Keresés ebben a blogban

2014. november 7., péntek

20 hónapos:)

Ma 20 hónapos Isti! Mekkora nagylegény! És elképesztően okos, minden nap tanul újat. Most egyértelműen napról napra kijelenthetjük hogy többet beszél. Nagyon szereti a könyveket, hozza oda őket, a kedvenc a Böngésző. Lassan minden szót megtanul belőle. A legkedvesebb programja, hogy odaül szorosan mellém a kanapéra, hoz egy könyvet, nekem mutatni kell és ő mondja, vagy én mondom és ő mutatja a szavakat. Ha valamit nem tud, akkor kérdezi, hogy ez-ez?? És másnapra már tudja is, mert ragad rá minden. 
Ami nagyon cuki,ahogy kapcsolja az embereket, eddig családtagoknál volt így, de mostmár barátokra is igaz, például mondja a barátnőm kislánya nevét és utána rögtön a barátnőmét, stb. 
Néha kezd ilyen kis mondatkákat mondani, hogy (R)upi gyere ide! (R)upi add ide!, Itt van., Iszi üres., ...
Hihetetlen hogy mindent csinál, kiveszi a fiókbol a kanalat, előveszi a joghurtot majd odateszi az etetőszékre, és közeli hogy "kiszállsz", ez nála a beszáll is, és utána eszi. Azt is egyre ügyesebben csinálja egymaga, egész jól kanalaz. Amúgy magával az evésével nem vagyok annyira elégedett, sokszor nem eszik mostanság rendesen, ami nekem új dolog, mert ő nagyon jó evő volt mindig. Szóval ez ügyben néha küzdünk... de mindig kell valami kihívás:)!
Amit még nagyon szeret az a gyurma. Vannak reggelek, hogy még pizsamában az első dolga a gyurmás fiók előtt állni és 66 milliószor elmondani, hogy GYUMA-GYUMA-GYUMMMA....talán azért van oda így érte mert ezt nem lehet mindig játszani?! Mindenesetre néha az őrületbe kerget vele, persze alapvetően nagyon aranyosan eljátszik, csak hát figyelni kell, hogy ne az egész lakás legyen tiszta gyurma. Most az etetőszékben szoktunk ezzel játszani, de karácsonyra kap kisasztalt&széket, és akkor majd ott fogunk! 
Méreteket tekintve: 10kg és 82,5cm. 

Szerencsére egyenlőre nem kaptuk el a fosós/hányósat, "Papa" mára pedig jobban lett. Fertőtlenítettünk mindent, szellőztettünk, és külön is aludtunk. Mostmár jó lenne megúszni! Kis hányingerem és kajaundorom mondjuk van tegnap délután óta, de milyen jó lenne, ha ez egy kis bentlakó miatt lenne!!! Isti sajnos viszont köhög. Utálom a köhögést, olyan nehéz megszabadulni tőle...el kéne vinnem sószobába, arról olyan jókat mondanak. De ezt leszámítva jókedvű, és semmi más baja, hála az Égnek! Gyógyuljon is meg gyorsan!

1 megjegyzés:

  1. Szerintem ebben a korban a leglátványosabb a fejlődésük. Az én fiam 25 hónapos,de nemrég kezdett csak el beszélni,viszont azóta mindent. 20 hónaposan alig 1-2 szót mondott,szóval nagyon ügyes Isti :-) az Evéssel mi is "küzdünk",kicsit fényevő manapság,pedig 1-2 hónapja még levest és főételt is evett,most alig lehet beleimádkozni pár falatot. Sok ismerősöm gyereke ugyanezt csinálja,szerintem ezen nem kell aggódni,ha egyébként nincs más probléma. Mutathatnál képet is valamikor,kiváncsi lennék mennyit nőtt a kislegény :) minden jót Nektek és hajrá kistesó!

    VálaszTörlés