Keresés ebben a blogban

2012. május 18., péntek

Ami kimaradt az előző bejegyzésből: gyámhivatal, hormonkontroll, és TNF-apha szűrés

Annyi minden izgis dolog történik, hogy gondoltam inkább külön bejegyzésket csinálok legalább az oep engedélynek, talán így jobban követhető a dolog, de még be kell számolnom a gyámhivatlról, a vérvételi eredményekről, és a TNF aplha szűrésről.

Szóval a gyámhivatal: egy nagyon kedves ügyintéző hölgy fogadott minket, mondta hogy a munkája kedvenc része az örökbefogadási kérelmek intézése, mert ebben van valami csoda - szóval nagyon segítőkész volt, és hamar végeztünk is, alírtuk a jegyzőkönyvet. Várhatóan jövő héten hívnak majd, hogy mehetünk a kész határozatért, és írhatjuk alá a végleges dolgokat! Úgy néz ki lassan ezzel ebben a témában felkerül az i-ra apont, és végzünk a feladatokkal - vagyis ez után még jönne az, hogy alapítványhoz jelentkezzünk, de ezzel a lombik előtt még biztosan nem fogunk foglalkozi (utána meg már nagyon remélem nem kell foglalkozni, mert terhes leszek).

Voltam a héten kontrolláltatni a TSH, T3, T4, prolaktin, antiTPO értékeimet. Már megszoktam, hogy minden rendben, de most nem így volt, a következő eredményeket kaptam:
PROLAKTIN         65.5 uIU/ML   --    102.0    496.0
THYREO.STIM.H.    0.84 uIU/ML          0.40     4.20
SZABAD T3 (FT3)   4.25 pmol/L          3.10     6.80
SZABAD T4 (FT4)  18.33 pmol/L         12.00    22.00
ANTI-TPO         16.11 IU/mL           0.01    34.00
Ahogy látjátok sajnos a prolaktinom lejebb ment, szóval lehet hogy most ennyi év után valamiért sok az 1 szem bromocriptin? És a TSH-m is kicsit alacsony, bár Alföldi doki szerintem erre még azt fogja mondani, hogy rendben van, és maradjon a 25 mg L-thyroxin. Mindegy, nem stresszelek ezen, jövő szerdán megyek Alföldihez, most legalább talán majd mond is valamit a pénzéért, és hasznát is veszem.

Végül pedig a TNF-apha szűrésről: egy lelkes sorstárs utánajárt, és kiderült, hogy jövő hét szerdától fél8-14 között minden nap lehet menni megcsináltatni ezt a vizsgálatot a Laboratórium Kft-hez. Az ára 10-15 ezer HUF között lesz, és az elkészülési idő sajnos 1 hónap. Én abban bízom, hogy ha sokan megyünk, és kérjük ezt a vizsgálatot, akkor talán hamarabb meglesz, mert hamarabb megrendelik azt a cuccot ami nem áll el sokáig viszont kell az elemzéshez, és csak nagy kiszerelésben van. Mindegy, nekem ez már igazából nem sürgős, hiszen az NK miatt tudom, hogy kell az immunkezelés, de azért nagyon kíváncsi vagyok, és megcsináltatom mindenképp - szerda reggel fél8ra megyek pár lány társaságában.
Az MLC kevert limfocita vizsgálattal kapcsolatban pedig annyi infóm van (ez még fontos lenne, ez mutatná a partner elleni reakciókat, és ez alapján kellhetne szteroid), hogy talán ez is beindul Petrányi prof állítása szerint 3-4 héten belül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése