton esküvőn voltunk,tegnap meg Retrostars koncerten Füreden. Szóval szuperül teltek a napok,leszámítva hogy tegnap este picit összevesztünk,de persze már minden rendben.
Ma reggel viszont arra ébredtem,hogy nagyon fáj a jobb oldalam,a hátam,hasam,sőt még a combomba is kisugárzik. Eléggé meg is ijedtünk,nem mult el,így bementünk a veszprémi ügyeletre. Itt 2 órás várakozás után egy kedves fiatal dokinő megvizsgált. Először persze jól leszidott hogy miért nincs nálam semmi papír...na ezt is megtanultam,hogy azok nélkül sehova. Majd megnézte a méhszájat,az zárt,rendben. Ezután csinált egy uh-t,hasi volt,elég profi gép,nagy plazma tv-n nézhettem hogy mi a helyzet odabent. Szerencsére a babóca jól van,sőt nagyon kis eleven volt,most először láttam ahogy kalimpál a kezeivel és lábaival:)))))) Biztos nyugtatni akart,hogy itt integetek,Anya ne aggódj:))) -sajna Apa nem jöhetett be,de ő is nagyon örült. A fájdalommal kapcsolatban azt mondta a dokinő,hogy valószínű hogy ahogy nő a méh,és a stimu miatt még a petefészek is háromszoros méretű,ez nyomja a veséből jövő vezetékeket,az fáj és sugárzik ki. Remélem tényleg csak ennyi. A javaslata,napi 4-5x négykézláb állni kb 20 percet,így előbbre jön a méh. Most ezt csinálgatom,és épp most nem is fáj,de nem merem elkiabálni.....
Az nagyon jó volt,hogy bekukkolhattunk,így nyugodt vagyok,sőt talán ki is bírom szeptember 5-ig,amikor is majd megyünk a genetikaira:)-az már majdnem csak 2 hét!

A terhesség sok új dolgot,érzést produkál...a lényeg hogy a baba jól legyen,a többit meg ha néha fáj is,el kell viselni. Mostmár ezt az érzetet megismertem,nem ijedek meg legközelebb emiatt - legalábbis remélem,azt meg pláne,hogy nem lesz több ilyen fájdalom!

2012. augusztus 16., csütörtök

10. hét :)

Hihetetlen, hogy már itt tartunk, de bizony, ma először két számjegyű a terhességi heteink száma :)))))

Az eheti bölcsességek:
"Az agy tömege a magzat tömegének felét teszi ki. Mozgása egyre intenzívebb, elkezdi felfedezni a környezetét, a kezét a szájához, a méhfalhoz, a köldökzsinórhoz érinti. A fiú embriókban a herék megkezdik a tesztoszteron (férfi nemi hormon) termelést. Az álkapcsokban megjelennek a tejfogcsírák. Kinő a szemöldök és pihék jelennek meg a száj körül."

Holnap pedig jön haza a férjem!!!!!!Hurrá!!!!!!Annyira várom már :). Mostantól nem akarok külön lenni egy percet sem, azt szeretném, ha ettől fogva a várandósság minden pillanatát közösen élvezhetnénk, és élhetnénk át. Ma főzök neki ebédet, és holnap majd azzal várom őt. A mai nap egyébként is gyorsan el fog menni, hiszen délután még a fórumos csajszikkal is találkozom egy kis duma-partyra.

Szombaton megint esküvőre megyünk - elképzelésem sincs, hogy mit vegyek fel, ugyanis főként esténként már eléggé látszik a hasam, valahogy addigra mindig felkeményedik kicsit. Úgy várom már, hogy ne kelljen titkolózni, és büszkén mutogathassam a növekvő pocimat :) - még pár hét, és ez is eljön!

