Keresés ebben a blogban

2014. május 2., péntek

(Most) nem sikerült....

Köszönöm, hogy ilyen sokan gondoltatok ránk, sajnos most mégsem jött össze a kistesó. Kanyó doktornő közölte az eredményt....már amikor behívott láttam az arcán, és éreztem a rossz hírt, mondtam is Istvánnak.... Kedves volt, rögtön úgy fogalmazott, hogy sajnálja, hogy nem közölhet olyan jó hirt, mint anno a kisfiunknál tették....így bár a hír rossz volt, de rögtön, ahogy kimondta Isti nevét nem is lehetett annyira rossz, mint régen. Persze hazudnék ha azt mondanám nem viselt meg, vagy hogy nem sírva hagytam el a BMC-t.... Sírtam, és kettős érzések kavarogtak bennem - van-e jogom sírni, hiszen van egy csoda kisfiunk?!?! Sírhatok-e mégis miközben mellette oly boldog vagyok?!? Ettől függetlenül egy ilyen kudarc után az embernek szerintem igenis jót tesz egy kis sírás....ez egy felfokozott helyzet, maga a vérvétel ezzel a pár órás várakozással is az, és az hogy ilyenkor elveszítünk egy embriót, akiről még fotó is van a telefonomban....ezt igenis mindenkinek van joga megsiratni és elgyászolni......Eszembe jutnak a szokásos hülye gondolatok: hogy más csak gondol egyet és terhes lesz, én meg immunkezelés&lombik után se, mert az hogy egy spontán hónapban csak úgy keseregjek már eszembe sem jutna...mert az ember mindig elhiszi, hogy talán majd ha elsőre nem is volt könnyű, másodikra már tényleg könnyebben fog menni.... Annyival biztos könnyebb, hogy tudom mit csinálunk, a BMC-ban jól ismerek mindenkit, és nem kell bemondanom a nevem a recepción, mert pontosan tudják ki vagyok, de a folyamat maga azért ugyanolyan nehéz.

Persze tudom pár hónapja erről a fagyasztott beültetésről még úgy beszéltem, hogy szinte esélytelen, és majd a rendes lombik, csak amikor az ember benne van és csinálja....na akkor elkezd remélni! Érzésre amúgy őszintén egyedül szombaton éreztem hogy feszül a hasam és felkeményedik, pont mint anno Istinél, de aztán ez vasárnapra teljesen eltűnt és nem is jött vissza.....a mellem sem fájt, szóval nem igazán éreztem magam terhesnek, és ugyan azért bízakodunk, de aki már egyszer volt terhes az szerintem talán sejtheti hogyha van valami, vagy legalábbis gyanús. 

Egész nap csináltunk valamit, bár semmihez sem volt kedvem, de a férjem telerakta a napot programokkal. Nem sok időm volt keseregni....amúgy sírni is csak addig sírtam amíg magamhoz nem öleltem újra Istit, utána nem....most viszont, hogy mindenki alszik, én meg nem tudok, és már fáj a hasam is, érzem, hogy mindjárt megjön, magam vagyok, és megint a könnyekkel küzdök! Úgy szeretném ha újra átélhetném ezt a csodát, ha újra itt mozgolódna a pocimban egy kisbabóca, és Istinek ezzel megadhatnánk a legnagyobb ajándékot, egy kistesót. De így is lesz, csak még egy kicsit küzdünk érte, Isti pedig addig élvezi az egyeduralmát:)! Mielőtt még nem tudtam az eredményt gondoltam arra, hogy ha rossz hír lesz, akkor most beadatok meg egy lipidet és utána megpróbálunk egy inszeminaciot, és még várok az utolsó támogatott lombikunkkal...de most úgy érzem hogy egy percet se akarok várni, csináljuk, és adjunk bele mindent, ugyanolyan protokollal ami bevált már egyszer és 0.iviggel. Régen is tudom, hogy ilyenkor csak ez vitt előre és ez éltetett, hogy következőre mit és hogy csinálunk majd..... Most persze legfőképp Isti ad erőt, de azért persze kattog már az agyam a mihamarabbi, akár rögtön ebből a ciklusból indulva a hogyantovábbon. Kicsit félek most a nagy hormonleterheléstől...régen ez eszembe sem jutott, fura, de csinálni szeretném mindentől függetlenül. Attól is félek, hogy ne legyenek túl nagy elvárásaim, mert nehogy nagy koppanás legyen a vége, mert lehet hogy csak harmadikra vagy negyedikre sikerül majd, viszont kudarc ide vagy oda, azt továbbra is elhiszem hogy sikerülni fog, és lesz itt kistesó hamarosan!!!!! Ha pedig a másodperc töredékére is elfelejtettem volna hogy Isti mekkora csodás ajándék, akkor ez egy remek alkalom, hogy újra és újra megköszönjem Őt a JóIstennek, megköszönjem, hogy bármi is történjék én már anyuka lehetek, egy drága kisfiú boldog anyukája!!!! 

