Keresés ebben a blogban

2012. április 24., kedd

Válasz a német professzortól, végeztünk az örökbefogadási tanfolyammal

Tegnap megjött a válasz email végre a német professzortól. Már jövő hét péntekre ajánlottak egy időpontot a találkozásra. Az árakról először persze semmit nem írtak, majd visszakérdeztem újra, és ezután már megadták, hogy minimum 500-600 EUR a vizit díja, és ha szükséges bármi egyéb vérvizsgálat (márpedig nyilván így van), akkor ez természetesen még pluszban fizetendő lesz. Ahogy így számolgatom ez kb 800-1000 EUR, szóval egy IVIG ára, és akkor még nem is 100% hogy felírja a gyógyszert, és persze még a ki is kell váltani azt sok-sok pénzért. Úgy döntöttünk ennek ismeretében, hogy ezt az utat most kicsit pihentetjük - nagyon sok idegeskedés, és kiadás lenne ez most. Vagy el tudjuk intézni hogy valaki felírja itthon ezt a cuccot, vagy ha nem akkor ez most lekerül a napirendről, és max akkor hozzuk elő újra ha nem sikerülne a most következő lombik sem, de annak sikerülnie kell!!!! Inkább azon drukkolok most, hogy induljon be az az fcr blokkoló mérés, és akkor azt megcsináltatom, és max ha kell beadatok egy IVIGet.

Képzeljétek ezt sem írtam tegnap, de végeztünk az örökbefogadási tanfolyammal is a hétvégén, meg van az alkalmassági papírunk, mostmár csak a gyámhivatali határozat kell - meg persze ahhoz még be kell szerezni egy jópár dolgot: születési anyakönyvik, házassági, jövedelemigazolások....na szóval sok dolog, és sok utánajárás - és még mondják hogy egyszerű ez az ügyintézés! Jó lenne, ha ez is lezongorázódna a lombikig, nem szeretnék akkor ügyintézést. Egyébként nagyon megnyugtató, hogy meg lesz ez a papír, valahogy ha a kezemben lesz úgy érzem lesz egy "mentsvárunk", ami tényleg 100%-osan biztosítja nekünk hogy előbb, vagy utóbb szülők lehessünk! Ettől függetlenül persze nem mondtam le hogy sikerüljön a lombik, sőt feladni sem tervezem még egyáltalán - de amíg az örökbefogadásból lehetne bármi is a gyakorlatban az még minimum 4-5 év, és ha azt vesszük, az még pont annyi idő, amennyi ideje próbálkozunk. Úgy gondolom ezalatt nagy utat jártunk már be, és talán közelebb is vagyunk már a célhoz - szóval remélem már nem is kell ennyi idő, hogy ténylegesen célbe érjünk, és valóra váljon az álom! De ha ez valamiért mégsem valósulhat meg, akkor ott lesz ez a másik út....lehet hogy sokan ezt olvasva azt mondják, hogy az ilyen pároknak ez egy "ha ló nincs jó a szamár is" eset - de szerintem ezt nem szabad így nézni. Az valahol természetes hogy mindenki vérszerinti gyermeket szeretne, és az lenne az ideális világ, ha mindenkinek aki akarja születne is, és akinek születik az örülne is neki, és felnevelné. De az élet nem ilyen kerek - és sokszor nem ilyen álomszerűen alakulnak a dolgok, de talán kicsit kiegészíti egymást a két oldal, és azok a gyerekek akiket nem tudnak a vérszerinti szülők felnevelni nagyon jó helyre kerülnek, olyan emberekhez, akik évek óta rájuk várnak, hiszen velük lesz teljes a családjuk, és az, hogy az ehhez vezető útnak van egy olyan állomása, hogy szerettek volna ők is saját gyereket, de nem születhetett, szerintem nem vesz el semmit sem ennek az értékéből!

Már csak 3-at kell aludni.....és irány Barcelona!!!!!!!!!!!

4 megjegyzés:

  1. Szerintem a baj az, hogy egy babára (örökbefogadás) négy évet kell várni. Így nyilván mindenki párhuzamosan csinálja a kettőt, hiszen simán kifuthat az időből. Amúgy pszichésen sokat segít a tudat, hogy ha megvan a papír, már biztos, hogy anya leszel. Szóvak hajrá, így ismeretlenül is nagyon drukkolok.

    VálaszTörlés
  2. Eszter, micsoda pénzek vannak bennünk! Jól keres rajtunk néhány doki!
    Ehhh! Jutott már eszedbe ez?
    Miközben a boltban odafigyelek arra, hogy akciós ásványvizet vegyek, tán egy kocsi árát kótyavetyéltük el eddig gyerekcsinálás ürügyén.
    És tudod, van, aki ezt a fejemhez is vágja. Persze többgyerekes anyuka lett ripsz-ropsz.

    Na de! Üldögélj helyettem is a Gaudi parkban és legyen könnyű a szíved a hétvégén!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,nem is egyszer jutott már ez eszembe, gondoltam is rá, hogy össze kéne számolni ezt a sok kiadást - de lehet hogy az nagyon ijesztő lenne, persze így is tisztában vagyok vele, hogy már pár milliónál járunk....szóval ez tényleg brutális!

      Köszi, nagyon szépen írtad, hogy "legyen könnyű a szívem", valóban erre lenne szükségem, nagyon jó a megfogalmazás - igyekezni fogok sok pozitív energiával visszatérni, amiből remélem majd tudok Nektek is sugározni!

      Törlés