Keresés ebben a blogban

2013. augusztus 31., szombat

Első külön töltött éjszaka

Hihetetlen, hogy tegnap ez is megtörtént. Isti tényleg olyan nagyfiú már! Pénteken volt az egyik nagyon jó barátunk esküvője. Már nyár eleje óta az volt a tervem, hogy Isti ez alkalomból anyunál fog aludni, és így is lett. Tegnap délután 3-kor átvittük, és ma délelőtt mentem érte. Hát mondanom sem kell, nagyon hiányzott!!!!!!! Persze volt már olyan, hogy nem én fektettem, vagy ilyesmi, szóval ezzel nem is volt baj - ilyenkor mondjuk tápi van este cici helyett, de ez nem gond Istikének, meg már tényleg nem ez a fő neki....de olyan, hogy amikor hazaérek és nem szuszog ott a szomszéd szobában még nem. Szuperül éreztük magunkat, és nem is hiányzott jobban, mint máskor...DE amikor hazamentünk, és nem tudtam megsimogatni, megszagolni az illatát, betakargatni, vagy éppen csak megnézni a gyönyörűen alvó kis pofiját - na akkor alig vártam, hogy reggel legyen, és valami olyan furcsa érzés fogott el, mint soha. Nyilván tudtam jól van, és jó helyen is van, különösen, hogy anyu írt is üzenetet, amikor elaludt este, hogy nyugodt legyek, de hát egyszerűen a puszta jelenlétét is úgy megszokja és megszereti az ember, hogy őrület! Reggel fél 10-kor keltem, hívtam is anyut, hogy indulok, de mondta, hogy èpp alszik Isti, szóval ne kapkodjak. Végül kb 11-re mentem érte, na mondanom sem kell, hogy Rupi nagyobb újongással fogadott, mint Isti (ő is ott aludt), de kb belekönnyeztem, amikor újra átölelhettem!
Nem tudom,hogy lesz majd olyan, hogy elutazni nélküle, vagy több napig nem látni őt?!?!
Na de most Vele utazunk el szerdán, jaj de jó is lesz!!!!! És tegnap kaptam sms-t, hogy postázták a személyit, szóval hétfő/kedden meg kell jönnie.

A kajákat illetően: egyetértek azzal, hogy nem jó feleslegesen cukorral tömni a gyereket, sőt! A tejpép, illetve a keksz is amit kap teljesen cukormentes cucc. Ennek ellenére nem tudom mi is legyen a főzelék-tejpép dilemmával, de talán tényleg nem kell 100%-ig szótfogadni a dokinak, hiszen én vagyok az anyukája, csak ezt a jótanuló típusú szabálykövető énem néha nehezen veszi át:))). Egyenlőre tovább pépezünk egy nagy adag gyümivel vegyítve, mert tényleg ami bejön az bejön és kész.

Amiket eddig evett Isti: krumpli, édesburgonya, sütőtök, cukkini, patiszon, tök (kis kaporral), répa, pici zeller. 
Alma, őszibari, meggy, szilva, szőlő, banán, pici sárgabari. 
Csirkemell: ezt kitaláltam, hogy megfőzöm, darabokban fagyasztom, és amikor kell kiveszek egyet, azt beleteszem a párolóba a többi cuccal, és utána turmixolom vele. Így nem kell minden nap boltba rohanni, mert a zöldségáru eláll egy hétig simán, de a nyers hús nem. A friss főzi marad minden napra, és a husit így teszem hozzá.
Mostanában szeretnék adni neki: paradicsom, spenót, avokádó...aztán majd brokkoli, borsó, bab,de félek ezek azért felfújósak. Lehetne még ilyen saláta féle is, de abban nem hiszem, hogy sok hasznos kalória lenne. Cékla is mehetne, de attól meg félek, hogy mindent összefog lilára, pedig abban sok a c vitamin, szóval azért majd kipróbálom. 

2013. augusztus 28., szerda

Dokinéninél

Egyrészt megjött. Nem 28, hanem 35 napra...éreztem, hogy ez lesz, mert volt ebben az időszakban egy hét, amikor tökre fájt a hasam - na az volt a peteérés. Régebben is voltak 35 napos ciklusaim, de azért nem ez a normális! Jó lenne azért ha hamarosan beállnának a dolgok szépen.....vagy már be se álljanak és jöhet a tesó?!?! Most annyira nosztalgikus hangulatban vagyok. Ma voltam meglátogatni a most szült barátnőmet a Jánosban - olyan kis gyönyörű pici hercegnő a kislánya:)))) - el sem hiszem, hogy fél éve Istike is ekkora kis pindurka volt. Annyira felidéződött bennem minden érzés, amit akkor ott a kórházban éreztem: hogy micsoda öröm volt megfogni, megismerni Istit, végigmenni vele a folyosón, mint büszke anyuka,.... Annyi biztos, hogy nagyon rohan az idő, és minden percet ki kell élvezni, és értékelni kell, amit Istivel tölthetek!!!!

Olyan jó itthon. Nagyon jó volt balcsin is, és nagyon nagy segítség volt, hogy olyan közel voltak a Nagyik, és nagyon sokat segítettek. Pont jó ilyen szempontból, hogy az első félévben lehettünk ott ilyen sokat, és ez így nagyon jól jött ki. De most annyira élvezem Istivel itt a lakást, ahogy felfedezi a dolgokat, ahogy játszik a szobájában a szőnyegen - minden annyira új dolog, és olyan hihetetlenül jó élmény!

Tegnap voltunk dokinál. Megkapta Isti a meningitis elleni oltást. Szerencsére minden rendben, tök jól viselte szokáshoz híven. A védőnő azt mondta, hogy Isti a legszebb gyerek  a körzetében (na persze anyai szívem annyira büszke volt, még akkor is, ha lehet, hogy mindenkinek ezt mondogatja). 
Súly: 6690g
Hossz: 69 cm
A súlyra mondta a dokinéni, hogy picit kevés, de ne aggódjak, mert látja, hogy mennyire izmos Istike, és milyen jól fejlett, szóval minden tökéletes. Isti angyal volt, mosolygott végig, és s dokinéni sztetoszkópját próbálta ellopni:). A lényeg, hogy mondták, hogy vezessük be a húst. Szóval tegnaptól hivatalosan is húsevő lett Isti, és csirkemellet is kap a főzelékbe. Tetszik neki szerintem. Ezen kívül, amit még mondtak, hogy kétszer egyen főzeléket, este is, és tejpépet ne adjak, mert az szerintük haszontalan. Hát ezt sajnálom, mert Isti annyira de annyira szereti. Szerintem valahogy megpróbálom azt is megtartani, ha kisebb adagban is, mert az a kedvence, jó sok gyümölccsel elkeverve. Hatszor kell ennie: tej, gyümi+keksz,főzelék hússal, gyümi+keksz, főzelék,tej. Nálunk ez most úgy néz ki, hogy: tej, gyümi+keksz, tej, főzelék+hús, tej, tejpép+gyümi,tej. Szóval kell kicsit módosítani. Annyi mindenesetre biztos, hogy egyfolytában etetek....kb el is rohan ezzel a nap. 

Kinéztem a közelben babaúszást. A szomszédunk is jár a kisfiával, és nagyon jókat mesélt, szóval mindenképp megyünk majd mi is. De majd csak ha hazajöttünk az utazásból. Jaj remélem elkészül a személyiigazolványa Istinek, mert még semmi híre. Basszus, István szerint menjünk anélkül is, de én nem tudom ez mennyire jó ötlet, ha hazaküldenek a határról. Na persze nem sok esélye van, hogy megállítsanak, de akkor is. Jobb lenne, ha meglenne!

