Keresés ebben a blogban

2012. október 18., csütörtök

19. hét :))))))

Mindjárt félidő!!!
Erre  hétre a következő érekességek vannak:
"A kisbabád akkora, mint egy őszibarack. Ami újdonság: működik a hallása! Hallja a nagy erekben a vér surrogását, a szívdobogást, a gyomorkorgást, a te hangodat és tompán a környezet hangjait is. Ha buliba mentek, vagy koncertre, hallja a zenét, ha táncolsz is teljes az élmény, hiszen az egyensúlyérzékelésért felelős belső fül is működik. Érdekes, hogy a tejfogcsírák mögött kialakulnak a maradandó fogak csírái is.
Ezen a héten már szinte biztos, hogy te is megérzed a baba mozgását! Először mintha kis buborékolást, rebbenéseket, döfködést, majd igazán határozott rúgásokat is. Lehet, hogy felismered a babád napi ritmusát. Érdekes, hogy már most a te életmódodhoz alkalmazkodik: ha korán kelő vagy, ő is kora reggel aktív, ha későn fekvő, akkor hancúrozik, amikor ágyba bújsz."

Na de térjünk rá arra, ami tényleg a legizgalmasabb: most jövünk az istenhegyiről, Hajdú Krisztina doktornőtől, aki hála Istennek mindent a legnagyobb rendben talált. A kicsifiunk tökéletes méretű, minden kis porcikája meg van, és gyönyörűen fejlődik, makk egészséges :). Annyira alapos volt a doktornő, mindent megnézett nagyon részéletesen, az ujjpercektől elkezdve a veséken, szívkamrákon át...tényleg minden egyes kis testrészt! Azt mondta teljesen rendben van a kicsike, és még mindig 100%, hogy kisfiú. Először aludt, majd ultrahang közben felébredt, annyira cuki volt, ásítozott, dörzsölte a szemeit - mostmár szerintem nagyon szép kisbabás forma, bár a férjem szerint még továbbra is kicsit ufós. A méhlepény is jó helyen van, első falon, jobb oldalt, azzal is minden rendben volt. Nagyon megnyugodtam, olyan megbízható a doktronő, és látszik, hogy profi. Remélem a következő 20 hétben is hasonlóan szépen fog fejlődni Istvánka, és márciusban egészségben megszületik majd.

A méretek:
NB:     5,0mm      (orrcsont)
BPD:  48,4 mm    (fejátmérő)
HC:    163,5 mm   (fejkörfogat)
AC:    139,4 mm   (haskörfogat)
FL:     29,7 mm    (combcsonthossz)
súlybecslés: 280 g
magzatvíz: átlagos

19+2 napnak felel meg, ami szinte tökéletes, hiszen ma vagyok 19+1 :)

Találkoztunk egy barátnőmmel is, ő is ma volt uh-n, pont egymás utáén jöttünk. Nála is minden rendben volt, és most derült ki, hogy neki is kisfia lesz - nekik ez nagy meglepi volt, mert idáig nem látszott igazán, és valamiért lányra tippelt náluk a dokija.

Annyira boldog vagyok!!! Szuper, hogy minden rendben volt, ez csodás hír.
Mostmár hamarosan megérezheti remélem a férjem is a mozgást - nyilván a mellső fali lepény miatt ez kicsit még várat magára, de hamarosan itt lesz ez is, addig meg marad a kettőnk kis titka a picurra, hogy mikor kapálózik odabent.....na persze nagyon várjuk, hogy végre Apa is részese lehessen ennek a csodának úgy is, hogy érzi Istvánt, és ő is kapcsolatba léphet vele.

A sztárfotók: (sajnos valamiért elforgatja őket a program, így kicsit kitekeredve kell nézegetni)






2 megjegyzés: