Keresés ebben a blogban

2015. április 21., kedd

Tegnap Zeke dokinál jártunk, és STARTOLUNK

Tegnap voltunk este Zeke dokinál. Nagyon örülök most, mert tegnap voltam a 15. napon, és ennek megfelelően az ultrahangon az látszott, hogy pont megtörtént a peteérés!!!! Ez szinte hihetetlen a múltkori 6 hetes ciklusom után, most ennyire tökéletes lenne minden?! Amúgy éreztem is tegnap kicsit a bal petefészkem, de nem akartam elhinni, hogy peteérést jelezhet már.... Érdekes, csak úgy megjegyzem, hogy a theta healingen a nő, akinél voltam azt mondta, hogy ő úgy látja, hogy a jobb petefészkem nem működik jól, a bal viszont tökéletes....akkor ennek semmi, de semmi jelentőséget nem tulajdonítottam, de ezek után, hogy most a bal van soron, és pont 14. napon peteérés van...hát érdekes! Csinált amúgy rákszűrést, meg kenetmintát is vett. Na és a lényeg, egyeztettük az eredményeket, meg persze a lombikot.
A kicsit magas FSH-mra azt mondta nem gond, különösen, hogy most a második ciklus elején már 11-re lejebb is ment, és hogy ezt valószínű csak a stimu dobta meg, de még így is jó, a többi meg minden rendben van. Nézte az AMH-t is, ami most 4!!!! lett. Mondtam neki, hogy ez szinte hihetetlen, mivel Isti előtt ez ilyen 1,2 körül volt. Amúgy olvastam is, hogy ez terhesség után már nem ad teljesen hiteles képet, szóval nem is értem miért erőltetik ezt a vizsgálatot, de mindegy is. Szóval nálam minden pipa.
Spermaképből is csináltattunk most frisset. Na ez az amivel nem vagyunk teljesen elégedettek, mivel ez nem rossz, lombikhoz meg teljesen hibátlan, de azért ugyebár nem egészen jó, hogy romlott sokat az elmúlt pár évben. Jelenleg 14 millió a spermium koncentráció (ez ugye 15 felett jó, de régebben nálunk 20 felett volt). Ami rossz, hogy nem mozgó 48%...ez sem vészes, mert ha 40% felett van a mozgók száma, akkor még jó a lelet, de azért mégiscsak idegesítő. Szóval most a férjemnek is kell szednie egy jópár vitamint: szelén, E, omega3, D, C, ....illetve lehet hogy megrendelünk neki egy komplex vitamint, ami 1-2 hónap alatt felturbózza tökéletesre a dolgokat. Szerintem rendben lesz ez, most amúgy is óriás tisztító kúrában van már pár hete, meg sportol csomót, egészségesen eszik, szóval bízom ezekben, de azért ezzel is kell foglalkozni kicsit.
Megbeszéltük, hogy long prtokoll lesz, a jól bevált módon, amiből Istike is lett nekünk! Kaparást megbeszéljük, hogy ha megjött, hogy csinálunk-e, persze ő azt mondja, hogy szerinte nem kellene. Na ezt még megrágom magamban kicsit én is.
És a lényeg, hogy INDULUNK ebből a ciklusból, azaz 1 hét múlva adom be az első gonapeptylt! Fizikailag most úgy érzem felkészültem, tök jól tartom a szénhidrát diétát, sportolok sokat, szedem a vitaminokat, nyomom a napi 4 inofolicot, és szedem a sorstársunk által javasolt Zyflamedet is. A hajhullásom is kezd helyrejönni, szóval ez is azt jelzi alakulok. Ó remélem sikerülni fog most, és megéri megint belevágni, megint magamba döfni azt a sok-sok injekciót, megint kék-lila hassal indítani ezek miatt a nyarat, megint leállni a sporttal, és emiatt hízni pár kgt, megint tönkretenni a hajamat, megint elkölteni rengeteg pénzt a patikában, megint végigizgulni a napokat............de mind ez nem számít, mindezek csak külsőségek, és semmit de semmit nem jelentenek ahhoz képest, hogy mekkora csoda lesz, ha sikerül, és újra kismama lehetek! Úgy szeretném, hogy így legyen, annyira de annyira nagyon!
Amúgy sokat gondolkoztam, és eldöntöttem, beszedem a szteroidot. Most valahogy mindenhonnan ezt hallom, Fülöp doki is ezt mondta végülis, szóval ez lesz és kész. Hátha ez hiányzott. Fülöp doki álláspontja egész pontosan, ahogy egy másik betegétől tudom: magas NK-ra smoflipid/intralipid kell, de ha ez 20 feletti, akkor szteroid is. IVIG a partner elleni reaktivitás miatt szükséges. Esetemben ez úgy fog kinézni, hogy intralipidem még 3 hónapon belül volt, tehát ha minden igaz, az hat, szteroidot be fogom szedni ciklus 1. napjától a leszívásig, akkor megemelem, és a transzfernél leállok vele, ahogy Fülöp doki ajánlja, és lesz 0. ivigem, az utolsó, OEP támogatott ivigemet is beadatjuk. Így azt gondolom, hogy immun probléma nem lehet, még ott a Zyflamend is, szóval tényleg körül leszek bástyázva...(egyszer régen Fülöp doki azt mondta, hogy ha 3 olyan IVFből sem leszek terhes, ahol minden kezelve van rendben amúgy, akkor kezdjek el izgulni - ha így nézem, ez lesz most a 3., igaz ebből egyszer terhes voltam, csak méhen kívül).
Viccesek vagyunk, kicsit már csak röhögünk magunkon a férjemmel, de mégis megint bennünk van az, hogy mi van ha esetleg spontán most sikerült ebben a hónapban, és arra rászúrjuk a gonapeptylt. Ez komolyan mondom mindig benne van az emberben egy ilyen lombik indulással, nem? Legalábbis nálunk ez valahogy mindig téma, és a vicces, hogy ezt most nem is én, hanem a férjem nyomja inkább....szóval abban egyeztünk ki, hogy jövő csütin nézetek egy hcgt, addig nem megy oly sok gonapeptyl, hátha csoda történik!!!! Szerintetek?! Bolondok vagyunk, ez nem vitás, de ez van, ilyen ez a reménykedés....