Az egyik legjobb barátnőmet elküldtem Zeke dokihoz. Már régóta várják a babát ők is, talán írtam is róla már régebben. Remélem segít nekik, és hamarosan ők is babázhatnak. Eközben azon tanakodtam, hogy mikor menjek majd én vissza hozzá. Azért jobb lenne majd terhesen visszamenni, nem pedig azért, hogy csináljunk lombikot - de akármi is lesz nekem már itt van Isti, szóval a lelki része biztosan könnyebb. Jövő márciusban mondjuk úgyis mennem kell rákszűrésre - meglátjuk addig mi lesz!

2013. augusztus 26., hétfő

Apa és fia

Kell egy bejegyzést szentelnem ennek, mert szerintem megéri. Szóval nemrégiben panaszkodtam, hogy a férjem nem is olyan sokat segít mostanában Istivel - de azt kell mondjam ez a szombat nagyon jót tett nekik, amikor itthon voltak kettesben. Azóta megváltozott nagyon. Egyszerűen kellett, hogy ő rajta legyen a felelősség, és hogy neki is legyen sikerélménye, hogy megeteti, elaltatja, ... a gyereket. Mesélte, hogy hogy izgult, hogy el fog e aludni, stb.... A lényeg, hogy mintha kicserélték volna, nem kell mondanom neki, hogy vedd fel, pelenkázd át, vagy segíts ebben, abban, hanem magától jön neki ez azóta, és oda se figyelek, és eteti valamivel, játszik vele, szóval olyan jó!!!! Igazából nem is a segítség hiányzott régebben, hanem pontosan ez, amit most látok rajtuk - hogy jól el vannak együtt, és hogy István is tudja mi kell Istinek, és meg is csinálja :). Úgy érzem kellett ehhez az, hogy egymásra legyenek utalva, és megjöjjön az önbizalma Istvánnak a dolgokhoz - szóval hagyni kell érvényesülni az apucikat is!

Ma szülte az egyik legjobb barátnőm a második kislányát. A Jánosban szült ő is, ott ahol én. Hajnalban, amikor jött az sms tőle, hogy elindult a dolog, és szülőszobán van - akkor olyan kis csomóba összeugrott a gyomrom, mintha legalábbis nekem kéne menni szülni most azonnal. Kicsit úgy érzem a második gyerekre készen álok, de a második szülésre még nem biztos:) - na persze, ha itt lesz az ideje, akkor kész leszek arra is! Lényeg, hogy megszületett a kislánya, és boldog kétgyerekes család lett belőlük!!!

Ja és tegnap én fektettem Istit, és ma reggel fél 9-ig aludt!!!!!!!!!! Remélem ezentúl visszaáll erre, és jönnek újra az átaludt éjszakák.

2013. augusztus 25., vasárnap

Alvás - a nagy kérdés!

Az a helyzet,hogy azt figyeltem meg, hogy Isti jobban alszik, ha nem én fektetem. Az elmúlt hetekben kétszer volt olyan hogy anyósom fektette, akkor reggel 6ig aludt mindkétszer. Tegnap este lánybúcsún voltam, és apuci altatta el, igaz Budapesten, de reggel fél 10-ig aludt este fél 9-től!!!!! Újra végigaludta az éjjelt:). Mi lehet az ok??? Arra gondolok, hogy talán az, hogy én ugye szopiztatom este, ők viszont tápit adtak neki. Igaz, én is megkínálom tápival, és eszik is még belőle, de nem annyit. De lehet, hogy nem is erről van szó, nem tudom. Most persze más, hiszen itthon vagyunk, szóval kíváncsi vagyok mi lesz ma.....jó lenne, ha visszatérne a jóalvó Istike.

Olyan cukorfalat, annyit nőtt, és ezt most látom igazán itt Pesten. Már csúszva,mászva bejárja a lakást, persze csak lassan még, de neki kell látnunk gyerekbiztossá tenni a dolgokat. Első körben úgy szeretnék egy olyan porszívót, ami ilyen állós, es csak leemel és körbeszaladok vele. A másikat a rohadt zsinórjával, csövével utálom elővenni, összeszerelni mindig. Ugyan nem vagyok tisztaságmániás, de kutya mellett úgy látom muszáj lesz naponta,kétnaponta felporszívózni, amíg ez a csúszó-mászó korszak tart!
Ezen kívül van két baromi "praktikus" szépséges hosszúszőrű szőnyegünk a nappaliban, na azt most elküldöm kitisztíttatni, mert takaríthatatlan, de szerintem utána sem teszem le, hanem egy ideig összecsavarva fog pihenni. A lakás mostanság kicsit túlzsúfolt, szóval pár bútordarab most felkerül a vaterára - majd az árából veszem a porszívót. Nálunk minden éles sarkú, lent van, mert úgy designos...szóval lesz dolgunk bőven. 

Istike egyre többet ül. Mostmár a kiskutya pózból elemeli az egyik kezét, azzal nyúlkál, fogdos közben. Rupival is egyre jobban van, sokszor simizi, vagy épp húzza a szakállát Isti, de ő nagyon kedvesen tűri. Olyan rendes kutya! Például Isti játékait, még a labdáját sem veszi soha a szájába, békén hagyja őket, viszont a saját kis csomórongyát odaviszi Istinek - na ez cuki, de annyira nem az, amikor az okos kisfiam ezt be akarja tenni a szájába! 

Már rég akarok írni a napirendünkről. Persze ez még balatoni dolog, lehet itt majd módosul: 
-reggel 9 körül ébredés (reméljük átaludt éjjel után, vagy 4-5fele szopi), 
-utána tisztábatevés öltözés, gyors főzés Istinek (ez pikkpakk az avent gépemnek hála:)
- reggeli (vagy inkább már tizórai): ekkor alig eszik Istike, ha evett éjjel, ha nem, akkor persze eszik - ez tejcsi/próbálgatom a gyümit keksszel is
- alvás (ezt szereti, könnyen elalszik, és min. 1-2órát alszik)
- ebéd: főzelék
- éhes lesz hamar, kap tejcsit kb másfél órára ebéd után
- játszás szőnyegen
- délutáni alvással próbálkozunk, de nem nagyon megy
- tejpép evés gyümivel: ezt nagyon szereti, nem oly régóta kapja
- séti Rupival
- ekkor már fáradt, játszás, de inkabb gyors alvás,ha nincs túl késő, de 6 után már nem jó, ha alszik
- esti "verkli",ahogy a férjem nevezi: fürdetés,etetés,altatás kb fél9-9

Na ez kicsit összecsapott, de nagyjából ezeket csináljuk egy uncsi napon. DE majd minden nap van valami program, igy az még bejön a képbe: vendégség, tali pici barátokkal, ősztől meg szeretném vinni baba-mama jógára megint, ringatóra, meg esetleg úszásra. A lényeg, hogy minden perce szuper, és kiélvezem!!!!

2013. augusztus 20., kedd

István-nap

Ma van Istike első névnapja!!!! Kis tündérem:))) Ennek örömére, egy tegnapi pancsizós sztárfotó:




Annyira élvezte! Most, hogy szinte tud ülni a medencében sokkal jobban tetszett neki, pancsolt vagy fél órát benne. Tapicskolta a füvet, majd ismét a vizet, és ezt felváltva. Na egy perc alatt koszos is lett a vize,de sebaj!

2013. augusztus 17., szombat

Személyigazolvány

A héten csináltattunk Istinek személyit. Vagyis elindítottuk a folyamatot, mivel 20napot kell rá várni - remélem kész lesz mire utazunk. 

Mostmár kijelenthetem, hogy Isti ül. Persze támaszkodik,mint egy kiskutya a kezeivel, de egyre többször ül. Folyton mozog, tornászik, kúszik, mászik, és egyre jobban el is jut a saját kis technikáival a-ból b-be. Annyi tuti, hogy nagyon sok hasonló korabeli gyerkőcöt láttam, és ő a legmozgékonyabb. Hát nem tudom hogy fogjuk bírni, ha elkezd szaladni:). Emellé a sok mozgás mellé rengeteget eszik is, valahogy egész nap etetek. A főzelék és gyümi&keksz kombók mintha nem is lennének, ezek után ugyanúgy igényli a tejcsit! Persze lemozogja, meg most nagyot is nőtt - olyan hosszú már keze,lába! Ami rossz, hogy a nagy meleg óta rászokott az éjjeli kelésre, és mindig ébred 4-5között. Próbáltam, nem elég neki ilyenkor a cumi vagy a simi, szopiznia kell a visszaalváshoz. Szóval most kicsit fáradt vagyok emiatt, mert én meg sokszor nem tudok visszaaludni valahogy utána. De nem panaszkodok....alapvetően remekül megvagyunk!

Nagy feladat lesz ősszel, hogy ha felmegyünk Pestre, hogy bababiztosítsuk a lakást. Olyan sok mindenre kell gondolni, ez nem lesz könnyű!

Meg kell igényelnem a gyedet s.o.s, mert 21-én lejár a thgyás!

2013. augusztus 11., vasárnap

Folyt.köv.

Közben Isti majdnem felült! Ma azt hittem véletlenül felült a strandon,úgy mint a kutyák, elől a két kezével támaszt. De azóta csinálta kétszer is,persze ez még kezdetleges,de nagyon alakul:))). Szóval minden nap van valami elképesztő fejlődés!
Azt még nem is írtam, hogy a cumijával is olyan ügyes: ki be teszi, odakúszik érte,stb. 

Ma jön már haza István. Gyorsan elment ez a két nap - és vicces de arra jöttem rá,hogy semmivel sem volt fárasztóbb vagy bármi így (jó persze itt vannak a nagyik) de akkor is. Azért jó lesz megint együtt. 

Utazunk!!! Már régóta nézegettük, hogy kéne valami hármas program, először wellness szállókat néztünk, végül rájöttünk mi lesz a tuti: megyünk Ausztriába, Wolfgangseehez. Már voltunk egyszer, csodaszép, jókat lehet kirándulni. Egy nagyon szép szállást foglaltunk, egy vadasparkban van a kis panzió az erdőben! Négy napra megyünk, három ottalvás. De izgi! Ez lesz az első külföldi utunk Istivel:)))) Kell gyorsan személyit csináltatni neki. Remélem hamar meglesz, szeptember 4-től megyünk, addigra kell! Jó lesz egy pici utazás így, új családként - olyan sok minden vár még ránk, olyan sok szép hely!

2013. augusztus 9., péntek

Hőség

Még mindig hőség van. Nagyon kemény, tegnap több mint 40 fok volt. Most már átszoktunk a Bataonra, és Isti egész nap abban fürdik. De hát hihetetlen meleg a vize, ma 31 fok volt! Nagyon élvezi, kapott egy ilyen úszógumiszerűséget is, és abban lubickol. Szinte egész nap strandolunk, és meglepően jól el van Istike is, alszik, eszik, pancsizik.... Én szorgosan cserélgetem a fürdőruhámat, nem maradok vizesben egy percre sem, és így a tejcsinek sem ártott meg a sok fürdés.
Tegnap este olyan sok hullócsillagot láttunk. Kifeküdtünk romantikázni miután lefektettük Istikét. Nagon jó volt :).

István elutazott a hétvégére legénybúcsúra, így mi egyedül vagyunk Istivel. Na persze nem tök egyedül, mert itt vannak a nagyszülők. Mára mondják a lehülést, remélem nem lesz nagy vihar éjjel, mert itt az a kis faházunkban olyan félelmetes tud lenni, és most hogy egyedül leszek, ennek nagyon nem örülnék....

