Keresés ebben a blogban

2015. november 5., csütörtök

Nevek

Jaj ezt is de rég óta szeretném már megírni! Szóval eldöntöttük hogy fogják hívni a Kistesókat...

A kislány Anna lesz. Ez egyértelmű volt, gyerekkorom óta ez a kedvenc lánynevem, és a férjemnek is nagyon tetszik. Tudom, hogy mostanság igen népszerű ez a név, de ez van, ennek ellenére nem változtatunk, és maradunk az eredeti tervnél, ami mindig is az volt, hogy ha kislányunk lesz, őt Annának nevezzük. Ez egy gyönyörű egyszerű név, és rengeteg cuki becézése is van, a legjobban a Panka tetszik. De ez majd úgyis a gyakorlatban dől el:)

A kisfiú Attila lesz. Ez nehezebb döntés volt, sokáig keresgéltünk. Végül apukám miatt is döntöttünk emellett, ő ugye Attila. Meg nagyon tetszik, hogy így két A betűs nevünk lesz! Egy ami hátrány, hogy a névnap, ami január 7. elég közel lesz egy január végi szülinaphoz, de azért ez nem akkora tragédia azt gondolom. A becézését meg nem tudom hogy lesz, talán Ati, Atis....meglátjuk, de szerintem ez így becézés nélkül is szépen cseng!

Tegnap megrendeltük a babaszoba tapétát, pár hét a szállítás, így valamikor november vége fele készül majd a szoba! És ma meg eladtam az ABC design babakocsit....fura érzés volt, de hát ez nem lesz jó nekünk, helyette egy szuper ikres babakocsit veszünk majd, azért sok szép emlék kötött hozzá! Nagyon jó érzés foglalkozni már ezekkel a dolgokkal, és tudom hogy most kell, mert aztán 30pár hetesen ki tudja hogy lesz energiám, meg akkor pont jön a karácsony is. Szóval apránként de készülődünk:)))

9 megjegyzés:

  1. ez az ikreseknél ilyen "betegség", hogy az ikerpár tagjainak uolyan kezdőbetűvel legyen a neve?!
    ...mint amikor az őskorban ugyanolyan ruhába öltöztették az ikreket.
    Jajjjjjjjjjjjjj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ez volt a választásunk fő szempontja, sőt....de ha már így alakult én örülök neki, szerintem cuki!
      Amugy köszi az építő hozzászólást

      Törlés
    2. Nem is értem, szép klasszikus nevek és külön jó hogy azonos kezdőbetűvel kezdődnek. Még ugyanannak a névnek a női és fiú változatát vagy két nagyon hasonló csengésű nevet sem tartanám túlzásnak, "sima" testvéreknél sem. Pláne ikreknél, ez kedves dolog!

      Törlés
    3. Bírom, hogy az ilyen hozzászólások mindig névtelenül érkeznek..Ne is foglalkozz vele, jól döntöttél. Szép neveket választottatok. Gyönyörűek a vonalzóid is! Jó készülődést! Szívesen cserélnék most Veled. :)

      Törlés
  2. Szép neveket választottatok!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nagyon szép mindkettő név.

    VálaszTörlés
  4. Vicces,hogy a 10 év különbséggel született fiaink mindketten "B" betűvel kezdődő nevet kaptak:)...És nagyon régimódi lehetek,ha ikreink születnek tuti vettem volna egyforma ruhát;márcsak poénból is :D
    Boldog babavárást a továbbiakra is,és csodaszép életet az egész családodnak!Zugolvasód,Betti

    VálaszTörlés
  5. Szép neveket választottatok! Az Öcsémet is Attilának hívják, így különösen imádom.
    Nekem pl. kifejezetten tetszik azis, amikor (ezt sajnos Magyarországon nem egyszerű megjátszani), amikor a gyerkőcnek az apja keresztnevéhez közeli nevet választanak, csak egy hangzó különbséggel. Ikreknél, meg pláne jó!

    VálaszTörlés