Keresés ebben a blogban

2012. október 31., szerda

21. hét :))))))

Szerencsére már sokkal jobban vagyok, így lejöttünk balcsira. Persze még nem vagyok 100%-os, de igyekszem, próbálok így is sokat pihizni. Remélem hamarosan újra teljesen egészséges leszek, és nem leszek többet beteg pocakosan, mert nagyon ijesztő így ez az állapot!

Ezen a héten ezek történnek odabent:
"Döbbenetesen sokat ficánkol, néha úgy rézed, kirúgja a ház oldalát. Elképzelhető, hogy már fejjel lefelé helyezkedik el a pocakodban, ez a legjobb pozíció a megszületéshez. Vannak babák, akik nem fordulnak be ilyen korán, de ez nem is baj, akár az utolsó hónapban is megtehetik. A baba szervezete elkezd fehérvérsejteket termelni, ez nélkülözhetetlen a betegségek elleni védelem során.

A terhességgel járó pluszsúly felét elvileg már fölszedted. Ha soknak találod, még mindig nem késő életmódot váltani, és kerülni a hizlaló fogásokat, italokat. Ha most rászoksz arra, hogy minőségi alapanyagokat használj a főzéshez, már nem kell megerőltetned magad az átállással, amikor a baba félévesen elkezdi enni a főztödet. Az persze jó hír, hogy a magzat a születésig majdnem megtízszerezi a súlyát, a méh a méhlepény és a magzatvíz tömege is nő, tehát nem csupa háj a többlet, amit a mérleg mér!"

Na ez a pluszsúly felét felszedted szöveg azért kicsit most megnyugtatott, mert éppen kezdtem megrémülni, hogy 5,5-6kg hízást mutat a mérleg. Mostanság hetente egy kiló felszalad....mondjuk tény, hogy túl vagyunk a terhesség felén, de kicsit félő, hogy a vége felé jobban jönnek a kilók - persze nem zavar, most nem ez a lényeg, de azért igyekszem megmaradni az egészséges határokon belül.
Most, hogy túl vagyunk a félidőn már lehet úgy fogalmazni, hogy "már csak 19 hét" van hátra.... :)))
A döbbenetesen sokat ficánkol, néha kirúgja a ház oldalát rész azért nem tudom mennyire igaz - tény hogy sokat mozog, egyre többet érzem, de én minden picur kis mozgásnak annyira örülök, és annyira hálás vagyok érte, hogy egyszerűen nem tudom erre azt mondani, hogy sok - mert ebből sosem elég! Szerintem a következő hetek nagyon jók lesznek ebből a szempontból, hiszen tényleg egyre jobban és egyre többször fogjuk érezni a Kicsit!
Hétfőn megyünk Zekéhez, alig várom, hogy láthassam mennyit nőtt a drágaság!

Apa is érzi a ficánkolást; torokfájás terhesen

Tegnap itthon maradtam ágyikóban, mivel eléggé fájt a torkom, nem is aludtam jó, így aztán úgy gondoltam jobb lenne pihizni, és kúrálni magam. Egész nap feküdtem ugyebár, és azt hiszem ennek közszönhetően Isti baba nagyon aktív volt. Egész nap mozgolódott, és amikor este megjött a férjem a melóból gyorsan mondtam neki, hogy jöjjön, üljön ide mellém, és tegye a kezét azonnal a hasamra. Alig telt el pár másodperc és a kicsi fiunk akkorát rugott a tenyerébe!!!!! Olyan jó volt, végre ők is felvették a kapcsolatot, annyira örültünk neki :))))))

Egyébként ma sem vagyok még valami fényesen. Vagyis a tegnapihoz képest azért jobban érzem magam, akkor nagyon meg voltam ijedve. Próbáltam elérni Zeke dokit, aki kinyomta a telómat - ennek nem igazán örültem, de mint megtudtam egy barátnőmtől külföldön van a héten. Aztán beszéltem a védőnővel, meg a háziorvossal, hogy miket szedjek, miket lehet csinálni. A lényeg, hogy ne legyek lázas. Azért biztos ami biztos alapon tegnap elküldtem a férjem a patikába, ahol miután szerzett algopyrin receptet kiváltott egy dobozzal, hogy legyen itthon láz esetére - de ne kelljen! Egész nap kúráltam magam azokkal a gyógymódokkal amik megengedettek:
- sós vizes öblögetés
- izlandi zúzmó szopogatás (más szopogató cukrok nem ajánlottak terhesség esetén)
- osscillococcilum
- hagymatea: mert mint megtudtam ebből tea kell! Reggel még csak anniyt tudtam hogy a vöröshagyma és fokhagyma jót tesz - na le is préseltettem a férjemmel egy hagymát, hogy megiszom a levét. Ő, hogy tutira menjünk belenyomott 4 gerezd fokhagymát a pohárba, összekevertem kis narancslével, és gondoltam akkor iszom is....na 3 nagy kortyot leküldtem, majd hirtelen iszonyat gyomorgörcs, és mintha lángolt volna a nyelőcsövem, a gyomrom, és mindenem!Szegény pindurom a pociban - biztosan ő is érezte ezt a borzalmas ízt, amivel okos anyukája próbálja kúrálgatni magát :). Tiszta hülye vagyok, eléggé fájt egy ideig, de ettem rá kenyeret, és fél ór után jobb lett a hasam. Délután a neten utánanéztem, hogy hagymateát kell inni, nem pedig nyersen a levét - ezt pedig a hagyma külső barna héjából kell főzni. Egész iható, le is küldtem pár csészével belőle.
- kálcium pezsgőtabletta
- rengeteg c vitamin
- mézes tea
- sok gyümölcs
Ezek után már egészen jól alukáltam, ma reggelre meg sokkal jobb lett a torkom. Sajnos még bennem van ez a náthás, kicsit torokfájós érzés - de ma is ágyban maradok, pihenek, és nyomatom ezt a sok csodaszert! Jó lenne holnapra meggyógyulni, mert a tervek szerint mennénk le balcsira, ahova lecsődítettünk vagy 15 barátot, és ciki lenne lemondani - a férjem egyenesen kizártnak tartja ezt. Azért mondtam neki, hogy most az egészség az első, hiszen itt van a hasamban a kisfiunk, ezzel azért egyetértett, de most reménykedem, hogy holnapra már tényleg jól leszek.

Nem is írtam, de hétfő este áthívott magához egy szomszédunk itt a lakóparkban, és kaptunk tőlük kölcsönbe egy babakádat állvánnyal, meg egy piszkos-pelus szemetest. Ezek azt hiszem az első igazi babás cuccaink. Nagyon aranyosak hogy kölcsönadták!

Jaj és még egy hír, amiről nem számoltam be: hétfő este megszületett egy kedves barátnőm, és egyben olvasóm kislánya. Annyira meghatott ez a hír! Valahogy az, hogy tudom miken mentek ők keresztül, és hogy együtt ültem vele annyi dokinál, annyi kivizsgáláson mentünk át egyszerre  - ezek miatt annyira megérintett a dolog, annyira bele tudtam magam élni abba a boldogságba amit most ők érezhetnek, hogy ott a kezükben a kicsibabájuk! Itt is nagyon sok boldogságot kívánok nekik, igazán megérdemlik!!!!!!!!!!

2012. október 29., hétfő

Igazi rugdosás odabentről

A hétvégén szokás szerint megint programban voltunk. Szegedre mentünk le egy barátunkhoz. Napközben persze rengeteg program volt, nagyon jól éreztünk magunkat. Voltunk egy Parapark nevezetű helyen - ez egy lakás, amiből ki kell jutni egy óra alatt, mindenféle kódokat kell megfejteni, meg kulcsokat keresni. Oyan izgis volt, erre az egy órára tényleg kikapcsol az ember, és semmi más nem jut eszébe! Este vacsizás, szóval sűrű szombat volt - és kicsit kezdtem is az aggódást, mert szinte egész nap nem is éreztem mozgolódást bentről. A barátnőm, aki szintén velünk volt, és akinek van egy egyéves gyönyörű kislánya nyugtatott, hogy ez normális, hiszen egész nap csinálunk valamit, sok az ismeretlen hang, stb...szóval ne izguljak, csak emiatt nem érzek semmit. Igaza is lett. Ahogy este lefeküdtem anniyra elkezdett mozgolódni Istvánka, és olyan nagyon erősen rugdalt!!!! Nagyon jó érzés volt, csodálatos! Hihetetlen, hogy pár hét alatt ennyit fejlődött, hogy mostmár nem kis pezsegést érzek, hanem bizony tényleg rugdalást :))))))))))))))) - szerintem ezt lehet mostmár kívülről is érezni, de valahogy egyenlőre nem tudtuk elkapni a pillanatot amikor a férjem is érezte volna. Álatlában ha ő teszi a kezemre a hasát akkor nem rúg a picurka...de szerintem mostmár csak napok kérdése, és Ő is részese lesz ennek a csodának!

Sajnos fáj a torkom. Annyira sokan betegek körülöttem, de én nagyon igyekszem távol tartani magam ettől  - erre vasárnap reggel mégis torokfájásra ébredtem. Remélem semmi komoly, most öblögetek sós vízzel, meg teázok, és mindjárt megyek is haza a melóból lepihenni - szóval próbálok mindent megtenni, mert bizony én most nem lehetek beteg, és NEM IS LESZEK BETEG!!!!!!!!!!!!!!

2012. október 25., csütörtök

20. hét :))))))) - itt a félidő!!!

Ez a pillanat is elérkezett, mostantól kevesebb van hátra, mint amennyit eddig megéltünk terhesen - és így nézve ez szinte hihtetelen! Persze ha abba gondolok bele, hogy milyen régen is volt már, amikor csináltuk a lombikot, vagy hogy kiderült hogy terhes vagyok, mennyi minden történt azóta...akkor még nagyon is soknak tűnik a hátra levő idő. De akárhogy is, hamarosan itt lesz a március, és a kezemben tarthatom az én kis picuri kisfiam :).

Ezen a héten a követekezőket írják:
"Testének arányai már pontosan olyanok, mind az újszülötteké, de sokat kell még növekednie, híznia. Az ízérzékelése remek, máris szereti az édességet, legalábbis a kutatók ezt állítják. Szívhangja már sztetoszkóppal is hallható, jó játék néha meghallgatni! Rugdosása már más számára is érezhető, itt a nagy alkalom az első játékra apával vagy a nagytesóval!"