Na megpróbálom elaltatni Istit, mert kicsit nyűgös, szóval folyt köv.

2013. augusztus 4., vasárnap

Rohan az idő: Átállunk a babakocsi sportülésére???

Hihetetlen ez a hőség....és még milyen sokáig tart! Most nagyon jó itt Balatonon, itt a teraszon egészen elviselhető, mert jó árnyékos, és jár a levegő. Istit folyton pancsiztatjuk a kismedencében, nagyon élvezi, de alapvetően kicsit nyűgösebb most ő is, nehezen bírja ezt a közel 40 fokot. A légkondi nagy kérdés, hogy lehet e használni mellette, de arra mindenképp jó, hogy behűtjük a szobát vele, és akkor oda betesszük, és így jókat tud aludni napközben is. 

Azt hiszem elérkezett az idő, hogy a babakocsi sport részét kezdjük használni. Lehet, hogy azért is jött el ez hamarabb, mint gondoltam, mert nyár van, és így egy szál pelusban annyira mozgékony Istike. De muszáj átállni, mert ez már veszélyes amit csinál a mózesben: tolom, sétizünk, erre ő gondol egyet, megfordul, majd felnyomja magát négykézlábra....... Anno azt hittem legalább fél éves korig használni fogjuk a mózest, végülis egy hónap és itt a fél év!!! Hogy megy az idő! A sport rész is jó lesz, az is dönthető vízszintesig, és abban legalább jobban fog tudni majd nézelődni. Most ez a mózes már tényleg csak arra jó, hogy gyorsan eljussunk A-ból B-be, de már az is necces, de egy percet sincs el benne, nem lát ki, és emiatt csak nyüglődik. Ilyenkor jön a kendő, amit annyira szeretünk - nagyon jó ez az oldalra kötős verzió.  Kíváncsi vagyok hogy tetszik majd neki...de egyenlőre még ki kell találni hogyan varázsoljuk ide le balcsira, mert persze Pesten van :(. Ja és akarok venni benne egy izzadás gátló betétet - állítólag nagyon szuper, és szerintem nagyon kelleni fog, mert a hordozóból kiindulva annyira bele tud izzadni szegényem, hogy tisztára átázik az egész. Próbálom persze pelussal kibélelni, de nem az igazi, mert a biztonsági övek miatt ez nem működik így jól. 

Fagyasztottam megint egy nagy adag barackot - teli rakom a mélyhűtőt az tuti. Kár hogy csak akkora, amekkora, de azért ezzel is kihúzzuk majd a télen pár hónapig. 

Legújabb tudomány: felfedezte a lábát Istike, fogdossa, nézegeti, és persze tömi be a szájába mint mindent, és szopizza a nagylábujját :))))) - cukorfalat!

2013. augusztus 2., péntek

More milk=more milk

Azért ez a kapszula ki van találva! A kétsegbeesés után bevettem pár szemet ami még volt itthon,és úgy érzem jön vissza a tej. Persze a főzelék és gyümölcs mellett nem is kell már olyan sok,de a reggel-este szopi még meg van mindenképp - és ennek örülök! Napközben meg kap egyszer egy kis tápit is,aztán majd szép lassan oda is jön a gyümi vagy valami tejpép. 
Elkezdem a glutén bevezetést - egyenlőre egy fél darab babakeksszel a gyümölcshöz,és majd ezzel a milupa 7gabonás péppel,mert azt annyian ajánlották. Ezért külön örülök,hogy visszajött a tejem, mert ezt amellett ajánlott csinálni kifejezetten!

Holnap fagyasztok még le őszibarackot, kipróbáltam, tök jó a fagyasztott, szóval megéri bajlódni vele télire. Úgy szeretem ezt a kis főzőcskézős boszorkánykonyhásdit:)))))