Keresés ebben a blogban

2014. február 26., szerda

Alloimmun leletek

Íme az alloimmun vizsgálataim eredménye - tudom hogy nem túl jól látható, de zoomolva talán olvasható...sajnos a pdf formátum miatt csak így tudom ezt most betenni:



Valamikor fel kellene lassan hívnom talán az OGYI-t hogy érdeklődjek mi a helyzet a SMOFlipid kérelmemmel. Holnap szerintem meg is teszem, hiszen már 2 hete, hogy leadtam a papírokat. Ezen kívül el kellene kezdenem talán zargatni ismételten Fülöp profot, hogy adjuk be az ogyi engedély kérelmet az IVIG-re is, mert ha megkapom a Bizottság támogatását, akkor már jó lenne, ha "csak" az OEP engedély után kellene szaladgálni. Persze feltéve ha megkapom, de reménykedem benne, mert ilyen szar eredményekre csak adnak már valamit! Jaj mennyi utánajárás még ez.....

2014. február 24., hétfő

Nosztalgia

Mostanában folyton nosztalgiázok, hogy is volt tavaly ilyenkor, meg ilyenek! Mekkora nagy volt már a hasam, és hogy izgultam, vártam minden nap Istit. Visszanéztünk pár videot, volt olyan amikor még a hasamban van, és látszik, ahogy hullámzik odabent, meg olyan, amit a kórházban csináltam, sír, oázik Isti, aztán megfogom a picke kezét, és elhallgat, megnyugszik..., mondanom sem kell, szétbőgtem magam rajta! Olyan hihetetlen, hogy akkor még azt sem tudtam mi van, hogy kell csinálni, mi lesz, fel sem fogtam igazán, hogy az ott az én kisfiam, gőzöm sem volt mikor mit akar, vagy épp mit hogy csináljak....és mostanra annyira megismertük egymást, tökéletesen egymásra vagyunk hangolódva, ismerem a kis rezdüléseit, tudom mikor mit szeretne, mikor éhes, mikor álmos, hogyan kell megnevettetni - ő lett a mindenünk!!! Valahogy ahogy itt a tavasz, szép az idő, vagy nem tudom mitől, de néha érzem ugyanazt egy-egy pillanatra, azt a hihetetlenül boldog büszkeséget, amikor először toltam ki babakocsiban a levegőre, vagy mentem be érte az újszülöttosztályra, hogy én vagyok az anyukája!!! Nagyon jó ezekre visszagondolni....csodaszép percek voltak, de a legjobb, hogy minden napunk ilyen, nincs vége, mindig mosolygok, és mindig boldogok vagyunk együtt:)))) Ma például felavattuk a hétvégén vett biciklis ülést&bukósisakot, és elmentünk egy órára ebben a szép időben bringázni. Tetszett Istinek nagyon, végig nézelődött, nevetett - csodaszép délelőtt volt!!!

Megkaptam az alloimmun leletemet, hát kb amit vártunk, tök rossz minden.... Majd felteszem, csak bonyolult, mert pdf, és én neg most teloról írok. Amiért mégis jó, hogy ha már ez van, akkor legyen is rossz, hogy megkapja a bizottsági támogatást az ivighez. Szerintem erre meg kell adják! Viszont ha így van, akkor el kell kezdenem intézni az ogyit ivigre is, hogy majd akkor már csak oep-et kelljen. Sajnos a G1-ben nem adnak be oep finanszírozott iviget, mivel nem oep rámogatott intézmény, így marad Fülöp prof.....huh, nagy levegő, fog összeszorít, és vele is végig lehet ezt csinálni, persze nem könnyű néha, de minden körülményesség ellenére én szeretem őt.

Jaj és bejelentkeztem Zeke dokihoz!!! Március 10-én megyek hozzá....izgis. Kérdezte a felesége a telefonban, hogy be tudom e mondani a kórlapszámom...hát ezt hogy is felejthetném el?!?!? Durva, nekem még  14ezressel kezdődő a számom, most 17-nél járnak azt mondta. 

2014. február 18., kedd

Meggyógyultunk

Azt hiszem mostmár azt mondhatom meggyógyultunk. Picikét köhögünk még mindketten, de sokkal jobban vagyunk! Isti szerencsére hamar jól lett, nekem tovább tartott ez a dolog, de a lényeg, hogy kijöttünk belőle.

És, ahogy a védőnő mindig mondja, ha beteg a gyerek tuti jön a foga: Istinek tegnapra áttörtöt két újabb alsó fogacskája, így mostmár 8 fogú a kisfiam:)) 

A HABAB Bizottsági ülésről egyenlőre semmi infóm, talán majd ma meg tudok valamit Fekete Dávidtól, legalábbis a leletem tuti meg lesz. Az az igazság, hogy most nem is idegesítem magam ezen, mióta beadtam az ogyi engedélyt a SMOFlipidre én nyugodt vagyok....ha más nem, lesz az, és kész! Persze szuper lenne ha lenne engedély ivigre,azért az lenne a tuti, de meglátjuk. Azon is gondolkoztam, ha adj Isten megkapnám mindkettőre az engedélyt, akkor lehet hogy a fagyasztott beültetés előtt is adatnék be egy lipidet mondjuk. Mert ha igazán belegondolok akkor enélkül nincs is esély, akkor meg minek a fagyasztottat elpazarolni?? De ugyanakkor Fülöp prof meg mindenki azt mondja, hogy a friss biztosabb, inkább az előtt legyen az immunkezelés! Viszont ha mindkettőre lenne engedélyem, akkor megpróbálnék egy lipidet a fagyasztott előtt...és ki tudja, lehet nem is kéne tovább menni, és sikerülne?!?!? Lassan bejelentkezek Zekéhez tényleg!

Még úgy írnék, de felébredt Isti, szóval mennem kell:))

2014. február 12., szerda

Ogyi engedély-kérelem SMOFlipidre beadva!

Egyedül vagyunk itthon, István elutazott. Szerintetek nem ilyenkor lesz beteg a gyerek és én is egyszerre??? Lehet, hogy a tegnap esti zuhogó esős kutyaséti tett be nekünk, nem tudom, bár azt hiszem inkább valami vírus, de éjjel alig aludtam, és éreztem, hogy megfájdul a torkom, fájnak a tagjaim. Ami a legrosszabb, hallottam, hogy a szomszéd szobában Isti is néha-néha felköhhint. Reggelre mindketten 38,0-fokkal ébredtünk:(((. Mindezek ellenére felhívtam Fülöpöt, aki csodák csodájára épp ma fogadni tudott. Anyu besegített, még 10-re elvittük Istit dokihoz, aki megállapította, hogy piros a torka, köhög picit...kb pont ugyanaz mint én, és elmondta a szokásosat: fenistil csepp, cebion, calcium, sinupret, neomicin, orrsziporszi.... Ezek után Istit anyuval hagytam én meg nekiindultam az ogyiért. 12-re hívott a prof, és végülis fél1-kor meg is jelent, ami jó időarány! Egy másik lányt is hívott, és jött a szokásos dolgozatírás, egymás mellett, kitölteni a nagy íróasztalnál a dolgokat...szegény lány elírt valamit, erre jött az ordítás, hogy írni sem tud, azonnal szerezzen hibajavítót....szóval azt kell mondjam, két éve vagy mikor is adtam be anno az ivighez az ogyit, nos semmi nem változott. Én készültem, vittem borítékokat, meg minden, stréber diákhoz illően, na ezen kellemesen meglepődött:). Röpke másfél óra alatt ki is töltöttük azt a túl bonyolultnak nem mondható négy oldalas nyomtatványt - és kész!!!!! Fülöp prof javaslatára személyesen vittük be azonnal az OGYI-ba, ahol persze már zárva volt az iktató, de megszántak minket és átvették a kérelmeket, sőt azt ígérték hogy emailen nekünk is küldenek az engedélyből egyet! HURRRRÁÁÁÁ 
El sem hiszem, ez beadva! És még egy kellemes meglepetés: azt mondta most a prof, hogy lombikosoknak a Bizottság meg szokta adni mostanság a 0.ivig kérelmet, és ő támogatni fog pénteken, szóval hátha az is összejön. De ha nem, akkor ott lesz a SMOFlipid. 