Közben felkelt Isti  délutáni alvásból, és közölte, hogy Mama, ezt hagyd abba, ne csináld (mármint a gépelést a számítógépen) és gyere gyummázni)))), szóval abbahagyom. Annyira édes amúgy mostanság, igazi nagyfiú, rengeteget beszél, és nagyon vicceseket mond. De ami a legeslegjobb, hogy csomószor csak úgy odaszalad hozzám, szorosan átölel, ad egy puszit, és közli, hogy Szeretlek Mami! és a Mamit Ő találta ki, becézve a Mamát....hát elolvadok, de tényleg, ezt a szeretetet, ezt az őszinte rajongást, leírhatatlan jó érzés, hogy én vagyok az a szerencsés, aki ebből a legtöbbet kaphatja jelenleg!

2015. április 5., vasárnap

Megjött!

Megjött most.... Vicces, a férjem pont kierőszakolta, hogy hazafele ugorjunk be az ügyeletes patikába tesztért. Mondtam neki, hogy majd holnap megcsinálom, ha szeretné, de nem vagyok terhes, nem érzem úgy magam, de erősködött, hogy már azért csak 15-16napja késik....hihetetlen, lehet hogy ez már egy pszihés állapot, hogy megvettem a tesztet, erre megjött. Sebaj, félreteszem, és majd elhasználom, amikor tényleg itt lesz a pocimban a kistesó! Örülök, hogy megjött, ez jó, csak most is zavar persze, hogy mi volt ez a két hét késés. Másrészt pedig....most aztán akkor már vajon ebből a ciklusból indul a long, vagy csak következőből?!?! Annyi minden járt a fejemben, és most aztán lassan dönteni, csinálni kell...
Egy biztos, kedd reggel elugrom a vérvételekre, amiket Zeke kért, illetve bejelentkezek hozzá pár héten belülre. Valahogy most el voltam ebben a még nem jött meg állapotban, valahogy beleszoktam, de most itt van, és lehet hogy mindjárt indul minden?! Persze lehet hogy még egy ciklust várunk, de majd ahogy Zeke doki mondja....egy tuti, hogy valamit akarom, hogy mondjon erre a hosszú ciklus dologra, mert ez azért nem volt épp normális! Izgi-izgi-izgi....fura ezt leírni a 12.lombik előtt, de valahogy félek, és valahogy kicsit másképp, mint máskor....mi van ha ez se sikerül?! Mi az amit még megtehetek, hogy sikerüljön?! Jó lenne újra kisbabát várni, nagyon jó! 

2015. április 1., szerda

Káosz

Totális káosz uralkodik bennem több dologgal kapcsolatosan is, és utálom ezt a helyzetet nagyon:

1. Nem jön meg már 40 napja. Utoljára a sikertelen lombik után mensiztem, azóta semmi....mi van már? Mi romlott el? Oké, hogy hosszabbak szoktak lenni a ciklusaim, de eddig max 35 naposak voltak.....Nagyon-nagyon idegesít ez. És ennek a ciklusnak az elején nézettem is hormonokat ugye, amik nagyjából rendben is voltak, csak az FSH-m volt kicsit magasabb. Kéne még egy hormonsor, meg amúgy is, jó lenne, ha megjönne már, hogy tudjuk kezdeni a dolgokat, hogy bejelentkezhessek Zekéhez, stb....de ha nem ezek miatt, akkor szimplán csak amiatt is, hogy mi van? Egy dolog miatt félek, nehogy megint az legyen, hogy egy cisztám van, és emiatt nem jön meg. Legutóbb amikor ez volt, akkor 8 hétre jött meg. És a magas FSH amúgy ugyebár utalhat erre. Ennek ellenére nem hiszem hogy ez most lehetne, hiszen ez a múltkor a metotrexat után volt, és most semmi ilyesmi nem volt, csak ugyebár egy sima lombik.....de már minden az ember eszébe jut természetesen....vicces, csak az az egy nem, hogy terhes lehetek. Persze a férjem viccelődött ezzel szerintem félkomolyan, de nem érzem annak magam, szóval ez szerintem tuti kizárva sajnos. Hát ha még egy hétig nem jön meg, akkor lehet hogy elmegyek egy ultrahangra Zekéhez, vagy valami, mert ez azért nem normális. 

