Keresés ebben a blogban

2014. március 13., csütörtök

Zeke dokinál

Hétfő délután jártunk Zeke dokinál. István szerint ezzel most hivatalosan is belevágtunk a második babaprojektbe, bár utálom, ha ezt bárki is így nevezi. Elképesztő azért ez a doki, azt ugyan megjegyezte, hogy ó maga még mindig olyan csinos, mint régen, de, hogy hogy van az 1 éve nála megszületett kisfiam arról semmit, de semmit nem kérdezett az ég világon. Fura....de tudom ő ilyen, meg a legtöbb doki ilyen....már megszületett az a gyerek, utána már kvázi nem az ő gondja, baja, felelőssége....azért picit rosszul esett. Na de lépjünk túl ezen. Szóval, megnézegette a hormoneredményeim, illetve mondtam neki, hogy mostanság milyen hosszúak a ciklusaim, ez most sem lesz másként, mivel 27. napon voltam nála, és UH-n azt látta, hogy most van a peteérésem, de azt mondta ez nem baj, a lényeg, hogy van. A tervek szerint a következő ciklusban, hormonkezelés nélkül betesszük a két fagyibabánkat. Előtte még el kell mennem pár apró vérvételre, ezt elintézem jövő héten. Beszéltünk az immunkezelés kérdéséről is, és csodák csodájára, Zeke doki is javasolta, hogy mindenképp kapjak valamit már a fagyasztott beültetés előtt is. Amúgy azt mondta, hogy a fagyasztottnak az esélye a friss lombikhoz képest 90%. Kérdeztem ő nem lenne-e hajlandó beadni nekem lipidet, vagy ha megkapom a Bizottsági támogatást, akkor esetleg az IVIG-et, de persze ahogy azt vártam is, nem vállalta. Hát ez van, maradok Fülöp dokinál, nincs is ezzel baj, csak remélem, hogy a beadás azért menni fog időben, és nem fog sok idegeskedést okozni. Szóval következő ciklusban SMOFLIPID és utána FET!!!!!!!! Juj de izgalmas............. Holnap elmegyek inzulinrezisztencia kontrollra, illetve megnézetem a 20 táplálékra vonatkozó nutritív allergia panelt, ami nem árt, ha van az embernek a lipidkezelés előtt. Olyan jó lenne, ha sikerülne!!!! Most azért teljesen máshogy megyek neki ennek az egésznek, mint amikor elkezdtem írni a blogot....akkor még semmiről nem is tudtam semmit, most meg akárhogy is de van egy kis tapasztalatom, és persze talán több bizalmam is, mert itt van Isti, és reménykedek, hogy megint sikerül majd....elbízni persze nem akarom magam, sőt, tudom, hogy benne van a pakliban bőven, hogy lesz egy-két kudarc, de imádkozom érte, hogy megint happyend legyen a vége....és utólag majd csak az számít, addig meg erősnek kell lennem, de az is leszek, hiszen van egy csodás kisfiam. Azért elképesztő, hogy megint itt vagyunk egy lombik küszöbén...még akkor is ha ez most egy transzfer lesz csak, de újra itt tartunk....olyan sok érzés kavarog bennem ezzel kapcsolatosan, kicsit hasonlóak mint régen, de persze kicsit mások is....majd lesz lesz egy kis időm írok erről kicsit. Meg kértétek többen hogy tegyen fel az alloimmun leletemet olvashatóbban, hát nem tudom ez hogy megoldható, talán küldjetek emailcímet, és akkor oda szívesen átküldöm majd. Most mennem kell...

9 megjegyzés:

  1. Szia!
    Van egy barátnőm, akinek 4 vetélése volt 4 év alatt (9, 10, 12 és 14. héten). Most lipidet akarnak neki adni, de neki nem volt allergia vizsgálata. Az miért kell? Fizetősen fogja kapni és kettőt, ezt mondták. Szerinted? (Tudom, hogy nem vagy orvos, de annyira szeretnék neki segíteni, már 5 éve küzdenek, és nagyon féltem.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello!

      A pontos neve: 20 táplálékra vonatkozó nutritív allergia panel, én a Laboratórium Kft-nél csináltattam, ott a legolcsóbb talán, 7000Ft.
      Ez arra kell, hogy megtudjuk nem vagyunk-e allergiásak a lipidkezelés valamely összetevőjére. Vannak dokik akik ezt valóban nem firtatják, de jobb előre tudni szerintem mire számítson az ember.

      Ha nem titok megkérdezhetem, hogy hol kapja a lipdet fizetősen?

      Ha még bármiben tudok segíteni írjatok!

      Törlés
    2. Köszi. Fogok vele beszélni. Győri Kaáli. Egy katyvasz minden körülötte, én persze nem vagyok mondom orvos, de bennem már a második vetélés után felmerült az immunológiai gond, persze lerázták, kellett még kettő, hogy már ez is felmerüljön. A manduláját is kivetették. Amúgy van már gyereke, talán ezét sem foglalkoztak vele/velük korábban. Igazából azt sem értem, hogy miért kell neki Clostit adni, amikor magával a teherbeeséssel nincs gondja.

      Törlés
    3. Szia Eszter!

      Lenne az NK sejtekről és TH1/TH2 sejtekről néhány kérdésem. Megadnád az e-mail címedet? Köszi Üdv

      Törlés
    4. eszterbarbaraKUKACfreemail.hu

      Törlés
    5. Köszi szépen, már írtam is.

      Törlés
    6. Nem kaptam meg!!!
      Ird meg a mailed ës akkor irok egyet èn, hatha ugy jobban megy, vagy irj újra!
      E.

      Törlés
  2. Sziasztok! Kicsinap, ha meg erre jarsz. Kivancsi vagyok, hogy a baratnodnek voltak alloimmun vizsgalatai, vagy egyszeruen megbeszeltek a gyori kaaliban hogy akkor kap lipidet es fizetik es ennyi? Van hasonlo helyzetben baratnom azert erdekelne a helyzet, hogy kellett-e a hosszu Fulop fele vizsgalat meg bizottsag meg ilyenek. Egy masik baratnom meg nem tud teherbe esni lombikkal sem(mondjuk nekem sem megy, de en kulfoldon vagyok) es most Gyorben fogja mgprobalni a kovetkezo stimut es placebokent vagy ilyesmi mar o is kesz lenne barmilyen kiegeszito kezelesre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Mindent nem tudok pontosan, nagyon ritkán tudunk normálisan beszélgetni (én sosem vagyok gyerekek nélkül, és ez nem olyan téma, amit előttük beszél meg az ember). Annyit tudok, hogy Pécsen voltak valami vizsgálatokon, de a barátnőm azt mondta, hogy nem találtak komoly eltérést. Ellenben a streptococcus szint nagyon magas volt a szervezetében, ezért javasolták, hogy vetesse ki a manduláit. Ez megtörtént. De neki azt mondták, hogy ennyi vetélés után, akkor is javasolnak valami immunológiai kezelést, ha nem tudnak semmit kimutatni. Muszáj, hogy így sikerüljön nekik, mert ha ezek nem jönnek be, akkor már nincs más javaslata senkinek. Ráadásul a vetélések úgy zajlottak, hogy egyszer csak nem volt már szívműködés.
      Bizottságosdi nem volt, az biztos. Hogy miért nem, azt nem tudom.

      Törlés