Keresés ebben a blogban

2013. április 28., vasárnap

Lánybúcsú

Tegnap voltam lánybúcsún. Ez most nagyon jól jött ki, mert a közelünkbe volt szervezve a program, így egyszer hazaugrottam szoptatni, egyet meg kihagytam, akkor cumisüvegből volt lefejt tejcsi evés. A férjem volt otthon Istivel, illetve a hugom is átjött délután pár barátnőjével, elvitték sétizni Istit, meg kicsit babáztak vele. Minden rendben volt, tök jó kisfiú volt, én meg szuperül éreztem magam. Vicces lánybúcsú volt, csomóan terhesek voltak, vagy szoptattak a lányok közül,így főként az ásványvíz fogyott....de így nem éreztem magam egyedül!

Mindenki meg volt lepődve, hogy milyen laza vagyok, hogy otthon hagyok egy 7hetes babócát. Nem tudom, én ezt nem érzem gáznak! Kérdezgették, hogy ki tudok e kapcsolni, vagy aggódok-e, de NEM! Biztonságban érzem Istit a férjemmel, vagy a hugimmal, vagy a nagymamikkal - miért is aggódnék? Jaj pedig nem is írtam, hogy múlt hétvégén,amikor balcsiztunk,egyik este anyósom vigyázott Istire, mi Füreden voltunk. Aztán egyszer csak csöng a telefonom, hogy siessek haza, mert ő rosszul van, napszúrás, meg a vérnyomása... hát mondanom sem kell, hogy ilyen gyorsan sem értem még haza! Még ügyeletet is hívtunk hozzá, de szerintem a fő gond az volt, hogy kicsit tényleg rosszul volt, de megijedt hogy ő vigyáz a babára, és ettől kicsit bepánikolt! Szerencsére minden rendben lett, nem történt semmi - de azért megijedtem! De ennek ellenére nyugodtan hagyom ott Istit akár rá is, mert tudom,hogy szeretik és ugyanolyan jól vigyáznak rá, mint én....persze én vagyok az anyukája, és velem a legjobb neki, de pár órát mással van,az nem hiszem hogy gond, inkább csak szorosabb köteléket tud kiépíteni a család többi tagjával is. Azért jó volt hazamenni hozzá és megpuszilgatni persze!!!!!! Mégiscsak az a legnagyobb boldogság, ha együtt a kis családunk - de ahhoz hogy ezt ne felejtsük el értékelni, szerintem nem árt egy kis kikapcsolódás:).

Egyébként őrület, de napról napra jobban szeretem a kisfiam!!!!! Mi lesz még ebből?!:)))

2013. április 24., szerda

Isti már olyan nagyfiú-és annyira szeretem!

Annyira jó kisfiam van!!! Komolyan olyan tündérke,és nyugodt,türelmes baba.
Ma voltunk vele a Váci utcában shoppingolni. Teszteltük a babakocsit bolti terepen...és egész jól vizsgázott! A Mango mozgólépcsőjén kicsit küzdöttünk,de a többi simán ment. Na jó a parkolóház még nagyon gáz volt! Gondoltam beállok kivételesen,hogy könnyítsem magunknak a dolgot,de jobban jártam volna az utcával...konkrétan lépcsőn kellett menni a lifthez! Ez milyen már?! Nem volt olyan jópofa babakocsival... De milyen lehet tolókocsival?! Lehetetlen! Ez Magyarország, 500,-Ft/óráért!

Isti amúgy most sokat változott, nagyfiú. Valahogy másképp eszik, ritkábban, de egy alkalomra 150g körül... A legjobb hogy hála Istennek van tejcsim mindehhez! Lassan kinövi az 56-os cuccokat. És folyton mosolyog! És egyre jobban szeretem, konkrétan odavagyok érte!!!!!

2013. április 22., hétfő

Kontroll Zeke dokinál

Minden rendben!!!!! Diagnózis:élje úgy az életét,mintha meddőségi központot sose látott volna:)))) - és hihetetlen,de legközelebb 1év múlva kell mennem,amikor lejár majd a rákszűrés! 1év,hihetetlen!!!!! Eddig hetene,2hetente kellet mennem hosszú évekig....
Most hazamegyek,megszoptatom Istit, leteszem aludni,majd beülök a kádba,veszek egy forró fürdő (mennyi ideje nem ültem kádban),és utána kicsit romantikázunk az este a férjemmel:)))

2013. április 19., péntek

Balaton - 6hetes Isti

Isti 57cm, 4400g.
Annyira jó itt!!!!!
Szuperül érezzük magunkat, és csodás idő van,épp fürdőruhában napozok. Isti is jól érzi magát,tök jól aludt az éjjel. Mivel itt standard kéznél van egy nagyi,anyósom, így mi is pihenünk:) - ő meg olyan szívesen babázik,jó rájuk nézni. Tegnap voltunk kettesben vacsizni! Milyen jó lesz itt a nyár....
Annyi éven át vártam,hogy tavasszal majd terhesen vagy egy kisbabával jöjjünk-és most itt a kisfiam. Itt ismerkedtünk meg a férjemmel, már 11éve lesz - tegnap esti fürdetésnél ezen nosztalgiáztunk, hogy akkor nem gondoltuk volna, hogy egyszer lesz egy kisbabánk.
Van itt egy Sóhajok hídja a parkaban,ahol évekig mindig tudtam mit kívánjak összeszorult szívvel, de tegnap "csak" azt kívántam, hogy tartson ez a boldogság örökre:)))).

Házasélet szülés után

Nem bírtuk kivárni a 6hetes kontrollt....múlt vasárnap azt mondtuk mostmár nem lehet baj...
Mindenki nagyon mondta,hogy ez fájni fog...szóval kicsit úgy álltam hozzá,mint a szüzesség elvesztéséhez:)-vártam,de féltem. Az első alkalom tényleg fájt,de most a második már egész jó volt! És hihetetlen,hogy évek után először meg sem fordul a fejünkben ,hogy na vajon ebből lesz e baba?! Nem kell gyertyaállásba lenni, nem kell figyelni a peteérést, és egy kisbabócára sem kell vigyázni a pocimban - tiszta tinikor:))))

2013. április 17., szerda

Holnap irány Balaton!!!!

Annyira szuper,holnap megyünk balcsira!!!!!:)))))) - úgy várom!!!! Már múlt hétvégén is gondolkoztunk rajta,de végül nem mentünk le....most viszont,hogy holnap megyünk nagyon jó dolgunk lesz,ugyanis anyósom már lent van hétfő óta és rendbe teszi a mi kis reszünket is,így mikor Istikével megérkezünk már nem a téli kosz fogad minket. Remélem tetszeni fog Istinek is odalent,de biztosan, ha egyszer mi így szeretünk ott lenni...és nyáron jó sokat leszünk lent,szóval lesz alkalma megszeretni.
Kaptunk kölcsönbe egy babaágyat,így azt nem is kellett venni,azt ma viszi le a férjem - szerencsére pont arra van munkája is. Azért vicces,hogy tegnap este már a csütörtöki lemenetelre pakoltunk:))))-de ez van,ha kisbabával van az ember. Na jó azért máskor nem lesz ilyen vészes a helyzet,de az első leút márcsak ilyen.

Sokan meglepődnek,hogy ilyen kicsivel megyünk,de miért ne?! Sokan mondják,hogy nem félek e hogy nyűgös lesz az új környezet miatt?! De nem, egyrészt meg is kell szoknia a nyaralót,másrészt meg szerintem egyenlőre Istinek az a lényeg hogy én ott legyek,na meg a tejcsi,de ez összefügg:)))
De majd beszámolok....

2013. április 13., szombat

Tejkiütés

Sajnos megjelentek kis piros ronda kiütések Isti szépséges pofiján:((((( - olyan rossz,hogy ez lett a gyönyörű bőrével!
Tudom a legtöbb anyatejes babócának van,de akkor is olyan rossz....
Nem tudom mennyi ideig tart ez, azt olvastam jót tesz ha anyuka nem fogyaszt semmi tejterméket - na kiiktatom azt az 1-2deci tejet is akkor,na meg a csokit,az nehezebb lesz... Persze máshol azt írják ez tök mindegy, mert ezek anyai hormonok miatt jönnek ki. Meg azt is hallottam,hogy anyatejjel kell kenni, ez elég furi,de lehet hogy megpróbálom!
Remélem hamar elmúlik!!!!

Első igazi igazi mosolygás:)))))

Ma délelőtti szopi után hosszasan kaptam egy olyan igazi nagyon cuki mosolyt!!!!! Totál odavagyok érte:))))) - sikerült le is fotózni!

2013. április 12., péntek

Első mosoly, első mozink

Nem is írtam,pedig annyira oda voltam: amikor a bababuliban voltunk 2napja, akkor éreztem először,hogy rám mosolygott!!! Eddig is volt mosoly,de ilyen reflex szerű,szopi után,jóllakottan...de ez más volt!persze lehet hogy csak véletlen,azóta ma volt egy ilyen megint,de ma Apukájára - hát ő is elolvadt:)

Tegnap mozizni voltunk délután,olyan jó kis kikapcsolódás volt! Anyósom vigyázott Istire, tök jól el voltak. Most először volt hogy nem mi etettük a férjemmel,de nem volt gond vele,édesdeden aludt mikor hazajöttünk:))

2013. április 11., csütörtök

Tápszer

Talán már írtam,hogy az utóbbi napokban Isti bélpoklos lett,rengeteget eszik. Biztos egy fejlődési ugráshoz érkeztünk. Vasárnap mindezt bírtam rengeteg tejjel,de hétfő estére kicsit kiürültem...vagyis megevett Isti 120g-t,ami nem kevés,majd 1óra múlva jött a sírás. Nem értettem mi baja,tök sokat evett, a férjem mondogatta hogy szerinte éhes,de nem akartam hinni neki. Végül fogta magát és bekevert egy adag tápit,mert tejcsi már nem volt a mellemben. Erre nagyon rácuppant Isti,és 40-50g után ugy vette el tőle a férjem a cumisüvegez,hogy ne egye túl magát. Szóval tényleg éhes volt!
Tudom, ilyenkor az elhivatott szoptatósok azt mondják,hogy éjjel is óránként mellre kell tenni,és így kell átvészelni ezeket az időket. Na én valahogy nem ez az ember vagyok, persze én is abszolút előnybe helyezem a szopit,de semmi baja nem lesz a gyereknek 40g táptól, amikor összesen 700 körül eszik egy nap. Arról meg nem is beszélve, hogy így aludt 6,5órát utána,én is pihentem egy jót,és másnap megint volt sok tejem!
Eddig nagyon aggódtam a táp miatt, de ezóta az este óta mindig bekeverünk egy kis adagot, és max 20g-t eszik is belőle Isti, majd reggel kiöntöm. De valahogy ez megnyugtat, jó hogy van megoldás, így kevesebbet aggódom, hogy lesz e elég tej este, és így persze van is elég általában! Azt hiszem túl kellett ezen esni, így már tudom, hogy semmi nem lesz ha kap kis tápot esetleg néha,és ezzel a helyére kerültek a dolgok!

Egy vicces kis szösszenet, amit mostanában olvastam a szopi kontra tápszer kérdésben - na persze ki van sarkítva minden, de a végső konklúzió azt hiszem nagyon is igaz! És persze én is szopiztatni akarok, és anyatej mellett vagyok, de azt hiszem kicsit tényleg túl van pörögve ez a téma manapság...
Szóval a cikk:

Jó hír: azt hiszem ráállt az 5-6,esetleg 6,5 óra alvásra éjjel Isti, remélem ez egyre csak jobb lesz, de már ez is szuper!!!!

És szintén jó hír: ma iszonyatosan szép idő van, és hatalmasat sétáltunk Rupival és Istikével, és nagyon nagyon jó volt mindez a napsütésben!!!


Tegnap voltunk egy barátnőmnèl babás buliba! Igaz,hogy Isti volt a legkisebb,mert 1,5évesek voltak a többiek...de már nemsokáig lesz így,érkezik az utánpótlás, 2 barátnőm is terhes a másodikkal:). Olyan régóta vártam hogy végre saját babával becsatlakozhassak ebbe a programba, és most ott voltunk mi is a kisfiammal:))))))!!!!

2013. április 8., hétfő

Isti 1 hónapos

2013.04.07 - Isti 1 hónapos, 3980g

Amit a szakirodalom ír az 1 hónapos bébikről:
"Babád egy hónapos lett és már teljesen megváltozott, amióta megszületett. Bőre érezhetően feszesebb, ráncai eltűntek és már kis zsírpárnái is vannak. 4 hetes korában a csecsemő már figyel az éles hangokra, kellemetlen közérzetét pedig hangos sírással fejezi ki. Legtöbb idejét alvással tölti, és sokszor a legkülönfélébb időpontokban ébred fel - általában 2-3 órás időközönként jelzi éhségét. Látása egyre tökéletesebb, az élénk színű tárgyakat hosszasan szemléli."

 
Nagyon jó kis hétvégénk volt.
Pénteken barátok voltak vendésgségben este, vacsit is főztünk - persze csak kis egyszerűt, és éjfélig voltak itt, na akkor már azért hulla voltam, de ugyanakkor jó volt nagyon egy kis kikapcsolódás!
Szombaton voltunk Anyuéknál, vagyis én voltam Istikével és Rupival - tök jól ment az egyedül bepakolása kutyának, gyereknek a kocsiba, szóval elégedett voltam :).
Vasárnap voltam mom2moms vásáron, ahol szuper kis cuccokat vettünk hugicámmal karöltve az 1 hónapos kisfiamnak!!! Mert bizony tegnap volt 1 hónapos!!!! Hogy rohan az idő :).

Tegnap Isti bélpokolos volt, 700g-ot evett összesítve...szerencsére valahogy tegnap tök sok tejem is volt mindehhez - ennek is nagyon örültem. Aztán éjjel is jót aludt, 5 órát egyben, 12-től reggel5ig :).

2013. április 5., péntek

Hasizom?!?!?

Be kell valljam, nem bírtam tovább, és már 1 hete minden reggel hasizom gyakorlattal indítok, illetve egy-két kedvenc jóga pózzal:))). Nagyon jól esik, és szerintem ennyi nem is árthat, bár hozzá kell tennem, hogy szerintem használni sem használ sokat, mert olyan rengeteget eszek...de ha meg nem eszek, akkor nincs tej...márpedig most az az első!!! Így mondjuk nem tudom, hogy leszek fürdőruhaképes a nyárra, de a kisfiam a legfontosabb, ez nem is kérdés - de azért néha elkap a hév, hogy milyen jó lenne újra a régi alakom. Talán ha a nassolással leállnék az elég lenne, de annyira kívánom néha a csokit, kekszet, stb...komolyan terhesen nem voltam ilyen kívánós és éhenkórász, mint mostanság. Egyenlőre még csak nem is kísérletezek, eszek amennyi jól esik, nehogy a tej rovására menjen, de ha legalább kicsit mozoghatok az is szuper!

Két pihentető éjszaka

Tegnap ugye már írtam,hogy Isti 5 órát aludt egyben az éjjel...na ezt most még überelte,mert ma 6 órát aludt egyben!!! Olyan szuper:) - bárcsak így maradna! Nem tudom mi a titok,de próbálok minden t ugyanúgy csinálni, mint az elmúlt két este majd...azaz: szopi, hosszas büfi, fürdés, masszázs, 1óra még ébren, szopi és alvás!!!

Hihetetlen amúgy hogy fejlődik, és itt nem is a súlyára gondolok, bár az is már 3860g:),hanem arra ahogy nézeget - olyan értelmesen figyel, mostmár egyértelműen követi a tárgyakat, illetve az ujjamat. Aztán, bár ez nem a jó rész, de egyre komolyabban bekakil, és ami a legviccesebb, hogy kezdenek bizony nem lógni rajta a kis rucik! De hát már 4hetes volt tegnap....:))))

Végre postára adtam a tgyás,cspótlék,anyasági támogatás papírokat. Most hallottam,hogy van olyan is, hogy önkormányzati anyasági támogatás bizonyos helyeken - na ezt ki kell nyomoznom gyorsan.

2013. április 4., csütörtök

Babamasszázs

Tegnap elolvastam a babmasszázsról szóló könyvet, ami kölcsönben van nálam. Nagyon érdekes volt, és nagyon sok aranyos dolgot olvastam. Annyira úgy tűnt, hogy ez olyan közel hozza a babát és mamát, illetve nagyon szép és meghitt pillanatokat hozhat. Én is nagy masszázs rajongó vagyok, szóval elhiszem, hogy ez nagyon jól eshet a piciknek is.
Este ki is próbáltuk egy kis láb és talpmasszázst :)))) - úgy tűnt tetsztik Istikének is, szóval ezt szerintem bevezetjük - majd igyekszem egyre ügyesebb lenni. Fürdés előtt csináltuk, utána most változtattunk és vacsi volt, majd úgy hosszabb büfi után mentünk fürdetni. Utána még ébren volt vagy 1-2 órát Istike, így úgy zártuk a napot, hogy még 11kor is megszoptattam - és utána aludt 4:15-ig!!! Jaj olyan jó volt, egészen kipihentem ébredtem... nem tudom minek köszönhető ez, sajnos valószínű leginkább a véletlen megint, de hátha a masszázs is lelazította, és az is segített - ma kipróbáljuk újra.

Tejcsi kérdés: olyan fura, néha kevés van, néha sok, néha elég....nem tudom komolyan mitől függ...de egyenlőre elég, és ez a lényeg! Délután szokott kevesebb lenni, akkor kiborulok, hogy nem tudom szoptatni, és mi lesz, tápszerezni kell, majd estére megint több a tej...szóval egy talány ez az egész nekem, de igyekszem nem aggódni. A férjem tud a legjobban megnyugtatni, hogy nem történik semmi ha este kis tápszerrel maximum ki kell esetleg egészíteni, ne aggódjak, akkor is jó anyuka vagyok, és nem ezen múlik...tudom így van, én is tápszeren nőttem fel, de azért igyekszem, hogy legyen mindig tejcsi - persze ez nem csak rajtam múlik valahogy. Ami nagyon idegesít az anyu hozzáállása, gondolom azért, mert ő nem tudott szoptatni, ő folyton úgy áll hozzá, hogy "nem sokáig volt tejed, azért szo,orú ilyen hamar elapad..." szóval kijelentő módban...na ezért ölni tudnék...miről beszél?!?! Nem apadt el, van tejem, és tudok szoptatni, max délután tényleg van hogy kevesebb, és valahogy ő minidg pont akkor van ott egy szopinál, amikor ez van, és ezt látja, de ettől még, ha mégis tápszerezni is kell, akkor sem kell csak azt ennie Istinek, mert lesz tejem az etetésekhez, max csak ki kell egészíteni. Sokat olvasgattam az LLL honlapját, biztosan sokan ismeritek, ott írnak hasznos dolgokat, néha nekem kicsit túl elrugaszkodottak, és elvakultak, de bizonyos jó tanácsok azért vannak - és ezeket mostantól használni is fogom! És lesz tejcsi!!!!!!!!!!!!!!!!

2013. április 1., hétfő

Családi húsvét és első babysittelés

Tegnap nagyon szép családi húsvétunk volt, anyu meg anyósom hozott rengeteg finomságot,de tényleg rengeteget (még egy hétre jut kaja úgy tele a hűtő:), és itt ünnepeltünk nálunk. Aztán 3-kor gyorsan megszoptattam és mi elmentünk a közelben lakó barátainkhoz ahova egy kb 30fős kis csapat volt meghívva. Istike nagyon jó fiú volt, 3,5órát aludt így a babysittereknek könnyű dolga volt:). Olyan vicces,hogy az első alkalommal,amikor itthon hagytuk őt mindkettőnk teljes családja itt volt vigyázni rá...ők közben jól érezték magukat,és "buliztak" nálunk!

Nagyon jól esett egyébként kikapcsolódni és találkozni a barátokkal. Hihetetlen hogy hogy változik a baráti társaság is, idén 4gyerkőc volt ott a bulin, de jövőre már 7tuti lesz, mert jön Isti plusz még ketten terhesek. Na szóval most látom igazán,hogy mi is részesei vagyunk ennek, hogy bizony apukák és anyukák lettünk és tényleg felnőttünk!
Mindenki azt kérdezgette,hogy milyen eljönni itthonról,nem izgulok-e, nem hiányzik-e....nos én szuperül el voltam, mert tudtam hogy jó kezekben van a kisfiam. Anyu hívott amikor ébredezett,akkor indultam, és talán akkor a kocsiban amíg haza nem értem voltam csak úgy vele, hogy nagyon hiányzik, érjek már haza!!!! Aztán újra a kezembe venni meg csodás volt:).... az este már nem volt ilyen szépséges mert fél12-ig nem aludt el, mindig szopizott,de csak ilyen 40grammokat aztán bealudt,felkelt,bealudt,felkelt...elég fárasztó volt!

Ma gyönyörű idő volt végre,2x is voltunk nagyot sétálni, és boldog napot töltöttünk itthon.
Ami a veszekedős bejegyzést és a hozzászólásokat illeti: látom egész nagy port kavart, biztosan sokaknál ez fájó pont, tudom hogy van ez... Köszönöm mindenkinek,aki megosztotta a saját tapasztalatát, én bízom benne, hogy mi is belejövünk ebbe az új életformába, és úgy hiszem nagyon szép és boldog család leszünk örökre - de annyi biztos,hogy most azok vagyunk, és ezt ki kell élvezni!