Istinek azóta láza nem ment fel, csak hőemelkedése van. Orrából semmi nem jön, és köhögni is csak egyet-egyet köhhint. Én szarabbul vagyok, de ez nem olyan lényeges. A fontos, hogy ő ne legyen rosszabbul, és reggelre meggyógyuljon nekem!!!! De jó is lenne!! Most már alszik, én is iszogatom a coldrexem, és igyekszem hamar elaludni.... Reggelre bízzunk benne, hogy jobban leszünk, és holnap késő éjjel már jön Apa! Érdekes visszaemlékezni arra, hogy tavaly, amikor ugyanerre a konferenciára ment István, akkor anyuéknál aludtam, és anyu kísért ctg-re...most meg mindjárt 1éves, az akkor még pocimban ficánkoló kis úrfi:)))


2014. február 10., hétfő

Nincs két csík és megjött

Na kb ezt vártam.... Olvastam valahol, hogy közvetlen mensi előtt lehetséges olyan, hogy a hormonváltozások valami hasonlót termelhetnek, mint a hcg, és így lehetséges halvány fals pozitiv teszt. Ez történt. Reggel persze ébredéskor még semmi, de semmi, pedig néztem alaposan...megcsináltam a tesztet, hulla negatív....erre 10perc mulva érzem, még a wcn ülök, elmélkedek erről, és hogy nincs több teszt, meg hogy tuti negatív-e, és megjött! Azért úgy tünt még egy tesztet be kellett áldozni, talán azért kellett, hogy megfogadjam nincs több teszt!!!!
Jó volt pedig eljátszani a gondolattal....
A mensim most 3hetet csúszott, ami durva. Ha ez így marad, akkor lehet következő ciklus már egy lombik lesz?! Azért bízom benne hogy a merckformin segít addig, és rendeződik újra normál hosszúságúra a dolog!

Időn túl pozitív

Délután elmentem ilyen zsírbontó masszázsra, amíg Isti úszni volt apucival. Nade ugye azóta sem jött meg, és hát gondoltam biztos ami biztos én csinálok egy tesztet, mert mi van ha mégis...és akkor nem kéne ez a brutál masszázs, bár nem sok bizodalmam volt. A szalonban csináltam meg a tesztet gyorsan, persze full hómező negatív, meg sem lepődtem, de megállapítottam, hogy elegem volt, nincs több teszt, majd a jó kis lombik után vérvételből megmondják hogy terhes vagyok, és nem idegesítem magam többé ilyenekkel feleslegesen! Be is vágtam a táskámba, lenyomtam a masszázst, majd hazamentem. Itthon dobnám ki a tesztet, de persze mégegyszer szembesíteni akarom magam a negatív semmivel (komolyan mint valami mazohista) erre nem egy halvány, nagyon-nagyon halvány csíkot látok??????? WTF???? Persze időn túli, hiszen legalább fél óra, negyven perc telt el, de néztem már meg régebben is teszteket később és ilyen még nem volt. Most mi ez az egész vajon??? Totál zakatolt az agyam, gyorsan felhivtam Istvánt, hogy hozzon még tesztet, hogy reggel csináljak majd egyet újra. Őszintén minden logikus érv szerint nem vagyok terhes....de a REMÉNYHAL...tudjátok.... István tök logikusan gondolkozva szintén levezette, hogy nem vagyok babás, pedig az csodaszép lenne.... De ott a pénteki 28-as alacsony progeszteronom, nem feszül icipicit sem a mellem, pedig az Istinél nagyon volt, és ez egy értékelhetetlen időn túli nagyon halvány pozitív csíkocska! Rá is van írva a dobozra, hogy nem értékelhető!!!! És mégis, ott van valami, és nem menstruálok már 48. napja, és az ember pedig elkezd reménykedni...... és végigolvassa a netet, pedig tudja, hogy nem kéne, és csak olyan infokat szúr ki, amikor valaki időn túli pozitiv teszttel indította a terhességét...és ha még nem kattogtam volna eléggé a dolgon, akkor most aztán tessék.... Egy a szerencsénk, itt van Isti, őt meg kell fürdetni, szépen elaltatni, megpuszilgatni - és így akárhogy is lesz, nem leszek csalódott! Holnap reggel tesztelek még egyet, egy utolsót....aztán ha az is negatív akkor tényleg nincs több teszt, majd remélem Zeke doki közölheti a következő lombik után az örömhírt, mert én nem akarok mégegy hcgtesztet a kezembe venni! Azért ma imádkozom, hogy holnap esetleg mégiscsak történjen csoda - hihetetlenül fantasztikus lenne!

Ma nem jutottam be

Hívtam reggel pontban fél 9-kor Fülöp profot, de ma állitólag sokat műt, így nem mehettem. Holnap szabadnapos, így szerdán próbálkozok újra. Már izzítottam anyut akkora, mert egyedül leszek ugye, hogy ha mehetek, akkor Istikézzen! Jó lenne!!!! Nem könnyű kiszedni belőle ezt az ogyi kérelmet..... de tudtam, hogy ez így megy, de amikor benne van az ember... komolyan úgy izgultam amikor reggel hívtam, mint valami brutál vizsga előtt! Még szerencse, hogy Isti ott volt a kezemben mikor telefonáltam, és amikor közölte, hogy bukó a mai nap, csak beleszippantottam Isti hajába, adtam neki egy nagy puszit, és nem idegesítettem magam - mert boldog vagyok, hogy Ő itt van nekünk, és kész! Szerdán folyt.köv.

2014. február 9., vasárnap

Alloimmun - Fülöp profnál

Szerdán voltunk az alloimmun vérvételen a G1-ben. Beszéltem Fekete Dáviddal a László Kórházból, nagyon kedves és segítőkész volt, azt mondta, hogy kész lesz az eredményünk a 14-ei Bizottsági ülésre, és Petrányi professzor véleményezi is addigra. Igazából tudjuk, hogy az NK-m rossz, tehát nagy csodára nem várok, de azért kíváncsi leszek. Nekem is megküldik majd mailen az eredményt, szóval majd megírom.

Csütörtökön voltam Fülöp profnál. Hozta a formáját, a félnégyes időpontommal negyed hatkor jutottam be....mivel ő maga fél ötkor kezdte meg a rendelést. De ezen ugye meg sem lepődünk:). Jól el voltam, mert egy kedves fórumos barátnőmnel együtt mentünk, és elbeszélgettük az időt. Ami jó hír, elfogadta a ciklusmonitoromat Fülöp prof, és a régi adatlaponra írt rá pár updateinges adatot:). Ami még hiányzott az egy nagylabor, vércsoport&ellenanyag(mindenképp szülés utáni), amh. Ezeket már le is vetettem a G1-ben, kész is vannak, így hétfőn fél9-kor már tekefonálok is OGYI ügyintézés miatt - mert hogy a vélemény, hogy egyértelműen kell a smoflipid, abból 0. is persze, mert enélkül nem fog menni. Remélem be is mehetek hétfőn, szuper lenne, mert azért nem olyan könnyű 5perc alatt leszervezni, hogy aznap amikor épp be is hív Fülöp valaki tudjon addig vigyázni Istire. Különösen, hogy István jövő héten Németországba utazik. Hát meglátjuk hogy alakul....
Kérdeztem a Bizottsággal kapcsolatban, azt mondta erre, hogy felejtsem el, hogy támogatást fogok kapni IVIGre, ráadásul nem is vetélőként, szerinte be se adjam - de én azért reménykedek, hátha tényleg megadják annak akinek volt már ezzel sikeres terhessége. Ha nem, akkor meg ott lesz a lipid! Az legalább biztos, már csak az ogyit kell beadni hozzá, és utána  pár hét és meg lesz az engedély, szervezhetem a lombikot - mondjuk Fülöp féle immunkezeléssel egyben az sem lesz egy sétagalopp!