Ezekhez annyit fűznék hozzá: hogy egyrészt a csokit, és édességeket tényleg szereti, mert legtöbbször ilyen fincsiségek elfogyasztása után érzem ahogy mozog. A szívhangja is változik, legalábbis ahogy a szívhanghallgatót figyeljük, ugyanis egyre erősebb, és egyre inkább szívdobogás szerű amit hallani lehet. Viszont a rugodosás más számára is érzékelhetőségáről még nem igazán tudok beszámolni. Kicsit persze idegesítő is, hogy mindenhol ezt olvasni, és velünk még nem történt meg, de az igaz, hogy egyre erősebb a mozgás, mostmár nem csak kis bizsergés, hanem határozotabb egy-egy mozgolódása - szóval hamarosan reméljük nálunk is eljön az a pillanat, amikor Apa is végre részese lesz ennek a csodának, és érezni fogja Őt! Addig meg igyekszem türelmes lenni, és nem aggodalmaskodni :).

Nem is meséltem, hogy kaptam kölcsönbe egy övterelőt az autózáshoz egy barátnőmtől, majd a hétvégén kaptam még egyet egy másiktól. Nagyon jó dolgom van, még szerencse, hogy nem vettem! Így most a saját kocsimban is van egy, meg a férjemében is, legalább nem kell pakolászni - nagyon is praktikus ez így!

2012. október 24., szerda

Hosszú hétvége

Szépen telezsúfoltuk programokkal ezt a 4 napot, mondjuk nagyon jó volt, de tegnap este olyan hulla voltam, hogy szerintem már 9kor el is aludtam. Pénteken még itthon voltunk, elmentünk a Minimanó nevű bababoltba. Egy barátnőm ajánlotta, jó sok minden volt, körbenéztünk, és most először vásároltnk is: vettünk egy felhúzható zenélő játékot - amit esténként a hasamra teszünk, és lejátszunk a babócánknak, meg egy kismama-szopi párnát, amivel tényleg nagyon kényelmes a fekvés! Hihetetlen amúgy hogy egy ilyen párna a Brendonban 15000, - Ft és itt meg 4400, - Ftért vetük meg. Ami egy picit elrontotta az örömünket az az volt, hogy utána pont mentünk Anyósomékhoz, és meséltük nekik, hogy miket vásároltunk nagy lelkesen, erre csak anniy volt a reakció, hogy ő babonából nem venne semmit meg előre........na gondolhatjátok......tudom hogy nem rossz idnulatból mondja, de minden ilyen kis beszólás annyira el tud bizonytalanítani, és hát lássuk be, egyébként sem vagyok túl magabiztos ezen a téren......de mindegy, igenis minden rendben lesz, és nem vagyok babonás!!!
Egy kép István első játékáról:)))) :


Szombaton lementünk balcsira. Az eredtei terv az volt, hogy kettesben töltjük ezt a napot, de közben jöttek le barátok, hogy menjünk el velük Szigligetre süllő fesztiválra....hát nem szívesen cseréltem el a kettesbeni progit, de a férjem annyira menni akart, hogy mentünk. A fesztivál nagyon jó volt egyébként, és utána végül egy szállóban aludtunk Badacsonyban. Nagyon gyönyörű volt a hely, a hegy tetején volt, csodaszép kilátással. Olyan vicces volt, a kiskutyánk is velünk volt, és még sosem voltunk előtte kutyával szállóban - de tök jól viselkedett. Vasárnap aztán mentünk át Tihanyba szintén barátokhoz és ott töltöttük a hétvége maradék részét. Sokat főztünk, ettünk, a fiúk persze ittak is, társasoztunk, és napoztunk - kihasználva ezt a gyönyörű időt. Nagyon jó volt, de ami a legjobb, hogy nagyon sok gyerkőc is volt, de tényleg kb 7-8, mindenféle korosztályból, és most először volt az, hogy egy ilyen program nem lelkileg kikészített, hogy látom a boldog családokat, hanem csak erősítette benne, hogy hamarosan mi is ennyire boldogok leszünk a kicsi fiunkkal!! Olyan jó érzés volt, úgy felvenni a kezembe a kisbabákat, hogy tudom, hamartosan a sajátomat fogom puszilgatni..........

Egyébként ami még kicsit megőrjít mostanában, hogy nem minden nap érzem ugyanúgy a pici mozgását. Biztos ez nomrális, de nem tudom, valahogy most erre érzékenyeb vagyok. Vasárnap például nagyon sokat mozgott, sőt szerintem rúgott egy olyat is, amit akár talán kintről is lehetett már érezni - ekkor egész nap fülig értem a szám a mosolygástól, annyira boldog voltam. Aztán azóta meg alig...persze mozog néha, főként esténként ha pihizek, akkor érzem Őt, de egyáltalán nem olyan intenzíven mint ahogy vasárnap egész nap éreztem. Na és ilyenkor jön a para....miért nem mozog? Miért nem annyit mozog? Jaj nem tudom miért vagyok ilyen kis telhetetlen. Még jó, hogy van a szívhanghallgató, mert ilynekor azt azért bedobom, és meghallgatom azt a csodás kis hangot, és meg is nyugszom. Arra gondolok, hogy lehet hogy most épp azért nem mozog olyan sokat, hogy erőt gyűjtsön, és hamarosan akkorákat rugdal majd, amiket apukája is érezni fog! Mindenesetre az tuti, hogy nem bírtam volna ki 4 hetet UHk között, még jó, hogy volt most ez az istenhegyis uh. A férjem meg persze mindenkinek csak ezt mondogatja, hogy én mennyit parázok, és mennyit akarok uh-ra rohangálni...de szerintem nem olyan vészes, hogy 2-3 hetente elmenjek egyre! Más is csinál ilyet, nem vagyok ezzel egyedül - és ha ez megnyugtat, akkor pedig szerintem menni kell és kész. Tudom, sokszor írtam azt, hogy majd ha már mozog, akkor nem leszek ilyen aggódós, és sokkal nyugodtabb leszek - ami azért igaz is részben, de az is igaz, hogy ilynekor meg tényleg jön az, hogy ma miért nem annyit mozog, vagy miért nem érzem annyiszor....szóval a teljes nyugalom tényleg csak akkor jön, ha a kezemben tarthatom! Na erre nyilván, akinek már van babája meg azt mondja, hogy dehogy is, akkor jön csak az igazi izgalom, hogy minden rendben legyen vele - és ez így is marad egész életünkben :).

2012. október 18., csütörtök

19. hét :))))))

Mindjárt félidő!!!
Erre  hétre a következő érekességek vannak:
"A kisbabád akkora, mint egy őszibarack. Ami újdonság: működik a hallása! Hallja a nagy erekben a vér surrogását, a szívdobogást, a gyomorkorgást, a te hangodat és tompán a környezet hangjait is. Ha buliba mentek, vagy koncertre, hallja a zenét, ha táncolsz is teljes az élmény, hiszen az egyensúlyérzékelésért felelős belső fül is működik. Érdekes, hogy a tejfogcsírák mögött kialakulnak a maradandó fogak csírái is.
Ezen a héten már szinte biztos, hogy te is megérzed a baba mozgását! Először mintha kis buborékolást, rebbenéseket, döfködést, majd igazán határozott rúgásokat is. Lehet, hogy felismered a babád napi ritmusát. Érdekes, hogy már most a te életmódodhoz alkalmazkodik: ha korán kelő vagy, ő is kora reggel aktív, ha későn fekvő, akkor hancúrozik, amikor ágyba bújsz."

Na de térjünk rá arra, ami tényleg a legizgalmasabb: most jövünk az istenhegyiről, Hajdú Krisztina doktornőtől, aki hála Istennek mindent a legnagyobb rendben talált. A kicsifiunk tökéletes méretű, minden kis porcikája meg van, és gyönyörűen fejlődik, makk egészséges :). Annyira alapos volt a doktornő, mindent megnézett nagyon részéletesen, az ujjpercektől elkezdve a veséken, szívkamrákon át...tényleg minden egyes kis testrészt! Azt mondta teljesen rendben van a kicsike, és még mindig 100%, hogy kisfiú. Először aludt, majd ultrahang közben felébredt, annyira cuki volt, ásítozott, dörzsölte a szemeit - mostmár szerintem nagyon szép kisbabás forma, bár a férjem szerint még továbbra is kicsit ufós. A méhlepény is jó helyen van, első falon, jobb oldalt, azzal is minden rendben volt. Nagyon megnyugodtam, olyan megbízható a doktronő, és látszik, hogy profi. Remélem a következő 20 hétben is hasonlóan szépen fog fejlődni Istvánka, és márciusban egészségben megszületik majd.

A méretek:
NB:     5,0mm      (orrcsont)
BPD:  48,4 mm    (fejátmérő)
HC:    163,5 mm   (fejkörfogat)
AC:    139,4 mm   (haskörfogat)
FL:     29,7 mm    (combcsonthossz)
súlybecslés: 280 g
magzatvíz: átlagos

19+2 napnak felel meg, ami szinte tökéletes, hiszen ma vagyok 19+1 :)

Találkoztunk egy barátnőmmel is, ő is ma volt uh-n, pont egymás utáén jöttünk. Nála is minden rendben volt, és most derült ki, hogy neki is kisfia lesz - nekik ez nagy meglepi volt, mert idáig nem látszott igazán, és valamiért lányra tippelt náluk a dokija.

Annyira boldog vagyok!!! Szuper, hogy minden rendben volt, ez csodás hír.
Mostmár hamarosan megérezheti remélem a férjem is a mozgást - nyilván a mellső fali lepény miatt ez kicsit még várat magára, de hamarosan itt lesz ez is, addig meg marad a kettőnk kis titka a picurra, hogy mikor kapálózik odabent.....na persze nagyon várjuk, hogy végre Apa is részese lehessen ennek a csodának úgy is, hogy érzi Istvánt, és ő is kapcsolatba léphet vele.

A sztárfotók: (sajnos valamiért elforgatja őket a program, így kicsit kitekeredve kell nézegetni)






2012. október 17., szerda

Toxoplazma kontroll, védőnő

Tegnap sms-ben megkaptam az infót az újabb toxoplazma vérvételemről Zeke dokitól, azt írta: átvészeltség, védettség - szóval, ezen is túl vagyunk, és nem kell többet foglalkozni vele.

Ma voltam védőnőnél, megmérte a vérnyomásom, szokás szerint alacsony volt, illetve lekönyvelgette a hozott eredményeket. Nagyon aranyos volt, ő nagyon örült az István névnek, azt modta, az elmúlt 5 évben egyetlen kisfiúnak sem adták ezt a nevet, akik hozzá jártak, pedig ez összesen van vagy 300 gyerek - szóval ritka és szép választás! Meghallgatuk a szívhangot is, könnyen megtaláltuk, ott dobogott szépen :). Legközelebb majd november végén megyek hozzá.