Dokikhoz mászkálást tekintve a következők várnak ránk mostanság:
- jövő héten: házidokitól beutalót szerezni hematológiára, tsh vérvételre menni
- két hét múlva: Alföldit felkeresni egyeztetni, szerdán hematológus
- három hét múlva: szerdán genetikai UH (alig várom!!!!)
- négy hét múlva: Zekéhez menni
- öt hét múlva: védőnőhöz menni
Szóval minden hétre jut majd valami, arról pedig nem is beszélve, hogy utána meg jön amjd az AFP, meg stb...de hol van az még, azért az még sok idő. Igazából azért is irogatom ezt most így le, mert már annyira várom a genetikai UH-t, és próbálom győzködni magam, hogy gyorsan elrepül majd az idő addig is - de azért 3 hét, az 3 hét, szóval nincs közel. Ahogy a férjemet ismerem, ő hajthatatlan lesz, és nem akar majd elmenni közben másik UH-ra, így aztán lehet hogy én is ki fogok tartani addig, de még meglátjuk.
Mindenhol azt olvasom, hogy ilyenkor már sokat mozgoldónak a babók, hát remélem a következő UH-n már a mienk is ficánkolni fog, mert egyenlőre nagyon a lusti oldalát mutatja :).

Zsuzsi ha olvasol, itt kérdezem, hogy hogy vagytok, minden rednben volt -e az UH-n?


2012. augusztus 15., szerda

Első látogatás a védőnőnél

Ma reggel mentem először a védőnőhöz. Nagyon aranyos, szimpatikus nő. Igazából semmi extra nem volt, felvette az adatokat, megdícsért, hogy ennyi vitamint szedek, és kiállította a kismamakönyvemet :). Olyan vicces, éveken át nézegettem a várókban a kismamákat, akik a kezükben a kiskönyvvel üldögélve várakoztak mindenféle vizsgálatokra - és mindig reménykedtem, és arról álmodoztam, hogy egyszer majd nekem is lesz ilyen, és ma eljött a nagy nap, a kezemben foghatom ezt a könyvecskét!!! Kaptam egy csomó kiadványt, újságokat - szóval ma délután átlapozom az első Anyák lapjámat :). Képzeljétek találkoztam egy szomszédunkkal a védőnőnél, ő is kismama, kb 2 héttel van előttem....kicsi a világ.

Már egy hete, hogy elutazott a férjem. A jóhír, hogy már csak 2 nap és jön haza!!!! Tegnap volt egyébként a megismerkedésünk 10 éves évfordulója! Milyen sok idő....ki gondolta volna akkor, hogy mostanra épp 10 hetes kismama lesz belőle a közös kisbabónkkal :). Egyébként nagyon oda van a Drágám mióta látta az UH képet, valahogy azt mondja neki most állt össze először a kép, most kezdi felfogni, és annyira meg van hatódva, hogy ilyen kis emberke lapul a pocimban. Úgy várom már, hogy hazajöjjön!!!!

Tegnap nagyon fáradt voltam este, és volt egy ilyen furi fájdalom az oldalamban, és még a lábamban is. Gyorsan túl estem a kutyasétáltatásom, szinte csak vonszoltam magam, aztán bevettem egy pipolphent és végre aludtam egy nagyon jót - sajnos reggel megint a kis rosszcsont kutya ébresztett, de sebaj.

Huh, azért az durva, hogy még mához 3 hét múlva lesz csak a genetikai UH....nem tudom hogyan húzom ki addig ultrahang nélkül....na majd még meglátjuk, de lehet hogy jövő hét vége felé elugrom valahova egy bekukucsra.


2012. augusztus 13., hétfő

9h+5n UH:28 mm-es csodaszép kismackó dobogó szívvel:)

Meg volt a mai UH Zeke dokinál. Nagyon cuki volt a babónk, most épp leginkább egy kismackóra hasonlít: nagy fejecske, nagy has, és pici kezek, lábak. Dobogott a szivecskéje is, ja és a méreteket tekintve pedig már 28mm!!!!! Olyan jó volt látni:))))))) Hugom is velem volt, nagyon aranyos volt Zeke, külön neki is adott uh képet. Szóval tökéletes a picuri, korának teljesen megfelelően növöget. Kicsit birizgáltuk az UH-val de nem nagyon mozgolódott a kis lustaság, de nem is baj, a lényeg, hogy a szive szépen vert. Apukának persze már elküldtem a képe, nagyon boldog volt ő is, hogy már ilyen kis majd 3 centis, maci-ember formájú a kicsikénk:))))

