Keresés ebben a blogban

2013. április 11., csütörtök

Tápszer

Talán már írtam,hogy az utóbbi napokban Isti bélpoklos lett,rengeteget eszik. Biztos egy fejlődési ugráshoz érkeztünk. Vasárnap mindezt bírtam rengeteg tejjel,de hétfő estére kicsit kiürültem...vagyis megevett Isti 120g-t,ami nem kevés,majd 1óra múlva jött a sírás. Nem értettem mi baja,tök sokat evett, a férjem mondogatta hogy szerinte éhes,de nem akartam hinni neki. Végül fogta magát és bekevert egy adag tápit,mert tejcsi már nem volt a mellemben. Erre nagyon rácuppant Isti,és 40-50g után ugy vette el tőle a férjem a cumisüvegez,hogy ne egye túl magát. Szóval tényleg éhes volt!
Tudom, ilyenkor az elhivatott szoptatósok azt mondják,hogy éjjel is óránként mellre kell tenni,és így kell átvészelni ezeket az időket. Na én valahogy nem ez az ember vagyok, persze én is abszolút előnybe helyezem a szopit,de semmi baja nem lesz a gyereknek 40g táptól, amikor összesen 700 körül eszik egy nap. Arról meg nem is beszélve, hogy így aludt 6,5órát utána,én is pihentem egy jót,és másnap megint volt sok tejem!
Eddig nagyon aggódtam a táp miatt, de ezóta az este óta mindig bekeverünk egy kis adagot, és max 20g-t eszik is belőle Isti, majd reggel kiöntöm. De valahogy ez megnyugtat, jó hogy van megoldás, így kevesebbet aggódom, hogy lesz e elég tej este, és így persze van is elég általában! Azt hiszem túl kellett ezen esni, így már tudom, hogy semmi nem lesz ha kap kis tápot esetleg néha,és ezzel a helyére kerültek a dolgok!

Egy vicces kis szösszenet, amit mostanában olvastam a szopi kontra tápszer kérdésben - na persze ki van sarkítva minden, de a végső konklúzió azt hiszem nagyon is igaz! És persze én is szopiztatni akarok, és anyatej mellett vagyok, de azt hiszem kicsit tényleg túl van pörögve ez a téma manapság...
Szóval a cikk:

Jó hír: azt hiszem ráállt az 5-6,esetleg 6,5 óra alvásra éjjel Isti, remélem ez egyre csak jobb lesz, de már ez is szuper!!!!

És szintén jó hír: ma iszonyatosan szép idő van, és hatalmasat sétáltunk Rupival és Istikével, és nagyon nagyon jó volt mindez a napsütésben!!!


Tegnap voltunk egy barátnőmnèl babás buliba! Igaz,hogy Isti volt a legkisebb,mert 1,5évesek voltak a többiek...de már nemsokáig lesz így,érkezik az utánpótlás, 2 barátnőm is terhes a másodikkal:). Olyan régóta vártam hogy végre saját babával becsatlakozhassak ebbe a programba, és most ott voltunk mi is a kisfiammal:))))))!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése