Keresés ebben a blogban

2015. szeptember 8., kedd

Hasfájás jobb oldalon lent

Péntek óta fájdogál a hasam jobb oldalon alul. Már vasárnap is alig tudtam türtőztetni magam, de megvártam a hétfőt, tegnap viszont reggel azonnal hívtam Baltschik dokit.Azt mondta a telefonban, hogy biztosan nyomnak valamit, és pihenjek, feküdjek a másik oldalon, de azért mondtam, hogy szeretném, ha csinálna egy ultrahangot. Este mentem hozzá. 
Méhszáj zárt, babák csodálatosan vannak - hála Istennek. És kiderült, hogy a tettes az eddig bizonytalan kislány - aki mostmár biztosan kislány, ugyanis nagyon szépen látszott. Emiatt nagyon boldog vagyok, csodás érzés, hogy lesz egy lányom is a két fiú mellett. Szóval azt mondta a doki, hogy a petefészkem még mindig meg van nagyobbodva a lombikok miatt valószínű, és azt nyomja a kislány, aki pont ott fekszik, és ezt érzem szerinte, jobb oldalon alul. Felvázoltam neki természetesen a paráimat amiket addigra kitaláltam, hogy mik lehetnek: nos vakbélgyulladás biztosan nem, mert az máshol fájna kicsit, és nem is úgy tapintható, ultrahangon sem látszik ilyesmi. A másik parám a sérv, különösen, hogy pont ezen az oldalon volt a lombikok alatt mindig az a bizonyos púpom.....és most sokat tüsszögtem az allergia miatt, és hogy esetleg ez kihozta?! De amúgy külsőleg nem látszik semmi, pedig a lombikoknál mindig látszott, szóval a doki szerint ez sem, bár ezt tutira nem tudta kizárni, de szerinte majdnem biztosan a petefészket nyomja a kislányka, és ha odébb megy majd jobb lesz. Szóval feküdjek sokat a másik oldalon.....remélem igaza van, és tényleg csak ennyi az egész. Amúgy kicsit hasonlít ez az egész arra, amikor Istivel a 9. héten beszaladtunk a veszprémi ügyletre, mondjuk az csak 1 napig fájt, de maga a fájdalom hasonló. Akkor azt mondták a hugyvezetéket nyomja a baba....  
Tegnap szinte egész nap feküdtem, és hihetetlen hogy mekkora különbség van, ilyenkor este is puha a hasam, és látszatra is sokkal kisebb, mint amikor jövök-megyek. Most igyekszem pihenni, feküdni a bal oldalon, hátha ez segít...egyenlőre sajnos még továbbra is fájdogál. Na nem mindig és nem minden pózban, de azért sajnos többnyire igen....de amúgy nem érdekel, kibírom, akár a 38. hétig is ezt, ha nem árt a babáknak, és ettől még minden rendben van! De azért megnyugtatóbb lenne, ha elmúlna. Igyekszem azért nem paráztatni is magam, szóval bízom benne, hogy csak valóban arról van szó, hogy nyomnak valamit a kismanók. 

7 megjegyzés:

  1. Gratulálok hogy most már biztosan lányos Anyuka is leszel! Az ikerterhesség mindig nehezebb, nagyon sajnálom a fájdalmakat. Sokat pihenj, az jót tesz a méhszájnak is, úgy nincs mindig terhelés alatt. Puszillak és nagyon sokat gondolok Rátok!

    VálaszTörlés
  2. Pihenj sokat, már amennyit egy örökmozgó kétéves mellett lehet.
    Igaz hogy az ikres terhességnél a 30 hét után kórházban kell lenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig csak halkan merem mobdani, h az ikerterhességem 30. hetében Amerikàba költöztünk, senki nem mondta, hogy kórhàzba kéne menni. Oké, tény, hogy nem lombik volt, a lombik ikreket talàn jobban monitorozzàk, de nekem ez a 30. hét akkor is túlzàsnak tűnik.

      Törlés
    2. Nem, nem tudok ilyesmiről...szerintem csak akkor kell, ha valami nincs tökéletesen rendben!

      Törlés
    3. Amerika? De jó, ez nem semmi!

      Törlés
    4. Azért a mai eszemmel màr nem csinàlnàm, de a gyerekeknek van legalàbb amerikai útlevele meg kettős àllampolgàrsàga (hàtha jól jön még)

      Törlés
  3. Én is azt hallottam hogy ha nem is 30 héttől, de a 32. héttől ikreseknél a kórházi protokol szerint bentfekvés van. Szerintem kérdezd meg a dokidat hogy mi a kórházi protokol a Jánosban, hogy fel tudj rá készülni! :)
    Ilyenkor csak az a kérdés hogy ha valakinek nem az első gyereke az iker akkor hogy fogja kibírni a nagyobb gyerek nélkül a kórházban több hétig....

    VálaszTörlés