Keresés ebben a blogban

2013. november 23., szombat

Vérvételek

Azt hiszem mostmár tényleg kijelenthetem, hogy meggyógyultam. Még azért diétázgatok, nem akarom hirtelen leterhelni a gyomrom, de alapvetően jól vagyok!

Szerdán elmentem ugye cikluseleji hormon vérvételre, íme az eredmények:

Prolaktin 90,8 mU/l             Ref. 102-496
Fsh 6,4 U/l                          ref. 3,5-12,5
Lh 4,8 U/l.                          Ref. 2,4-12,6
Ösztradiol 120 pmol/l         Ref. 46-607
Tesztoszteron 0,22 nmol/l   ref. 0,29-1,67

Szerintem minden rendben:). Tsht a multkor nézettem, úgyhogy azt most nem kértem. Ami a legérdekesebb, hogy a prolaktinom még alacsonyabb is. Erre mindig kellett bromocriptint szednem, de ezek szerint a terhesség mindent változtat. Remélem az inzulin, progeszteron és majd az NK is jó lesz!

2013. november 20., szerda

Rupi és Isti - indul a közös móka

Itthon fekszem, próbálok a lehető legkevesebbet ugrálni....így szemtanuja lehettem a következő cukor jelenetnek. Beindítottam a mosógépet. Az alap, hogy ilyenkor Isti odaül, és nézi vagy 10percig. Ez után odabent a kádhoz, levette a kis fürdőkacsáját, majd azzal elindult kifelé. Tudni kell, hogy Rupi nem moccan Isti cuccaira, de a kacsáért oda van.... Na Istinek sem kellett több, rájött, hogy ezzel oda tudja csalni Rupit végre magához:). Kicsit rágta, kicsit odatartotta Rupi elé a kacsát, hogy fenntartsa az érdeklődést...megzabáltam őket! Aztán Rupi játékra vette, elkezdett ugrálni körülötte, Isti meg mászni utána, hogy elkapja, és közben röhögött! Hát kár hogy nem videóztam le. Tényleg egymással játszottak:))))))-lehet hogy még nem tudják, de olyan jó barátok lesznek! Emlékszem, amikor tavaly Rupi kórházban volt, pont ezért imádkoztam....és most tessék, én ugyan épp betegen fekszem, de mi aranyozta be a napom?!? Kis drágáim!!!

2013. november 19., kedd

Medicover - az aztán tényleg tiszta nyigat

Itt azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy hány orvosi rendelőben ültem már, várakoztam hosszan, akár éjszakába nyúlóan....de ilyet mint ez, eddig csak filmeken láttam. Tavasszal egy céges ügylet miatt fizettünk be ebben a biztosításba engem és férjecskémet. Eddig persze semmire sem használtuk, mondjuk hála Istennek, de most inkább ide jelentkeztem be, mintsem a koszos, betegekkel teli körzeti orvosi rendelőbe. Kezdjük ott, hogy be lehet jelentkezni, és 2 órán belül fogadtak is. Parkolni az ügyfelek részére külön biztosított mélygarázsban lehet, ahonnan lift visz fel a váróba. Itt bejelentkezik az ember, majd leül, van kitéve kávé&tea&víz&sütemények&pogácsa, na ez speciel engem most nem hozott lázba, rengeteg magazin, játszósarok, kényelmes bőrkanapék. Igazából idő nem is volt rá, hogy itt túlzottan elkényelmesedjen az ember, mert az időpontot tartják, és kb azonnal hívtak is. Egy kedves doktornő jött ki elém, kezet fogott, bemutatkozott, majd a vizsgálóba kísért. Itt kikérdezett, megnyomkodta a hasam. Ami a diagnózist illeti bármi lehet, azt mondta széklettenyésztésnek nincs értelme mert szerinte meggyógyulok mire eredménye lenne. Adott smecta port és lacto sevent, ezt kell innom, de szerinte ki kell jönnie annak ami ki akar, tehát mást nem adott. Ahogy nyomkodta a hasam kifejezetten egy helyen fájt jobban, kicsit kemény is volt, és bár 99% hogy nem vakbél, ő biztosra akar menni, és miután kikísért előjegyeztetett holnapra teljes vérképre és egy hasi ultrahangra. Itt nem spórolnak a vizsgálatokkal....kíváncsi lennék egy háziorvos mikor küldött volna hasonlóra, ráadásul ilyen flottul. Szóval holnap újra megyek. A vérkép eredménye miatt pénteken, vagy csüti délután telefonon tudok majd kozultálni a doktornővel. Nos őszintén leesett az állam, hogy így is működhet valami. Persze tény, hogy ez nem olcsó móka, és valószínűsítem jövőre már nem is fizetünk be rá, de azért kicsit más érzés így betegként menni valahova! Itt tényleg megkapja az ember azt a pluszt a pénzéért!