 

20 megjegyzés:

  1. Igen nagyon szerencses vagy, hogy mar van egy kisfiad. En mar a 11 kezelesen vagyok tul, de sajnos meg egy pozitiv tesztet sem lattam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnélom, tudom milyen nehéz! Megkérdezhetem, hogy kiderült-e valami gond nélatok, immunológiailag minden rendben, volt kivizsgálás? csak mert ez sokszor elmarad.....
      Kívánom, hogy mihamarabb Te is részese légy a csodának, és sikerüljön!!!!!

      Törlés
    2. Az 5 utan kiderult, hogy endometrizisom van ami a bp kaaliban nem vettek eszre. Oda nem szabad menni! Annyit tudtunk, hogy nagyon keves spermaszam, nekem kimeruloben levo petefeszek es kesobb meg melle jott autoimmun pajzsmirigy ami miatt nem kaphatok lipidet, mert szojat tartalmaz. 7 eve szenvedunk, abbol6 ev lombik es 2 eve jarunk zekehez.
      Termeszetesen az utolso lehelletemig kuzdeni fogok azert, hogy legalabb egy egeszseges gyerekem legyen.
      Most nem akarlak megbantani, de nagyon szerencses vagy, hogy van egy egeszeges gyonyoru kisfiad. Termeszetesen ne add fel es folytasd tovabb, de hidd el sokan vannak akiknek meg az elso sem jon ossze pedig mindent megtesznek, sot annyira agyonkezelik, hogy mar nincs mibol gazdalkodni.

      Törlés
    3. ...hogy ez milyen igaz...


      kedves Névtelen, neked hatalmas ölelés!!!

      Törlés
    4. Sajnálom!!! Remélem a kitartásod meghozza a várva várt csodát, megérdemelnétek, mint ahogy mindenki aki ennyit küzd!
      Zeke érti a dolgát, talán tud segíteni Nektek is. Lipidet az autoinmun pajzsmirigy miatt nem kaphatsz? Ezt nem értem teljesen, én többeket tudok akik hashimotoval lipideznek.....
      Nem bántottál meg amúgy, tudom h szerencsések vagyunk, hálás vagyok a JóIstennek hogy van egy kisfiunk.....remélem lesz olyan jo és ad nekünk még egy tesót is, de tisztában vagyok vele h ha nem akkor is a legszerencsésebbek között vagyunk!

      Törlés
    5. Amugy durva amit a kaaliról írtál....elképesztő h ilyesmit figyelmen kívül hagynak.....
      Amugy alloimmun kivizsgálásod volt? Ivig nem jöhet szoba? Tudom h drága de ha igazolt a gond, talan összejöhet a támogatás hozzá! Persze a lipid olvsobb es egyszerűbb csak a nálad akkor kiesik ezek szerint....

      Drukkolok Értetek!!!

      Törlés
    6. Nemes doki mar csinalt immunologiai vizsgalatot es mindent rendben talalt. Nem tudok kinek felelotlen az endokrinologusa, vajon nekem vagy annak aki hashimotoval lipidet kap. Nekem is az van es a dokim nem orult az otletnek, ugyanis a szojatol jobban begyullad a pajzsmirigy es ismet be kell allitani, ami nem konnyu, mert nekem nelkule is emelkedik a tsh m kezeles alatt es az anti tg-m is jol elszallt a sok kezelestol, mivel szinte minden honapban lombikoztunk tavaly nyaron. A dokim szerint inkabb steroid a jobb ilyen esetekben. Ha a mostani kezeles sem sikerul akkor lehet, hogy az lesz a kovetkezo, de az meg kinyirja az ember gyomrat. Hiaba sajnos mar agyon vagyok kezelve. Azert zekeben az a jo, hogy nem adja fel olyan konnyen es probal tobbfelet is csinalni. Nekunk azt igerte, hogy innen gyerek nelkul nem tavozunk, ezt garantalja. Hat remelem igaza lesz.