Bejelentkeztem genetikai ultrahangra az istenhegyire, szeptember 5. napjára kaptam időpontot. Na ez mondjuk nincs közel, hiszen ez még bő 3 hét. Zekével azt beszéltük, hogy elvileg utána megyek majd csak vissza hozzá, de hát nem tudom még hogy 3 hetet hogy huzok ki bekukkolás nélkül....lehet hogy mégis közbeiktatok egy uh-t. Akkor amikor megyek, már 13 hetes leszek pont, de ez állítólag így nagyon ideális, és Hajdú Krisztina doktornőhöz meg csak így volt időpont egyébként is. Mindenképp hozzá szeretnék menni, állítólag ő a legjobb. Hihetetlen, hogy már ott tartunk, hogy a következő a genetikai uh!!! Na persze ez még 3 hét, de akkor is meg van az időpontom.....
A védőnőt is fel kell keresnem, ki is néztem a neten, holnap majd felhívom, és kérek hozzá is egy időpontot - juj de izgis :)))

Megdumáltuk a gyógyszerleépítéseket is, hogy a 12. héttel lassan leépítve elhagyom a bromocriptint, meforalt, crinont, és agolutint is. Nagyon furi lesz, hogy ennyi mindentől búcsút vehetek majd....kicsit félek is, hogy jól viselem e majd, remélem inden rendben lesz!

Már csak pár nap, és jön haza a férjem....mindjárt itt az a péntek! Annyira várom, úgy hiányzik! Éjjel is olyan hülyeségeket álmodtam, hogy jön valami atomtámadás, én meg sírok, hogy én csak egyet szeretnék, ha hozzábújhatnék az én drágámhoz....na szóval tényleg hiányzik:)

A mai sztárfotó pedig:

2012. augusztus 11., szombat

IVIG zárópoén a tegnapi napra

Tegnap nagyon flottul ment minden,f4-re már le is csepegett az utolsó palackom. Ez után Spánik dokival jött az egyeztetés,hogy hazamehetek-e. Mondtam neki,hogy én szívesen mennék,jól vagyok,és a közelben lakom,szóval gyorsan beérek ha gond van. Erre ő: csak nem a ... lakóparkban lakik?! Mondom de,de honnan tudja-erre ő közölte,hogy a szomszédunk,csak épp egy másik épületben lakik:)))))))-annyira vicces, szóval megdumáltuk,hogy ha bármi gond van,vagy szükségem van bármire akkor csak csöngessek át,illetve a zárójelentésemért sem kell bemennem a kórházba,mert hazahozza nekem! Hihetetlen milyen kicsi a világ! Én meg üldöztem több napig,elérni nem tudtam, közben meg csak át kellett volna csengetnem:). Mentségemre szóljon,hogy saját bevallása szerint is alig van otthon,pedig van felesége és egy pici babája is,meg egy nagyobb gyerkőce,de hát a sok meló!
Mindenesetre nagyon megnyugtató,hogy ott van egy doki mellettünk,ha netán kellene,bár nem hiszem hogy ilyen szitu lesz. De ezek után igen jó hangulatban zárult a remélem utolsó ivigezésem!

Most lejöttem balcsira,itt talizok anyuékkal,anyosomékkal,barátnőkkel - szóval talán jobban megy az idő. Hétfőn reggel megyek fel,vagyis délelőtt,és megyek egyenesen Zekéhez az uh-ra,amit alig várok! Most,hogy tegnap láttam a picink dobogó szivét annyira talán nem izgulok,de azért természetesen így is van bennem kis izgalom,de ennyi kell is.

A férjem mindeközben szenzációsan érzi magát,nagyon élvezi a vitorlázást,és persze fáj kicsit a szívem,hogy ennek az élménynek most nem vagyok részese-de az,hogy itt van velem a kisbabánk mindenért kárpótol!!!! És már csak kevesebb,mint egy hét és jön haza Apuka is:))

2012. augusztus 10., péntek

És csepeg az utolsó IVIG

Ma reggel f8-ra jöttünk hugicámmal. Egyenesen a szülőszobán kezdtünk,Spánik már várt. Gyorsan le ismentünk ultrahangra,és meg volt életem első hasi uh-ja. Láttuk a kicsi babót,dobogott a szivecskéje,és a doki szerint nyújtózkodott is,bár én ezt nem igazán láttam:)))
Már minden papírom készen állt, tényleg simán ment minden,kb 5perc volt az egész,a gyógyszert meg már meg is rendelte Spánik doki. És fél10-kor pedig bekötötték és azóta csepeg az utolsó ivigem - vicces eddig 12 előtt még sosem indult el,sőt inkább 14 előtt... Ja és ami szintén szuper,hogy hazamehetek,nem kell bent aludnom.
Remélem rendben lefolyik minden palack,és akkor mostmár remekül be lesz biztosítva a babánk!

Azért várom a hétfői uht is persze,hiszen méreteket,stb majd akkor nézünk,és szerintem mostmár majd azután hívom fel az istenhegyit is,hogy bejelentkeztek a genetikai uh-ra,úgyis kérnének pontos adatokat.

Természetes hívtam az Apukát is az uh után,nagyon boldog ő is!és mostmár egy cseppet sem bánkódom,hogy itthon kell ülnöm és nem utazhattam el,hiszen itt van a gyönyörű,dobogó szivű kis babóm:)

2012. augusztus 9., csütörtök

9. hét :)

Itt vagyunk a 9. héten:
"A picit ettől a héttől kezdve már nem embriónak, hanem magzatnak hívjuk! Már nem ritka, hogy csuklik, bár ebből te még egy cseppet sem érzel. A lábával kalimpál, és összerezzen, ha megijed. Szemét szemhéj fedi, pici fülei alakulóban vannak. A lánymagzat petefészkei készek. Az ujjacskák szétváltak, a pici össze tudja érinteni két kezét, a könyök és a térd ízületei is láthatók."

Hát én ettől a szövegtől odavagyok!Mennyire cuki már ez, remélem a mi kis magzatunk is pont ezeket csinálja odabent!!! Jaj de jó lenne holnap meglesni, és látni, hogy valóban ő is ilyen szuperül fejlődik! Persze ha nem kerül sor UH-ra, akkor türelemmel kivárom a hétfőt, de azért jó lenne. Persze van bennem kis félsz amiatt, hogy másik uh gép, tuti máshogy mér, és emiatt lehetnek eltérések, de ha dobog a kis szive, és látom, hogy növöget, az nekem tökéletes megnyugvás lesz, aztán majd úgyis lesz hétfőn is UH.

Holnap a tesóm kísér el az IVIG-re, jó hogy velem tud majd lenni. Remélem Spánikkal mostmár minden gördülékenyen fog menni, és holnap ilyenkor már csepeg belém a manna egy csodás UH-s élmény után. Kérlek drukkoljatok nekünk holnapra!

2012. augusztus 8., szerda

Újabb küzdelem a remélem utolsó ivigért!

Na délelőtt amikor írtam, azóta folyamatosan hivogattam Spánik dokit....írtam neki smst, hívtam a MÁV ambulancián, de egyszerűen semmi. Közben azon tűnődtem, hogy milyen lehet már annak akinek ő a dokija, vajon azoknak felveszi a telót, mert hogy engem nem hívott vissza pedig 24 órája folyamatosan fél óránként hivogattam.....már teljesen kiakadtam, szegény férjemet is sírás közepette vittem ki a reptérre, hogy most mi lesz, itt hagy engem ezzel az egész megoldatlan problémával! Természetesen elpanaszoltam az én drága fórumos barátnőimnek is a dolgot, és ők kinyomoztak egy számot, és hogy állítólag ma van a magánrendelése Spániknak. Na elkezdtem azt hivogatni, végül felvette egy asszisztens, akinek elmondtam mit szeretnék, és hogy 2 mondatot jó lenne beszélnem vele - erre ő közölte hogy a doktorúr nagyon elfoglalt. Mondtam okés, de akkor én odamegyek személyesen és megvárom a rendelés végét, de én ma akkor is beszélni fogok vele - ja mert közölte, hogy hiába is megyek oda, ő bizony nem enged be engem, így is sok a csúszás, stb...mondtam, hogy okés, ha nem hív vissza, akkor én megyek, mert nem tudok mást tenni. Na csodák csodája egy óra múlva visszahívott az asszisztens, hogy Spánik doki azt üzeni, hogy pénteken reggel 7-f8kor vár a szülőszobán. Kérdeztem, hogy okés, de be kell lent jelentkezni, vagy mit csináljak, de erre persze már nem tudta az asszisztens a választ. Na mindegy, nem baj, a lényeg, hogy pénteken mehetek!!!! Jupii!!!!! Fel is hívtam Fülöpöt, hogy ezt sikerült intéznem (ja ma még 2kor is rácsörögtem hogy nem érem el Spánikor, de mondta, hogy sajnos ő sem), nagyon örült, és mondta, hogy menjek akkor pénteken, majd ő utólag elintézi a patikát, és akkor hajrá IVIG!
Szóval nem merem elkiabálni, csak ha már bekötötték, és folyik a cucc - de remélem sínen van a mi utolsó kis IVIGünk! És a legjobb, hogy pénteken lesz, amikor el tud kísérni a tesóm, nem kell egyedül mennem, és ez is annyira megnyugtató.
Persze azóta hívtam a férjem, és elújságoltam neki, hogy sikerült mégiscsak, és szeretem, érezze jól magát, és mostantól nem stresszelek, és vigyázok a kisbabánkra!!!!
Olyan jó lenne, ha csinálnának egy UH-t az IVIG előtt - nagyon szívesen bekukkolnék a kismanóhoz :)....tudom persze mindjárt itt a hétfős Zekés UH, de azért jó lenne egy kis szivdobogást látni még a hétvége előtt is!


