Keresés ebben a blogban

2013. október 24., csütörtök

Isti anyás lett...

Ma délután tesóm felajánlotta, hogy vigyáznak Istire, mert szabin vannak, mi meg menjünk el mozizni vagy ilyesmi. Kaptunk is az alkalmon, bár otthon maradunk kettesben, de nagyon jó délutánunk volt, főzőcskéztünk, romantikáztunk. Fél7re mentem is az én kicsikémért, már úton voltam pont mikor hívott a hugom, hogy mikor jövök, mert már nagy sír..... Amikor ott hagytam aludt 1órát, és utána a kajálást leszámítva sírdogált, hol nagyon hol kevésbé. Igazából amikor multkor anyuéknál aludt akkor is nyűgösebb volt, mint velem sokkal. Persze most ahogy megérkeztem elkezdett mosolyogni, és rögtön vidám lett. Amikor hazaértünk még Rupinak is úgy örült, hogy hangosan röhögött. Azt beszéltúk anyuval, hogy lehet hogy azt kéne, hogy most itt nálunk vigyáznak Istire, így megyünk csak el, mert akkor legalább otthoni környezetben van, és az is számít. A multkor anyósom itt vigyázott rá, majd kikérdezem, hogy ő mit tapasztalt, mert nem is beszéltünk erről. Mondjuk anyuék lakását azért már egészen megszokta, tény, hogy tesómnál kevesebbszer volt....remélem most nem érinti ez rosszul őt, de nem az ő hibája, hogy ilyen kis sírós volt! Egyszerűbben éreztem, hogy mi visszük Istit, ha már kvázi szívességet tesznek, és vigyáznak rá, de talán még kicsi ehhez, vagyis pont, hogy elég nagy ahhoz, hogy anyás legyen. Hihetetlen amúgy, hogy tegnap szuperül elvoltak a tesómmal akár két szobával odébb is, a családi ebéden, persze tény, hogy ott voltam a közelben...
Gondolom az is fontos, hogy gyakran vigyázzanak rá, szóval ki akarok ebben alakítani valami kis rendszert most, mert az jó lenne! Nyáron nyilván könnyebb volt, közelben a nagyszülőkkel.... Minden héten meg fogom kérni mindkét nagyit, hogy pár órára vigyázzanak Istire, hogy jól összeszokjanak! Amúgy mindezek mellett titkon csodás érzés, hogy valaki ennyire számít rám, és szeret engem, és valakinek ekkora biztonságot adhatok - azért mert én vagyok az anyukája! Persze a gyakorlatban könnyebb lenne, ha nagyszülőkkel, keresztmamival is jól ellenne Isti, de így is lesz, dolgozunk rajta:)

2013. október 21., hétfő

Isti nagyon ügyesen járkál a bútorok mentén

Hihetetlen hogy már itt tartunk, de ez van, fantasztikus: a bútorok segítségével, persze főleg otthoni ismert pályán, remekül járkál Isti. Egyik bútortól áttámaszkodik a másikra, és így jön megy. Olyan ügyes! 

Péntek este amúgy anyuéknál aludt. Ez volt a második ilyen alkalom. Sajnos éjjel egyszer felkelt, mert valahogy kibújt a hálózsákból, de ezt leszámítva jól volt. Mostmár nekem fura ez, ha nincs otthon, egyszerűen úgy összenőttünk, és úgy de úgy szeretem!!!!!:)))) Persze tök jó elmenni és kikapcsolódni barátokkal, kettesben a férjemmel, de azért mikor hazajövünk a legjobb, hogy ott szuszog a kis szobájában Isti. Na ez most pénteken nem így volt, mivel csak szombat dél fele mentünk érte. Alig 24órát voltunk külön, de úgy hiányzott!:)

A babaúszás mostmár teljesen apa-fia program lett. Egyáltalán nem bánom, sőt örülök, hogy van kis közös kettesbeni élményük már ilyen picinek is, ami ráadásul nem is otthon történik. István mindig olyan büszkén meséli hogy mi volt, hogy fejlődött Isti, meg amúgy is mindenkinek mondogatja, hogy ő jár vele.... Megzabálom Őket!!!!