Amúgy tök ki vagyok, 47.napja nem menstruálok! Mi ez már? Azért végképp nem értem mert a 26.nap körül voltam uh-n és láttak érőben lévő 19mmes tüszőt! Mielőtt arra gondolna bárki is, nem, sajnos terhes az viszont nem vagyok. De Fülöp doki meg is mondta, hogy ilyen magas NK-val nem is nagyon leszek.... Lehet hogy a merckformin zavart így be? Tudom, idő kell neki, de anno a meforálnál nem volt ilyesmi. Jaj komolyan emiatt is sürgetném már hogy menjünk Zekéhez, mert megvisel ez így, nem tudom mi van velem, mi zajlik, és persze mindig jön ilyenkor a hiú reménykedés. Ha beadjuk az ogyit akkor fel is hívom Zeke dokit. Amúgy nézettem egy progi szintet is most tegnapelőtt, hogy lássam mizu...28 lett, szóval sokkal nem lettem okosabb, de az tuti hogy ez már nem follikuláris fázis, így 1-2héten belül meg kell jönnie papirforma szerint legkésőbb. 

Na a sok orvosos info után írok kicsit az én 11hónapos boldogságomról is:)))). Elképesztő, hogy 1hónap és eltelt 1év, életem legszebb éve! Olyan nagyfiú már, ez mostanság az étkezésben nyilvánul meg leginkább, imád rágni Isti, harapni, és nagyon ügyes is benne. Fogja a kis kezében a kekszet, fasírtot, répát, vagy ami épp van, és eszegeti apró falatokként. Még mennek a pépek is, abból tud lecsúszni a mennyiség, de mindig kell mellé harapni is valamit. Egy falat pép, egy falat szilárd! Nagyon cukin eljátszik mostanság egyedül is Istike, pakolja a játékos ládáját ki-be, autózni is egyre többet autózik, már próbál egyedül ráülni a kis járművére, és már meg is tud vele fordulni. Ha teheti mindenhova két lábon megy, de persze még kapaszkodva, ha nincs ilyen lehetőség, akkor rögtön leereszkedik négykézláb, és úgy viszont száguld mint a villám. Tud tapsikolni, ha mi is tapsolunk - ezt anyu tanította neki! Olyan jó, hogy ilyen sokat tanul a nagyszülőktől!!! Szóval tökéletes kis Mindjártegyéves:))))

