Keresés ebben a blogban

2016. január 25., hétfő

Megszülettek!!!!

Ma elfolyt a magzatvíz, így nem vártuk meg a szerdát:)
Anna, 15:30-kor bújt ki 2540g, 50cm
Attila 15:31-kor, 3300g,54cm
Mindenki jól van, egészséges....én meg küzdök most a fájdalmakkal kicsit. De nagyon boldog vagyok:))))))
Részletes beszámoló később:)


2016. január 22., péntek

37.hét, utolsó ctg

Ma betöltöttem a 37.hetet!!!!!! Hogy vártam ezt, és milyen régóta....annyira jó! Mostmár nem lesznek korababák! Csak a súlyuk is legyen szép, és legyen minden rendben.
Ma végre beszélgettem a szülésznőmmel, kedves, aranyos, kicsit rohangálós, de jófej amúgy. A ctgn minden rendben volt, egy jó barátnőm vitt el, tök jót dumáltunk közben. A ctgn a frász kerülgetett az elején, mert Annát nem érzem úgy mozogni az elmult napokban csak ritkán, de bizonytalanul. Tegnap itthon szivhanghallgatoztunk, és István megtalálta, de azért kis izgalommal mentem reggel. Erre felteszik a ctgt, nehezen de meg van mindkét baby, megnyugszom. Kb 5-10perc mulva jön vissza a szülésznőm, hogy ez egy szívhang, áthallatszik a másik!!!! Erre én szívrohamot kapok kb, hogy akkor mi van?!?! De megnyugtatott, hogy hallotta ő már a kettőt, mindjárt meg is lesz...de gondolhatjátok! Aztán tök lent és nagyon oldalt sikerült befogni és onnantól minden rendben volt! 
Vettek vért is, mert az utolsó már régi volt.
Beszéltem Baltschik dokival, nagyon aranyos volt, kérdezte hogy bírom, mondom jól, minden rendben, megvagyok....erre közli, akkor későbbre tegyük?! Mondom neeee, szerdáig vagyok ilyen jó! Elvileg én leszek az első szerdán a műtőben. Ennek nagyon örülök. 
Kérdeztem az egyágyas szobát, hát próbálják intézni, de nem garantált, de bízzunk benne hogy összejön:). 
Vicces volt a szülésznőm többször elmondta, hogy szerinte ma éjjel szülök. Erre lemegyek a dokihoz, és ott a másik szülésznő, akivel szintén jóban vagyok, közli, hogy szerinte is ma éjjel jövök....na mondom ne mondogassák már ezt! Persze a hó miatt mondják, mert azt ígértek holnapra. Én ezeket nem nagyon szoktam megérezni, de aztán ki tudja?!?! De én mostmár inkább a szerdát gondolom a mi napunknak! Szóval még 4-5nap:)))), hihetetlen amúgy egy hét múlva ilyenkor már túl a nehezén, és babázás!!!!!!!! Nagyon várom, és persze izgulok is......

2016. január 13., szerda

Meg van a dátum!!!!

Ma voltam ctgn és Baltschik dokinál. A férjem ma Bécsben, így minden nagymama be volt vetve, Anyu Istizett, Anyosom meg engem fuvarozott:). 
Na de a lényeg: kisbabákkal minden rendben! Szépen mozogtak a ctgn, és rendben volt minden. Utána megnéztük őket uh-n, és Batschik doki szerint 2,5-3kg közt vannak valahol, aminek nagyon örülök!!!! A méhszáj zárt, vagyis első tapintásra, aztán azt mondta lehet hogy egy fél ujjnyira nyitva van, de nem akartuk erőltetni a vizsgálatot, nehogy beindítson valamit. Utána pedig leültünk beszélgetni, végülis Ő január 27-ét tűzte ki a programozott császárra. Jelen állás szerint amúgy Anna baba nem is megfelelően fekszik a természetes úthoz, fejvégű, de mégsem jó ahhoz...és őszintén ezt nem is bánom, ez így a biztonságosabb, és megnyugtatóbb a babákra nézve, és így a döntés terhe sem volt rajtam. Baltschik doki azt mondta szerinte 1hét még biztos van bennem, de reméli, hogy meg lesz az a kettő is. Mondta, hogy nagyon kevés ikres húzza ki a 38.hétig, de hát bízzunk benne hogy én köztük leszek. 
Hihetetlen!!!! Két hét múlva ilyenkor, biztos épp szenvedek a császár seb miatt, de ott lesz már a két kis Csöppségem!!!! Két hét....ez annyira kézzel fogható és csodás:). Valahogy meg is könnyebbültem, hogy meg van a céldátum. Szóval még két hetet nyomom a kanapét, és utána jönnek:)))). Néha amúgy nagyon nehéz, tegnapelőtt este úgy fájt a szeméremcsontom, hogy 10perc volt eljutni a wcre, meg éjjelente is kb 2óránként pisi, és közte meg jár az agyam, alig tudok visszaaludni. De nem panaszkodok, 2hetet kihúzok akárhogy is, és utána jön a nagy nap!  

2016. január 7., csütörtök

Holnap 35.hét-újabb ctg

Meg volt tegnap az újabb ctg. Hihetetlen vicces volt, az egyik legjobb barátnőmmel együtt mentünk, aki szintén hamarosan szül:)))
A szülőszobán csinálták, a szülésznő. Nagyon gyorsan ment, szuperül megtalálták a babyket, jól mozogtak, és minden rendben volt velük. A szülésznővel sokat beszélgetni nem tudtam, de amúgy kedves volt és szimpi. Dokival most nem találkoztunk, így különösen várom a jövő szerdát, amikor beszélhetek vele, és remélem kicsit részletesebben is át tudjuk rágni, hogy mikor hogy....meg egy ultrahangnak is örülnék, mert annyira kíváncsi vagyok mekkorák! 
Meg lettek a vérvételi eredményeim, hát a vasam és hemoglobinom bár javult, de továbbra is nagyon-nagyon alacsony. Más minden rendben. 
A hasam nő, de ez jó, hiszen remélem azt jelenti odabent is nőnek:). Ami aggasztó, hogy szerintem szét fog repedni a bőröm - emiatt nagyon ki vagyok...tudom, hülye hiúság, de akkor is. Na de majd meglátjuk. Mindenesetre ez azért van, mert valahogy előre fele nő a hasam, hátulról szinte nem is látszik hogy terhes vagyok. Mindegy, nem foglalkozom most ezzel, inkább arra koncentrálok, hogy meg legyen a még minimum 2hét odabent, aztán jöhetnek....
Mostmár tényleg kb csak kanapén fekvés van, de jönnek át barátnők néha, így jól telnek a napok, és ilyenkor legalább Istinek is van társasága. Amin ki vagyok, hogy a férjem még mindig sajnos meló miatt jön megy vidékre, jövő héten is Bécsbe, és oké hogy ilyenkor átjönnek a nagyik, de azért mostmár mondtam neki hogy építse le ezeket, mert ha beindulnak a dolgok, akkor nekem az a legfontosabb hogy Ő legyen ott velem! Jövő héten még nem tervezek szülni, akkor gyorsan letudja ezeket, aztán remélem már nem hagyja el a várost a nagy napig:). 

2016. január 1., péntek

BUÉK!!!!! - szilveszteri első ctg, 34.hét

Mindenkinek nagyon noldog Újévet kívánok!!!!!! Kívánom, hogy ez az év Mindenkinek hozza meg azt a boldogságot, amire vágyik;))))

Tegnap reggel voltunk az első ctgn. Minden rendben volt, és egész könnyen ment. Annának kevesebb helye van ficánkolni, így őt könnyen befogtuk, és gyorsan szép kis görbét kaptunk. Attilával nehezebb dolgunk volt, ő párszor elmászott a tappancsok alól, de 20perc alatt így is végeztünk. Vett streptococcus kenetet Baltschik doki, meg vérvétel is volt.
Találkoztunk a leendő szülésznőnkkel, Gombos Katinak hívják. Jövő szerdán hozzá megyünk hozzá ctgre, akkor majd jobban megismerjük mert most csak bemutatkozás volt. 
Szóval izgi.....:)
Amit nem értek hogy miért nem csinált most uh-t a doki, meg mondta hogy jövő héten sem fog, csak a 36-on. De jól is hangzik, hogy 36! Az már igazán megnyugtató lesz....de már ez a 34 is szuper. Nagyon vártam ezt a pontot is, hiszen ekkora fejlődik ki a tüdő, szóval lassan tényleg elég erősek a kisPindurok, és nem érheti őket baj, akkor sem, ha kibújnának - de persze maradjanak még minimum egy 3hetet!!!!  Csak olyan kíváncsi vagyok mekkorák, hogy nőnek, ezért szeretném azt az UH-t.

A karácsony nagyon jól telt, bár többnyire a kanapén fekve, de mégis szuperül. Volt nagy családi móka, Isti nagyon édes volt, nagyon értékelte az ajándékokat, és igazi csodálattal nézte a karácsonyfát.
Szilveszterkor átjöttek barátok, sok gyerkőccel, igazi buli volt a csipetcsapatnak is. Annyira élvezték, remekül játszottak, jó volt nézni őket. A buli 2-10ig tartott:), az éjfelet már pizsiben töltöttük az ágyban....hát ilyen is rég volt, de nagyon jó volt így! Persze volt kis kismama meghatottsági sírás rajtam, hiszen csodás év vár ránk: nemsokára 2 új kisbabával bővül a családunk - remélem minden rendben alakul majd és tényleg csodaszép év lesz a 2016! 

Adatok:
+14,5kg
Haskörfogat 105cm