Ma utazik a férjem :((( - mindeközben próbálom intézni az IVIGet, de most sincs könnyű dolgom!

Ma utazik a férjem.......néha nagyon elsírom magam, hogy hogy bírom ki ezt a sok napot nélküle, és hogy milyen rossz, hogy nem lesz itthon - de ugyanakkor viszont olyan boldog vagyok, hogy mindez azért van, mert kicsikénk itt van velem a pociban. Vicces, mondta is a férjem, hogy sosem gondolta volna hogy majd terhesen is sírni lát, mert az már ugye megszokott volt, hogy amíg nem sikerült addig évekig csak sírtam és sírtam....na igen, de ez most persze másfajta sírás, és persze ki is fogom bírni.

Tegnap hívtam Fülöpöt, tök normális volt, visszahívott, de nem sikerült neki elérnie a Spánikot, megadta a számát, hogy majd én próbálgassam, ez volt tegnap 1-kor, na azóta nyomatom, és félóránként hívom, de egyszerűen semmi....nem veszi fel! Megőrülök, remélem ma elcsípem valahogy, hiszen az lenne a tuti, ha holnap már kaphatnám is az iviget! Na megyek is telefonálgatok....el kell érnem! Már hívrtam a nőgyógyászatot is, mondták hogy bent van, és hivogassam a mobilján - jó vicc....pedig azt hittem vele igazán könnyű dolgom lesz!

Délután meg viszem ki a férjem a reptérre, elintegetem, és utána pedig alig várom, hogy hazajöjjön, és itt legyen velünk! Persze mondanom sem kell az UH-t is nagyon várom már, ezért is lenne jó az IVIG, hogy előtte tuti lenne egy UH!

2012. augusztus 6., hétfő

Babázós, programokkal teli hétvége

Egész régen nem írtam, de nagyon sűrű volt a hétvége. Lent vagyunk balcsin ugyebár. Péntek reggel váratlanul lejött a kis keresztfiunk meg az anyukája, velük strandoltunk, meg jött  még a kis másfél éves unokatesója is. Szombattól meg itt voltak egy barátnőmék a kicsilányukkal, ők ma reggel mentek el. Szombat délután még más barátaink is beugrottak szintén kisbabóval, vasárnap meg még barátok két már nagyobb lánykával. Szóval gyerekdömping volt :). Így aztán nagyon gyorsan el is telt a hétvégénk!
Pénteke este meg olyan nosztalgikus volt, elmentünk Füredre Belga koncerte. Régen mindig jártunk ezekre, persze mindig óriás tombolás volt, most meg én ülve hallgattam őket - a kisbabámmal a pocakomban :) - de jó!!!!!

Ezen a héten nagyon remélem hogy megkapom az IVIGet.Holnap felhívom Fülöpöt.... és azt is remélem, hogy a tesóm be tud velem jönni majd a kórházba..... És jövő héten ilyenkor meg irány az UH Zekénél - már nincs is az olyan messze! Utána meg tutira bejelentkezek a genetikai UH-ra az Istenhegyire, de még az is lehet, hogy azt már ezen a héten megejtem.

