Keresés ebben a blogban

2014. január 7., kedd

Orrporszívó

Ennek gondoltam külön bejegyzést adok, mert nem tudom más járt-e már így, de jobb ha odafigyel az ember. Ugyebár Isti múltkori náthája során rengeteget szívtuk az orrát. Ez rendben is van, az orrporszívó részt mindig el is mostam, fertőtlenítettem. A nátha után porzsákot cseréltem a porszívóban, mert bár állítólag nem megy le a trutyi, de azért mégiscsak. Erre előveszem a porszívót a minap, hogy takarítsak, és olyan, de olyan bűzt áraszt magából, hogy István kerek perec megtiltotta, hogy kiporszívózzak vele, mert szerinte tuti csomó bacilus van benne, és nehogy azt árassza szét! De hol??? Kicseréltem a zsákot! Talán a csőben? Vagy most vegyek egy új porszívót? István szerint igen, és ezt vigyük le a tárolóba, és csak orrszívásra használjuk a jövőben. Körbekérdezgettem baráti körben, hogy más mit tapasztalt, és valóban panaszkodtak páran ugyanerre....végül egy barátnőm felvilágosított, hogy orrporszívózásnál a porszívó fejet úgy kell tartani, hogy a gyerek felett legyen...na ez kész bűvészmutatvány - és akkor még szerencsém van, mert Isti szó és hang nélkül tűri a műveletet - de így nem megy le a trutyi tényleg a porszívóba, hanem megáll az átalakítóban. De ezt már ugye elbuktam.... Talán még megpróbálom a porszívó csövet valahogy beáztatni, kisikálni vagy én nem tudom, de ha nem járok szerencsével, akkor tényleg újat veszek! Legalább vehetnék olyan szuper, drót nélkülis állóporszívót - de nem tudom az meg mennyire jó, utánajárok, mert az amúgy régi titkos vágyam :) - de a legjobban annak örülnék, ha eltünne valahogy ez a szag, és megoldódna a dolog.
Szóval figyeljen mindenki aki orrporszívózik!!! Ha van esetleg más tapasztalatotok, akkor légyszi írjátok meg!

2 megjegyzés:

  1. Szia Eszter!
    Nálunk is hasonló gond volt a porszívóval, igaz, nekünk porzsák nélküli van de iszonyú büdös lett a nátha után :(
    Mi kiszedtük a hepa szűrőt, elmostuk kiszárítottuk és a csövet a fürdőkádba áztattam cloroxos vízbe fél napra ;) A szag hipp hopp eltűnt :)
    Remélem beválik, és most jó sokáig csak takarításra fogod használni :)
    Sok örömöt Istihez!
    Figyelemmel kísérem a tesóprojektet, drukkolok nektek, mi is Petrányi és Fülöp doktornak köszönhetjük a kis örökmozgónkat ;)
    Puszi! Barbi

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz! :) Áztatás, szárítás és a szag oda lesz. A következő nyavalyáig. A váladék sajnos nálunk is beszalad a csőbe, ha sok dolga van a porszívónak, ez - legalábbis nálunk, ahol olykor két gyerek is beteg - elkerülhetetlennek tűnik. :(
    Üdv. Erika

    VálaszTörlés