2014. február 3., hétfő

Alloimmun vizsgálat

Elküldtem a papírjaimat a HABAB Bizottsághoz, akik február 15-én fognak összeülni majd. Becsatoltam a régi 1-es adatlapomat, meg az újat is, és az NK-s vérvételeket. Mindeközben kaptam egy olyan információt, hogy annak akinek egészséges gyermeke született IVIG kezelésnek köszönhetően egy új alloimmun vizsgálattal ami igazolja, hogy ismételten fennáll a probléma automatikusan jár az OEP támogatás. Ez a dolog még gyerekcipőben jár, de elvileg ez lenne a menete. Be is vagyok jelentkezve a G1-be egy alloimmunra, vagyis pontosabban annak egy részeltére. Nem igazán tudom, hogy nekem akkor most mely vizsgálat is kell, ezt a László kórházból Fekete Dávid jelöli ki, ugyanis ő végzi a vizsgálatot Petrányi professzorral együttműködésben. Így még azt sem tudom mennyibe is fog ez kerülni. Hihetetlen, de úgy fest ide is eljutunk, lesz egy komplett alloimmun vizsgálatunk nekünk is. Az Nk-s vévételre azt mondták nem elegendő, de sebaj, ezen nem múlhat. Szóval szerdán megyünk a férjemmel együtt alloimmunra a G1-be, és ennek az eredménye, ha minden igaz el is készül a Bizottsági ülésig, így ott már érdemben tudják tárgyalni az ügyemet, és felküldeni OEP-hez. Nem igazán látom még tisztán a menetet, mert ehhez szerintem meg kellene jelölni egy orvost ugyebár...na de majd kiderül mi lesz. Mindenesetre csodálatos lenne, ha valóban megkapnám a támogatást, és utána a G1-ben beadathatnám majd az IVIGet......ez mint egy álom lenne az eddigi macerákhoz képest.  Csütörtökön azért mindentől függetlenül megyek Fülöp profhoz és egyeztetek vele is, hogy mi legyen, esetleg nem adna-e be egy ogyit a lipidhez?! És valamikor márciusban pedig bejelentkezek Zeke dokihoz is. Mostanában sokszor álmodom azt, hogy megint terhes vagyok - annyira valóságosan álmodok erről, hogy érzem, ahogy a kisbabó rugdal bent a hasamban, de hiába, valóban foglalkoztat ez a dolog mostmár be kell valljam. Ha tudnám, hogy ez most könnyen fog menni, akkor nyilván nem pörögnék rá ennyire, de ebben csak reménykedhet az ember....meg hát kinek mi a könnyű?! Egy lombik+IVIG sosem az szerintem, de persze ha elsőre sikerülne, akkor ezt is annak élném meg. Minden csak viszonyítás kérdése ugyebár. Lényeg, hogy most annyira hiszek benne, hogy sikerülni fog - remélem ez az érzés kitart, és tényleg így is lesz!

Az első igazi cipő

Ennek is szánok egy külön kis bejegyzést, hátha valakinek hasonló tapasztalata lesz. Szóval még síelés előtt vettem Istinek egy cipőt, mert a védőnő közölte, hogy most már sokat van talpon a gyerek, és kell neki egy rendes kérges cipő. Hát elmentünk a mamutba, és a Supy kids-ben vettünk 9000Ft-ért egy cuki kis cipőt, amiben volt szupináció - de a boltos nő szerint ez csak jó. Hát kicsit ki voltunk, hogy milyen borsos árat kérnek egy ki tudja mennyi ideig jó babacipellőért, de megvettük persze. A boltban, amikor felpróbálta Isti a boltosnő mint a lehelet olyan könnyen rá tudta adni. Fazonra ez egy kicsit magas szárú, fűzős cipő volt, mondván, hogy ezt lehet a legjobban kilazítani, és ráadni. Na én egyszerűen soha, de soha nem tudtam ráhúzni a lábára itthon. Pontosabban a jobb lábára nagyon könnyen ráment, de a balt mindig úgy befeszítette a lábujjainál, hogy képtelen voltam rendesen ráhúzni. Sokat próbálkoztam pedig, de mindig leesett róla, majdnem el is vesztettük egyszer ezt a remek darabot. Na tegnap elegem lett, és visszavittem! Mert azért 9000-ért, hogy még a lábára se tudjam adni! Most egy másik nő volt a boltba, és mondta, hogy sokan hozták már vissza az első cipőt emiatt, különösen, ha ezt a fazont vitték - remek, igazán kedvesek, hogy szóltak amikor megvettem. Mindenesetre kicserélték, most egy tépőzárás, D.D.Step cipőnk lett helyette, ez tényleg könnyű ráadni Istire, és nem is esik le róla útközben, és úgy tűnik egészen tetszik neki, mert jól el van benne! 

Síelés

Nagyon nagy lemaradásban vagyok, ezer éve nem írtam, pedig annyi mindent szeretnék. Először is a síelés, aztán a többit külön bejegyzésben.

Szóval képzeljétek majdnem nem tudtunk elmenni. Mert ahogy azt Murphy is mondaná, a gyerek tuti akkor lesz beteg, amikor egy befizetett utazásra kellene indulni. Sajnos Isti is beteg volt. Mindez kedden kezdődött két hete, nagyon levert volt, megmértem és 39,5 fokos láza volt! Hívtam a doktornőnket, aki persze nem volt már bent, és kijönni sem tudott (emiatt kicsit mérges is voltam rá). Délután csillapítás után újra magas láz...hát levittem az éppen ügyeletes dokihoz Istit. Mivel más tünete nem volt, csak a láz, a doki sem látott semmit a vizsgálat alatt, így azt mondta biztosan a foga. Éjjelre persze lázcsillapító kúppal aludt el Isti, de sajnos reggelre megint lázas volt, így levittem a saját dokinkhoz. Ő belenézett a torkába, és közölte, hogy lángvörös, és biztosan streptococcus által okozott torokgyulladása van. Nem értem ezt előző nap az ügyeletes doki hogy nem látta?! Na mindegy is, kapott antibiotikumot Isti, augmentint. Hát őszintén nem szívesen adtam be neki, de a dokinő szerint muszáj, és hát ki vagyok én, hogy ezzel vitatkozzak. Így utólag szerintem jól tettem hogy hallgattam rá, mivel minden pontosan úgy történt ahogy a dokinő mondta: másnapra már csak hőemelkedése volt Istinek, péntekre meg már csak estére volt pici hőemelkedés, de napközben semmi - és ugyan az orrán semmi levegőt nem kapott szegény, de amikor levittük kontrollra azt mondták, hogy mehetünk síelni. Kicsit ugyan bizonytalankodva, de nekiindultunk szombaton. Szerintem jót tett az utazás maga Istinek, ugyanis szinte végig aludta a 8 órás utat kis megszakításokkal ugye, és estére már tök jól volt. A jólevegő is segített, mert bár készültünk, és megint porszívóval a hónunk alatt utaztunk, semmi szövődmény nem lett, sem köhögés, sem orrfújás - egyszerűen elvágták a betegséget, hála Istennek. 

A síelés maga csodálatos volt! Szuper jó helyen laktunk, pályaszállásban, de kb 5-10 perc sétára a pálya aljától. Volt 3-4 napsütéses napunk, és volt pár nap amikor hatalmas hóesés volt, de snowboarddal ez is igazán élvezetes volt. Isti napközben nagymamájával volt (anyósommal), és remekül teltek a napjai. Volt, hogy nagyot sétáltak, volt hogy feljöttek valamelyik hüttében, és ott találkoztunk. Tök sok mindent tanított Istinek nagyija a héten, például meg tud enni egyedül egy babakekszet, úgy, hogy megfogja a kezében és teljesen egyedül elmajszolja :)))) - kis cukorpofa. Ez volt életünk eddigi legeslegjobb síelése, mert nagyon jól éreztük magunkat a pályán is, sokat csúszkáltunk, jókat ettünk - és a napunk megkoronázásaként minden délután a kisfiunk fogadott minket otthon!!!!!!!!!!! Ó tudnék még mesélni...mert tényleg szuper volt, és remélem két év múlva már két gyerekkel megyünk majd ugyanígy (na persze ezt még a nagyszülőkkel is le kell tárgyalni, de úgy szeretik Istit, hogy szerintem benne lesznek)- mondjuk addigra már Isti síelni fog, de majd a kistesójára kell vigyázni! Jövőre meg remélem nagypocakkal töltöm a telet :).