      Törlés
    7. Alloimmun kivizsgálást is csinált Nemes doki? Nézett NK sejteket? Szerintem az érdekes lenne megnézetni.... Igazad van, a lipid megzavarhatja a pajzsmirigy gondokat, de az anti tpot példaul leviszi biztosan....és tény h nehéz beallitani a tsht ha megborul, viszont ha ne adj Isten pl egy magas NK sejtszám okozza h nem sikerült eddig akkor azok ellen meg küzdeni kell valamivel. Nem szeretném ráderőltetni ezt az immun dolgot, ne érts félre...csak én amiatt pazaroltam el lombikokat mert nem tudtam h ezt kell kezelni málam, mert enélkül esély sincs! Persze igy sem garantalt a siker, csak gondolom Te is igy vagy vele hogy jobb mindent kizarni es a helyere tenni, nem ezen a kivizsgalason mulik mar h mennyi idot penzt szán az ember erre....

      Törlés
    8. Annak örülök, hogy Zeke doki ilyen biztató szavakat mondott nektek, mert akkor szerintem hisz bennetek, és ez jót jelent!!!!! Kitartás!!!!!!!

      Törlés
  2. Ez annyira jo bejegyzes volt! Majdnem azt irtam szep, de az morbid lett volna magaval a tartalommal szemben. Viszont a mogottes lelki tartalom es erzelmek nemesek.
    Kivanok tiszta szivbol mielobbi pocaklakot nektek. Kitartas meg benned van!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon sok embernél semmit sem ér a lipid, és van, akinél az IVIG sem. A lipid eleve "gyengébb" is, nálam is ugyanez volt a szitu, gyakorlatilag meg se moccant az NK.....Szóval vitaminturbónak tökéletes, de hogy ettől várjuk a sikert....:-((((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello!
      Megkérdezhetem hogy Te nézettél lipid után Nk szintet?
      Amugy ugy tudom kb 2lipud kezeles ér fel egy iviggel.... De én is ugy vagyok veke h az ivig a biztos, most azt is fogok beadatni, remelem meg lesz az oepem.....

      Törlés
    2. persze, nézettem, mert érdekelt és egyáltalán nem mozdult semmit sem....teljesen más a hatásmechanizmusa a lipidnek, mint az ivignek, ezt én is hallottam, hogy kettő érne egy iviget, de ez finoman szólva is butaság, anno nagyon kinyomoztam ezt....fogalmam sincs kitől indult ez, lehet, hogy valami lipidgyárostól :-))) ha ez így lenne, hidd el, én is nyomattam volna a lipidet tovább, akárhányszor... az iviget nem kapod meg oepre, csak ha habab vagy, nálad pedig nem erről szól a dolog. Ezt szintén kérdeztem a dokitól, csak fizetősben kell gondolkodni, az oep nekünk nem ad semmit...

      Törlés
    3. Nekem ezt orvos mondta h 2lipid ér fel kb 1iviggel hatast nézve....de lehet h nem igaz.
      Én sem vagyok habab és kaptam Istivel is oep iviget, és most is támogatta a Bozottság a dolgot, szval szerintem ha rossz az eredményed akkor megéri futni egy kört. Anno nekem is ezt mondta Fülöp doki h esélyem sincs oepre....aztán mégis lett! Egy kört megéri futni vele!

      Törlés
    4. Aztán lehet a doki is a lipidgyárostól hallotta.... Amerikában pedig olyan sokaknak bevált, tök sok tanulmanyt néztem rola a neten h milyen jó a lipid.....és Te az Nk sejtszámot nézettef utána? Mert nem tudom h a hatásmechanizmusa az e hogy ezt a szamot csökkenti vagy az hogy a blokkolo anyagot erősíti, ami megakadályozza ezeknek a műkodését.....
      De sajnos én is hallottam több helyről olyanokat akiknek nem használt:(

      Törlés
  4. Sziasztok, nekem 8 sikertelen ivfem volt, utána kaptam intralipidet és csodák csodája sikerült. Előtte kimentem dr. Sherhez Vegasba és ott csináltattam NK vizsgálatot. Kiderült, hogy túl aktívak az ölősejtjeim, és intralipidet javasolt. Ott nem az NK sejtek arányát hanem az aktivitását nézik, azt mondta Sher hogy elavult amit itt M.o.-on néznek... Szóval élő példaként azt mondom, hogy segíthet az IL. Én is Zeke betege voltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök Nektek!!!! Gratulálok, ez szuper hír:)

      Törlés
  5. Köszönöm, most itt szuszog mellettem, hét hónapos gyönyörű kisfiú :-) megérte a küzdelem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tényleg csodálatos!!! Sokszor eszembe jutott hogy régen mennyi mindenről írtál a lombikok kapcsán, és annyira örülök, hogy most ott van Veled már a kis csodababád!!!

      Törlés
  6. Sokadik lehetőségként természetesen ott van az örökbefogadás is,mint lehetőség, igazolom, hogy tökéletes út és teljes boldogság!

    VálaszTörlés