Keresés ebben a blogban

2014. március 4., kedd

Keddi babamenü

Azt hiszem kezdek túlzásokba esni babakaja készítés terén.... Már csak nevetek magamon néha, de ez van, ha egy anya imád főzni, szeret enni, és persze a kis gourmet 1évesének is a legjobbat akarja:)))) - na jó, ez azért tényleg tán túlzás volt, mai menü:



Csőben sült zöldséges csirkés-marhás krumplipüré - ajánlom annak aki igazán szöszölős ételt szeretne a gyerekének ebédre (mert szerintem babaételek között ez annak számít)

Hozzávalók:
Hagyma
Répa
Cukkini
Darált csirkehús és marhahús vegyesen
Pritamin paprika
Paradicsom
Krumpli

Elkészítés:
Megpirítom a hagymát, rádobom a husit, azt is pirítom, majd kis só, kis bors, piros paprika. Rádobom az aprora kockázott paradicsomot, hogy legyen leve, a frissen lereszelt répát, és a szintén kockázott pritamin paprikát, és főzöm. Ha megfőtt a hús és a répa, akkor hozzáteszem a frissen lereszelt cukkinit is, ettől kicsit leveses lesz, de még úgyis főzöm tovább kicsit. Közben krumplit hámozok, és az avent párolóban megpárolom, majd turmixolom, pici só - kész a krumplipüré. Ezt egy hőálló tál aljára teszem, majd jön a husis ragu, majd újra egy réteg krumpli, és a tetejére kis reszelt sajt. Sütőbe teszem és összesütöm! 

Igazából felnőttként is tök finom lenne ez az étel, de én persze magunknak valami teljesen mást főztem, csak hogy bonyolítsam a dolgokat. Ja és persze előtte lesz husileves is, mert az a kedvenc. Na, hát így néz ki egy keddi babamenü:))). És még csodálkozok, hogy nincs időm semmire.... Persze nem minden nap csinálok ilyesmit, de gyakran főzök, azért igyekszem úgy, hogy nekünk és Istinek is jó legyen és ne legyen ilyen macerás. Hozzáteszem ezt ma csak azért vállaltam be, mert Isti hatalmasat aludt a teraszon közben, mert amúgy egy dolog van amit kifejezetten utál, ha én a konyhában csinálok valamit. Biztos azért mert nem lát fel a munkapultra, de közben tartani, vagy magamra kötni már nem bírom. Ilyenkor sír, áll a lábamon és rángatja a nadrágszáram, esetleg Rupi kajájával játszik, ami még rosszabb. Szóval főzni leginkább csak ha alszik...
Mostmár csak azt remélem meg is eszi a kis Drágaság ezt a finomságot!


2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszi a receptet, én is megcsináltam, de marhahús nélkül. Isteni lett, a Kisfiam imádta! Rakhatnál még fel hasonlókat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett neki :) - igyekszem majd feltenni ezt-azt, ha valami extrábbat csinálok!

      Törlés