Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 16., csütörtök

10. hét :)

Hihetetlen, hogy már itt tartunk, de bizony, ma először két számjegyű a terhességi heteink száma :)))))

Az eheti bölcsességek:
"Az agy tömege a magzat tömegének felét teszi ki. Mozgása egyre intenzívebb, elkezdi felfedezni a környezetét, a kezét a szájához, a méhfalhoz, a köldökzsinórhoz érinti. A fiú embriókban a herék megkezdik a tesztoszteron (férfi nemi hormon) termelést. Az álkapcsokban megjelennek a tejfogcsírák. Kinő a szemöldök és pihék jelennek meg a száj körül."

Holnap pedig jön haza a férjem!!!!!!Hurrá!!!!!!Annyira várom már :). Mostantól nem akarok külön lenni egy percet sem, azt szeretném, ha ettől fogva a várandósság minden pillanatát közösen élvezhetnénk, és élhetnénk át. Ma főzök neki ebédet, és holnap majd azzal várom őt. A mai nap egyébként is gyorsan el fog menni, hiszen délután még a fórumos csajszikkal is találkozom egy kis duma-partyra.

Szombaton megint esküvőre megyünk - elképzelésem sincs, hogy mit vegyek fel, ugyanis főként esténként már eléggé látszik a hasam, valahogy addigra mindig felkeményedik kicsit. Úgy várom már, hogy ne kelljen titkolózni, és büszkén mutogathassam a növekvő pocimat :) - még pár hét, és ez is eljön!

Dokikhoz mászkálást tekintve a következők várnak ránk mostanság:
- jövő héten: házidokitól beutalót szerezni hematológiára, tsh vérvételre menni
- két hét múlva: Alföldit felkeresni egyeztetni, szerdán hematológus
- három hét múlva: szerdán genetikai UH (alig várom!!!!)
- négy hét múlva: Zekéhez menni
- öt hét múlva: védőnőhöz menni
Szóval minden hétre jut majd valami, arról pedig nem is beszélve, hogy utána meg jön amjd az AFP, meg stb...de hol van az még, azért az még sok idő. Igazából azért is irogatom ezt most így le, mert már annyira várom a genetikai UH-t, és próbálom győzködni magam, hogy gyorsan elrepül majd az idő addig is - de azért 3 hét, az 3 hét, szóval nincs közel. Ahogy a férjemet ismerem, ő hajthatatlan lesz, és nem akar majd elmenni közben másik UH-ra, így aztán lehet hogy én is ki fogok tartani addig, de még meglátjuk.
Mindenhol azt olvasom, hogy ilyenkor már sokat mozgoldónak a babók, hát remélem a következő UH-n már a mienk is ficánkolni fog, mert egyenlőre nagyon a lusti oldalát mutatja :).

Zsuzsi ha olvasol, itt kérdezem, hogy hogy vagytok, minden rednben volt -e az UH-n?


3 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy már itt tartatok és minden rendben van veletek!
    Én is mindig nézegetni akartam Dorkát UH-on, aztán rájöttem, hogy felesleges, illetve a sok UH nem tesz jót a babáknak. Állítólag a az UH hullámok zavarják őket ... és hozzáteszem nem is állítólag, mert Dorkánknál egyértelműen lejött egy idő után. Nem véletlenül van annyi kukucskálás kitalálva ...
    Ha bármi gond lenne, úgyis jeleznek a babák, de ő már kiválasztott benneteket szülőnek és marad nálatok életetek végéig. Semmi baj nem lesz! Élvezd a pocakos időszakot, mert utána már ez a pici szív a testeden kívül fog dobogni és a világ legboldogabb édesanyja leszel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira aranyosat írtál, hogy egészen belekönnyeztem!!! Nagyon köszönöm!

      Törlés
  2. Szia Eszter! Itt vagyok, olvaslak persze :) Holnap remélem, az email-ig is eljutok már :) Nagy a jövés-menés nálunk az utóbbi két hétben, én meg mint rendes pocakos állva elalszom este 8kor, mikor a Kicsi Fiam még javában pörög :)
    Megvolt hétfőn nekünk is az UH, nagyon szuper volt minden: crl 31 mm, dobogott szépen és kalimpált. Szerencsére a vérképem is rendben volt. Én holnap megyek tsh-t nézetni, emiatt kicsit izgulok még, mert legutóbb nem volt túl fényes az eredmény...
    Emailben írok holnap részletesebben:)
    Zsuzsi

    VálaszTörlés