Egyetlen rossz van, éspedig hogy holnapután elutazik az én drága férjecském 10 napra - és érzem magamon, hogy minden éjjel ezzel álmodok, és persze kibírom ezt az időt, de azért mégis megvisel kicsit lelkileg, hogy ennyit kell külön lennünk. Tesóm majd sokat lesz velem, meg hétvégén lejövünk barátnőkkel balatonra, szóval meg leszünk, gyorsan elmegy majd ez az idő - és mire hazajön, már majdnem 11 hetes kismama leszek :).

Jaj még nem is meséltem, hogy a múlt hét folyamán elmondtuk pár embernek, hogy babát várunk, mivel velük megy vitorlázni az uram, és hát nyilván fel fog tűnni nekik, hogy én nem megyek. Szóval annyira aranyos volt mindenki, és annyira látszott rajtuk, hogy őszintén örülnek nekünk - nagyon jól esett! A legtöbben még meg is könnyezték a dologokat :) - hát igen, az biztos, hogy nagy az öröm, és olyan jó, hogy egyenlőre minden rendben, és remélem ez marad is és márciusban egészséges kicsi babónk lesz!

2012. augusztus 2., csütörtök

8.hét:)

Ez eheti okosságok:
"Ha hiszed, ha nem, olyan fejlett a baba idegrendszere, hogy már mozogni is képes. És érez is: ha megérintenéd a száját, visszahúzná a fejét. Kifejlődik a rekeszizom, ami a légzéshez lesz létfontosságú. Már elkülöníthetők az apró ujjak, bár még nem válnak el egymástól. A hatalmas foltszerű szem még nem lát, de azt elmondhatjuk: a picinek már ebben a korban megható fizimiskája van."

A fentieket olvasva egyre jobban várom azt a 13-i uht,biztos nagyon cuki kis formája lesz már a babócának!

Ma megyünk balcsira,és szerintem maradunk is keddig,utána meg szerdán már utazik el az én drágám. Szuper idő van,kicsit túl jó is,szóval nagyon jó lesz lent pihenni! Hétvégén meg szokás szerint programzunk,jönnek le barátok kisbabástul,szóval jó lesz kicsit babázni is.
Azért vicces,ennyire még sosem vártam azt a nyár végét...de olyan jó lesz már ha mehetünk a 12.heti genetikai uh-ra! Még egészen pontosan 4hét....

2012. augusztus 1., szerda

Kiss Emese doktornő

Tegnap délután felhívtam Kiss Emese doktornőt,mert utoljára azt beszéltük meg,hogy jelentkezem ha terhes vagyok. A doktornő bár szabin volt,de szokás szerint egy tündér volt a telefonban. Holnap el is kell mennem Bazsó Anna doktornőhöz,aki megcsinál egy vérvételt,és mire annak eredménye lesz,addigra vissza is ér a szabijáról és majd egyeztetünk. A lényeg szerinte addig is,hogy szedjek aspirin protectet és nyomjam a 0,6-os clexanet. Ez érdekes,hogy ő és Fülöp is a 0,6-t mondja,míg Zeke csak a 0,4-est. Mindegy úgyis megyek majd hematológiára,ott majd kiderítik mi a tuti,csak sikerüljön egyszer bejelentkeznem....

Ma olyan rossz dolgot tudtam meg a kis fórumunkon - egy lány,aki kb velem egyidős kismami volt elvetél...vagyis már volt többször szivhangos uhn,de tegnap este nem volt szívhang:(((-pedig iviget is kapott,igaz elég későn! Annyira sajnálom őt,egyetlen vígasz,hogy már van egy gyönyörű kicsi lánya. Borzalom,hogy ilyesmik bármikor megtörténhetnek! Persze nem akarom most ezt magamra vonatkoztatni vagy ilyesmi,mert ahogy Zeke is mondta:"nem állhat vki mindig a rossz sorba,szóval minden rendben lesz",de azért eléggé megvisel egy egy ilyen történet. De arra gondolok,hogy nálunk minden rendben van és lesz is,és remekül érzi magát bent a majd 8 hetes kis porontyom:).

Eléggé rosszul alszom mostanában éjjel. Lehet hogy a meleg miatt,nagyon nem kívánom,hogy visszajöjjön az a 40fok....de nem is az alvással van a baj,hanem valahogy úgyérzem kicsit feszült vagyok közben,pedig semmi okom rá...bár talán az nyomaszt,hogy elutazik a férjem 10napra! Lehet,hogy ma beveszek majd egy kis pipot:)