Anyósom jött ma Istire vigyázni, így én csomót pihentem. Talán jobban is vagyok, legalábbis lázam ma még nem ment fel, persze az este előttünk van még, szóval nem akarom elkiabálni. Ő ilyen hipernagyi, megfőzött egy ebédet, komplett kivasalt mindent miközben Istit pesztrálta....ez még nekem is csak jobb napjaimon megy...szóval el lettünk kényeztetve:). Holnap is ő vigyáz Istire, szerencse, hogy tud jönni, mert anyuék most ugye nincsenek itthon. Nem is tudom, hogy abszolvál egy ilyet valaki nagymamák nélkül?!? Persze ok, lehetne csinálni betegen is a dolgokat a gyerek körül, de akkor tuti elkapja, meg az ember sem gyógyul meg olyan gyorsan....én viszont reménykedem, hogy már ez a mai pihi jót tett!

Egyre rosszabbul vagyok

Jaj nem tudom mi ez, de nem egy egyszerű gyomorrontás az tuti. Tegnap este már 38 volt a lázam, iszonyat hasmenésem van, semmi nem marad bennem. El kéne mennem egy dokihoz valahogyan.... Közben meg semmi nem érdekel csak az, hogy Isti el ne kapja!!!! Maszkban vagyok, próbálok odafigyelni, de nem könnyű....és persze anyukámék pont most utaztak el, így nem tud segíteni! Azért ma beszélünk anyósommal, hogy jöjjön át Istizni, mert nem is az hogy nem bírok, hanem nem merek vele lenni sokat. Kérlek Isten el ne kapja!!!!!! És én meg gyógyuljak meg mostmár gyorsan....

2013. november 18., hétfő

Ne legyen senki beteg baba mellett

Tegnap délután óta szarul vagyok. Hasmenés, ráz a hideg, hőemelkedés.... Reggel ugye menni akartam vérvételre, de ki sem tudtam kelni az ágyból. Áttettem szerdára, addigra remélem meggyógyulok. Isti egy tündér, ma fél10-ig aludt, és 11-13:30ig újabb alvás, szóval tök jól tudtam pihenni. DE minden percem egy rettegés nehogy elkapja, bár lehet hogy nem is fertőz, de ki tudja. Ugyanakkor jön oda hozzám, bújna, én meg szívem szerint agyonpuszilgatnám, de hát nem szabad. Tegnap este alig álltam a lábamon úgy görcsölt a hasam, még jó, hogy Apuci helytáll, és most nagyon rendesen kiveszi a részét mindenből, sőt.... Ma szerencsére nem is kellett bemenni melóba, így jól elmegy a nap, de egyedül nehezen bírnám... Holnapra jobban kell lennem, nincs idő betegeskedni! Mert már nem úgy van ez mint rég, hogy ilyenkor teljes önsajnálatban ágyban, párnák közt heverészek, hanem ki kell kelni reggel, és pelenkázni kell, etetni kell, egyszóval azonnal meg kell gyógyulni!!!! De persze ezt nem panaszkodásból írom, csak nem akarok tovább beteg lenni!!!!!!!

2013. november 16., szombat

Indulnak a vérvételek

Tegnap megjött. Már bocsi, hogy erről mindig így beszámolok, de legutóbb is innen néztem vissza, hogy mikor volt. Most éppen 5+2-re sikerült megjönnie, hát nem tudom mi lehet.... Annyi biztos, hogy hétfőn elmegyek 3. napos hormonokat nézetni, és inzulinrezisztenciát is egyben. Nincs sok kedvem a cukros lötty iváshoz, de tisztába kell kerülnöm a dolgokkal, különösen mielőtt megyek Tűű dokihoz. Kíváncsi leszek például hogy áll a prolaktinom, így szopi után lassan 2 hónappal. Aztán valamikor egy NK sejtes vérvételre is szeretnék menni, utána pedig bejelentkezek a jó öreg Fülöp profhoz. Talán furcsának tűnik, hogy már most ezzel foglalkozok, de tudom, hogy amúgy is milyen sokidő egy-egy ciklusmonitor, kivizsgálás, és milyen lassan haladnak ezek a dolgok...gondolom Isti mellett most miattam is lassabb lesz, szóval nem akarok kapkodni. Azt szeretném, hogy mire úgy érezzük készen álljak, és ne akkor kezdjek rohangálni. Na persze igazából már most készen állok...de azért még nem süregetjük a dolgokat. Tudom hogy teljesen más lesz ez az egész küzdelem most, hogy már van nekünk egy szépséges kisfiunk! A legnagyobb csoda persze az lenne ha nem is kéne küzdeni, hanem csak úgy megtörténne.....de nyilván mindenki ilyesmiről álmodik:)). 

