Keresés ebben a blogban

2014. szeptember 29., hétfő

Ciszta volt-Nincs!!!:)

Eltűnt! Pedig még nem is menstruáltam, de látszik az UH-n, hogy volt ovuláció, és eltűnt-eltünt-eltűnt az a fránya ciszta!!! Nagyon örülök:)). Zeke doki szerint max 1héten belül meg fog jönni, és majd leközelebb az új ciklus 13.napján megyek hozzá. 

2014. szeptember 27., szombat

Ezer éve

Ezer éve nem írtam....de valahogy olyan sűrű, programokkal teli volt most minden. 
Voltunk Olaszországba, elkísértük Papát Istikével, mert kis munkája volt arra. Útba ejtettük Velencét is, ami még mindig csoda-csoda szép, és fantasztikus hangulatú hely. Összeségében nehéz megállapítani, hogy Istivel tavaly ilyenkor mikor Ausztriában voltunk volt-e könnyebb utazni, vagy most - egy biztos, most nagyon élvezte a dolgokat, és ezt jó volt látni!
Ami tavalyhoz képest előnyösebb:
- tényleg élvez mindent, sok új szót is tanult, például hajó-hajó az új sláger Velence miatt
- mondja amit szeretne: ebi, hinta, kiszállsz, cucc (ez a cumi), keksz, iszi, alma, tejcsi....ez persze néha nehéz is, mert elkezdi hajtogatni hogy ebi-ebi és nehéz megértetni vele, hogy még egy 10perc es hozzák
- mindent eszik, már külön rendeltem neki többször is amikor étteremben voltunk, nem is csak az enyémből evett
- tök jól bírja ha este kicsit később fektetjük, élvezi akkor is, hogy még program van
Ami nehezebb:
- az önálló akarat, és azt hiszem ezzel mindent leírtam....tavaly még magamra kötöttem, és aludt rajtam amíg mi várostnéztünk, stb....persze babakocsiban most is remekül alszik délután egy két órát, amit ki is használtunk, de azért ha ébren van, akkor úgy kell alakítani, hogy ő is futkoshasson, és élvezze a dolgokat , különben indul a hiszti- jól is van ez így
- étterembe menni, különösen Olaszországba, ami nem épp gyerekbarát sok szempontból, mint Ausztria, pl Velencében volt olyan hely, ahol egy az egyben közölték, hogy babakocsival és gyerekkel nem tudnak asztalt adni!

Annyira aranyos korszak ez, amikor minden nap tanul egy-két új szót Isti. Nagyon cuki kis babanyelv, vagyis ez már majdnem felnőtt nyelv, csak még sok szót nem teljesen jól mond, de pont ez benne a tündéri! Azt nem tudom, hogy ilyenkor nem rossz-e ha mi is pl elkezdjük a cumit cuccnak hívni, stb...vagy nekünk mindig helyesen kellene-e mondani?! De most ez a mi külön kis nyelvezetünk, családi nyelv, és úgy élvezzük.

Hétfőn megyek Zeke dokihoz. Nem jött meg azóta, most nagyon úgy éreztem hogy megfog, de nem...már 33.napon vagyok, szerintem a ciszta kicsit megkutyult mindent. Kíváncsi vagyok a hétfői uh-ra. Azon sok múlik, illetve azon is, hogy mikor jön meg és akkor eldől hogy mikor, hogyan tovább. Az immunkezeléseim hatása sajnos szerintem már múlóban, így egy lipidet tuti beadatok a fagyasztott beültetések előtt majd. 

2014. szeptember 8., hétfő

1,5 éves Isti!

Tegnap volt másfél éves az én nagyfiam:). Úgy elrepült ez az idő! És olyan nagyon boldog volt minden perc amit Vele tölthettünk:)))). 
....kg
....cm 
(ezt jövő héten a védőnő után beírom)
12 foga van, és épp kibúvóban még 4db
Rengeteget beszél, szinte mindent próbál elismételni, egyedül csúszdázik, Rupit sétáltatja pórázon, mindent megért, jókedvű kis huncut, néha kicsit akaratos, már haladunk a mindent egyedül akar csinálni korszakba, rengeteget nevetünk vele, igazi kis boldogság! Eddig nem volt, de görögországi utazásunk óta lett kis alvóállata, Pluto kutya. Párszor már sikerült wc-be pisilni az esti fürdés előtt, nem erőltetem ezt még, de azért szoktatgatjuk lassanként. Rengeteget mesélhetnék, annyi minden újdonság van minden nap!

A hcgm is rendeződött, nem hittem volna hogy valaha örömmel írom majd le, hogy elértük a 0-s értéket. Most a lakásba visszaköltözés, rendezkedés olyan jól leköt, és elterelte minden figyelmem erről, hogy lelkileg is sokkal jobban vagyok. Persze gondolok erre még mindig, különösen, hogy két barátnőm is van, akivel együtt lettünk volna terhesek, és amikor mesélnek akkor estembe jut ez a rémálom, de mostmár előre nézek, és ez jó! Zeke doki szerint ha minden rendben van, tehát a ciklusom is szépen beáll, peteéréssel, akkor mehet a fagyibeülti, nem kell aggodni az MTX miatt, erről még egy tanulmányt is megmutatott. Egyenlőre még megnézzük van e peteérés,stb, szóval még úgyis idő.....de azért várom már, hogy jöjjön az a kistesó is, addig pedig kiélvezzük, hogy Isti van a központban kizárólag! Kis kiegészítés, most voltam Zeke dokinál, hogy megnézze hogy alakul a ciklus....sajnos van egy ciszta a jobb petefészekben, és persze nincs peteérés - most várunk, következő ciklusra reméljük eltűnik, és beindulnak a dolgok, és nem kell még ezzel is szenvednem....kicsit ez rosszul érint, eddig ezzel nem volt gond, és nagyon szar érzés, hogy most van...mondjuk úgyis vártunk volna, csak hát szeretnék rendben lenni végre!