Keresés ebben a blogban

2015. december 23., szerda

Boldog karácsonyt!

Mindenkinek nagyon-nagyon boldog karácsonyt, és áldott, békés ünnepet kívánok!

Hétfőn délután megjártuk Baltschik dokit. Méhszáj zárt, babák jól vannak, szépen nőnek, kb egyformák és 2kg körül vannak. Szóval ezek csodás hírek! Legközelebb 31-én kell mennem reggel egy vérvétel és ctg kombora a kórházba. Itt majd ha minden igaz vele is találkozunk, és ajánl szülésznőt, aminek nagyon örülök, hogy lesz. Talán Őt is megismerjük majd akkor. Utána meg 8-án ctg, és ezután hetente mindig. Azt beszéltük meg, hogy a megnyugtató az lenne, ha január 15után szülnék....ezt én is így gondolom, hogy azután már nem kell izgulnunk talán, de persze a legeslegjobb a január 25-30 körül lenne. Baltschik doki azt mondta simán lát még bennem annyit, szóval ne izguljak. Próbáljak sokat pihenni, és minden rendben lesz. Szóval sok pihenéssel töltjük majd az ünnepeket, de sebaj - cserébe jövőre három gyereket kergethetek a karácsonyfa körül:)))). Ha úgy nézzük, hogy már "csak" bő 1 hónap, 5hét, akkor nem is olyan sok...na persze ez mondanom sem kell, hogy azért sok ám a mindennapokban, de nem akarok panaszkodni. Addig is készülődünk, és boldogan töltjük az idei karácsonyt Istivel és a két kis Pocaklakóval, meg persze az egész családdal:)))). 

2015. december 15., kedd

Megmaradt gyógyszerek

Ehhez is most jutottam ide, pedig már szerettem volna hamarabb megírni, de a lényeg, hogy eljutottam....szóval megmaradt egy jópár gyógyszerem, amikre remélem már nem nagyon lesz szükségem többé. Azért ahhoz ez elég drága mulatság, hogy kukára tegyem őket, persze meggazdagodni sem ebből szeretnék, de talán van olyan akinek jól jönne egy kedvezményes, baráti ár ezekre, és mi meg vehetünk pelust a pénzből :))))

A következőkről van szó:

- 7 db crinone zselé (lejárat: 2016.11)
- 5 doboz merckformin 500mg XR (lejárat: 2016.04, 07)
- 1 doboz merckformin 750 mg XR (lejárat:2016.02)
- 6 doboz meforal 500 mg (lejárat: 2016. 06)
- 31db zyflamend whole body (lejárat: 2017. 05)
- 6 db agolutin injekcio (lejárat: 2017. 11)

Ha valakit érdekelne bármelyik, akkor keressen mailen: kteszterbarbaraKUKACgmail.com

31. hét

Először is a méretek, amit ezer éve fel szeretnék jegyezni:
haskörfogat:
plusz kilók: 13 kg

Tegnap nem bírtam magammal, és mivel volt egy féláras lehetőségem elmentem a G1-be egy ultrahangra. Minden rendben van odabent, bébikék szépen növögetnek. Attila egy kicsit nagyobb, mint Anna, de persze azért a súlybecslésekben lehetnek eltérések, de mindketten szépen nőnek, és ez a fontos. 1800-2000g körül vannak!!!! Ennek nagyon örülök. A méhlepény is szép, jó állapotban van teljesen. Jövő héten megyek még Baltschik dokihoz is, aztán utána már a két ünnep közöttől indulnak a heti ctgk.

Megérkezett a babakocsink! Annyira cuki :)))) - hihetetlen mik vannak benne, de ami a lényeg, jó kicsire csukódik, és ikerbabakocsikhoz képest kis ajtókon is befér, mert nem olyan széles. Tényleg nagyon tetszik! Emellett mondjuk szeretnék még majd egy nagyobb kocsit is, ami mindig itt van fent a lakásnál, és sétákhoz azt használom, mert abból ugye nálunk sok van Rupi miatt is. Ez a másik meg a kocsiban lenne, és ha megyünk valahova akkor meg ez jönne velünk. Ebből valami olcsóbb használtat szeretnék, ami terepre is jó. Még nézelődők ez ügyben.... Egyik sem travel System, és mózes sincs kifejezetten hozzá, de teljesen dönthetőek, és kaptunk kölcsönbe ilyen sporttáska szerű, kisebb mózeseket, azokkal fogjuk használni.

Kész lett a szoba tapétázás, nagyon aranyos. A héten meg elkészülnek a kiságyak is ha minden igaz. A terv ugye az hogy karácsonyra rend legyen, majd meglátjuk mi lesz ebből... :)

A férjem ma elment a Brendonba is megvenni még a hiányzó dolgokat, milyen jó is ilyeneket venni...de én ezt most itthonról a kanapéról irányítom csak, mert más olyan hamar kidőlök egy egy ilyen vásárlásnál.

A hasam nő, esténként már tényleg egy bálnának érzem magam. Most jön azt hiszem az igazi ikres állapot, de nem baj, jó ez is nagyon, bár hazudnék ha nem szeretném már hogy január vége legyen, de azt viszont nem, hogy hamarabb kibújjanak. Addig szépen legyenek bent, fejlődjenek, és nőjenek. Nyilván mindenkinek nehezebb, mert én egyre kevesebb dolgot bírok csinálni, de azt hiszem jól abszolváljuk a dolgokat....de minden este megbeszéljük Istvánnal, hogy azért nagyon jó lesz már ha egészségben megszületnek, és bármilyen csodás is ez sok szempontból, de vége lesz ennek a 9 hónapnak. Isti annyira aranyosan és kedvesen fogadja ezt az egész állapotot, már megszokta hogy a kanapén fekve játszunk, és hogy anya nem tudja felvenni, és nem tud bizonyos dolgokat megcsinálni. Kíváncsi leszek milyen lesz, amikor újra anélkül ölelgethetem hogy a hasamra kellene vigyázni, és dögönyözhetem megint. Egyre többet beszél a kistesókról, hiszen ő is látja hogy készül a szobájuk, mossuk a kisruhákat....Én is próbálom Őt felkészíteni, de persze igazából úgyse lehet, de remélem jól vesszük majd a testvérféltékenységes részt is.

Szóval jól vagyunk, és telnek a napok....esténként megbeszéljük, hogy a december most gyorsan elszalad az ünnepekkel, utána meg már azért egész nagyon lesznek a Pindurok, és januárban már azért megnyugodva várhatjuk Őket, de az tuti, hogy minden bent töltött hét ajándék, és ha néha nehéz is a nagy hassal mindig erre gondolok!   

2015. december 7., hétfő

Baltschik dokinál 29+5, és egyebek

Mióta szeretnék már írni! Szóval mult szerdán voltunk Baltschik dokinál, mindent rendben talált. A méhszáj zárt, babák szépen egyformán fejlődnek, korulnak teljesen megfelelőek, kb 1500grammosak:))). Nagyon boldog vagyok, remélem minden így halad tovább. Legközelebb 21-én megyek hozzá (na persze alig várom), és utána pedig a két ünnep közöttől már hetente ctgk. 
A hasam brutál növekedésbe csapott. Sejtettem hogy ez várható, hiszen a 30-34hét között sokat híznak a babyk, de még csak 30+3 vagyok és wow, hirtelen óriás hasam lett, és egyre lassabb vagyok, és elkezdődött az az időszak amikor minden mozdulatot átgondol az ember.....sebaj, csak nőjenek szépen ügyesen! Kicsit megijeszt ez néha, hogy hogy lesz ez még 8hétig?! De közben nem olyan vészes a szitu, nagy a hasam, és sokat kell pihenni, és akkor minden rendben lesz. 
Valahogy most megint csiga lassúak lettek a hetek, úgy szeretnék már egy 4-5héttel odébb lenni, onnantól kezdve azért nyugisabb lennék tudom! Persze ugyanakkor sok minden történik: készül a babaszoba, most tapétázás van, jövő héten szerelik a kiságyakat. Csomó, de tényleg rengeteg kislány ruhát kaptam
kölcsön, nagyon hálás vagyok érte, így ruhát nem is kell venni szinte(vicces pont fiúból kellett pótolni ezt azt), és Anna így is minden nap másik cuccban pompázhat - azért Attilának is van elegendő mostmár:))). A mosás-vasalásukat anyósom bevállalta, ami nagy segítség, így én csak pakolom be őket a szekrénybe. Eladtam Isti régi babakocsijait, és megrendeltük az új járgányt! Nagyon menő darab, remélem gyakorlatban is beválik, de egy ikres barátnőm ajánlotta, szóval talán igen:). Az egyéb kölcsönholmikat is gyűjtögetjük be a hetekben, hogy karácsony előtt végezzünk mindennel. Utána ünnepek, januárban meg pihi, és rákészülés....biztos lesz ami akkora marad, de az nem is baj, de kb ez a terv. 
Így leírva ez milyen soknak tűnik...az is, szóval azért zajlik az élet, meg aztán karácsonyra is készülünk...de mindezek mellett most mégis számolom a napokat, és minden napnak úgy örülök, ami rendben zajlott! 
A héten kell mennem egy reggelizős terheléses cukorra, meg tsh kontrollra, és hematologiára is. Na ezekhez nincs nagy kedvem - de persze megyek, mert menni kell. 
Igyekszem nem ilyen ritkán írni, és teszek fel képet a babakocsinkról is:)