Keresés ebben a blogban

2013. december 19., csütörtök

Laboreredmények

Három napja írom ezt a bejegyzést, de komolyan olyan rohanósak most a napok, hogy nem volt időm befejezni. Istivel sem könnyű, tombol a fogzás, minden éjjel van ébredés, osanit ide vagy oda. Igaz, ma csak reggel fél6kor sírt fel. Fura, de most mindig nagyon éhes ilyenkor, egy pillanat alatt kicuppant egy üveg tápit, na persze napközben alig eszik a fog miatt, már csak a sütőtököt eszi meg, vagy azt se.... Sajnos ma reggelre még be is náthásodott. Most jöttünk a dokinénitől, kapott mindenféle cseppet, kalciumot, meg ilyesmit, de a lényeg a sok orrszívás. Ezt csináljuk is, sok jön le nagyon. Ami érdekes volt, hogy azt mondta, hogy nagyon rossz, hogy nem iszik rendesen, és hogy próbálgassam az itatópoharakat - jó kis mulatság, 1000-2000 forintokért venni őket, na mindegy, azért egyet bepróbálok még, azt hiszem az aventeset.

Na de a lényegek, amiket már több napja akarok írni; voltam a G1-ben, mert a múltkor elmaradt ugyebár az inzulinrezisztencia vizsgálatom. Ha már ott jártam kértem még egy progeszteront, és bár kicsit furin néztek rám, hogy mit akarok ezzel a ciklusom 30.napján, de kíváncsi voltam nem arról van-e szó, hogy van peteérés, csak éppen nem a 14. napon, hanem inkább 25-28fele, így magyarázhatóak lennének ezek a hosszú 5-6 hetes ciklusok. Így legyen ötösöm a lottón, az eredményem a 30. nap

Progesteron 65,7 nmol/l
follic.fázis: 0,6-4,7
ovuláció: 2,4-9,4
luteális fázis: 5,3-86,0:

Tehát volt peteérés, nem is oly régen. Ennek azért nagyon örülök!!! Kicsit megijedtem a múltkori lelet láttán. Persze valami így sem 100%, mivel ilyen hosszú egy ciklus, de lehet hogy ez még a terhesség utóhatása vagy nem is tudom. A lényeg, hogy azért működnek a dolgok:))). De majd januárban Tűű doki úgyis megmondja a tutit. 

A TSH-m most is rendben volt:
Csináltattam Anti-tpo-t is, az is jó lett, ami külön öröm, mert ez az ivigek előtt mindig rossz volt.
TSH 1,7 mU/l       0,5 – 5,0
FT4 9,7 pmol/l      7,8-15,2
FT3 4,0 pmol/l      3,1 – 6,8
Anti-TPO 1,2 U/ml     0,0-9,0

És akkor térjünk rá az inzulin rezisztenciára, nos ezeket az értékeket kaptam:
Éhgyomri Insulin 3,7 mU/l                  2,6-25
Éhgyomri vércukor 4,7 mmol/l           3,9-6,0
Insulinrezistencia Index 22,9              4,5 fölött normál
60 perces Insulin 24,9 mU/l              45 alatt
60 perces Vércukor 4,6 mmol/l         3,9-7,8
Insulinrezisztencia Index 3,3 *           4,5 fölött normál
120 perces Insulin 36,4 mU/l            45 alatt
120 perces Vércukor 4,5 mmol/l       3,9-7,8
Insulinrezisztencia Index 2,2 *           4,5 fölött normál

Kicsit bonyolult a dolog, de szerencse, hogy a fórumos barátnők igazi szakértők, így volt kihez fordulnom egy kis kiértékelésre. A véleményük, hogy nem rossz ez, max egy nagyon enyhe IR. Ez volt ugyebár eddig is, bár jobb lenne ha nem kéne metet szedni most, nade majd Tűû doki mondja meg a tutit. Azt mondták a csajok hogy az nem tökéletes ha a 120perces alacsonyabb mint a 60-as....nem tudom, tényleg bonyolult ez, szóval ezzel komolyan megvárom a szakértőt, de azért nem izgulom magam agyon, mert annyi tisztán látszik, hogy semmi kritikus nincs, inkább csak kisebb finomítás kell. Mondjunk az amúgy is rámfér, amennyit eszek mostanság...jó lenne már lefogyni kicsit végre! Ami a legrosszabb, hogy ha eszek, mindent olyan gyorsan eszek, mert ott lóg valahol rajtam, mellettem Isti, és emiatt szinte habzsolok, ami egyrészt egészségtelen, másrészt többet is eszik így az ember. De nem panaszkodok, mert másfelől nagyon cuki, hogy ott kunyerál mindig, pont mint Rupi:)-két kis koldusom ott áll a térdemre támaszkodva bármit eszek:)). 

Isti állítólag nagyon ügyes úszáson. Olyan büszke rá az apucija, olyan jó hallani ahogy meséli, hogy ezt tudja, meg azt tudja.... Készült egy iszonyat cuki 3D-s video is róla, bár azóta nagyon sokat fejlődött, de azért zabálnivaló rajta Isti, szóval ezt majd karácsony este mutatjuk meg a családnak:)). Ha tudok majd merevítek ki belőle képet, és teszek fel!

És ma pedig elmentem a Laboratórium Kft-hez, és megcsináltattam 30 ezerért az NK-s vérvételt. Lehet hogy már csak januárral lesz meg az eredménye, de erre nagyon kíváncsi vagyok. Igazából ez volt az, ami emelkedett értéke miatt kellett kapnom az IVIGet Istivel. Ezen most sok múlik.....jó lenne szép értékeket kapni!

Ja és még egy hír: megvettük a kis babakocsit: Espiro Magicet. Nagyon tuti kis darab, a babaszafariban akciós volt most. Ez lapra csukódik, nem esernyőre, de ez jobban befér a kis autómban. Istinek tetszik, jól kilát belőle:). Egy fotót ez is megérdemel -  a kék színűt vettük végül, mert így tudtunk csak lecsapni az akcióra:



Na megyek...remélem holnapra jobban lesz Istike!


1 megjegyzés:

  1. Nekem sem iszik a kisebb. Akár itatóból, akár cumisüvegből próbálom. Van kaki és pisi rendesen, úgyhogy nem izgat, túlléptem már ezen. Majd iszik, ha szomjas lesz. Gyakorlatilag csak eszik, és reggel + este tápit kap. Eddig még nem száradt ki, no para. :-)

    Az itatópohárhoz: nekünk a nagynál sem jöttek be a márkás cuccok. Pont azért nem, ert a csepegésmentesség miatt nehezebb szívni... 14 hónapos korában tértünk rá ezekre, előtte egy hót' gagyi (orrán-száján folyó) filléres itatóból ivott, mert abból ömlött a szájába. :-) A kicsinél most egy gagyi cumisüveggel próbálkozok, amire szúrtam gombostűvel plusz lyukakat, és tegnap pl. már 50 milit megivott.

    A náthához: én ilyenkor télen folyamatosan adom a Cebion cseppet mindkettőnek. A 9 hónaposnak 10-et reggel és 10-et este. Szünet nélkül áprilisig.

    Tök jó! Örülök, hogy van peteérésed!!!
    Van egy barátnőm, aki évekig várt az első babára, aztán a másodikat eltervezték, és jövő hónapban be is költözött a pocakjába! :-) Én drukkolok!!!

    VálaszTörlés