2. Szerintem az előző dologgal összefüggésben van, de úgy hullik a hajam,hogy nagyon. Csomókban ott van mindenhol. Nem csak fésülködéskor, hanem amúgy is. Mindig szokott sajnos a stimulációk után, szóval tudom, hogy ez benne van a pakliban, de azért lassan vége lehetne. És szerintem, ahhoz hogy vége legyen a mensi is kellene. Így összefügg ez a kettő biztos vagyok benne....Szóval jöjjön már meg! (vagy legyek terhes...de ez amúgy a hajhullás miatt is ki van zárva most szerintem sajnos) Elkezdtem már kínomban kácium kovaföld kapszulát szedni, sokan dícsérik, hátha bejön nekem is.

3. Az inofolic. Ez is egy káosz....mert ugyebár Tűű doki legutóbbi útmutatása alapján napi 4 adagot kellene ebből innom. Oké, de persze nyilván ilyenkor hall az ember innen-onnan más információkat, hogy lehet hogy ez nem is tesz jót, sőt akár még rosszat is tehet, ronthatja a petesejt minőséget lombiknál. Na akkor most kinek higgyek?!?!?! Jaj ezek a legrosszabb helyzetek! Itt van ez a tanulmány, amiben a negatív hatásait ecsetelik, belinkelem, hátha valakit még érdekel (remélem nem haragszik érte, akitől kaptam):  http://www.rbej.com/content/10/1/52 Nem tudom, annyi tény, hogy az utolsó lombiknál most nekem sem lettek túl jók a petesejtek, legalábbis az eddigi megszokott minőséghez képest, na persze ennek számtalan más oka is lehet. Tűű doki pedig pont azzal érvelt, hogy mennyire jót tesz ez a petesejteknek, meg hogy szépen leviszi az FSHt is. Most légy okos!!!!??? 

4. És hogy ennyi még ne legyen elég elültették a bogarat a fülemben a szteroiddal kapcsolatban is. Már régóta gondolkozom ezen, mert a Bizottsági javaslatomban az áll, hogy IVIG és szteroid előkezelés mellett....de tény, hogy az is áll benne, hogy ugyanúgy, mint az előző terhességénél, na és akkor nem szedtem semmiféle szteroidot. Akkor is kérdezgettem Fülöpöt, és azt mondta nem kell, elég lesz az IVIG. Most viszont többeknek javasolja, hogy lombik előtt 3 hétig szedjenek a leszívásig, plusz ivig, és így menjenek biztosra. Na felhívtam Fülöp profot, gondoltam, hátha hajlandó lesz mondani valamit telefonon. Elkezdtem neki bemondani az eredményeimet, először mondtam, hogy 25 az NK-m, mondta, akkor kell szteroid, és IVIG nem kell, majd mondtam, hogy 107 a partner elleni reaktivitás, aztán mondta, hogy az viszont nem is sok. Kérdeztem, hogy akkor most mi van? Mert hogy a kisfiamnál nem volt szteroid, csak IVIG, de most kellene? Aztán mégegyszer elmondta, hogy kell szteroid, majd már rá akart térni, hogy akkor mennyi, majd hirtelen közölte, hogy csak nem képzelem, hogy ezt telefonban megbeszélhetem vele, ez teljesen etikátlan, és menjek el hozzá, majd kb szokásához híven rámtette a telefont. Régen megviselt ez a stílus, meg egy ilyen beszélgetés, de megedzőtem, most kb úgy hívtam fel, hogy tudtam, hogy ez lesz a vége....a baj az hogy igazán nem érzem értékelhetőnek ezt az információt amit adott. Lehet ha ma felhívnám teljesen mást mondana. Megpróbálom kedden felhívni és kérni tőle egy időpontot, amikor beszélhetünk erről pár szót....jó lenne ezt letisztázni. Persze nem örülnék a szteroid szedésnek, sőt...de ha tényleg csak ezen múlik?! Bizonytalan vagyok.....

5. Lejár az OEP engedélyem május 9-én az IVIGekre. Hihetetlen, hogy elszaladt egy év, és még nem lettem terhes. Kértem a meghosszabbítást, hogy a még engedélyezett egy IVIGet is felhasználhassam.  Remélem időben megküldik majd. 

Szóval röviden ezek vannak, ezek körül jár most az agyam, ha épp ezen jár, de azért igyekszem kikapcsolódni is most ebből az egészből. Jövő héten elutazunk hármasban Istivel a Bambarába kis wellness pancsizásra. Olyan jó lesz, nagyon várom! Csak nehogy akkor jöjjön meg ezek után pont, mert az nagyon idegesítő lenne.,...