Egyre többet érzem egyébként a kisbabócát...persze mostmár a férjem is minden este próbálkozik, hátha rúg egy nagyot, amit már ő is érezhet, de egyenlőre ilyen még nem volt - de ki tudja, lehet hogy már csak napok kérdése?!Tegnap a fülét rátette a hasamra, és azt mondta olyan hangokat hall, mintha valaki egy kádban pancsolna - ez annyira cuki, na persze szerintem inkább a bélmozgások hangjai voltak, de úgy megragadt bennem ez a megfogalmazás:).

Holnap istemhegyis UH! Huh, de mennyira nagyon várom!!!!!!!! Remélem minden rendben lesz!

2012. október 15., hétfő

30. szülinap

Tegnap volt a 30. szülinapom. Igazán boldog szülinap volt ez nekem, emlékszem tavaly még annyira féltem ettől, hogy, ha nem leszek terhes, akkor milyen rosszul fogom ezt megélni - de hála Istennek, itt van a Picim a pocimban - és tegnap ajándékként annyit mozgolódott, hogy rengeteg boldog pillanatot szerzett nekem!
Nagyon jó volt az egész hétvégénk, szombat este volt a "buli" a barátokkal. Egy szuper kis beülős helyet választottunk, és éjjel 2ig ott is voltunk, szinte minden barátom eljött - igazán jó kis este volt! A lányoktól kaptam 30 darab ajándékot, amely között van: kismamafotózás, kismama masszázs, színházjegy, kismama jóga könyv, babétkezés könyv, babanapló, vásárlási utalvány, rengeteg kis apróság, mint például sminkek, vagy éppen egy bugyi - amit abból a célból kaptam, hogy majd  a szülőszobán kell viselnem:). De ami a legkedvesebb, hogy a 30 ajándék nagy részét nagyon megható levelek teszik ki, ezeket a barátnők írták, illetve van  közte olyan amit anyu, apu vagy éppen nagyi írt.....annyira jó volt ezeket olvasni, na persze a sírás erősen kerülgetett közben - vasárnap mikor magamban otthon újra olvastam, akkor végig is zokogtam ezeket a sorokat :). A fiúktól pedig annyi de annyi virágot kaptam, hogy most úgy néz ki a lakás, mint egy kis virágbolt - csodaszépek!
Vasárnap a férjecskémmel ünnepeltünk - elmentünk egy nagyon finomat vacsorázni, és Tőle is megkaptam az ajándékomat: ami egy családi címeres pecsétgyűrű. Nagyon megható ez is (vagy csak én vagyok ilyen kis érzékeny mostanság?!), ilyet a család minden tagja visel - és most én is kaptam egyet :).

Szóval csodás volt ez a szülinapi hétvége, és abba a legcsodásabb belegondolni, hogy jövőre már egy 7 hónapos kis lurkóval ünnepeljük ezt közösen!

Még pénteken megkaptam a pajzsmirigyes vérvételem eredményeit:

THYREO.STIM.H.    1.58 uIU/ML         0.40     4.20
SZABAD T3 (FT3)     3.54 pmol/L          3.10     6.80
SZABAD T4 (FT4)    12.60 pmol/L         12.00    22.00

Azt hiszem ezzel minden rendben van, szóval most lehet hogy kihagyom az Alföldi dokis kört 12.000-ért, majd 6 hét múlva már a cuki terhelés eredményekkel együtt elmegyek hozzá.

Alig várom a csütörtököt, remélem minden rendben lesz a vizgsálaton, és minden kis porcikája rendben lesz a Kicsikénknek!


2012. október 12., péntek

Clexane: ahány doki, annyi vélemény

Ahány orvosnál voltam a héten annyi féle infót hallottam arra vonatkozóan, hogy kellene e nekem használni a clexane-t vagy sem. Kezdjük Zeke dokival, aki nagyon szeretné ezt abbahagyni, először lecsökkenteni, majd a szülés előtt bőven teljesen abbahagyni, mert szerinte aki ezt használ, az bizony nagyon vérzik szülésnél, pláne császárnál, vagy gátmetszsénél. Bíztató. Ehhez képest szerdán Kiss Emese doktornő, aki egyébként tündér aranyos volt, és nagyon örült nekünk, és minden eredményem rendben is van nála, jól rámijesztett, hogy nehogy abbahagyjam a clexanet, mert kell az, mivel MTHFR homozigóta vagyok, és ezen kívül is lehetnek bármilyen olyan rejtett immun dologk, amiket ugyan nem vizsgálnak, de amiken segít a clexane, és ha azt elhagyom, akkor ne adj isten korai magzati elhalást okoznak, vagy hasonló ijesztően rossz dolgokat. Az ő véleménye szerint nemhogy elhagyni kellnee a clexanet, hanem emelni 0,6-ra a jelenlegi 0,4-es adagomat. Na király, mindenki mást mond, de gonoltam majd a hematológián talán kapom vlami kézzel fogható választ: itt Róna-Tas dokornő a leleteimet elemzve közölte, hogy hematológiai szempontból nincs szükségem a vérhigítóra, nincs trombózis hajlamom, vagyis minimálban van, de az a terhesség miatt is lehet. Szóval szerinte nem kell clexane egyáltalán, DE persze lehet más olyan akár immunológia, vagy nőgyógyászati ok, amiket ő nem tud, és amik miatt más dokik szerint mégiscsak kell. Szóval nem lettem okosabb.............. végülis beszélgetve vele azt találtuk ki, hogy a 30. hétig talán szúrom magam, utána már nem lehet baj, reméljük, és akkor a szülés előtt bőven abbahagyom, ott sem lesz vérzés.....jaj nem tudom mi a helyes döntés - persze én sem szeretem magam szúrkáltatni a férjemmel minden reggel, de hát ha ez kell, akor felőlem szúrkáljon csak nyugodtan - a lényeg, hogy a Kicsikénk jól legyen!Nem tudom kit lehetne még erről megkérdezni, de egyenlőre szúrok tovább. Decemberben úgyis megyek megint Kiss Emeséhez, akkor újra egyeztetek vele. Az aspirin protectet viszont minden doki szerint elhagyhatom, szóval azt befejezem!

Most megyek TSH vérvételre, szóval megint rohanok, és indulok is........remélem ott is minden rendben lesz!

2012. október 11., csütörtök

18. hét:)))))

Rohanásban vagyok, épp indulok a hematológiára. Majd délután részletesen visszajövök beszámolni a Kiss Emesével való tegnapi konzultációmról, illetve a mai hematológáról is. Addig is a szokásos heti okosság:

"Bár nem túl feltűnő, mégis jelentős újdonság, hogy a baba a változásokra már hormonális rekaciókkal is felel. Ha fájdalmat érez (erre persze normális körülmények közt nem kerül sor) stresszhormont termel. Erre a képességére a születése közben lesz nagy szükség: a szoros szülőcsatornán áthaladva átélt stressz hatalmas mennyiségű hormont szabadít fel majd a szervezetében, ami nagyon fontos a túléléshez és a külvilághoz való alkalmazkodáshoz."

2012. október 10., szerda

Zeke dokinál: uh 17+5, afp és egyéb laboreredmények

Hétfőn délután meg volt a várva várt ultrahang Zeke dokinál. Ahogy beléptünk a rendelőbe, ő először a vérvételi eredményeket nézte volna meg, de mondtam neki, hogy csinálja már az uh-t mert alig várom:))). Nagyon cuki volt a kis bébink, izgett-mozgott össze vissza, alig tudta Zeke leméricskélni. Mindene kis porcikája tökéletesen korának megfelelő, de annyi számot mondott, hogy csak annyi maradt meg bennem, hogy a fejének az átmérője 4 cm :). Lényeg, hogy jól van, és szépen növöget!!! A pofiját nem is tudtuk megnézni, sajnos tény,. hogy eléggé régi már az uh a rendelőbe, meg nem is akart jó irányba fordulni, így azt most nem nagyon láttuk, kb csak egy fél pillanatra - de nem baj, nekünk úgyis ő a leggyönyörűbb!!!

A vérvétel eredmények a következők:
AFP korrigált MOM: 1,03 - ez tök jó, Zeke szerint az 1 körüli érték a tökéletes, szóval ebben nincs hiba
vércsoport+ellenanyag: AB Rh poz., ellenanyag negatív
vizeletvizsgálat: minden negatív
vérkép: kicsit alacsony hemoglobin, és vörösvértest - ez bőven belefér
            kicsit magasabb vas - ez még jó is
toxoplasma: IGM - negatív
                  IGG - pozitív: ez lezajlott fertőzésre utal, de mivel alacsony titerszámban volt
                                      csak pozitív ezért meg kell ismételni a vizsgálatot. Már voltam is ezen,
                                      eredmény 1 hét múlva. Utána olvastam a neten is a dolognak, elvileg ha az igm
                                       negatív akkor nem kell aggódni, mert fél éven túli a ferőzés lezajlása - és
                                      akkor még nem voltam terhes. Remélem valóban ez az igazság, de most az
                                      ismétlő vérvételi eredményből majd lehet következtetni arra, hogy mikor volt
                                      ez, és akkor remélem 100%-ban megnyugodhatunk. Egyébként ez azért is
                                      érdekes, mert 2011. májusában is volt egy toxo vérvételem és akkor még
                                      teljesen negatív volt, tehát valamikor utána zajlott le a fertőzés.

Zekéhez legközelebb 4 hét múlva megyek! Durva hogy bevállaltuk a 4 hetet, de azért is mentem bele ebbe most olyan könnyen, hiszen jövő héten csütin megyek az istenhegyire a genetikai uh-ra :) - ez majd megtöri ezt a hosszú időt, és így nem is lesz oly asok idő az uhk között.

Ma megyek Kiss Emese doktronőhöz, holnap meg a hematológiára, pénteken meg TSH vérvételre....szóval minden napra jut valami a héten!

Felteszem a most készült uh képet, hát nem sok látszik rajta: a lényeg hogy ez megint egy kukis kép, mivel ugye a pofiját nem mutatta a kis Rosszcsont. Egyébként ott röhögtem magamban, hogy ez a második képünk a kukijáról - szóval nem csoda hogy ez a férfiaknál olyan központi téma, ha már most a doki ennyi képet készít róla :)))).

2012. október 8., hétfő

Szülinapozós hétvége

Nagyon sűrű kis hétvégénk volt, de nagyon jó is egyben.

Akkor kezdem a péntekkel, amikor is este elmentünk vacsizni a Laci!Konyha? nevű étterembe barátokkal. Most költözött ez a hely a Bazilikához, eddig máshol voltak, nagyon finomat ettünk itt is, és a hangulat is szuper, egy hátrnya lett csak, hogy kb duplájára emelték az árakat....de azért jó kis este volt.

Szombaton a férjem kiszaladt reggel boltba, nagyon finom kis reggelit csinltunk, majd lustiztunk egész délelőtt, majd ebédfőzés, délután nagy kutyaséti ebben a szép időben. Gyönyörű őszi nap volt. Este pedig mentünk a tesóm 25. szülinapjra. Jó kis este volt, sőt annyira jó, hogy a beülős hely utn még átmentünk "bulizni" a Traffic nevű új, épp nagyon menőnek számító helyre. Ez nagyon vicces volt. A hely előtt mint minden szombaton kb 1-2 órás sor állt a bejutásért, de a sógorom elintézte, hogy mi soron kívül bemehessünk. Hát, ha nem lennék terhes lehet hogy nagyon bejönne ez a bulihely, jó kis zene volt, és a sorba állás miatt tömeg sem volt, szóval ilyen szempontból kellemes kis hely - de így a kicsi fiammal a pocimban kb negyed óra után menekültem ki - hát mondanom sem kell a kint állók eléggé lincselő tekintetekkel néztek ránk, hogy mi az hogy ők itt állnak, mi meg már távozunk :). Nem is a fáradtság vagy ilyesmi, hanem a hangos zene, meg a fények, sötét...egyszerűen nagyon rossz érzés jött rám odabent. Csak azon járt a fejem, hogy szegény gyerek, hogy most hogy meg lehet ijedve, stb....szóval azt hiszem kijelenthetem, hogy terhesen nem akarok többet ilyen helyekre menni, maradok a beülős, beszélgetős, esetleg házibulis szórakozásnál.

Vasárnap pedig családi szülinapozás volt. Részben a tesóm szülinapját ünnepletük, részben pedig az enyémet, ami ugyan csak a hét végén lesz, de minden évben valahogy így egyben tartjuk. Nagyon finomakat főzött Anyu és Nagyi. Persze volt ajándékozás is, kaptam sok mindent, de ami a legkülönlegesebb az az anyósomék ajándéka volt: egy ezüst serleg, amire rá van írva a férjem csaldi neve és hogy István, és alatta 3 születési dátum vésve: a férjemé, az apukájék, és a nagypapájáé. Ezt a kelyhet még a férjem nagypapája kapta a keresztelőjére, és azóta mindig tovább adományozódik, hiszen minden első fiú gyerek István névre hallgat....most én is megkaptam ezt, hogy márciusban majd mi is rágravírozhassuk a mi kis Istvánunk születési dátumát! Annyira meghatódtam :))) - egyedül azon aggódott anyósom, hogy nehogy megijedjek attól, hogy kvázi előre odaadja...de azt mondta, nem szabad kishitűnek lenni, és minden rendben lesz velünk! Egyébként ezek után mondhatjuk, hogy megbékélt ő is az István névvel - férjem rá is kérdezett erre, és azt hiszem neki is nagyon jól esett, hogy a válasz egyértelmű igen volt!
Ehhez kapcsolódóan érdekes, hogy pont mostanában kérdeztem a férjem, hogy miért nem nevezi a nevén sosem a kicsi fiunk, miért mindig úgy beszél róla, hogy "a baba" vagy ilyesmi...igazából ő is belátta hogy ez azért van, mert kicsit befrusztrálta a családja hozzáállása a névhez - de azért biztos benne, hogy ezt szeretné. Szóval nagyon-nagyon jól jött most neki is ez a megerősítés! Azóta pedig már próbálgatja, hogy Istvánka, meg Isti :)))).

Délután megyek ultrahangra Zeke dokihoz, meg egyeztetem vele a vérvételi eredményeket is, amiket ma reggel hoztam el. Megírom majd, hogy mik lettek persze, a kiértékeléssel együtt. Annyira várom az uht, hogy lássam mennyit nőtt a nagyfiú :). Remélem minden a legnagyobb rendben lesz!

2012. október 4., csütörtök

17. hét :))))

Betöltöttük a 17. hetet is. Mostmár igazán az 5. hónapot tapossuk.....

Ezen a héten a következőkre hívják fel a figyelmet a benti eseményekből:
"Eddig nőtt, mintha húznák, mostantól a gömbölyödés kap nagyobb hangsúlyt, bár még több mint kétszer ilyen hosszúra kell nyúlnia. A fölhalmozódó babaháj védi a lehűléstől. A köldökzsinór hosszabb és vékonyabb lesz, de ne aggódj: hihetetlenül stabil szerkezet. Képzeld el, hogy egy rugalmas falú csőbe három spirális telefonzsinórt vezetnek. Hiába rángatják, csomózzák, ezek nem tudnak megsérülni, elszakadni. A babád így hosszú pórázon még könnyebben fickándozik, erre bőven van helye."

Nagyon várom már a jövő hétfői ultrahangot. Persze tudom, hogy jól van a kicsikém, de azért nagyon jó lesz a szemeimmel is meggyőződni róla. Azt hiszem szívhanghallgató nélkül teljesen kilennék, de így azért egészen türelmesen várok az uh-ra. Tegnap délután átjöttek a keresztfiamék, annyira cuki volt, meghallgata ő is a szívhanghallgatóval a babát :))))))))). Igazi kis tündéri kisfiú ő, persze rosszalkodik ezerrel, de hát ez hozzá tartozik.

Most óriási rendrakásban vagyok a szekrényemben. Hosszú évek óta mindig csak pakolgatom a ruháimat fel-le, és valahogy nincs szivem soha kidobni semmit sem. Most viszont olyan nagyok az elhatározások, és már olyan sok mindent kiszelektáltam, hogy elviszem ruhagyűjtőbe. Azt hiszem ez a szekrény rendbe rakás, nagy takarítás összefügg a lelki állapottal, és eddig valahogy nem voltak rendben a dolgok, de most azt hiszem minden a helyén van a kicsi pocilakómnak köszönhetően - szóval szép rend lesz ott is! Még azért sok meló hátra van vele, alig várom, hogy végezzek.....

2012. október 3., szerda

Kismama jóga, tali a fórumos csajokkal

Tegnap délelőtt voltam először kismama jógán. Nagyon jó volt, az Amasole yoga stúdióban voltam. Kicsit persze belassult a dolog nekem, igazából talán kicsit sokat beszélt a csajszi aki tartotta, de egyébként nagyon szimpi volt. Volt hosszas relaxáció a végén, meg gátizom torna, előtte meg sok lazító gyakorlat, amik nagyon jól estek. Eléggé fájt a vállam már előtte napok óta, ez azonnal nyomtalanul eltűnt. Ami a legcukibb, hogy van olyan rész, amikor ilyen kapcsolatfelvétel van a babával, beszélgetsz vele, elmondod mit szeretnél vele kapcsolatban, stb....:)

Délután fórumos csajokkal volt találkozónk. Annyira szuper volt, kb. egy éve volt először ilyen tali, akkor még alig ismertük egymást, de azóta ez annyit változott. Minden kis féltett titkunkat tudjuk a másikról, ők például rendszeres olvasói a blognak is. Szóval nagyon jó volt, és ami a legjobb volt, hogy egy év alatt annyi kisbaba született, illetve annyian lettünk terhesek - ez azért csodálatos! És remélem ez a sorozat folytatódik, és hamarosan mindenki a kisbabájával jön majd ezekre az alkalmakra!
Kaptam kölcsön egy könyvet, az a címe: Lelki köldökzsinór. Nagyon jókat hallottam róla, szóval kíváncsi leszek. 

Ma megkaptam az új iphone-t! Eléggé váratlanul ért, már ki is szállították ma az irodába, nagyon szuper :) - és ezzel fogom majd fotózni az én kicsi fiamat - az tuti, hogy rengeteg kép lesz róla majd benne! Nagyon szépséges, hófehér!

2012. október 1., hétfő

Balatoni hétvége sok babázással, afp vérvétel

Nagyon jó kis hétvégénk volt, lent voltunk ugyanis balatonon, kiélveztük ez az utolsó szép idős, szeptemberi hétvégét. Pihiztünk, illetve programoztunk is sokat - és valahogy úgy alakult, hogy minden nap valami ismerős, barát kisbabóját néztük meg....nagyon cukrok voltak! Az egyikőjük csak 4 hetes :)))) - most annyira közelinek és olyan hihtetetlenül csodásnak éltem meg, hogy hamarosan nekünk is lesz egy ekkorka kis babánk. Persze mindenkit kikérdeztünk a babkocsijáról, aztán hazafelé balcsiról, vasárnap délután még beszaladtunk a Brendonba, és most épp azt kell mondjam teljesen beleszerettünk az ABC design Mamba kocsijába. Ehhez mózest és hordozót még lehet hogy kapnánk is kölcsönba, szóval anyagilag is jó lenne, meg egyébként is nagyon tetszik. Na persze még nézegetünk továbbra is, van időnk bőven - de ez volt az első kocsi, amiben olyan jól el tudtam képzelni, ahogy tologatjuk a kisfiunkat!
Néztem még biztonsági öv terelőt, és szopi párnát is - de hát horror árban van mindegyik, szóval szerintem majd keresek a vaterán......

A mocorgást odabentről még azért csak nagyon picit érzem, sőt volt olyan nap is, amikor nem is éreztem, vagy legalábbis nem tűnt fel. Na ezen persze kicsit hergeltem magam, pedig megfogadtam, hogy ezt nem fogom csinálni - de szerencsére ott van a kis szívhanghallgatónk, és ilyenkor csak magamra teszem kb 20 másodpercre, és már meg is nyugszom, mert hallom ezt a csodás dobogást! Azért ennek ellenére nem monodm, hogy nem várom nagyon a jövő heti uh-t, annyira kíváncsi vagyok, hogy mennyit nőtt a kicsi, mekkora....

Ma reggel voltam a Jánosban vérvételeken. Szuper volt, hogy nem kellett kiállnom azt a hosszú-hosszú sort, hanem végre előre mehettem, mint kismama :). Az eredmények meg lesznek 1 hét múlva, vagyis pont az afp lehet hogy csak 2 hét múlva lesz meg. Azt a laborból át kellett vinnem a szülészetre. Vicces volt, ott kellett leadni, ahol ctgre várnak az óriás hasú anyukák - nemsokára nekem is ekkora pocim lesz!!!