2013. október 17., csütörtök

A csoda mégsem jár mindenkinek:(((((

Tegnap egy szörnyűséges dolog történt! Talán emlékeztek, hogy nyáron említettem egy lombikos barátnőmet, aki a 12. lombikjából végre terhes lett, ikrekkel. Akkor miatta azt gondoltam, hogy minden csak kitartás kérdése, és, aki nagyon szeretné, és megtesz mindent, annak igenis lesz gyereke, mert vannak még csodák! Tegnap éjjel a 20. terhességi héten ennek a boldog kismamának a babái elmentek, halva születtek. Épp ésszel felfogni ezt nem lehet, túlélni pedig végképp nem tudom hogyan..... Remélem nem haragszik, ha még majd egyszer olvas engem, hogy ezt leírom, de nincs óra hogy ne gondolnék rájuk, és ne imádkoznék értük, hogy legyen erejük a két kisangyalka elvesztését feldolgozni egyszer, valahogy.....

2013. október 14., hétfő

Boldog szülinap

Olyan jó volt a tegnapi szülinapom! Jó volt úgy ébredni reggel, hogy ott alszik a másik szobában a kisfiam, és anyuka vagyok!!!!! Évek óta először most azt éreztem, hogy tökéletesen elégedett vagyok és boldog:)-ilyenkor mindig kicsit számot vet az ember, és tavaly ugyan már a pocimban volt Isti, -de jó volt az is-, de az, hogy most itt van, még ezerszer jobb!
Megkaptam a hőn áhított pelenkázótáskát, nagyon szépséges, már jól bele is költöztettem mindenünk. Este elmentünk kettesben vacsizni, koktélozni, addig Istire a nagyszülők átjöttek vigyázni. Szóval csodás napunk volt!

2013. október 13., vasárnap

Őszi balcsizás

Nem is írtam, de szerdán, kb két hét késéssel végül megjött. Remélem mostantól beállnak a dolgok végre.

Levágattam a hajam. Na nem nagyon, de azért elég sokat, most épp hogy vállig ér - ezt meg kellett lépni, mert azon túl, hogy így hullik, olyan nagyon letört a vége, hogy rettenetesen festett. Most viszont tök jó, hogy így felfrissült!!!Nyomatom a vitaminokat is, kedden meg elmegyek egy vérvételre azért. 

Hétvégén balcsiztunk. Hát, eléggé örülök, hogy Isti márciusi baba, és nem most jön a nyár, mert nem lenne könnyű dolgunk vele lent most. Mászni akar, de mindent a szájába vesz, a kert emiatt para, a házba meg, hát nagyon nem bababarát a berendezés. Pont jó, hogy jövő nyárra már tudni fog járni, meg kicsit nagyobb lesz! Azért csodaszép őszi hétvégénk volt!!!!! Unokatesókkal voltunk lent, rengeteg gyerkőccel, mindenféle korosztályból. Rájöttem, hogy mind zabálni valóak, minden kor egytől-egyig a maga kis cukiságai miatt szuper:)))

Nagyon jó étvágya van most Istinek. Egy aventes pohár/bébiétel nem is elég neki 1-1 alkalomra most, kb másfelet megeszik. Szerintem a multkori kicsit rosszabb evés összefügg a fogával, ugyanis az pont akkor nőtt ki!

2013. október 7., hétfő

Apa-fia program

István ma egyedül vitte úszni Istit. Nálunk a családban ő az aki igazán imád pancsolni, és most ezt a kisfiával teheti - nagyon élvezték, és jót tett egy kis kettesben töltött idő nekik - nekem meg egy kis egyedüllét:). Ma merült először víz alá Isti, ezt mondjuk sajnálom, hogy nem láttam, nade majd jövő héten!

A wellness hétvége jó volt, tök jókat kirándultunk, fürödtünk, ettünk. Isti is jól viselkedett. Végül őt ott nem fürdettük meg, mert nem éreztem elég melegnek a vizet, meg kicsit sokan is voltak. 

Hihetetlen megint mekkorát fejlődött a kicsifiam, aki nem is olyan kicsi, ma 7 hónapos. Már le tud egyedül ülni állásból, nem puffanás egy ilyen akció vége, hanem ügyesen leereszkedik. Ez nagy lépés!!!és ha már lépésekről beszélünk, bizony egyre jobban tud a bútorok mentén kapaszkodva lépdelni, már átköt a kanapéról az asztalra, stb! Mai nappal elkezdtem neki adni egy kis joghurtot a főzelékbe/gyümölcsbe. Lassan mindent ehet. A wellnessezés közben is az volt a legcukibb mikor vacsinál odaült velünk egy etetőszékben és ő is belenyalt egy két kiskanállal a husilevesembe/krumplipürémbe. Tetszett neki hogy velünk eszik:))). 

