Keresés ebben a blogban

2012. október 31., szerda

21. hét :))))))

Szerencsére már sokkal jobban vagyok, így lejöttünk balcsira. Persze még nem vagyok 100%-os, de igyekszem, próbálok így is sokat pihizni. Remélem hamarosan újra teljesen egészséges leszek, és nem leszek többet beteg pocakosan, mert nagyon ijesztő így ez az állapot!

Ezen a héten ezek történnek odabent:
"Döbbenetesen sokat ficánkol, néha úgy rézed, kirúgja a ház oldalát. Elképzelhető, hogy már fejjel lefelé helyezkedik el a pocakodban, ez a legjobb pozíció a megszületéshez. Vannak babák, akik nem fordulnak be ilyen korán, de ez nem is baj, akár az utolsó hónapban is megtehetik. A baba szervezete elkezd fehérvérsejteket termelni, ez nélkülözhetetlen a betegségek elleni védelem során.

A terhességgel járó pluszsúly felét elvileg már fölszedted. Ha soknak találod, még mindig nem késő életmódot váltani, és kerülni a hizlaló fogásokat, italokat. Ha most rászoksz arra, hogy minőségi alapanyagokat használj a főzéshez, már nem kell megerőltetned magad az átállással, amikor a baba félévesen elkezdi enni a főztödet. Az persze jó hír, hogy a magzat a születésig majdnem megtízszerezi a súlyát, a méh a méhlepény és a magzatvíz tömege is nő, tehát nem csupa háj a többlet, amit a mérleg mér!"

Na ez a pluszsúly felét felszedted szöveg azért kicsit most megnyugtatott, mert éppen kezdtem megrémülni, hogy 5,5-6kg hízást mutat a mérleg. Mostanság hetente egy kiló felszalad....mondjuk tény, hogy túl vagyunk a terhesség felén, de kicsit félő, hogy a vége felé jobban jönnek a kilók - persze nem zavar, most nem ez a lényeg, de azért igyekszem megmaradni az egészséges határokon belül.
Most, hogy túl vagyunk a félidőn már lehet úgy fogalmazni, hogy "már csak 19 hét" van hátra.... :)))
A döbbenetesen sokat ficánkol, néha kirúgja a ház oldalát rész azért nem tudom mennyire igaz - tény hogy sokat mozog, egyre többet érzem, de én minden picur kis mozgásnak annyira örülök, és annyira hálás vagyok érte, hogy egyszerűen nem tudom erre azt mondani, hogy sok - mert ebből sosem elég! Szerintem a következő hetek nagyon jók lesznek ebből a szempontból, hiszen tényleg egyre jobban és egyre többször fogjuk érezni a Kicsit!
Hétfőn megyünk Zekéhez, alig várom, hogy láthassam mennyit nőtt a drágaság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése