Keresés ebben a blogban

2012. március 6., kedd

9 embrió :)))))))))))))))))))))))

Alig vártam a reggel 9-et, hogy végre telefonálhassak. Kanyó doktornő vette fel a telefont, és rögtön mondta is, hogy jó híre van számunkra, mind a 9 sejt megtermékenyült, és szép kis embriók lettek!!!
Annyira örülök :))))
Mondta ő is, ahogy azt Zekével is megbeszéltem, hogy 5 napos beültetés legyen, mert akkor a legjobbak a beágyazódási esélyek, ő így fogalmazott, hogy minimum 2 embriót javasol beültetni. Felhívta a figyelmünket, hogy azt azért jó tudni, hogy a blasztocisztává fejlesztésnél kb. 50%-os a veszteségi arány, szóval szombaton ne sokkoljon minket, ha már csak fele ennyi embriónk lenne, gondoljunk arra, hogy viszont ezek a legszebbek, és legerősebbek, és legjobban beágyazódók! Ezt jó így előre tudni, mert különben lehet hogy megijedtem volna szombaton, a múltkor még az is sokkolt, hogy 1 db nem fejlődött tovább a beültetésig, szóval most tutira kiborultam volna, de így hogy tudom ez a "normális" rögtön más az egész. Persze drukkolok, hogy minél több megmaradjon, és szépen fejlődjenek, de fel tudok készülni azért a veszteségekre is. Megbeszéltük, hogy a beültetetteken felülieket pedig le fogják fagyasztani nekünk (ezek remélem már csak majd a kistesóhoz kellenek!).
Szombaton reggel 3/4 8-ra kell mennünk, ha zárva lenne az ajtó, akkor hívnunk kell Kanyó doktornőt a megadott számon. Furcsa, de azt mondta, hogy éhgyomorra menjek, és ne is igyak - ez nem tudom miért kellhet, de talán biztonsági intézkedés arra az esetre ha nem lehetne könnyen feltenni őket, és mégis altatni kéne - de ez nem fog kelleni, hiszen eddig is minden simán ment ezzel, szóval most is így lesz.
Jaj most nagyon nagyon örülök, és egy nagy kő gördült le a szivemről - így egészen elfelejtkeztem arról, hogy azért még eléggé fáj a hasam, sokkal jobban mint a múltkor, és sajnos még mindig van egy pici vérzés is. Rákérdeztem erre is a doktornőnél, azt mondta ne aggódjak, ez  belefér, ma estére már biztosan elmúlik, és a lényeg: igyak sokat, és egyek sok-sok fehérjét, mert ez ilyenkor a legfontosabb.
Nem is kell újra telefonálnom szombatig, amit kicsit sajnálok, mert bizony néha olyan jó lenne megtudni, hogy hogy vannak a kicsik - de gondolom egyrészt nem is akarják őket olyan sűrűn nézegetni, másrészt pedig felesleges is lenne közben stresszelni, hogy most elpusztult egy, vagy ilyenek - egy a lényeg: szombatra maradjon meg minimum 4-5 szép embrió, és akkor kettőt beültethetnének most, kettőt meg lefagyaszthatnánk. Persze az csak jó, ha több marad, és akkor nagyon-nagyon fogok örülni, de hát ha az átlag 50%-os veszteségi arány, akkor szerintem legjobb ha erre készülök, hogy a realitások talaján maradjunk.
A következő napokban igyekszem majd sokat pihenni, bár ma bejöttem dolgozni, de délután majd pihizek, és igyekszem a lehető legjobban felkészülni a kis embrióim visszahelyezésre: eszem a sok túrót tejföllel, és iszok, iszok, iszok - persze csak vizet :) ------ és mindeközben pedig arra gondolok, és azért imádkozom, hogy szombaton reggel azzal fogadjanak, hogy nagyon sok szép 5 napos kis blasztocisztánk van!

4 megjegyzés:

  1. Ez igen! Gratulálok és nagyon szorítok Nektek! Én holnap megyek leszívásra Zekéhez, de már feleannyi embriónak is örülnék, mint amennyi Nektek van.Vigyázz magadra!
    Anita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nagyon drukkolok Nektek én is holnapra, biztosan minden rendben lesz! És egyébként nem a mennyiség a lényeg, egyetlen pici embrió is elég, ha abból születne végre kisbabánk :)! Majd mesélj, hogy álltok, puszik
      Eszter

      Törlés
  2. Szia Eszter!
    Szuper, jó hírekkel jöttél ma reggel!Várjuk a szombati fejleményeket és megy a drukk ezerrel :-)))

    VálaszTörlés
  3. Hűha, ez nagyon szép eredmény! Csak így tovább!

    VálaszTörlés