Kinéztem az álom pelenkázótáskát:
Nagyon tuti, de persze az ára is! De majd keresgélünk, hátha kifogunk egyet olcsobban valahol. Például a baba vár oldalon láttam is, csak nincs készleten.

Még egy kis panaszkodás: még mindig nem jött meg, csináltam még egy tesztet (többet tuti nem fogok) és nem vagyok terhes továbbra sem. Nem tudom mi van, és ez idegesít. Annyi procedúra alatt úgy kiismertem a testem és most mégsem tudom mi történik?!?! Közben amúgy a hajam továbbra is hullik veszettül, szedek vitamint, teszek rá pakolást, stb ... egyenlőre még nem vált be semmi, de reménykedek hogy mostmár sürgősen abbamarad. Holnap megyek fodrászhoz, és vágatok is az tuti!
Mindemelett a legújabb hogy nem alszok.  Minden hülye kis rezzenésre felriadok, ez oké, anyuka tulajdonság, DE eddig jól visszaaludtam, most viszont órákig forgolódok egy ilyen után. Hulla fáradt vagyok, mégsem megy az alvás.....enbek nem lesz jóvége! Remélem rendeződik ez is! Jövő héten elmegyek egy pajzsmirigy&vas vérvételre, mert kicsit gyanús, hogy talán az okozza mindezt?!


2013. október 3., csütörtök

Milyen az amikor "annyira" nem élem bele magam....

39.napja nem jött meg. Az rendben van, hogy egy hét plusz, a múltkor is ez volt, bár nem örülök, hiszen a rendes ciklus 4hét és nem 5, de ez!!!! Nem mondom, hogy rá vagyok pörögve a dologra, talán azt mondom még túl korai is lenne egy kistesó, DE amikor ennyit késik, akkor mégis mire gondoljak, hogy ne éljem magam bele, hogy ne ábrándozzak arról, hogy most velünk is csak úgy, minden hókuszpókusz nélkül megtörténik a csoda?!?!?!?!? Nem akartam tesztelni, mert utálom a teszteket, sosem mutatnak csak úgy pozitívat, Istinél is csak akkor mertem megcsinálni, amikor már tudtam, hogy milyen magas a hcgm. István viszont rábeszélt egyre, mert a 7végén elmegyünk wellnesselni(ami szuper jó, ilyen céges ajándékba kaptuk), és hogy ott tudnom kell, szaunázhatok-e, üldögélhetek-e a forró vízben.... Persze egy csík lett csak azon a hülye teszten! Nem borít úgy ki ez mint régen, nem sírok, mégcsak nem is vagyok elkeseredett, hiszen itt alszik mellettem Isti,és ez tökéletesen boldoggá tesz, de ez a sok késés, na emiatt akkor is beleéltem magam, és már láttam magam kétgyerekes anyukaként jövő nyáron.....
Ami pedig a legjobban idegesít, hogy akkor mi van?!?! Ennyire felborultak volna a hormonok?!? Már 3x megjött időre, akkor most mit szórakozik?!? Nyilván szombaton a wellness közepén jön majd meg...mostmár akkor bírja ki vasárnap estig! El kéne mennem nézetni egy hormonsort, lehet a hajhullás is látszana benne! Na de ennyit a panaszkodásról.

Mindjárt indulunk, Istikével természetesen, és szuper lesz! Az lenne a legjobb, ha lenne olyan medence, ahova ő is bejöhetne, úgy szeret pancsizni:))))) 
Tegnap voltunk mozizni, Isti addig nagyizott. Régebben ha így eljutottunk együtt a férjemmel egy plázába mindig óriás nézelődést csaptunk, különösen szülinapom előtt, vásárolgattunk. Most inkább bementünk a tescoba, mert babaruha leárazás van:))))-egyszerűen a kis Kopénak szeretünk a legjobban vásárolni. A szülinapomra is legjobban egy új pelenkázótáskát szeretnék...táskamániás vagyok egyértelműen, és ha már ezt a típust hordom 99%ban mostanság mindenfele, akkor legyen szép!