2013. november 13., szerda

Új mérföldkő, végre ivott Isti kis vizet

Nem is tudom írtam-e, de Isti pár kortyot leszámítva nem hajlandó inni. Próbáltam én már az almalevet is higítva, de nem, pedig ez elveim teljes feladása, ugyanis mindenképp azt akartam, hogy tiszta vizet igyon. Ma  végre, nem tudom mi történt, de megivott 150ml almalé&víz kombót...remélem mostmár lassan menni fog ez, mert nem értettem mi van! Persze nem aggódtam, mert mindig volt pisis pelus, de azért a körülöttünk lévő babók mind olyan sokat isznak, Isti meg szószerint nullát...persze a tápi azért van, de azon kívül. De ma ügyes volt:)))

2013. november 11., hétfő

Még két fogacska

Hihetetlen de szinte észrevétlenül kibújt Isti két felső foga!!! Mekkora mázli, hogy nem fájt neki! Ma reggel vettem észre, hogy mindkettő áttörte a kis ínyét. Ez nagyon meg fogja változtatni az arcát szerintem, amikor rendesen kinő...olyan kíváncsi vagyok. Annyi az észrevehető az egészből, hogy talán picit rosszabbul eszik, de csak icipicit, de nem olyan drasztikusan, mint a multkor. Szóval, csak így tovább!!!!

Ma bejelentkeztem a Mensmentisbe Tűű dokihoz január 13-ra. Addigra akarok vinni egy komplett ciklus hormont, terheléses cukit, pajzsmirigy uh-t. Lehet hogy Fülöp profhoz is bejelentkezek... Úgyis olyan lassan mennek a dolgok, szeretném ha Isti egyéves szülinapjára kb meglennének a vizsgálatok. Meg az is érdekelne hogy miért ilyen 5-6hétre menstruálok mostanság!

2013. november 7., csütörtök

8 hónapos:))))

Lassan több időt töltött idekint, mint odabent Isti:)))) Emlékszem, amikor terhesen minden héten utánaolvastam, hogy mi történik odabent, akkor volt egy számláló, ami kiírta, hogy jövő ilyenkor mennyi idős lesz a kisbabám...akkor olyan nagyon messzinek tűnt ez!

Voltunk állatkertbe és utána játszóházba barátnőkkel és gyerkőceikkel a héten. Élvezte Isti. Mondjuk az állatkertet kevésbé, itt Pesten valahogy minden olyan messze van, rács,árok, üveglap és egyebek mögött, hogy alig lehet látni valamit. Pedig volr kiselefánt meg kistigrisek is...egyedül a zsiráf volt cuki, és azt észlelte Isti is, mert olyan közel jött!  A játszóház viszont remek volt, szinte csak mi voltunk, és rengeteg játék - összevissza mászott, tetszett neki nagyon, és mindeközben mi is remekül szórakoztunk a lányokkal.

Mostanában minden hétvégén utazunk valahova, valamelyik barátunkhoz. Isti szuperül bírja, tök jól aludt eddig mindenhol, a lényeg, hogy nagyjából tartani kell a napi ritmust. Amúgy ez alatt a 8 hónap alatt szerintem annyira kiismeri a gyerekét, hogy ugyan beszélni még nem tudnak, de mégis olyan jó a kommunikáció, hogy tudja az ember mikor mit akarnak. Isti mondjuk elég határozott, például ha nem kér több tejet, akkor olyan lendülettel löki el a cumisüveget, hogy hülye lennék, ha nem értenék belőle. Nagyon jó étvágya van mostanság, sokszor van, hogy két aventes pohárnyi ételt is megeszik, illetve a mi ebédünk is egyre jobban érdekli, és néha-néha már adok neki valami darabos dolgot elnyammogni.

Annyi mindent tudnék írni, de rohannom kell, felkelt Isti, tízórai-time!

2013. november 1., péntek

Átléptük a bűvös hetest

Jól vagyunk, nincs semmi extra, minden napunk tök jó! Isti szépen fejlődik, a héten voltunk dokinál, és 7,2 kg-70 cm:))) - átléptük a bűvös hetest!!! De ehhez képest tényleg jóétvágya is van mostanában. Egyre többször kostóltatom vele az én ebédjeimet is, és élvezi. A darabos kajákkal még csak barátkozunk, kicsit tartok tőlük, nehogy rossz helyre menjenek. István a múltkor adott Istinek turós stanglit, és nagyon ügyesen ette, de én akkor is félek ezektől kicsit - de nem aggódom, egyszer mindenki megtanul rágni... Kapott oltást is, de jól viselte, és a dokinéni is nagyon elégedett volt vele - én meg begyűjtöttem sok bókot, hogy milyen gyönyörűséges kisfiam van.

Tegnap délelőtt anyu vigyázott Istire. Egyrészt nagyon cuki volt, amikor jött, Istike megismerte, és nagyon örült neki. Szuperül elvoltak, amíg én elmentem az oep-be a diákhiteles papír miatt. Nem volt semmi sírás, nyűgösködés. Persze délelőtt könnyebb vele, plusz otthoni környezetben is volt - de nagyon örülök, hogy rendben mentek a dolgok. Jövő héten egyik nap átviszem és ott fog rá vigyázni anyu, amíg én beugrok az irodába kicsit majd - kíváncsi leszek...

Rohannak a napok, hetek. Valahogy olyan gyorsan szalad az idő mióta megszületett ez a Kislurkó!